Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastacia z pneulokokami jest tak bo mi położna rozpisala jeśli szczepisz z pierwszy raz do pół roku to są 3 dawki + jedna przypominająca jeśli szczepisz od 7 mies do 2 lat to są 2 dawki a jeśli od 2 lat do 5 to 1 dawka. Ja będę szczepić a po 7 mies
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:39
gabi30, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:My za tydzień szczepimy na pneumokoki i druga dawka 5w1. Na szczęście my te szczepienia mamy za darmo. Uff
Słyszałam, że wcześniaki od tego roku mają darmowe pneumokoki ale, że 5w1 także tego nie słyszałam. Ja zostawiłam wczoraj w aptece 448 zł i za 6 tygodni powtórka czyli znowu 448zł. A tego doliczyć czwartą dawkę 5w1 oraz pneumo i menogoki to masakra wyjdzie około 1500zł.
Dziś kupiłam inne mleko zobaczę jak będzie. Inesce z buzi uczulenie zeszło ale na brzuszku, pleckach i rączkach się trzyma chociaż już nie ma tych czerwonych plam. Anet z ręką na sercu dzień przed podobnie jak Ty zjadłam TYLKO JEDNĄ truskawkę i 3 łyki koktajlu od synka truskawkowego. Kurde ale to była naprawdę tylko jedna mała niewinna czerwoniutka sztuka.....Chciałam sprawdzić no to mam, bo innego pomysłu nie mam. -
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Kaczamila moja pyza ma 63cm i waży 6200g. Więc mimo iż urodziła się pół kg lżejsza od Oskarka to i tak go przegoniła
to pięknie przybrała dla mnie ważne jest to że Oskarek zdrowy i tak ładnie przybrał w tym miesiącu, bo wcześniej to masakra...Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:u nas dziewczyny ostatnio też małego wysypało i okazało się że przez oliwkę, bo używaliśmy ziajki a zmieniliśmy na bambino i dostał chrostki z bambino. teraz mamy znowu ziajke i jest wszystko ok... tylko ziajka tak nie pachnie jak bambino
kaczamila w sobotę jak był ten upał i byliśmy nad jeziorkiem to posmarowałam małą po raz pierwszy kremem przeciw słonecznym dla niemowląt, możliwe żeby od niego, mogłoby tak być? -
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:u nas dziewczyny ostatnio też małego wysypało i okazało się że przez oliwkę, bo używaliśmy ziajki a zmieniliśmy na bambino i dostał chrostki z bambino. teraz mamy znowu ziajke i jest wszystko ok... tylko ziajka tak nie pachnie jak bambino
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Moja córka byla uczulona na bambino
no widzisz czyli to na pewno od tego. myślałam jeszcze ze od ogórka świeżego i rzodkiewki ale to jadłam na kanapkach już dużo wcześniej i nic mu nie było. mały dostał ostatnio lacidokrople- probiotyk niby na lepsze kupy bo powiedziałam o tych białych grudkach, nie dość ze mały to wypluwał to jeszcze od tego dnia co zaczęłam podawać zaczął ulewać. odstawiłam po dwóch dniach, lekarka stwierdziła że to niemożliwe bo to tylko probiotyk, ja też jej powiedziałam że może to zbieg okoliczności ale ulewał a jak odstawiłam to przestał. lekarka stwierdziła że ja to mogę pić bo przejdzie to z mlekiem matki, miał pić 10 dni po 1 ml, dzisiaj wypiłam pierwszy raz.... ku..a nie dziwie się że mały to wypluwał to jest okropne mimo ze pije 1 ml... bleeee -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przy jakich wartosciach hemoglobiny lekarze przepisali Waszym pociechom zelazo albo wit b12 , moj ma teraz 11 lekarka prowadzaca mowi ze w normie nic nie trzeba a bylismy u innej prywatnie i mowi ze trzeba zaczac i badz tu madry, chyba pojde do trzeciego lekarza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas dzień następny skoku juz mi się płakać chce mała cały czas płacze juz nawet na rękach jej źle juz niewiem co z nią robić tylko przy cycu nie płacze ale przecież cały dzień jej karmić nie będę bo zacznie ulewac. Mąż poszedł do pracy a ja juz nie wiem co robić
-
nick nieaktualny
-
Kaczamila- to niefajnie
My tez sie z Wojtiem kłócimy ale staram sie na bieżąco wyjaśniać problemy a on uwielbia kisić w sobie ale ostatnio stwierdził ze lepiej od razu mowić co i jak
Anastacia- to zależy jak dziecko reaguje , ja jem wszystko no ale staram sie w miarę zdrowo choc wczoraj był McWrap