X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nic nie pisałam więc teraz zaspamuje trochę :)

u nas skończył się czas wolny dla mamusi i Franek sobie przysypia w dzień tak na 30 min do godziny max. Podczas dnia trochę gadamy, śmiejemy się śpiewamy i czytamy...no oczywiście też jemy!!! Kończy mi się sab simplex i jestem w lekkiej panice co to będzie. Bo ostatnio już było dobrze a teraz Franek 4 dni nie robił kupki i się zaczęło....tylko na rączki, podginanie nóżek...i w rezultacie czopek...mam nadzieję, że jeszcze trochę i mu się to ureguluje.

MArtwi mnie też szczepienie, bo z posiewu wyszło, że mały ma nieliczne, ale jednak bakterie...lekarz mówi, żebyśmy stosowali przewlekle acidolac a ominęli antybiotyk. I teraz się boję, że szczepionka na rotawirusy będzie niebezpieczna...pediatra nam niby przesunęła jeszcze o tydzień...

Kaczamila, Twoja teściowa nie wpisuje się nawet w stereotyp teściowej...ona wykracza ponad wszelkie kategorie...

co do sab simplex jeśli któraś już nie używa to odkupię nawet pół buteleczki :)

kurcze na weekend zapowiadają upały, a my mamy 50 rocznicę ślubu dziadków i jedziemy daleko na imprezke...nie wiem jak młody zniesie podróż..ostatnio było średnio...cały się upocił i był płacz ;/

Justyśka współczuje...może to nie skok...tylko coś innego? kolki? z tego co mówiłaś jesz wszystko...może powinnaś zrobić sobie jakąś dietę..?

Pięknie się Wasze dzieciątka prezentowały na swoich uroczystościach Chrztu Świętego...my mamy 23 sierpnia...;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wczoraj powiedzielismy sobie wszystko tylko jego gadka jest nastepujaca; mam zrozumiec ze jego matka jest chora (psychicznie, on to wie) i to tłumaczy jej zachowanie. czyli co mam sie pozwolic obrazac iponizac kiedy tylko ona ma zły humor? albo mam pozwalac na wtracanie w nie swoje sprawy? mam sie na to godzic? ROZUMIEM ona jest chora, ale bez przesady. on narzekac moze na moich rodzicow- z mojego ojca sie podsmiechuje ze ten w wieku 45 lat goni za piłka na boisku (a sam nic nie robi), a na temat mojej mamy mowi ze wnuczek tam chyba nie bedzie jezdzil bo ona go rozpusci, jest to pierwszy wnuczek i nie ukrywam ze moja mama jest w nim zakochana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to nie kolki trwa to od 3 dni a ja nic nowego w ostatnim czasie nie jadlam właśnie przeanalizowalam wszystko ci jadłam i nie było tam nic specjalnego. Mieliśmy na dwór teraz iść a mała zasnęła mi na brzuchu i tak leżę z nią unieruchomiona ale może wkoncu się trochę przespi

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja też długo jadlam wszystko i nicmałemu nie było...do czasu...jak to dr powiedziala jego brzuszek sobie po prostu dzielnie radził...ale w końcu przyszedł kryzys

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila-eh eh Ci faceci. A juz ruszyć Mamusie to obraza majestatu. A z ojca powinnaś byc dumna :)

kaczamila lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do wniosku ze to może być po szczepieniu w pon mieliśmy a zaczęło się od pon wieczora . Któraś mówiła ile to może trwać chyba tydz jak dobrze pamiętam ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli no niestety w kwestii teściowej choćbym niewiem jak mi nadała to i tak suma sumarum to bedzie moja wina... powwiem Wam że zaczynam powoli psychicznie podupadać, muszę przestać się nią tak przejmować i chyba nie brać wszystkiego do siebie bo inaczej będę taka jak ona...

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką herbatkę koperkową jak zrobię to ile może stać...to się chyba nie popsuje za szybko?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila ja ostatnio tez mocno kloCilam sie z moim przez tesciowa. ile razy to juz... macie racje dla faceta powiedziec cos na jego mamusie to odrazu foch. moj to juz nawet udaje ze nie slyszy jak cos mowie o tesciowej co zrobila albo co powiedziala. za kazdym razem slysze ze to ja sie czepiam i wyszukuje problemu. ile to juz razy sobie obiecywalam ze nie bede sie juz przejmowac i denerwowac ale mieszkajac razem chyba nie da sie tak na 100% odciac i ignorowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi z tego co mi babia salowa na emerytuerze mówila to 24h ale w lodowce i jak co to partiami podgrzewac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku masz racje odciac sie nie da, a przykre to jest jak siedzisz w pokoju a za sciana slyszysz obgadywanie czy obrazanie... albo nienawidze jej tez za to ze klamie w zywe oczy... masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila gosiaczek współczuję wam naprawdę moja nie lepsza ale na szczęście nie mieszkam z nią bo bym chyba w depresję wpadła.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore sa na diecie beznabialowej jak wy to robicie?
    Rocco robi kupy z glutami od jakiegos czasu i teraz jeszcze go wysypalo na brzuchu i buzi jest marudny.Chce isc z nim do lekarza ale to nie takie proste w mojej sytuacji,musze skombinowac kogos kto mnie zawiezie i fizycznie będzie malego niósł bo ja dalej na kulach kustykam.A tata Rocco ma teraz urwanie glowy w pracy i jeszcze zepsuł się nam samochód a na części bedziemy czekać miesiąc !!!
    Mieszkam na końcu świata bez samochodu to nic się nie da zrobić :-(
    Tak wiec dopóki nie pojde do lekarza postanowiłam zrobic diete.Tylko jak?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez nabialu sobie nie potrafie wyobrazic... lubie platki musli z mlekiem, jogurty, sery

• anet525 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora z was zamawiala cos z gemini???? Ile sie czeka na przesyłkę??? Bo zamówilam dwa dni temu kilka rzeczy tam i min femaltiker który mi sie konczy a nie mam jeszcze info ze towar wysłali

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam i zaplaciłam im w pon a w czwartek juz miałam tam nie pisze wysłane tylko zafakturowane

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    ja bez nabialu sobie nie potrafie wyobrazic... lubie platki musli z mlekiem, jogurty, sery
    Ja bez nabialu nie moglabym żyć. ..u mnie nabial to podstawa

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny ktora z was zamawiala cos z gemini???? Ile sie czeka na przesyłkę??? Bo zamówilam dwa dni temu kilka rzeczy tam i min femaltiker który mi sie konczy a nie mam jeszcze info ze towar wysłali
    Ja dostalam po 6 dniach

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam półtora butelki sab simplexu-lezy bezużytecznie-mogę ci wysłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:47

loszcz lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini tez po ok 5,6 dniach dostaje przesyłkę

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ