X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tych problemów z karmieniem.

U mnie czasem problem się pojawia jak jej brzuszek nie da się najeść, ale w większości czasu jest dobrze i je ze smakiem.

To nikt więcej nie używa nawilżacza? :) Zaraz coś poszukam na alledrogo.

Acha scarlett ja bardzo bym chciała już się starać o drugie dziecko ale nie mogę - tą ciążę wymiotowałam przez pół roku, byłam nie do życia, nie wyobrażam sobie w takim ledwo żywym stanie i rzyganiu 15 razy dziennie zajmować się małym dzieckiem. Także na razie antykoncepcja pójdzie w ruch a za jakiś czas chcę drugie na pewno. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokodylica nie ma reguly. moze za drugim razem bys ciazd znosila swietnie.
    ja w pierwszej tez bylam nie do zycia rzygalam od rana do nocy do 5 miesiaca. ledwo zylam. nie moglam nic jesc zapachy wszystkie na mnie dzialay jak plachta na byka. bardzo zle znosilam. do tego stopnia ze sie odwodnilam bo nawet woda rzygalam. a druga ciaza bez zadnych dolegliwosci:-) nie wiem od czego to zalezy w takim razie. bo niby wszyscy w kolo mowili ze skoro inaczej sie czuje to bedzie chlopak a tu prosze druga dziewczyna a ciaze zupelnie rozne.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja mam taki nawilżacz i używam go często jest ok i cena ok: http://allegro.pl/n13-ultradzwiekowy-nawilzacz-powietrza-zaba-4litry-i5101656561.htmlnia+medyczne-17298_Nawil%C5%BCacze+powietrza-99418

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:49

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica dzięki.

gosiaczek moja mama wymiotowała tak bardzo jak ja w obu ciążach, ze mną i z moim bratem, więc raczej się nastawiam że to dziedziczne, niestety.
    No i nie zaryzykuję tylko dlatego że "może będzie lepiej", bo co jeśli nie będzie? Nie dam rady wtedy odejść od sedesu i co ja zrobię z Zuzią? Także zdrowy rozsądek na razie mówi nie drugiej ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa ale u mnie Oskar też je maxymalnie 10 min i się najada, co pokazuje jego przyrost tylko słyszę jak przełyka, szybko mu bardzo leci, zdarzyło się że się zakrztusił... ale tak to ok

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja nieraz nawet po 3h,4h nie chce jesc:( Butli nie chce tez pociagnac :( Ja sie wukoncze :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss czy jest jeszcze szansa na sab simplex w miarę Niedługo? Bo mi się kończy zmniejszylam malemu dawkę do jednej dziennie i chyba się zaczyna brzuszek rozkręcać..daj znać proszę..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Refluksu to u nas raczej nie ma - pamiętam loszcz opisywała, ale u nas Mały teraz bardzo niedużo ulewa.

Acha i wygląda na to, że też nam ząb się pokazał :)

Jutro usg brzuszka, zobaczymy co tam się dzieje. Kurczę może ja też się skuszę na ten Sab Simplex, nie wiadomo jak taki stan rzeczy potrwa, a Bobotic zwłaszcza ten w kroplach zaczyna mnie wkurzać :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zabek? :) super! :) bedzie mozna mame ugryzc w cycka ;)

Tess, gosiaczek31, gabi30, kasss lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P Nie mogę się doczekać, bo na razie to ce cycki jakby go parzyły - chwyta łapczywie i puszcza i ryk, a czasem nawet ryk zanim jeszcze złapie :/

aa... jakby któraś się zastanawiała, to kupiłam sobie wielorazowe wkładki laktacyjne, od razu kilku różnych firm i żałuję, że tak długo męczyłam się z wielorazowymi :P

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzis Izula tez szaleje. beczy nie moze spac. budzi sie po 10 min z placzem. placze jak pierdzi, placze jak wpycha rece do buzi. i dzis tak nagle z dnia na dzien zaczela sie tak slinic ze az sie krztusi i cieknie jej po policzku jak lezy na boku. wczesniej miala slinke ale malo a dzis to masakra pelna buzia glutow. tylko bable ida jak gada. dopiero na dworzu idalo sie ja uspac i spi juz ze dwie godziny

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to zazdroszczę mojej nawet na dworze nie można było uśpać darla się jak opętana pół wsi ja słyszało jak zasnęła to na 15 minut ze udało mi się chleb w sklepie kupić a później znów ryk. Od 2 dni Hania śpi po 15 minut skok u nas napewno

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie ma szans, żebym Was narobiła wiec przepraszam. Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze. Zdjęcia śledzę na fejsie -są cudowne, lubię wszystkie ☺
    Kaczamila ile już Twój synek waży?
    U nas ok. Lena śpi w nocy 10-11 godz. Oczywiście bez budzenia się na jedzenie. Nie płacze, jest bardzo pogodna i ciągle uśmiechnięta. Jadła juz jabłuszko i marchewkę i wszystko ok.
    Pozdrawiamy

SunSun, ewka1990, loszcz, jasmin, anet525, gabi30, kasss lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ryk jak tylko do wozka wloze Kubusia od poczatku bylo kiepsko a teraz to jest coraz gorzej tylko na rekach na dworze nie chce go przyzwyczajac myslalam powaznie o chuscie ale mam bardzo krotki tulow i nie wiem czy dlugo go w niej ponosze, ale probpwalam wszystkiwgo zeby polubil wozek i zamiast lepiwj jest gorzej wiec czas chyba zamowic chuste...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Współczuję tych problemów z karmieniem.

U mnie czasem problem się pojawia jak jej brzuszek nie da się najeść, ale w większości czasu jest dobrze i je ze smakiem.

To nikt więcej nie używa nawilżacza? :) Zaraz coś poszukam na alledrogo.

Acha scarlett ja bardzo bym chciała już się starać o drugie dziecko ale nie mogę - tą ciążę wymiotowałam przez pół roku, byłam nie do życia, nie wyobrażam sobie w takim ledwo żywym stanie i rzyganiu 15 razy dziennie zajmować się małym dzieckiem. Także na razie antykoncepcja pójdzie w ruch a za jakiś czas chcę drugie na pewno. :)

Pisalam wczesniej ze uzywam nawilżacza firmy zelmer

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.avans.pl/nawilzacze-powietrza/nawilzacz-zelmer-ah1001-zah11000-bialo-niebieski,id-61702?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=728335&utm_campaign=2015-06&utm_term=Nawilzacze-powietrza&ceneo_spo=true&gclid=CMiu0vvNhcYCFQmOfAodZXgAQQ&gclsrc=ds

Link nawilzacz powietrza

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett planuje za około rok ale wydaje mi się ze pewnym tego ze nie jest się w ciązy można tylko wtedy kiedy się nie uprawia seksu;)

ja chce troche dojsc do siebie zrzucic wage wzmocnic miesnie brzucha ,postawić Ewę na nogi':) i być w ciązy z kolejnym maluszkiem:) dwa lata roznicy maks potem odpoczynek jakies 3 4 lata i trzecie i ostatnie dziecko:) no ale zobaczymy co z tego bedzie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witajcie. Nie ma szans, żebym Was narobiła wiec przepraszam. Mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze. Zdjęcia śledzę na fejsie -są cudowne, lubię wszystkie ☺
    U nas ok. Lena śpi w nocy 10-11 godz. Oczywiście bez budzenia się na jedzenie. Nie płacze, jest bardzo pogodna i ciągle uśmiechnięta. Jadła juz jabłuszko i marchewkę i wszystko ok.
    Pozdrawiamy
    niunia masz zlote dziecko. slodka grzeczna dziewczynka. pozazdroscic takiego spania w nocy:-)
    dawalas jej juz produkty z glutenem? nie wiem moge sie mylic ale chyba od glutenu sie zaczyna?
    kaszka manna albo 7 zboz

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Pozdrawiamy

Niunia Oskarek w środę tydzień temu ważył 5760 g mierzył 65 cm, a Lenka jak??

Niunia86 lubi tę wiadomość

‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ