X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super ze twoja córeczka tak pięknie je i ze taka grzeczniutka

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Fabis mial dziś kolejne szczepienie płakał okropnie bardzo go bolało. ..waży równe 7kg pani doktor mowila ze super sie rozwija pięknie podnosi głowę

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ale masz super córeczkę :-)
    tylko pozazdrościć tak grzecznego bobasa,mój dziś spał pół godziny przez cały dzień i tylko marudzi i marudzi :-/

Niunia86 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Lena to prawdziwy Skarb. Jedyna jej wada to wieczorne zasypianie. Jest mega marudna jak jest pora spania i potrafi płakać godz tak jak dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 23:02

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Tak, Lena to prawdziwy Skarb. Jedyna jej wada to wieczorne zasypianie. Jest mega marudna jak jest pora spania i potrafi płakać godz tak jak dzisiaj

U mnie podobnie wieczorem masakra płacz i marudzenie przy usypianiu za to w dzien praktycznie aniołek z malymi wyjątkami

loszcz, Niunia86 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    http://www.avans.pl/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-zelmer-ah1001-zah11000-bialo-niebieski,id-61702?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=728335&utm_campaign=2015-06&utm_term=Nawilzacze-powietrza&ceneo_spo=true&gclid=CMiu0vvNhcYCFQmOfAodZXgAQQ&gclsrc=ds

Link nawilzacz powietrza

Anastacia wiem że pisałaś, dzięki. :)
    Ale ja pytałam czy nikt więcej tego nie używa. :)
    Juz zamówiłam na alledrogo. :)

• jasmin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niunia super ze Lenka ci tak dlugo śpi i jest grzeczna. Moja Ineska po tych górach tez zrobila się grzeczniejsza prawie nie placze sama dzis zasnela w lozeczku jawiac sie zabawka co jej się nie zdarza. Wiec bylam zdziwiona.

Sluchajcie co mnie dzis spotkalo. Robię sobie zakupy w markecie a ktos z tylu mi za wozek lapie i łep to wózka wklada. Jak zlapalam babe za kurtkę patrzę a to.... Moja tesciowa. Mowę mi odjęło bo ona jej nigdy nie widziała bo nie raczyła nas odwiedzić wcale. Mowie jej by nigdy tak juz nie rovila bo o maly wlos by ode mnie oberwała. Myślałam ze mi malutka wystraszyła bo ten głupi łep do wózka nagle wlozyla i jeszcze do niej glosno gadala. Moja oczy jeszcze większe niz ma ze zdziwienia zrobila a ja do malutkiej co kochanie nie znasz tej pani... Żebyście widzieli minę mojej teściowej... Bezcenna

Orientujecie sie gdzie i czy w ogóle są promocje na pampersy? Lub czy w biedronce są te pieluchy dady z domkiem????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 23:32

gosiaczek31, gabi30, Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dobrze jej powiedziałaś.

My wczoraj po drugim szczepieniu mała jak zwykle tylko pisknęła i koniec, obyło się bez problemu i gorączki. Szczepiłam 5w1 i rota (wypluwała bo przed dużo zjadła i nawet buzi otworzyć nie chciała ale jakoś poszło, za 6 tygodni idę z Nią na prawie głodniaka). W szczepieniach nie podoba mi się tylko jedna rzecz ich cena.

Mała jak pisałam przez tydzień spała jak zając i drażniły ją dziąsełka teraz wszystko znowu wróciło do normy. Może na czasie zobaczę ząbka?
    Wczoraj przeżyłam szok. Po weekendzie małą trochę wysypało ale myślę sobie potóweczki, we wtorek obsypany cały brzuch plecki i ręce a wczoraj przed szczepieniem rano budzę ją na karmienie a ona CAŁA wysypana i nóżki i buźka ze skórą we włoskach również (skóra chropowata, grudki czerwone z plamami czerwonymi, we włosach białe krostki. Nie wiem o co chodzi, przecież jem już prawie jak pustelnik ale oczywiście rodzinna mówi od jedzenia i kazała brać fenistil w kroplach 3 x 3 kropelki na dobę.Jak się obudzi zobaczę czy lepiej. Powiem Wam, że wczoraj pierwszy raz byłam zła na kp i klęłam na nie.
    Mimo,że wygląda to okropnie to mała jak zwykłe wszystko znosi dzielnie bez marudzenia.
    Wkleiłabym zdjęcie tej wysypki ale nie pamiętam jak to się robiło tutaj.

Dziewczyny doradźcie bo od dziś muszę powoli odstawiać Ineskę od mojego mleka ze względu na zdrowie tak abym od lipca mogła zacząć brać leki. Dziś z cycków spuszczałam rzadziej i nie do końca i na wieczór chciała jej dać 1 butelkę mm a ona wypluwa i w płacz. Więc potem dałam 50ml mojego i wypiła a potem zero mm mimo podchodów na różne sposoby zaczęła płakać, więc usiadłam i dopuściłam mleka i wypiła jeszcze 80ml. Co robić jak nie che mm?

anet525 lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anet dobrze zrobilas, a u nas ciezka noc maly sie budzi praktycznie co godzine w dzien tez nie spal zbyt dlugo a dzis mamy kolejna morfologie oby byla w koncu dobra

anet525 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda trzymam kciuki za morfologię. Moja Ineska tez dzis budzila się co godz i placz. Nie wiem ze ta debilna tesciowa ja nie wystraszyla. Uspakajała się tylko przy cycku. Znowu mam wory pod oczami ehh.

Gabi moze zmień mleko? Moją tez od wczoraj cos wysypalo na twarzy brzuszku i plecykach. Albo to potowki albo uczulenie. Odwazylam sie zjeść 1 truskawke i wypilam kompot z truskawek i możliwe ze na nia tak to podziałało. A ja tak uwielbiam truskawki ehh i znow musze sobie kolejny przysmak odmówić. Czasem mnie dobija kp. Są dni ze kusi mnie by odpuścić. Moze jak by byla na mm bardziej by sie najadala i mnie tak często w nocy nie budzila. Jeszcze jak byly te upały to prawie non stop przy cycku bo pic sie jej chciało. Chociaz troszke zaczelam ją poić wodą bo juz sutki mnie bolały. Poki co jeszcze karmie piersią. Z jednej strony to wygoda z drugiej troszke uciążliwe.

tylda87, gabi30 lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień szczepimy na pneumokoki i druga dawka 5w1. Na szczęście my te szczepienia mamy za darmo. Uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 05:56

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila moja pyza ma 63cm i waży 6200g. Więc mimo iż urodziła się pół kg lżejsza od Oskarka to i tak go przegoniła :)

Nas szczepienie ominęło. Mała brała antybiotyk . Myslałam,ze za tydzien pojdziemy ale dzisiaj rano znowu miała glutki :(

Anet my oprócz rota wszystkie mamy również za darmo. Masz racje - UFF! Słyszałam jakie są ceny... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 06:49

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia to juz duza urosla ci Lenka:-)

gabi zacznij pic szalwie. ona powstrzymuje laktacje i pewniw troche zmieni smak mleka. moze malej przestanie smakowac. a mm kup takie ktore jest slodsze. wg mnke bebiko jest slodkie dziewczyny mowily ze hipp tez ma dobry smak. bedzie bardziej przypominalo slodki smak mleka mamusi. mysle ze z czasem sie przyzywczai. moze gdyby byla bardziej glodna to by chetniej wypila? moze dluzsza przerwe jej zrob?

gabi30, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala wczoraj zrobila zielona jak trawa kupe i do tego gestsza i chyba to ja tak meczylo. nie wiem po czym zielona ale moze po zelazie?
    zrobila kupe i inne dziecko. od razu ucieszona.
    ale ostatnio strasznie mi obgryzla sutki znow..masakra bola jak diabli. musze znow maltanem smarowac bo jak przystawiam to sycze z bolu. traktuje moje piersi jak gryzak chyba

• SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak jadlam dużo produktów z zelazem na swója anemie tez kupa była ziolona u małej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:05

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupa właśnie była zielona jak trawa :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    My za tydzień szczepimy na pneumokoki i druga dawka 5w1. Na szczęście my te szczepienia mamy za darmo. Uff
    Czy jest jakiś termin do kiedy trzeba zaszczepic na pneumokoki? Maja w przychodniach ta szczepionke?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia ja starsza szczepilam jak miala dwa latka na pneumokoki. i wtedy jedna dawaka. jak sie szczepi niemowle to chyba sa dwie dawki. wiec mysle ze nie ma wytycznych do kiedy. tylko bardziej czy w czasie niemowlecym czy starsze dziecko.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    anastacia ja starsza szczepilam jak miala dwa latka na pneumokoki. i wtedy jedna dawaka. jak sie szczepi niemowle to chyba sa d
    wie dawki. wiec mysle ze nie ma wytycznych do kiedy. tylko bardziej czy w czasfie niemowlecym czy starsze dziecko.

Ahs.dzieki za info

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ