X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja mialam na gore i dol aparaty stale. Po kazdej wymianie gumek z 2 dni bolaly zeby ale do przezycia :-)

czekaja lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile placilas za luk?? wiem ze kazde misto to inna cena. ja chyba bede robila zwykly bo jednak jest roznica w cenie . zwykly 1750 a estetyczny z kolorowymi zamkami 3000. jeszcze wczesniej musze zrobic rtg zebow mam nadzieje ze nie jestem w ciazy;) nie no nie jestem:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosilam go w liceum czyli jakies 5 lat temu i placilam za metalowy gore i dol 3600zl i wtedy jeszcze tych porcelanowych czy jakis nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:44

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki:)
    moze Oli cos doradzi??:) czy 1750zł za luk aparatu z metalowymi zamkami to duzo??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja miałam na początku mnie bolało i przy zmianie gumek w pracy się ze mnie śmiali bo wtedy nie gryzlam tylko nosilam do pracy chleb pokrojony w kwadraciki heh. Ja płaciłem 1200 za łuk i to było 5 lat temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki co podjecie dzieciaczka na bol i gorączkę?

a ja Panadol w syropie i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

co do pampersów to my nosimy 3, mały zjada co 2-3 h. w nocy ma dłuższa 6 h przerwe. Wczoraj mój szkrab cały dzień gorączkował 37-38 stopni. wiem ze nie była to wysoka temp ale przy wczorajszym dusznym dniu widać było że mały się męczy. praktycznie cały wczorajszy dzień przespał a wieczorem padł po kąpaniu bo niby spał cały dzień ale co chwile popłakiwał przez sen, wiercił się, budził. na szczęście dzisiaj już jest super. leży sobie w łóżeczku i rozmawia z krówką.

Dziewczyny znalazłam na allegro promocje na chusteczki, ja je kupuje ze szwagierką na pół. chusteczki z pampersa z przesyłką paczka wychodzi 5,16zł. dobra cena? bo nie ukrywam że z pampersa nie używałam i nie orientuje się cenowo...
    http://allegro.pl/24x-chusteczki-pampers-baby-fresh-1536szt-promocja-i5403656617.html

a tu na huggies, paczka wychodzi 5,08zł...
    http://allegro.pl/24x-huggies-64-pure-chusteczki-nawilzajace-1536szt-i5417140620.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam piec ale na szczęście piec a nie jeść choć oczywiście jeść też jem ale stosunkowo nie dużo, kawałek/dwa na deser albo drugie śniadanie. Za to mój mąż i nasi znajomi pochłaniają ciasta z prędkością światła co mnie tylko dodatkowo motywuje do pieczenia :)

Czekaja a co planujesz szybciutko rodzeństwo dla Ewy? :) ciekawe która z nas jako pierwsza zdecyduje się na rodzeństwo i ogłosi nam tą radosną nowinę :) myślicie o kolejnych dzieciach niedługo? Ja zdecydowanie nie, przynajmniej na razie ale przypadki chodzą po ludziach :) a co będzie w przyszłości zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:37

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja juz nie planuje:-) choc nie mowie "nigdy". roznie moze jeszcze byc. 32 lata to jeszcze nie starosc:-) jestem w wieku produktywnym:-) ale raczej nie bedzie to planowane jak poprzednie 2 ciaze.
    troche sie usmiechnelam czytajac bo poprzednim razem tez na forum z dziewczynami jako pierwsza oglosilam:-) a po mnie jeszcze 2 wiec znow beda dzieci z tego samego roku. ale dziewczyny jeszcze z brzuszkami. tym razem ustapie miejsca innym mamusiom:-) i bede sie cieszyla z Waszych kolejnych ciaz:-) ja musze odetchnac kilka lat:-) bo dwie ciaze w krotkim czasie to duze wyzwanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila tanio wychodza te chusteczki. normalnie w rossmanie kosztuja cos okolo 7 zl.
    ja osobiscie wole pampers niz huggies. hugissy sa troche jak mokry papier toaletowy.

• oli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja- wydaje mi sie ze cena raczej z tych średnich - ale warto sie dowiedzieć ile bedą kosztować kontrole - tez bywają znaczne różnice

Kaczamila- wydaje mi sie ze szału nie ma. Ja kupowałam w auchan 6 pak i paczka była za 4,5 zł jakos

Anet- w ogole sie nie przejmuj :) każde dziecko inaczej przybiera a twoja maleńka jest na pewno duzo powyżej 3 centyla wiec spokojnie :)

anet525 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam huggies pampers i nivea huggies są najgorsze miałam w 3 - paku i zastanawiam się kiedy je skończymy pampers są o wiele lepsze wiec na twoim miejscu kupilabym je. Jak narazie najlepsze są dla mnie nivea i są miękkie i nie są takie fest mokre

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny i mam takie jeszcze pytanko czy można używać kremów typowo wyszczuplających?? przy karmieniu piersią??

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam PAMPERS SENSITIVE takoe biale opakowanie- sa bezzapachowe i jak dla mnie lepsze od tych Pampaers Fresh.

Ja zamowilam na allegro te SENSITIVE 24szt za 105 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:14

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w miarę jestem na bieżąco, ale trudno siąść na dłużej do kompa teraz.

Madzik - padłam z tym biszkoptem :D

U nas sytuacja po tygodniu troszkę się unormowała. Od jakiegoś 1,5 miesiaca Mały popłakiwał po jedzeniu, ale wszyscy mówili, że kolki, że wyrośnie itp. no to po jakimś czasie płakał już w trakcie jedzenia a apogeum dwa tygodnie temu, to płacz po 3-4 minutach... no i tak się umęczyliśmy z tym karmieniem przez 3 dni z wyjątkiem nocy - karmiłam pod dźwięk suszarki i na piłce fitness i nie zawsze pomagało, a w sobotę poszliśmy w końcu prywatnie do pediatry - nic nie znalazła niepokojącego, wzrost wagi dla niej akceptowalny (choć ja mówiłam, że przystopował) a jeszcze oczywiście udało mi się przy niej nakarmić dziecko bez problemu, o złośliwości losu ;) Stwierdziłam jednak, że pora umówić znajomą doradcę laktacyjną (i od noworodków) i żałuję, że nie zrobiłam tego dużo wczesniej, bo może problem by się w ogóle nie zaognił.

W sumie czarów nie było, ale pomogła ustawić nam karmienie, pokazała jak skarmiać dziecko na śpiocha, bo czasami inaczej nie chciał jeść, no i nakarmiłyśmy go do takiego stopnia sytości, że dziecko leżało po tak długim poście i nie ruszało żadnymi kończynami nawet w niewygodnej pozycji :D

Generalnie to dajemy bobotic x3 dziennie, delicol przed każdym karmieniem prócz nocnego, no i Biogaie x2 , prócz tego muszę sciągać laktatorem trochę mleka przed każdym karmieniem (mniejsze ciśnienie, plus dostanie to mleko z mniejszą ilością laktozy, która mu bardzo podrażniała żołądek jak jadł tylko po 3-4 minuty, bo właściwie jadł tylko mleko początkowe), no i oczywiście odstawiłam nabiał, już ponad tydzień minął.

Jak lubiłam zawsze karmić, to teraz to dla mnie katorga i męczarnia, rano i w nocy ładnie je, ale po południu znowu problemy i cały czas trzeba kombinować - a to na leżąco mi się uda, a to suszarka,a to 2 godziny noszenia...
    Generalnie sytuacja wygląda tak, że jak śpi to po 2 godzinach od karmienia budzi się - to pierwsza fala ,,bąków" i noszę go, robię gimnastykę itp. potem jak łaskawie zechce się przyssać i jeść do pełna, to po jedzeniu znowu krzyk - druga fala bąków i kupy :) To w wersji optymistycznej oczywiście kiedy udaje mi się go nakarmić.

Już czasem się poddałam i podaję mu butelkę po prostu - mam teraz w lodówce zawsze zapas z nocnego karmienia.

No i dziecko zaczęło nadrabiać stracony czas i waży już ponad 6 kg, dowiem się dokładnie ile w piątek bo wtedy szczepienie, brrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:16

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, jak tak dalej będzie mi szło z karmieniem, to będę chciała te pokarmy stałe wprowadzić jak najszybciej :) Zaraz mu dam kromkę z pasztetem, może będzie smaczniejsza niz pierś :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi

Co do oczu to moja miała ciemno niebieskie i troszkę jej się rozjasnily

Niestety pomimo częstego przy stawiania malej laktacja zanikła jest mi bardzo przykro jak mała szuka cycka a ja jej daje to noc nie leci a ona wtedy tak strasznie placze

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tess nieciekawie z tym karmieniem u Ciebie! Mozna sie zajechac!
    Kiedys na jakims forum czytalam ze jakies dziecko tez tak robilo i okazalo sie ze nialo refluks i cofajacy sie pokarm palil maluszka w przelyk.Trzymam kciuki zeby wszystko sie unormowalo!

Co do nasteonej ciazy to oddaje pole Wam dziewczyny. Mati mial rowno rok jak zaszlam w ciaze. Tydzien temu mial 2gie urodziny. Teraz sobie troche odsapne od ciazy, karmienia, porodow... czas wrocic do zycia :)

Krokodylica, ewka1990 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dawno mnie tu nie było. U nas ok, dziś mieliśmy drugą dawkę 5w1. Szymek ma 7500 gram i jest okazem zdrowia. Główkę ładnie trzyma, pieluchowanie już dawno zakończone ;)

My używamy DADA 3 , ale już ciasnawe..

Mój Adaś skończył wczoraj 3. latka,a prawie rok temu zaszłam w ciążę z Szymkiem. Więc mój Adaś miał 2 latka. Ja więcej dzieci nie planuję, biorę tabletki.

Co do wprowadzania pokarmów, ja podawałam po 4 mcu Adasiowi i teraz zrobię tak samo : kaszki, warzywa: najpierw marchewka, później ziemniak i zaraz zupki gotowałam, później też inne warzywa: dynię, brokuły, pietruszka, mięsko( cielęcina, jagnięcina) blendowałam ,dodawałam troszkę masełka, szczyptę soli, bardzo mu smakowało. Mam kawałek ogródka więc nie ma problemu.Adaś wypluwał ,,słoiczki'' więc ja oddałam sąsiadce, jedyne które tolerował to deserki. I faktycznie obiady w słoiczkach typu zupka czy warzywa są raczej marne w smaku.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez katorga z karmieniem :( Moja Nadia jakby mogla to bu wgl nie jadla :( Jak juz zaciagnie to je maaax 7-10min !!
    Jestem wykonczona tym :( A jak jej podalam kilka razy butle to krztusila mi sie :-(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ