X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja mialam na gore i dol aparaty stale. Po kazdej wymianie gumek z 2 dni bolaly zeby ale do przezycia :-)

czekaja lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile placilas za luk?? wiem ze kazde misto to inna cena. ja chyba bede robila zwykly bo jednak jest roznica w cenie . zwykly 1750 a estetyczny z kolorowymi zamkami 3000. jeszcze wczesniej musze zrobic rtg zebow mam nadzieje ze nie jestem w ciazy;) nie no nie jestem:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosilam go w liceum czyli jakies 5 lat temu i placilam za metalowy gore i dol 3600zl i wtedy jeszcze tych porcelanowych czy jakis nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:44

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki:)
    moze Oli cos doradzi??:) czy 1750zł za luk aparatu z metalowymi zamkami to duzo??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja miałam na początku mnie bolało i przy zmianie gumek w pracy się ze mnie śmiali bo wtedy nie gryzlam tylko nosilam do pracy chleb pokrojony w kwadraciki heh. Ja płaciłem 1200 za łuk i to było 5 lat temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki co podjecie dzieciaczka na bol i gorączkę?

a ja Panadol w syropie i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

co do pampersów to my nosimy 3, mały zjada co 2-3 h. w nocy ma dłuższa 6 h przerwe. Wczoraj mój szkrab cały dzień gorączkował 37-38 stopni. wiem ze nie była to wysoka temp ale przy wczorajszym dusznym dniu widać było że mały się męczy. praktycznie cały wczorajszy dzień przespał a wieczorem padł po kąpaniu bo niby spał cały dzień ale co chwile popłakiwał przez sen, wiercił się, budził. na szczęście dzisiaj już jest super. leży sobie w łóżeczku i rozmawia z krówką.

Dziewczyny znalazłam na allegro promocje na chusteczki, ja je kupuje ze szwagierką na pół. chusteczki z pampersa z przesyłką paczka wychodzi 5,16zł. dobra cena? bo nie ukrywam że z pampersa nie używałam i nie orientuje się cenowo...
    http://allegro.pl/24x-chusteczki-pampers-baby-fresh-1536szt-promocja-i5403656617.html

a tu na huggies, paczka wychodzi 5,08zł...
    http://allegro.pl/24x-huggies-64-pure-chusteczki-nawilzajace-1536szt-i5417140620.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam piec ale na szczęście piec a nie jeść choć oczywiście jeść też jem ale stosunkowo nie dużo, kawałek/dwa na deser albo drugie śniadanie. Za to mój mąż i nasi znajomi pochłaniają ciasta z prędkością światła co mnie tylko dodatkowo motywuje do pieczenia :)

Czekaja a co planujesz szybciutko rodzeństwo dla Ewy? :) ciekawe która z nas jako pierwsza zdecyduje się na rodzeństwo i ogłosi nam tą radosną nowinę :) myślicie o kolejnych dzieciach niedługo? Ja zdecydowanie nie, przynajmniej na razie ale przypadki chodzą po ludziach :) a co będzie w przyszłości zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:37

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja juz nie planuje:-) choc nie mowie "nigdy". roznie moze jeszcze byc. 32 lata to jeszcze nie starosc:-) jestem w wieku produktywnym:-) ale raczej nie bedzie to planowane jak poprzednie 2 ciaze.
    troche sie usmiechnelam czytajac bo poprzednim razem tez na forum z dziewczynami jako pierwsza oglosilam:-) a po mnie jeszcze 2 wiec znow beda dzieci z tego samego roku. ale dziewczyny jeszcze z brzuszkami. tym razem ustapie miejsca innym mamusiom:-) i bede sie cieszyla z Waszych kolejnych ciaz:-) ja musze odetchnac kilka lat:-) bo dwie ciaze w krotkim czasie to duze wyzwanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila tanio wychodza te chusteczki. normalnie w rossmanie kosztuja cos okolo 7 zl.
    ja osobiscie wole pampers niz huggies. hugissy sa troche jak mokry papier toaletowy.

• oli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja- wydaje mi sie ze cena raczej z tych średnich - ale warto sie dowiedzieć ile bedą kosztować kontrole - tez bywają znaczne różnice

Kaczamila- wydaje mi sie ze szału nie ma. Ja kupowałam w auchan 6 pak i paczka była za 4,5 zł jakos

Anet- w ogole sie nie przejmuj :) każde dziecko inaczej przybiera a twoja maleńka jest na pewno duzo powyżej 3 centyla wiec spokojnie :)

anet525 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam huggies pampers i nivea huggies są najgorsze miałam w 3 - paku i zastanawiam się kiedy je skończymy pampers są o wiele lepsze wiec na twoim miejscu kupilabym je. Jak narazie najlepsze są dla mnie nivea i są miękkie i nie są takie fest mokre

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny i mam takie jeszcze pytanko czy można używać kremów typowo wyszczuplających?? przy karmieniu piersią??

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam PAMPERS SENSITIVE takoe biale opakowanie- sa bezzapachowe i jak dla mnie lepsze od tych Pampaers Fresh.

Ja zamowilam na allegro te SENSITIVE 24szt za 105 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:14

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w miarę jestem na bieżąco, ale trudno siąść na dłużej do kompa teraz.

Madzik - padłam z tym biszkoptem :D

U nas sytuacja po tygodniu troszkę się unormowała. Od jakiegoś 1,5 miesiaca Mały popłakiwał po jedzeniu, ale wszyscy mówili, że kolki, że wyrośnie itp. no to po jakimś czasie płakał już w trakcie jedzenia a apogeum dwa tygodnie temu, to płacz po 3-4 minutach... no i tak się umęczyliśmy z tym karmieniem przez 3 dni z wyjątkiem nocy - karmiłam pod dźwięk suszarki i na piłce fitness i nie zawsze pomagało, a w sobotę poszliśmy w końcu prywatnie do pediatry - nic nie znalazła niepokojącego, wzrost wagi dla niej akceptowalny (choć ja mówiłam, że przystopował) a jeszcze oczywiście udało mi się przy niej nakarmić dziecko bez problemu, o złośliwości losu ;) Stwierdziłam jednak, że pora umówić znajomą doradcę laktacyjną (i od noworodków) i żałuję, że nie zrobiłam tego dużo wczesniej, bo może problem by się w ogóle nie zaognił.

W sumie czarów nie było, ale pomogła ustawić nam karmienie, pokazała jak skarmiać dziecko na śpiocha, bo czasami inaczej nie chciał jeść, no i nakarmiłyśmy go do takiego stopnia sytości, że dziecko leżało po tak długim poście i nie ruszało żadnymi kończynami nawet w niewygodnej pozycji :D

Generalnie to dajemy bobotic x3 dziennie, delicol przed każdym karmieniem prócz nocnego, no i Biogaie x2 , prócz tego muszę sciągać laktatorem trochę mleka przed każdym karmieniem (mniejsze ciśnienie, plus dostanie to mleko z mniejszą ilością laktozy, która mu bardzo podrażniała żołądek jak jadł tylko po 3-4 minuty, bo właściwie jadł tylko mleko początkowe), no i oczywiście odstawiłam nabiał, już ponad tydzień minął.

Jak lubiłam zawsze karmić, to teraz to dla mnie katorga i męczarnia, rano i w nocy ładnie je, ale po południu znowu problemy i cały czas trzeba kombinować - a to na leżąco mi się uda, a to suszarka,a to 2 godziny noszenia...
    Generalnie sytuacja wygląda tak, że jak śpi to po 2 godzinach od karmienia budzi się - to pierwsza fala ,,bąków" i noszę go, robię gimnastykę itp. potem jak łaskawie zechce się przyssać i jeść do pełna, to po jedzeniu znowu krzyk - druga fala bąków i kupy :) To w wersji optymistycznej oczywiście kiedy udaje mi się go nakarmić.

Już czasem się poddałam i podaję mu butelkę po prostu - mam teraz w lodówce zawsze zapas z nocnego karmienia.

No i dziecko zaczęło nadrabiać stracony czas i waży już ponad 6 kg, dowiem się dokładnie ile w piątek bo wtedy szczepienie, brrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:16

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, jak tak dalej będzie mi szło z karmieniem, to będę chciała te pokarmy stałe wprowadzić jak najszybciej :) Zaraz mu dam kromkę z pasztetem, może będzie smaczniejsza niz pierś :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi

Co do oczu to moja miała ciemno niebieskie i troszkę jej się rozjasnily

Niestety pomimo częstego przy stawiania malej laktacja zanikła jest mi bardzo przykro jak mała szuka cycka a ja jej daje to noc nie leci a ona wtedy tak strasznie placze

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tess nieciekawie z tym karmieniem u Ciebie! Mozna sie zajechac!
    Kiedys na jakims forum czytalam ze jakies dziecko tez tak robilo i okazalo sie ze nialo refluks i cofajacy sie pokarm palil maluszka w przelyk.Trzymam kciuki zeby wszystko sie unormowalo!

Co do nasteonej ciazy to oddaje pole Wam dziewczyny. Mati mial rowno rok jak zaszlam w ciaze. Tydzien temu mial 2gie urodziny. Teraz sobie troche odsapne od ciazy, karmienia, porodow... czas wrocic do zycia :)

Krokodylica, ewka1990 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dawno mnie tu nie było. U nas ok, dziś mieliśmy drugą dawkę 5w1. Szymek ma 7500 gram i jest okazem zdrowia. Główkę ładnie trzyma, pieluchowanie już dawno zakończone ;)

My używamy DADA 3 , ale już ciasnawe..

Mój Adaś skończył wczoraj 3. latka,a prawie rok temu zaszłam w ciążę z Szymkiem. Więc mój Adaś miał 2 latka. Ja więcej dzieci nie planuję, biorę tabletki.

Co do wprowadzania pokarmów, ja podawałam po 4 mcu Adasiowi i teraz zrobię tak samo : kaszki, warzywa: najpierw marchewka, później ziemniak i zaraz zupki gotowałam, później też inne warzywa: dynię, brokuły, pietruszka, mięsko( cielęcina, jagnięcina) blendowałam ,dodawałam troszkę masełka, szczyptę soli, bardzo mu smakowało. Mam kawałek ogródka więc nie ma problemu.Adaś wypluwał ,,słoiczki'' więc ja oddałam sąsiadce, jedyne które tolerował to deserki. I faktycznie obiady w słoiczkach typu zupka czy warzywa są raczej marne w smaku.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez katorga z karmieniem :( Moja Nadia jakby mogla to bu wgl nie jadla :( Jak juz zaciagnie to je maaax 7-10min !!
    Jestem wykonczona tym :( A jak jej podalam kilka razy butle to krztusila mi sie :-(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ