X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nic nie pisałam więc teraz zaspamuje trochę :)

u nas skończył się czas wolny dla mamusi i Franek sobie przysypia w dzień tak na 30 min do godziny max. Podczas dnia trochę gadamy, śmiejemy się śpiewamy i czytamy...no oczywiście też jemy!!! Kończy mi się sab simplex i jestem w lekkiej panice co to będzie. Bo ostatnio już było dobrze a teraz Franek 4 dni nie robił kupki i się zaczęło....tylko na rączki, podginanie nóżek...i w rezultacie czopek...mam nadzieję, że jeszcze trochę i mu się to ureguluje.

MArtwi mnie też szczepienie, bo z posiewu wyszło, że mały ma nieliczne, ale jednak bakterie...lekarz mówi, żebyśmy stosowali przewlekle acidolac a ominęli antybiotyk. I teraz się boję, że szczepionka na rotawirusy będzie niebezpieczna...pediatra nam niby przesunęła jeszcze o tydzień...

Kaczamila, Twoja teściowa nie wpisuje się nawet w stereotyp teściowej...ona wykracza ponad wszelkie kategorie...

co do sab simplex jeśli któraś już nie używa to odkupię nawet pół buteleczki :)

kurcze na weekend zapowiadają upały, a my mamy 50 rocznicę ślubu dziadków i jedziemy daleko na imprezke...nie wiem jak młody zniesie podróż..ostatnio było średnio...cały się upocił i był płacz ;/

Justyśka współczuje...może to nie skok...tylko coś innego? kolki? z tego co mówiłaś jesz wszystko...może powinnaś zrobić sobie jakąś dietę..?

Pięknie się Wasze dzieciątka prezentowały na swoich uroczystościach Chrztu Świętego...my mamy 23 sierpnia...;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wczoraj powiedzielismy sobie wszystko tylko jego gadka jest nastepujaca; mam zrozumiec ze jego matka jest chora (psychicznie, on to wie) i to tłumaczy jej zachowanie. czyli co mam sie pozwolic obrazac iponizac kiedy tylko ona ma zły humor? albo mam pozwalac na wtracanie w nie swoje sprawy? mam sie na to godzic? ROZUMIEM ona jest chora, ale bez przesady. on narzekac moze na moich rodzicow- z mojego ojca sie podsmiechuje ze ten w wieku 45 lat goni za piłka na boisku (a sam nic nie robi), a na temat mojej mamy mowi ze wnuczek tam chyba nie bedzie jezdzil bo ona go rozpusci, jest to pierwszy wnuczek i nie ukrywam ze moja mama jest w nim zakochana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to nie kolki trwa to od 3 dni a ja nic nowego w ostatnim czasie nie jadlam właśnie przeanalizowalam wszystko ci jadłam i nie było tam nic specjalnego. Mieliśmy na dwór teraz iść a mała zasnęła mi na brzuchu i tak leżę z nią unieruchomiona ale może wkoncu się trochę przespi

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja też długo jadlam wszystko i nicmałemu nie było...do czasu...jak to dr powiedziala jego brzuszek sobie po prostu dzielnie radził...ale w końcu przyszedł kryzys

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila-eh eh Ci faceci. A juz ruszyć Mamusie to obraza majestatu. A z ojca powinnaś byc dumna :)

kaczamila lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do wniosku ze to może być po szczepieniu w pon mieliśmy a zaczęło się od pon wieczora . Któraś mówiła ile to może trwać chyba tydz jak dobrze pamiętam ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli no niestety w kwestii teściowej choćbym niewiem jak mi nadała to i tak suma sumarum to bedzie moja wina... powwiem Wam że zaczynam powoli psychicznie podupadać, muszę przestać się nią tak przejmować i chyba nie brać wszystkiego do siebie bo inaczej będę taka jak ona...

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką herbatkę koperkową jak zrobię to ile może stać...to się chyba nie popsuje za szybko?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila ja ostatnio tez mocno kloCilam sie z moim przez tesciowa. ile razy to juz... macie racje dla faceta powiedziec cos na jego mamusie to odrazu foch. moj to juz nawet udaje ze nie slyszy jak cos mowie o tesciowej co zrobila albo co powiedziala. za kazdym razem slysze ze to ja sie czepiam i wyszukuje problemu. ile to juz razy sobie obiecywalam ze nie bede sie juz przejmowac i denerwowac ale mieszkajac razem chyba nie da sie tak na 100% odciac i ignorowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi z tego co mi babia salowa na emerytuerze mówila to 24h ale w lodowce i jak co to partiami podgrzewac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku masz racje odciac sie nie da, a przykre to jest jak siedzisz w pokoju a za sciana slyszysz obgadywanie czy obrazanie... albo nienawidze jej tez za to ze klamie w zywe oczy... masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila gosiaczek współczuję wam naprawdę moja nie lepsza ale na szczęście nie mieszkam z nią bo bym chyba w depresję wpadła.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore sa na diecie beznabialowej jak wy to robicie?
    Rocco robi kupy z glutami od jakiegos czasu i teraz jeszcze go wysypalo na brzuchu i buzi jest marudny.Chce isc z nim do lekarza ale to nie takie proste w mojej sytuacji,musze skombinowac kogos kto mnie zawiezie i fizycznie będzie malego niósł bo ja dalej na kulach kustykam.A tata Rocco ma teraz urwanie glowy w pracy i jeszcze zepsuł się nam samochód a na części bedziemy czekać miesiąc !!!
    Mieszkam na końcu świata bez samochodu to nic się nie da zrobić :-(
    Tak wiec dopóki nie pojde do lekarza postanowiłam zrobic diete.Tylko jak?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez nabialu sobie nie potrafie wyobrazic... lubie platki musli z mlekiem, jogurty, sery

• anet525 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora z was zamawiala cos z gemini???? Ile sie czeka na przesyłkę??? Bo zamówilam dwa dni temu kilka rzeczy tam i min femaltiker który mi sie konczy a nie mam jeszcze info ze towar wysłali

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam i zaplaciłam im w pon a w czwartek juz miałam tam nie pisze wysłane tylko zafakturowane

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    ja bez nabialu sobie nie potrafie wyobrazic... lubie platki musli z mlekiem, jogurty, sery
    Ja bez nabialu nie moglabym żyć. ..u mnie nabial to podstawa

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny ktora z was zamawiala cos z gemini???? Ile sie czeka na przesyłkę??? Bo zamówilam dwa dni temu kilka rzeczy tam i min femaltiker który mi sie konczy a nie mam jeszcze info ze towar wysłali
    Ja dostalam po 6 dniach

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam półtora butelki sab simplexu-lezy bezużytecznie-mogę ci wysłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:47

loszcz lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini tez po ok 5,6 dniach dostaje przesyłkę

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ