X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za opinie i propozycje krzeselek, kurcze jest ich tyle roznych i kazdy ma w sobie cos fajnego zdecyduje sie chyba na taki ze stolikuem tylko czy chlopiec bedzie sie chcial przy takowym bawic hihi, co do okresu ja dostalam 28dni po cc, potem od tego 14dni gin potwierdzil ze jajniki juz pracuja i od 1 maja brak okresu nawet juz test ciazowy robilam choc to bylo raczej niemozliwe zebym byla w ciazy to wystraszylam sie troche, test negatywny a okresu jak nie bylo tak nie ma a przed ciaza cykle byly czasem trzydziestokilkudniowe najdluzesze ale okres zawsze byl, przyjelam ze jak do konca czerwca nie dostane miesiaczki ide do gina

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mielismy cala trojka jechac dzis na zakupy uszykowalam sie nakarmilam Malego a on zasnal i spi w najlepsze co o tej godzinie sie raczej nie zdarza hihi, dzieki Synkowi zaoszczedzimy kase

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyli w ją miałam takie plemienia tylko nie tak obfite i ginekolog mi powiedział że to zaburzenia hormonalne i że mam się nie martwić że wszystko się unormuje

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:49

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy 10tego na szczepieniu powiedziano nam ze gdyby raczka troche spuchla lub sie zaczerwienilo miejsce po wkluciu to zrobic oklad z altacetu np w żelu. .
    .hm to mnie zastanawia bo na opakowaniu jest napisane ze mozna stosowac u dzieci od lat 3.co o tym myślicie?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia mojej ta pierwsza szczepionka taka nabrzmiała się zrobiła i byliśmy akurat u pediatry i tez powiedziała o tym altacecie i smarowałam nawet nie wczytywalam się lekarz kazał to tak zrobiłam dopiero później przemyślałam ze może to dla starszych ale skoro 2 juz lekarz o tym mówi to widocznie można

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie oklad z gazy bo troche spuchlo i lekko skora sie zaczerwienila w tym miejscu

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam tez pielegniarka od szczepien mowila ze w razie co altacetem w zelu. ale nic nie spuchlo. tyle ze moja Izka miala szczepienie w uda tam wieksze miesnie i moze jakos lepiej to wklucie wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tymi ulotkami lekow jest tak ze zwykle pisza na wiekszosci ze od np 3 lat lub ze nie stosowac w ciazy i w trakcie karmienia lub po konsultacji, bo nie robi sie badan na grupie noworodkow niemowlat i kobietach ciezarnych bo to drogie i ryzykowne, nie bada sie reakcji tych grup na lek. a wiekszosc lekow mozna stosowac. mysle ze warto zaufac lekarzowi doswiadczonemu. zwykle znaja sklady lekow i wiedza ktore sa bezpieczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro kilka lekarzy to mówi to znaczy ze jednak coś w tym jest ze nie jest to wymysl jednego

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie co do plamienia.

Krzesełka do karmienia nie kupuję bo dostaliśmy na Chrzciny hehe. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzesełka to najbardziej do mnie przemawia to co gosiaczek przesłała link i chyba je zamówię. Hania ma chrzciny to dostała tylko pieniądze wiec trzeba kupić jej coś mam zamiar krzesłko skoczka (odgapiam od anet :)) i zobaczymy co jeszcze. Szczepionki tez za te pieniądze narazie robimy

Zamówiłam motyla emanuela z lamaze aż doczekac się nie mogę aż przyjdzie heh bardziej na to czekam niz hania heh jej to obojetne chyba czymsie bawic bedzie. ciekawe czy wygląda tak jak na zdjęciu. Ma któraś coś z lamaze ??? Chyba Oli o ile dobrze pamiętam fajne te zabawki ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:32

• Emrica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lalkę z Lamaze jest super, Oli i Kasss też mają i też napisały że są zadowolone.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo myślę czy więcej zabawek nie zamówić bo na allegro odgroma tych zabawek widziałam. Zobaczę jak ten motyl najwyższej w przyszłym mies coś jeszcze zamowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 23:26

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z lamaze.osmiornice.pirata swietnie zrobione wszystko dopracpwane ale Kubus nie bardzo chce sie nim bawic chyba sie go boi a moze.jesy zbyt duzy nie wiem czemu, co do okladow po szczepieniu to mi kazala lekarka pol lyz sody na pol szklanki wody i przecierqc gdyby napuchlo na szczescie nie bylo potrzeby

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy zabawka zbyt duzych rozmiarow bo jest naprawde spora

• loszcz Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocco ma z Lamaze kilka zabawek:grzechotke pande, 2 identyczne motyle (jeden dostał a jeden mu kupiłam będąc jeszcze w ciąży ) pawia,rycerza na koniku,takie ala branzoletki grzechotki ze zwierzątkami na rączki i nóżki i jeszcze do samochodu na okno osłona przed słońcem do której doczepia się taki pałąk z 3 malenkimi zabawkami.Chce mu dokupić szmaciana książeczkę (nie wiem ktora wybrac :-/ )i może osmiornice pirata albo słonia Eddie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 00:07

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały wciąż bardzo cierpi.Skora wygląda dużo lepiej po kuracji maścią ale brzuszek dalej bulgocze,mały się pręży i płacze , kupki sam śluz :-/
    Wizytę mamy w środę.Nakupowalam sobie 3 mleka:sojowe (bleee) kokosowe (mniam) i migdalowe (jeszcze nie otworzyłam )jakoś musze przetrwać bez nabiału :-/

201503231678.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz mi wczoraj lekarka mowila ze skaza bialkowa jest jak sa kolki, brzydka kupa i problemy ze skora typu suchosc, plamki itp. A w mleka jak najbardziej prawidlowe sie zaopatrzylas, tylko migdaly tez moga uczulac chodz nie tak jak bialko.

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz - u nas od wczoraj trochę lepiej, nie wiem co pomogło, ale zaczęłam mu robić masaż antykolkowy i podawać trochę herbaty koperkowej (bez cukru). No i przeczytałam gdzieś żeby ugotować kompot np. z dwóch jabłek i cały dzień jeść tee jabłka i pić ten kompot.

A masaż brzuska generalnie super sprawa i nie wiem czy to on najbardziej nie pomaga, a nie wszystkie te kropelki.

loszcz lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ