Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak z innej beczki, wczoraj weszłam na konto bankowe a tam kasa z oświaty- mojego pracodawcy w tytule napisane świadczenie urlopowe. dziewczyny w przedszkolu dostały wczasy pod gruszą, ja nie byłam pewna czy mi się należą i nie wiem czy to jest to bo niby czytałam gdzieś że świadczenie urlopowe a wczasy pod gruszą to coś innego. mąż mnie wczoraj nastraszył że może wypłacili mi stary urlop bo z zeszłego roku zostało mi go jeszcze 18 dni ale to chyba pierwsze by uzgodnili ze mną? kurde ja się umówiłam z dyrką że cały zaległy i obecny przysługujący urlop wykorzystam po zakończeniu macierzyńskiego...
-
Kaczmila kurczę jak ja ci współczuje.Moja teściowa nawet nie dorosta do pięt twojej.Właściwie to wypada jak złoty człowiek a i tak mi szarpie nerwy i jak jest to zamykam się z małą w pokoju.Złotych rad nie daje mi tylko mężowi -mi chyba nie ma odwagi.I M przychodzi i "może mała płacze bo ma pleśniawki"itd i oczywiście znienawidzony tekst przez nas wszystkie jak tylko mała kwęknie "Ohooo trzeba dać cycusia".Gotuje się we mnie.Ale w okresie letnim są bardzo rzadko więc jakoś zaciskam zęby.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja się o swojej przyłącze z żalem wymyśliła sobie kobieta ze jakbym piersią nie karmiła to by mała wzięła sobie na tydzień i tak wszystkim na chrzcinach gadała no chyba ja pogielo dostanie mała na tydz chyba jak będzie miała 6 lat.
Wspolczuje chociaż też mam nie fajnie z moja ale mam o tyle lepiej ze ja widzę raz na 2 tyg -
Kaczamila wytrwałości na polu walki z teściową. Trzeba miec stalowe nerwy hehe. Moja mama tez mówi ze jest glodna jak tylko zapłacze ale jak mowie ze dopiero co jadla to szuka dalej a może ma mokro a może to i tamto. Dobrze ze mieszka daleko to raz kiedys to da sie znieść.
-
nick nieaktualnyWidzicie ten paradoks co ja? Wszyscy wiedzą lepiej jak powinnyśmy wychowywać nasze dzieci a jak cokolwiek się dzieje i dziecko płacze to rozwiązania są dwa: "na pewno jest głodny, zrób mu mleko " lub wersja która mnie doprowadza do szału "Mama daj cycusia "
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyt moja mi powiedziała w prost że jak będę spała to małego porwie do siebie do pokoju bo jej nie chce go dać. i śpij tu spokojnie...
ale tak dobre rady to normalnie koszmar. nie mówie korzystam czasem z nich ale w zależności w jaki sposób są powiedziane i nie ukrywam w zależności kto je mówi ostatnio szwagierce powiedziałam bo ma 3 tyg brzdąca że jak będę do niej za często chodzić i jej dawać rady to ma mnie przystopować ale sama stwierdziła że moje rady są na dobrym poziomie i nie narzucające wiec chętnie z nich korzysta, a czasami sama przyjdzie o coś zapytać -
nick nieaktualny
-
u mnie w tym temacie mąż doprowadza mnie do szewskiej pasji....ledwo wejdzie z pracy do domu "kiedy jadł?" dzwoni z pracy "kiedy jadł?" młody nie może usnąć....na pewno jest głodny...o boszzz....czasem jak mu odpowiem coś ukąśliwie to foch że już się nie będzie wtrącał...ale jak on tylko z jednym mi ciągle wyjeżdża to czasem mnie coś trafia..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dziewczyny czy ktoras z Was podawala dziecku aciferol? Jak na nie reagowalo dziecko w duzej ilosci mleka je rozcienczalyscie? Karmie piersia i nie wiem ile mam sciagac zeby bylo dobrze, chociaz maly nie chce w ogole butli wiec pewnie sie bede musiala natrudzic zeby mu to podac,
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iness no teraz mamy "rocznice poczęcia " nasza była przedwczoraj są już marcówki 2016 przez chwile poczułam sie jak rok temu przy robieniu testu ale ciesze sie że Jula jest już ze mną cała zdrowa i szcześliwa;)
Kaczamila co za tekst dobrze ze nie dajesz jej małego
zalwazylam dzisiaj przelewajac wode z malej buteki do duzej ze jest spora roznica mam avent i 125ml malej a jak to przelalam do wiekszej to tam jest juz 140 dziwne jaa wymienialam smoczki do butelek po 3mc a a do buzki kupilam jeden i niczym sie nie rozni od tych 0-3mc Julka spi dzis caly dzien a ja wszystko w biegu wczoraj porobilam jak bym wiedziala ze tak bedzie to bym cos na dzis zostawila czy wasze mieszkanie to tez jest jeden wielki plac zabaw? sprzatam na bierzaco a wszedzie jakies rzeczy małej sa Julka juz chce chyba siedziec bo strasznie sie podnosi zaciska piastki i do góry;)ines31, loszcz lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja zauważyłam, że "ona jest chyba głodna" to reakcja wszystkich dookoła na płacz. O ile jeszcze ci bezdzietni mogą nie wiedzieć, że dzieci płaczą z różnych powodów a nawet i bez, tak dziwię się za każdym razem gdy słyszę to od osób posiadających dzieci.
-
Ines i Kasss moja rocznica poczęcia była 12 czerwca.
Emilka też już chce siadać. Cały czas ćwiczy mięśnie brzucha podnosząc głowę i nogi podczas leżenia. A gdy tylko złapie ją za dwie rączki to wykorzystuje okazję i pociąga się do siedzenia. Jest już cała usztywniona i pięknie trzyma głowę. No i od kilku dni zaczyna prostować rączki gdy kładę ją na brzuszku i kilka sekund podpiera się nie na łokciach tylko sztywnych, wyprostowanych rączkach.anet525, kasss, ines31, loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość