X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cioteczki nie mamy czasu na czytanie ale taki usmiech Wam posylam :-)

29c2nlw.jpg

gabi30, kaczamila, gosiaczek31, Anastacia33, anet525, loszcz, Niunia86, SunSun, Krokodylica, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia z pneulokokami jest tak bo mi położna rozpisala jeśli szczepisz z pierwszy raz do pół roku to są 3 dawki + jedna przypominająca jeśli szczepisz od 7 mies do 2 lat to są 2 dawki a jeśli od 2 lat do 5 to 1 dawka. Ja będę szczepić a po 7 mies

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:39

gabi30, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak podnosze glowke :-)

219amr.jpg

gabi30, kaczamila, gosiaczek31, Anastacia33, loszcz, Niunia86, Krokodylica, kasss lubią tę wiadomość

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    My za tydzień szczepimy na pneumokoki i druga dawka 5w1. Na szczęście my te szczepienia mamy za darmo. Uff

Słyszałam, że wcześniaki od tego roku mają darmowe pneumokoki ale, że 5w1 także tego nie słyszałam. Ja zostawiłam wczoraj w aptece 448 zł i za 6 tygodni powtórka czyli znowu 448zł. A tego doliczyć czwartą dawkę 5w1 oraz pneumo i menogoki to masakra wyjdzie około 1500zł.

Dziś kupiłam inne mleko zobaczę jak będzie. Inesce z buzi uczulenie zeszło ale na brzuszku, pleckach i rączkach się trzyma chociaż już nie ma tych czerwonych plam. Anet z ręką na sercu dzień przed podobnie jak Ty zjadłam TYLKO JEDNĄ truskawkę i 3 łyki koktajlu od synka truskawkowego. Kurde ale to była naprawdę tylko jedna mała niewinna czerwoniutka sztuka.....Chciałam sprawdzić no to mam, bo innego pomysłu nie mam.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Kaczamila moja pyza ma 63cm i waży 6200g. Więc mimo iż urodziła się pół kg lżejsza od Oskarka to i tak go przegoniła :)

to pięknie przybrała :) dla mnie ważne jest to że Oskarek zdrowy i tak ładnie przybrał w tym miesiącu, bo wcześniej to masakra...

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziewczyny ostatnio też małego wysypało i okazało się że przez oliwkę, bo używaliśmy ziajki a zmieniliśmy na bambino i dostał chrostki z bambino. teraz mamy znowu ziajke i jest wszystko ok... tylko ziajka tak nie pachnie jak bambino :(

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    u nas dziewczyny ostatnio też małego wysypało i okazało się że przez oliwkę, bo używaliśmy ziajki a zmieniliśmy na bambino i dostał chrostki z bambino. teraz mamy znowu ziajke i jest wszystko ok... tylko ziajka tak nie pachnie jak bambino :(

kaczamila w sobotę jak był ten upał i byliśmy nad jeziorkiem to posmarowałam małą po raz pierwszy kremem przeciw słonecznym dla niemowląt, możliwe żeby od niego, mogłoby tak być?

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi myślę że możliwe...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Moja córka byla uczulona na bambino

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Moja córka byla uczulona na bambino

no widzisz czyli to na pewno od tego. myślałam jeszcze ze od ogórka świeżego i rzodkiewki ale to jadłam na kanapkach już dużo wcześniej i nic mu nie było. mały dostał ostatnio lacidokrople- probiotyk niby na lepsze kupy bo powiedziałam o tych białych grudkach, nie dość ze mały to wypluwał to jeszcze od tego dnia co zaczęłam podawać zaczął ulewać. odstawiłam po dwóch dniach, lekarka stwierdziła że to niemożliwe bo to tylko probiotyk, ja też jej powiedziałam że może to zbieg okoliczności ale ulewał a jak odstawiłam to przestał. lekarka stwierdziła że ja to mogę pić bo przejdzie to z mlekiem matki, miał pić 10 dni po 1 ml, dzisiaj wypiłam pierwszy raz.... ku..a nie dziwie się że mały to wypluwał to jest okropne mimo ze pije 1 ml... bleeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze z nowości wczoraj pokłóciłam się wieczorem z mężem, ciekawe czy zgadniecie o co, a raczej o kogo??

• oli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sama nie wiem, o ulubienicę Rubi, Twoją tesciową ?

Rubi lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli skąd wiesz? :P

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy jakich wartosciach hemoglobiny lekarze przepisali Waszym pociechom zelazo albo wit b12 , moj ma teraz 11 lekarka prowadzaca mowi ze w normie nic nie trzeba a bylismy u innej prywatnie i mowi ze trzeba zaczac i badz tu madry, chyba pojde do trzeciego lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie spania to moja Wiktoria w dzień bardzo mało śpi za to wieczorem pięknie zasypia i budzi się 3 razy w nocy na mleczko i po wypiciu szybciutko zasypia więc nie mogę narzekać

• oli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila- no jakos tak wydedukowałam :) ale mam nadzieje ze z mężem juz pogodzona a teściowa hmmm...

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień następny skoku juz mi się płakać chce mała cały czas płacze juz nawet na rękach jej źle juz niewiem co z nią robić tylko przy cycu nie płacze ale przecież cały dzień jej karmić nie będę bo zacznie ulewac. Mąż poszedł do pracy a ja juz nie wiem co robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Kaczamila- no jakos tak wydedukowałam :) ale mam nadzieje ze z mężem juz pogodzona a teściowa hmmm...

oli niestety nie, czuje ze bedzie kilka cichych dni...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z jedzeniem z grilla elektrycznego...jesli nie jest ostro doprawione to spokojnie mozemy chyba jesc co?

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila- to niefajnie :(
    My tez sie z Wojtiem kłócimy ale staram sie na bieżąco wyjaśniać problemy a on uwielbia kisić w sobie ale ostatnio stwierdził ze lepiej od razu mowić co i jak

Anastacia- to zależy jak dziecko reaguje , ja jem wszystko no ale staram sie w miarę zdrowo :) choc wczoraj był McWrap

km5svcqgfaw599l1.png
‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ