Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelaa wrote:Anet a po co przelewacie wosk?? Az z ciekawosci weszlam na neta sprawdzic po co to sie robi.Myslisz ze ja ta tesciowa zauriczyla?
Na bank bo wyszla twarz z dużych nochalem a moja tesciowa ma taki. A po przelaniu niunia juz jest grzeczna. Czasem spróbujcie przelać wosk gdy wasze dziecko spi jesli w ciagu dnia jest bardzo placzliwe. Ja wierze w takie rzeczy -
nick nieaktualnyŁoszcz moja przyjaciółka które synek miał skaze białkową była bardzo wyczulona na tym punkcie, czytała etykiety i unikała białka w każdej postaci. Ale jej synek miał duży problem z białkiem i potwierdzony przez kilku lekarzy. Z tego co wiem problem jest często znacznie mniejszy albo leży zupełnie gdzie indziej a lekarze, położne czy nawet rodzice często błędnie podejrzewają białko. Myślę że najrozsądniej będzie jeśli powoli będziesz testować różne produkty i obserwować efekty. Z tego co wiem testy alergiczne w takim wieku nie mają sensu i nie są miarodajne
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak teraz mysle to ja sobie czasem pozwalam na kawalek ciasta ze smietana, albo odrobina smietany zageszcze sos czy zupe, lekarka mi mowila ze za jakis czas moge sprobowac zjesc twarog czy jogurt i zobaczyc jak maly zareaguje, mowila tylko zeby mleka nie pic tylko wlasnie jego przetwory
loszcz lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja do tej pory jadlam absolutnie wszystko bo maly kolek nie mial takze to moze byc bialko lub cokolwiek innego
Tyle ze refluks właśnie idzie często w parze ze skaza bialkowa oraz moj siostrzeniec mial podobne objawy przy jego skazie stąd moje podejrzenia ze to jednak to.Siostra piersią nie karmila wiec u nich to byla tylko kwestia zmiany mm.U mnie będzie trudniej -
nick nieaktualnyJa specjalistą nie jestem ale z tego co mówiła mi przyjaciółka dla skazy najbardziej charakterystyczne są mocno rumiane, jakby rozpalone policzki. Potem dochodzą bóle brzucha, wysypka, kupy ze śluzem etc. I faktycznie jak pamiętam jej synka to po białku wyglądał jakby ktoś przejechał mu żelazkiem po policzku.
-
nick nieaktualnyCzęść dziewczynki
Moja małej tak dziś brzusznej dokuczal że od godz 6 rano do 13 ni spala tylko marudzila i płakała teraz na szczęście zasnęła
Dziewczynki wspulczuje wam tak okropnych tesciowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:44
-
nick nieaktualnya my się zbieramy na festyn organizowany w naszym przedszkolu, pierwszy raz tam idę na lajcie czyli bez żadnego obowiązku, bo tak to nauczycielki sprzedają ciasta, napoje, fanty itp. oczywiscie jak trzeba bedzie to pomoge kolezanka ale to co innego tylko wlaśnie zaduch na zewnatrz okropny, mam nadzieje ze mały wytrzyma. Ide Oskarkowi kupić jakiegoś fanta
loszcz lubi tę wiadomość
-
Witam.
Wiem, że dawno się nie odzywałam, a dziś się akurat odzywam bo potrzebuje pomocy ale mam nadzieje że mi pomożecie.
mam 38,9 gorączki,katar i kaszel mogę wziąść czopek paracetamol 500mg ? albo duomox?
Proszę o odpowiedź, jestem sama z małym i muszę zbić ta gorączkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:21
-
nick nieaktualny
-
Krokodylica wrote:Moja chętnie je mleczko mm, ja podaję hipp. Regularnie co 3h - w tej chwili 140ml wody + proszek.
Zuzia mi rzygała przez 3 dni mlekiem po jedzeniu, ale okazało się że za dużo zjadała, bo nie jadała się wcześniejszą porcją więc zwiększyłam jej porcję, ale o 30ml i ona chciała ale jej żołądek nie wyrabiał i szedł rzyg. Teraz jak się nie najada to zwiększam jej stopniowo o 10ml i jest wszystko w porządku.
A ile dajesz proszku na taką ilość wody? Na oko? My też dajemy Hipp. Emilka zjada 120 ml. co 4 godz. A jak chce więcej to dorabiam 30 ml ale rzadko zjada całość i trochę się tego marnuje. Coraz częściej potrzebuje tak ok 130-140 ml. -
Paracetamol i ibuprom mozesz brac spokojnie.Mozesz takze zamoczyc stopy w letniej/chlodnej wodzie bo tez skutecznie zbija gorączkę.Duomox mysle ze tez ok bo kobiety w ciąży go biorą tyle ze nie jesteś pewna co ci dolega więc może być on zbędny(antybiotyki działają wyłącznie na infekcje bakteryjne nie na wirusowe).A piersi cię nie bola?Może to zapalenie piersi byc (tez ma obiawy jak grypa)
-
Emertea daję 4 pełne miarki + piąta niepełna na 140ml wody. Położna środowiskowa mi powiedziała żeby tak robić jak u nas była, bo też robiłam pełne porcje a ona stwierdziła że niepotrzebnie wylewam tą resztę mleka i teraz robię w ten sposób i Zuzia zjada do końca.
-
nick nieaktualnyDziewczyny tak sobie teraz myślę że ja chyba jakaś dziwna bo wy wpatrujecie się w kupy czy jest śluz itd kolor konsystencja a ja tylko zmieniam pampersa i nawet nie zaglądam zbytnio czy tam jakiś śluz jest nie chce szukać dziury w całym bo znając siebie popadlabym w paranoje. Powiedzcie mi czy moje podejście jest normalne czy jakaś zła matka jestem ze nie wpatruje się w kupę bo jak was czytam to czuje się z tym tak wlasnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:12
-
loszcz wrote:Paracetamol i ibuprom mozesz brac spokojnie.Mozesz takze zamoczyc stopy w letniej/chlodnej wodzie bo tez skutecznie zbija gorączkę.Duomox mysle ze tez ok bo kobiety w ciąży go biorą tyle ze nie jesteś pewna co ci dolega więc może być on zbędny(antybiotyki działają wyłącznie na infekcje bakteryjne nie na wirusowe).A piersi cię nie bola?Może to zapalenie piersi byc (tez ma obiawy jak grypa)
-
nick nieaktualny