X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila nie przejmuj sie ta babą ewidentnie ma cos z głową. ..wiem ze łatwo sie pisze ale to jedyne wyjscie bo ty to prxezywasx a podejrzewam ze tesciowa twoje uczucia ma gdzies.zawsze mnie zastanawia skąd die biora tacy padkudni ludzie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja tak samo i dodatkowo naprawde podziwiam chłopaków bo wyrośli naprawde na dobrych ludzi a przecież mogło być różnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki, wczoraj weszłam na konto bankowe a tam kasa z oświaty- mojego pracodawcy w tytule napisane świadczenie urlopowe. dziewczyny w przedszkolu dostały wczasy pod gruszą, ja nie byłam pewna czy mi się należą i nie wiem czy to jest to bo niby czytałam gdzieś że świadczenie urlopowe a wczasy pod gruszą to coś innego. mąż mnie wczoraj nastraszył że może wypłacili mi stary urlop bo z zeszłego roku zostało mi go jeszcze 18 dni ale to chyba pierwsze by uzgodnili ze mną? kurde ja się umówiłam z dyrką że cały zaległy i obecny przysługujący urlop wykorzystam po zakończeniu macierzyńskiego...

• SunSun Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila kurczę jak ja ci współczuje.Moja teściowa nawet nie dorosta do pięt twojej.Właściwie to wypada jak złoty człowiek a i tak mi szarpie nerwy i jak jest to zamykam się z małą w pokoju.Złotych rad nie daje mi tylko mężowi -mi chyba nie ma odwagi.I M przychodzi i "może mała płacze bo ma pleśniawki"itd i oczywiście znienawidzony tekst przez nas wszystkie jak tylko mała kwęknie "Ohooo trzeba dać cycusia".Gotuje się we mnie.Ale w okresie letnim są bardzo rzadko więc jakoś zaciskam zęby.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja woła "Mama daj cyca, mama!!"... noż kur..a!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się o swojej przyłącze z żalem wymyśliła sobie kobieta ze jakbym piersią nie karmiła to by mała wzięła sobie na tydzień i tak wszystkim na chrzcinach gadała no chyba ja pogielo dostanie mała na tydz chyba jak będzie miała 6 lat.

Wspolczuje chociaż też mam nie fajnie z moja ale mam o tyle lepiej ze ja widzę raz na 2 tyg

• SunSun Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja tez ostatnio zarzuciła tematem że będzie zabierać Laure na działkę jak już jej nie będę karmić..;-) chyba jak będzie mieć...15 lat!! I sama będę marzyć o tym hehe

Rubi lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila wytrwałości na polu walki z teściową. Trzeba miec stalowe nerwy hehe. Moja mama tez mówi ze jest glodna jak tylko zapłacze ale jak mowie ze dopiero co jadla to szuka dalej a może ma mokro a może to i tamto. Dobrze ze mieszka daleko to raz kiedys to da sie znieść.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie ten paradoks co ja? Wszyscy wiedzą lepiej jak powinnyśmy wychowywać nasze dzieci a jak cokolwiek się dzieje i dziecko płacze to rozwiązania są dwa: "na pewno jest głodny, zrób mu mleko " lub wersja która mnie doprowadza do szału "Mama daj cycusia " :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak "mama daj cycusia " albo "dziecko jest głodne" będzie chyba na tapecie dopuki dzieci same będą umiały mówić co chcą

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t moja mi powiedziała w prost że jak będę spała to małego porwie do siebie do pokoju bo jej nie chce go dać. i śpij tu spokojnie...

ale tak dobre rady to normalnie koszmar. nie mówie korzystam czasem z nich ale w zależności w jaki sposób są powiedziane i nie ukrywam w zależności kto je mówi :P ostatnio szwagierce powiedziałam bo ma 3 tyg brzdąca że jak będę do niej za często chodzić i jej dawać rady to ma mnie przystopować :) ale sama stwierdziła że moje rady są na dobrym poziomie i nie narzucające wiec chętnie z nich korzysta, a czasami sama przyjdzie o coś zapytać

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama daj cyca" to będzie nasz koszmar senny :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz właśnie do mnie dotarło że rok temu zaszłam w ciążę :) Rok temu "powstało" moje szczęście najukochańsze.

SunSun, Rubi, Scarlett2014, kasss, anet525, loszcz, gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w tym temacie mąż doprowadza mnie do szewskiej pasji....ledwo wejdzie z pracy do domu "kiedy jadł?" dzwoni z pracy "kiedy jadł?" młody nie może usnąć....na pewno jest głodny...o boszzz....czasem jak mu odpowiem coś ukąśliwie to foch że już się nie będzie wtrącał...ale jak on tylko z jednym mi ciągle wyjeżdża to czasem mnie coś trafia..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was podawala dziecku aciferol? Jak na nie reagowalo dziecko w duzej ilosci mleka je rozcienczalyscie? Karmie piersia i nie wiem ile mam sciagac zeby bylo dobrze, chociaz maly nie chce w ogole butli wiec pewnie sie bede musiala natrudzic zeby mu to podac,

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podaje Tylda. rozpuszczam w 30 ml zwykle. daje jak jest glodna mocno to wtedy wypija wszystko. inaczej nie chce. no i u nas po tym zielone kupy byly. teraz sa lepsze juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuj podac lyczeczka po rozcienczeniu

• kasss Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness no teraz mamy "rocznice poczęcia " nasza była przedwczoraj są już marcówki 2016 przez chwile poczułam sie jak rok temu przy robieniu testu ale ciesze sie że Jula jest już ze mną cała zdrowa i szcześliwa;)
    Kaczamila co za tekst dobrze ze nie dajesz jej małego
    zalwazylam dzisiaj przelewajac wode z malej buteki do duzej ze jest spora roznica mam avent i 125ml malej a jak to przelalam do wiekszej to tam jest juz 140 dziwne jaa wymienialam smoczki do butelek po 3mc a a do buzki kupilam jeden i niczym sie nie rozni od tych 0-3mc Julka spi dzis caly dzien a ja wszystko w biegu wczoraj porobilam jak bym wiedziala ze tak bedzie to bym cos na dzis zostawila czy wasze mieszkanie to tez jest jeden wielki plac zabaw? sprzatam na bierzaco a wszedzie jakies rzeczy małej sa Julka juz chce chyba siedziec bo strasznie sie podnosi zaciska piastki i do góry;)

ines31, loszcz lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że "ona jest chyba głodna" to reakcja wszystkich dookoła na płacz. O ile jeszcze ci bezdzietni mogą nie wiedzieć, że dzieci płaczą z różnych powodów a nawet i bez, tak dziwię się za każdym razem gdy słyszę to od osób posiadających dzieci.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines i Kasss moja rocznica poczęcia była 12 czerwca.
    Emilka też już chce siadać. Cały czas ćwiczy mięśnie brzucha podnosząc głowę i nogi podczas leżenia. A gdy tylko złapie ją za dwie rączki to wykorzystuje okazję i pociąga się do siedzenia. Jest już cała usztywniona i pięknie trzyma głowę. No i od kilku dni zaczyna prostować rączki gdy kładę ją na brzuszku i kilka sekund podpiera się nie na łokciach tylko sztywnych, wyprostowanych rączkach.

anet525, kasss, ines31, loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ