X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka - ale mnie rozmśmieszyłaś z tą kaszką :P może to tak jest, musi czymś zabić ten okropny smak kaszki, więc już niech będzie to mleko :D

Ja się za szybko pochwaliłam, że u nas poprawa... znów wróciliśmy na stare tory niestety. Karmię Małego właściwie tylko po kilka minut, potem głodnego go muszę ubujać, a potem karmię do syta na śpiąco.. z butli zato je całkiem nieźle i krzywi się tylko pod sam koniec. Już mi brakuje pomysłów, daje sobie czas do końca tygodnia - jeśli nie będzie jakiejkolwiek poprawy, to umówię się znów z doradcą, żeby mi pomogła ustawić tak rytm, żebym mogła po prostu odciągać pokarm jak najdłużej, żeby mleko nie zanikło i będę w trudniejszych momentach podawać mu z butelki, bo przecież nie może tak być, że 2-3 godziny męczę dziecko po kilka minut by cokolwiek zjadło, a on krzyczy przy piersi biedak, a widać, że głodny i chciałby się przyssać, ale coś go boli :/ Podaję już dziecku pół apteki i bez rezultatu, nie wiem czy jest sens go tak męczyć, zawsze byłam zdania, że im mniej leków tym lepiej...

Dziś skończyłam 2 tygodnie bez nabiału i mąż mi kupił kozie mleko, ale, hm... dolałam do inki i mam wrażenie jakby z wędzonym serem tę inkę piła :P

Kasss - dzięki za info w sprawie smoczka, nie będę tracić kasy, a próbowała z Was któraś ten smoczek do podawania lekarstw? Bo mi się dziecko straszliwie krzywi na syrop od refluksu i wypluwa, a trochę tego do wypicia jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:09

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego dziecko może mieć wysypke na czole tylko na czole. Swędzi go to bo cały czas rączkami tam kombinuje i ma czerwone czoło. Chciałam zrobić zdjęcie, ale moim starym aparatem nie potrafię złapać ostrości na czółku :(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Dziewczyny od czego dziecko może mieć wysypke na czole tylko na czole. Swędzi go to bo cały czas rączkami tam kombinuje i ma czerwone czoło. Chciałam zrobić zdjęcie, ale moim starym aparatem nie potrafię złapać ostrości na czółku :(
    nie mam pojecia

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    slodka - ale mnie rozmśmieszyłaś z tą kaszką :P może to tak jest, musi czymś zabić ten okropny smak kaszki, więc już niech będzie to mleko :D

Ja się za szybko pochwaliłam, że u nas poprawa... znów wróciliśmy na stare tory niestety. Karmię Małego właściwie tylko po kilka minut, potem głodnego go muszę ubujać, a potem karmię do syta na śpiąco.. z butli zato je całkiem nieźle i krzywi się tylko pod sam koniec. Już mi brakuje pomysłów, daje sobie czas do końca tygodnia - jeśli nie będzie jakiejkolwiek poprawy, to umówię się znów z doradcą, żeby mi pomogła ustawić tak rytm, żebym mogła po prostu odciągać pokarm jak najdłużej, żeby mleko nie zanikło i będę w trudniejszych momentach podawać mu z butelki, bo przecież nie może tak być, że 2-3 godziny męczę dziecko po kilka minut by cokolwiek zjadło, a on krzyczy przy piersi biedak, a widać, że głodny i chciałby się przyssać, ale coś go boli :/ Podaję już dziecku pół apteki i bez rezultatu, nie wiem czy jest sens go tak męczyć, zawsze byłam zdania, że im mniej leków tym lepiej...

Dziś skończyłam 2 tygodnie bez nabiału i mąż mi kupił kozie mleko, ale, hm... dolałam do inki i mam wrażenie jakby z wędzonym serem tę inkę piła :P

Kasss - dzięki za info w sprawie smoczka, nie będę tracić kasy, a próbowała z Was któraś ten smoczek do podawania lekarstw? Bo mi się dziecko straszliwie krzywi na syrop od refluksu i wypluwa, a trochę tego do wypicia jest...
    U mnie to samo!! :( moja Nadia nie chce wgl jesc :( tez walcze z nia strasznie, tlko moja to wgl ani butli ani cycka. Wczoraj np caly dzien jadla pieknie, dzis od godz 5 do 12 kilka lykow, potem po 12 troche pojadla ale to jest przeciez malo. Teraz spi i chyba zaraz sprobuje na spiku dac jej jesc. Boje soe ja tk cigle do tego cycka przysuwac bo zeby go nie znienawidzila :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jem nabialu, bo moja Nadia robi kupy ze sluzem i odstawienie nabialu nic nie dalo;( ja juz jestem bezsilna :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja tez nie jem nabialu, bo moja Nadia robi kupy ze sluzem i odstawienie nabialu nic nie dalo;( ja juz jestem bezsilna :(
    zrób badanie na posiew...być może ma jakąś bakterie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek współczuje problemów z sutkami....ja to przechodziłam na początku i nawalałam po 3 cm tego maltanu...i niestety miałam przerwe w kp żeby zaleczyć cycki...oprócz tego no to nakładki ale skoro Twoja mała nie chcę to już nie wiem :(

u nas impreza wczorajsza bardzo udana...Franek wychwalony że aż strach się bać co to będzie...miał kawałek czerwonej włóczki na której wisiała grzechotka...więc mam nadzieję, że to oduroczy wszystkie pochwały...ale naprawdę moje dziecko to anioł....spał w wózku przy głośnej muzyce..nic mu nie przeszkadzało....zrobił sam kupkę no w ogóle ah i oh :P

powiedzcie mi Franek kończy za 3 dni 3 miesiące....i od tego momentu mam zacząć podawać tylko witaminę D?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam nabiał odstawić na miesiąc...więc od 1 lipca rozpoczynam powolne wprowadzanie nabiału do moich posiłków..zobaczymy..

Ma krzesełko do karmienia kupiliśmy 4 lata temu chrześniakowi męża i teraz dostaliśmy je w spadku ale nawet nie wiem jaka to firma...wiem, że wtedy daliśmy coś koło 300zł

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    zrób badanie na posiew...być może ma jakąś bakterie...

Kupa jest w badaniu od 4czerwca i do dzis dnia nie ma wynikow , martwie sie bo cos wyroslo tylko co? Masakra nieraz to sonie mysle ze podanie butlo bylby latwiejsze, moze nie wyodniejsze ale przynajmniej wiedzialbym ile je i ze ja czyms jej nie szkodze :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweela, no mi mówili, że jak długo wyniku nie będzie tzn. że coś się wyhodowało ;/

Ewelaa lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, już trzecią dobę plamię i to sporo, jestem już po pierwszej miesiączce, to jest 17 dzień cyklu i teraz, jak by w połowie cyklu mam takie spore plamienia już trzy dobry. Nie wiem co to może być? Miała któraś z Was coś takiego? Jeszcze przed miesiączką byłam u ginekologa kontrolnie i mówił że wszystko jest w porządku, dopatrzył się lekkiej nadżerki ale uznał że to normalne po ciąży i nie ma się co przejmować. To może być od tego?

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Eweela, no mi mówili, że jak długo wyniku nie będzie tzn. że coś się wyhodowało ;/
    Chcialam cytuj nacisnac a polubilam.
    Tak licze sie z tym ze cos wyroslo ale co?? :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    powiedzcie mi Franek kończy za 3 dni 3 miesiące....i od tego momentu mam zacząć podawać tylko witaminę D?
    rubi jesli masz jeszcze zapas wit K+d to skoncz normalnie zaczete opakowanie i dopiero zacznij dawac sama wit D. nic sie nie stanie jak tydzien czy dwa dluzej bedzie z k i d. ja tez podam d dopiero jak skonczymy to co teraz

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja nie wiem co to może być. Ja dostałam miesiączkę i następną równo po 28 dniach czyli wrócił cykl jak przed ciążą. Dziwię się, że to tak szybko wróciło do normy.

4e3f84b95f.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- ja zrobiłam tak jak gosiaczek pisze

Krokodylica- mysle ze to moze byc krwawieni takie okoloowulacyjne- ja raz tak miałam kiedys tam. a Ty bierzesz pigułki ? Gdyby sie przedłużało poszłabym jednak do gina

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja jeszcze nie dostalam miesiaczki wiec nie pomoge, a moze ponprostu to jest owulacja i dlatego plamisz, ale w sumie to nie bylyby wtedy obfite.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dzięki dziewczyny.

oli nie biorę pigułek, więc może faktycznie owulacja, tylko że ja nigdy przy owulacji nie plamiłam.

No nic, zobaczę co będzie dalej z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja też nie mam jeszcze okresu ale jakoś dwa miesiące po porodzie, już po wizycie u ginekologa który powiedział że wszystko jest ok też plamiłam - lekko i dwa dni. Pojęcia nie mam od czego, myślałam że zbliża się okres ale nic takiego nie miało miejsca. Od tego czasu mam spokój.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja miałam to samo w tym cyklu,środek cyklu a ja plamiłam kilka dni i ból jajnika niesamowity.Dziś zaczęłam następny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 16:29

relg2n0abn31771x.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli może po ciąży się tam wszystko musi wyregulować. Jajcory się wzięły do roboty i może stąd plamienie hehe.

jasmin lubi tę wiadomość

‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ