X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroodylica mi Femaltiker strasznie smakowal z mlekiem. Teraz jem nabialu wiec pijego go z woda i juz mi nie smakuje tak

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to lubię ten smak - taki jakby karmelowy

Gabi jak tam?

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez bardzo smakuje, tak jak pisze Oli jest karmelowy.

• Emrica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mam nadzieje że juz dobrze u was.
    Mi tez fermatiker smakuje, pije go z wodą bo nabiał też poszedł w odstawkę.

http://www.mleczarnia.lowicz.pl/lowicz/index.php?strona=bezlaktozy

Łowicz ma linię nabiału bez laktozy. powyżej link.

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ermica super ze pisze o tym lowicz, ciekawe czy juz jest w sprzedazy

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzis daly popalic urwisy w nocy. wlasciwie zaczelo sie juz wieczorem. starsza zasnela popoludniu co jej sie raczej nie zdarza. czekalam az sie obudzi zeby wyjsc jeszcze na chwile na dwor z dwiema. obudzila sie z placzem ktory przeszedl w histerie. wyszlysmy do piaskownicy i tez placz, do domu placz. kapiel placz. i mala i duza nie chciala sie kapac.
    mloda do tego nie chciala jesc. jadla po 3 min i koniec i tak do 22. wkoncu zasnela starsza jeszcze pozniej. mialam sie isc kapac i zasnelam juz ze zmeczenia. a o 1 juz pobudka bo stsrsza przez sen jeczala i miotala sie po calym lozku. jak przysnela to mala sie zaczela wiercic i szukac cycka. na spiaco tez miauczala. jak skonczylam karmic i odlozylam to znow starsza ryczala. i tak na zmiane przez cala noc dziewczyny mi tancowaly. mala chyba katar zlapala i dlatego tam zle spala i budzila sie wyjatkowo co 2 h. a starszej to juz nie wiem o dolega. ale jestem zalamana. bo doslownie histeryzuje tak ze zanosi sie i oddechu jej brak. nie przespalam ani godziny. przysypialam tylko na 10-15 min. a o 4 juz obie nie spaly do 6. i pozniej przysnely do 7,30. a ja z bolacym kregoslupem i oczami na zapalkach. masakra. po takiej nocy jak dzis to mam dosc wszystkiego.

• Emrica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ermica super ze pisze o tym lowicz, ciekawe czy juz jest w sprzedazy

Mają od 2014, ale muszę ogarnąć jeszcze w jakich sklepach tj, marketach.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest takie mleko tez z obnizona zawartoscia laktozy. lagodne czy jakos tak i kiedys je kupilam. i bylo tak ochydne w smaku ze musialam wylac. wogole jakis pomaranczowy kolor mialo i smak wogole nie mleczny:-)
    moze te z Lowicza smaczniejsze sa:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze trzy saszetki femaltikeru pilam z zakrytym nosem...potem odważyłamnie dosypac kakao i jak się okazało że młodemu nic nie jest po kakale tp pilam tak i mi smakowalo...teraz już nie pije bo z woda to jest ochydne a pilam to już tylko żeby skończyć saszetki raz na tydzień...pokarm mi się już unormował...

Gabi jak tam malutka?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziewczyny widzę że pijecie ten femaltiker, jak Wy to robicie? Ja próbowałam wypić kiedyś, jedną saszetkę, tak jak napisali, rozpuściłam w mleku i nie było opcji, myślałam że się zrzygam, normalnie mnie cofało. Wmusiłam tylko kilka łyków i nie dałam rady. A potem jeszcze kilka godzin czułam ten ohydny smak w buzi. Wam to smakuje? :)

gabi nie wiem co ci poradzić kurcze. Moja chętnie je mleczko mm, ja podaję hipp. Regularnie co 3h - w tej chwili 140ml wody + proszek.
    Zuzia mi rzygała przez 3 dni mlekiem po jedzeniu, ale okazało się że za dużo zjadała, bo nie jadała się wcześniejszą porcją więc zwiększyłam jej porcję, ale o 30ml i ona chciała ale jej żołądek nie wyrabiał i szedł rzyg. Teraz jak się nie najada to zwiększam jej stopniowo o 10ml i jest wszystko w porządku.

Mi bardzo smakuje jest pycha

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Mają od 2014, ale muszę ogarnąć jeszcze w jakich sklepach tj, marketach.
    To daj znac jak znajdziesz w jakims sklepie internetowymy w sprzedazy

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi daj znac jak mala !

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja femaltiker jem z jogurtem na
    Początku pierwszy raz to nie mogłam tego smaku a teraz przyzwyczaiłam się i coraz bardziej mi smakuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

oj to widze ze duzo dziewczyn musialo odlozyc nabial. ja tez jestem w tym klubie...

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziweczyny nie jadlam nabialu jeden dzień i spadek w produkcji mleka 50% :-( Czy to zbieg okolicznosci???
    A czy jecie produkty w którym jest mleko dodane np.w proszku.Nawet w moich platkach i batonikach musli jest mleko,w parowkach(!)i wielu produktach w których byście nie pomyslaly ( nie jem ale wiem ze jest w chipsach) takze omijacie tylko czysty nabial czy czytacie etykiety i wszystko w odstawke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:08

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwalam mleko kokosowe i jogurty sojowe (kosztuja majatek i smak dupy nie urywa) ale nie mam pomysłu jak zastapic np smietane czy ser

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:51

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie wapniem.Nie wiem czy dam rade zrekompensować sobie brak nabiału w diecie.A kości i zeby przecież mi potrzebne

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek współczuję takiej nocy :-(
    Mam nadzieję że dzieciaczkom szybko przejdzie

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli twój mąż nie jest przypadkiem ortopeda???
    Juz tydzień od zdjęcia gipsu a stopa wciąż opuchnięta jak balon.Czy możesz proszę zapytać czy to normalne?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ja nie czytam ulotek, nie jem po prostu przetworów mlecznych i mleka, ale u małego były "tylko" kolki nie wiem jak dziewczyny u których dzieci jest podejrzenie skazy białkowej.

‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ