X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczku oby mała chciała lapać pierś, no a jak nie to sie nie przejmuj bo robiłas co w Twojej mocy...
    u nas karmienie idzie dobrze (tfu tfu tfu by nie zapeszyc) w koncu mały ładnie przybiera.
    co do szczepień Rubi to wem tyle że jak szczepiliśmy małego 5w1 i pneumokoki to po dwóch tyg mozemy szczepić rota (dzisiaj) a lekarka coś mówiła że miedzy tymi samym szczepieniami musi być minimum 6 tyg przerwy ale nie wiem jaki jest maxymalny czas przerwy między szczepieniami.

Co do sexu bez zabezpieczenia to u nas nie ma mowy... tak jak pisałam planujemy kolejne dziecko nawet nie jedno ale nie teraz, a skoro nie teraz to antykoncepcja jest potrzebna. wiem że gdybym teraz zaszła w ciąże to na pewno straciłabym pracę (może pomyślicie że stawiam prace nad rodzinę- nie tak nie jest ale dostać pracę w publicznym przedszkolu jest bardzo ciężko i naprawde duzo musiałam się nachodzić i nastarać by ją dostać). nie chce byscie pomyslaly ze prawie Wam moraly, kazdy robi jak uwaza :) tylko nie obrazcie sie mnie smiesza teksty ktore slyszalam od dziewczyn ze sa w ciazy a nie chcialy dzieci i nie planowaly a w ogole sie nie zabezpieczaly...

loszcz lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na chwile obecns nie planujemy wiecej dzieci nasza 2 wystarczy...choc roznie bywa moze zmienimy zdanie.choc tak naprawde w lutym koncze 32 lata i mysle ze pozniej moze byc ciezko i ryzyko wystapienia jakis wad u dziecka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę się co najwyżej zgodzić że karmienie piersią jest wygodniejsze w nocy. Sory ale co to za problem umyć w dzień butelkę? :) zresztą zawsze powtarzam że mycie naczyń mnie odpręża (uwielbiam wodę w każdej postaci) i ubolewam że mamy zmywarkę :) A jak wychodzimy to też często karmie w samochodzie gdzieś na uboczu, czasami zabieram moje odciągnięte mleko, zdarzyło mi się też podać mm ale rzadko. Najczęściej jak Junior gdzieś z nami jedzie to potrafi wytrzymać bez jedzenia dłużej niż w domu. Widocznie świat interesuje go bardziej niż jedzenie :)

Wczoraj po.razy pierwszy od dłuższego czasu podałam Juniorowi moje mleko z butelki i byłam w szoku że mój mały ssak pochłonął łącznie ponad 200 ml :) dziś wyciągnęłam więc większe butelki i zmieniłam smoczki na dwójki.

Krokodylica przypomniałam sobie że Ty pytałaś o rozmiar pieluszek. Musze spróbuj kupić inną firmę. Pamiętam że mi wydawało się że 2 Dady są dużo większe niż 2 Pampersów albo na odwrót :) Pomiędzy trójkami obu firm nie widzę różnicy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny...wiem że na rota trzeba zaszczepić do pół roku całość...a ta druga dawka 5w1 niby jest w 3/4 miesiąc...więc chyba powinnam się zmieścić w tym czasie....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo wasze pociechy jedza:-) albo to moja za malo. u niej max to 130 ml. i to bez wzgledu czy to moje mleko czy mm. i to zwykle je na raty po 70-80ml przerwa i konczy porcje.

my nadal uzywamy pampersow 2. ale pewnie skoncze ta pake i zaczne 3. mysle ze mloda zbliza sie pomalu do 6 kg. albo tak mi sie tylko wydaje bo czuje na rekach juz ciezar. za to widze ze na dlugosc poszla do przodu bo tak jak jeszcze niedwano w lezaczku bylo ja ledwie widac i na przewijaku sie miesciala to teraz girki jej wystaja. chyba zaraz bede musiala spakowac przewijak bo wali mi nogami o dechy.
    a i rehabilitantka zakazala uzywania lezaczka. hmm niby wiem ze nie sa super zdrowe dla kregoslupa dziecka ale dla mnie to wybawienie... bo mala chetnie w nim lezy a nawet zasypiala i potafi sie dluzsza chwike zajac sama. a ja mam czas na gotowanie obiadu i zajmowanie sie starsza. a teraz coz.. nie mam alternatywy a w wozku nie chce bo nic nie widzi. z mata musze ostroznie zeby mi starsza nie zadeptala jej przypadkiem. i pewnie i tak bedziemy uzywac na chwile w ciagu dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    My na chwile obecns nie planujemy wiecej dzieci nasza 2 wystarczy...choc roznie bywa moze zmienimy zdanie.choc tak naprawde w lutym koncze 32 lata i mysle ze pozniej moze byc ciezko i ryzyko wystapienia jakis wad u dziecka
    u nas podobnie. pewnie o wiecej starac sie nie bedziemy. chyba ze samo wyjdzie... maz chcial syna ale za wszelka cene nie bedziemy czekac az sie urodzi za ktoryms razem:-) poza tym tez obawiam sie po 35 r.z. ze wzgl na ryzyko wieksze wad. juz teraz mialam wystarczajaco stresu. zreszta dwie coreczki mysle ze i tak zajma nam mnostwo czasu i kasy, jakby nie patrzec dziewczyny sa drozsze w utrzymaniu:-)
    nie mowie nie ale nie bede zabiegac o kolejna ciaze. o zabezpieczeniu narazie nie mysle bo u nas wspolzycie narazie nie ruszylo wiec nie mam obaw:-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Krokodylica przypomniałam sobie że Ty pytałaś o rozmiar pieluszek. Musze spróbuj kupić inną firmę. Pamiętam że mi wydawało się że 2 Dady są dużo większe niż 2 Pampersów albo na odwrót :) Pomiędzy trójkami obu firm nie widzę różnicy.

Mam trójki z pampersa i z dady i jakoś te z pampersa wydają mi się mniejsze, więc je zakładam na razie. Są i tak nieco przyduże ale przynajmniej nic nogawką nie wylatuje. :) A w dadzie wyleciało i siku i kupka hehe. A dwójki zostało mi jeszcze półtora opakowania ale są już zdecydowanie za małe więc nie wykorzystam, sprezentuję komuś. :)

Dziewczyny a co myślicie o marce babydream z rossmana? To znaczy mam krem na każdą pogodę, podkłady do przewijania i woreczki na pieluchy.

Ale chodzi mi o słoiczki, herbatki czy kaszki z tej firmy. Znacie, polecacie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek zmartwiłaś mnie bo my bardzo dużo używamy bujaczka.

A mam takie pytanie do Was - moja Zuza ciągle wkłada do buzi tylko prawą rączkę, lewej w ogóle. Powinno mnie to martwić, czy zlać to, w sensie że zwyczajnie będzie / jest praworęczna?

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie karmienie mm jest wygodne. Pewnie gdybym karmiła piersią to bym się męczyła ale czego się nie robi dla dziecka. Niestety nie karmię. Po mm dziecko jest przewidywalne. Je o stałych porach, wiadomo ile. Mleko też można zabrać wszędzie i spokojnie nakarmić w każdym miejscu. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu a mycie butelki jeszcze mniej. W nocy jak dla mnie też nie jest to problemem. Ale wiadomo, zależy od człowieka.
    Scarlet ma rację z pieluchą mi. My już od ok tygodnia używamy 3 i testowałam Pampers, Pampers sleep & play, Dada i Tesco Loves Baby. Wszystkie są ok ale pampersa są mniejsze od pozostałych. Najmniej podobały mi się Dady.
    Gosiaczek31 Emilka też zjada 130, czasem 150. Ale je wszystko na raz, bez przerwy.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica moja tez tak robila i w ogole lewa reka byla bardziej "leniwa". Wolala tez patrzec i trzymac glowke w jedna strone. Po zabawki wyciagala tylko prawa raczke a lewa gorzej mi sie ubieralo. Cwiczylam z nia ta leniwa raczke - ustawialam zabawki z lewej strony, ruszalam raczka do gory i na dol. Po 2 tyg cwiczen wszystko sie wyrownalo. Bylam u neurologa i zadnej asynwtrii nie widzi.

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emertea a jak te pieluszki tesco loves baby? Bo ostatnio były w fajnej promocji i nie wiedziałam czy je kupić?

Madzik o widzisz, u nas lekarka powiedziała że widać że Zuzia woli prawą stronę i żeby ją pilnować aby patrzyła też w lewo, więc pilnujemy. Teraz jeszcze zrobię tak jak piszesz - będę też ćwiczyć lewą rączkę. :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po szczepieniu 5w1 i pneumokoki. Ta druga ja bardziej bolala i dlugo plakala. Ineska jest drobna wazy 5500 i mierzy 60 cm. Spytalam sie mojej pediatry jak jest z wprowadzeniem jedzenia gdy karmi się piersią i powiedziała mi ze trzeba dawać po 1-2 lyzeczce dziennie zupkę czy marchewkę i deserek np jabłko. Ma to nie byc głównym posilkiem tylko na spróbowanie a karmić piersią. Bo jesli tylko piers to dziecko moze miec niedokrwistość.
    Wracając z przychodni poszłam do sklepu i wsiakla mi ksiazeczka zdrowia Ineski. Bylam w sklepie aptece wszędzie pytalam i szukalam i dzwoniplam nawet do przychodni. Nigdzie jej nie ma. Ale jestem wsciekla.
    Co do pampersów jestesmy na 3 a jesli chodzi o serduszkowanie to też się nie zabezpieczamy jakos nie zdecydowałam jaka antykoncepcje przyjac ale dzieci juz nie chcemy miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 17:55

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tesco loves baby pasowaly nawet bardziej niz dada. uzywalam tez chusteczek mokrych i tez sa ok.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem fajne te pieluchy. Trochę duże jeśli dopiero zaczynacie 3. Wielkością porównywalne do Dady, ale z tyłu mają więcej materiału bez wkładu (waty) i łatwiej je można podwinąć. Dobrze chłoną i środek się nie zbryla po zasiusianiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 17:55

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam chusteczek i też mi się podobały ale ich cena wcale nie jest rewelacyjna.

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku mnie też zmartwiłaś,bo Kacper dużo czasu spędza w bujaczku, najmniej lubi wózek ostatnio za każdym razem jak włoże go do wózka to płacze, musze go 2 minuty udobruchać i bujać mocni żeby wytrzymał jakiś czas. Wasze też tak nie lubią wózka?

U mnie z karmieniem okej nie było i mam nadzieje, że już nie będzie kryzysu. Planuje karmić do 6miesiąca i przechodzimy na mm. Jestem w szoku, że Wasze tak dużo jedzą mój nie zje na wieczór wiecej niż 90 ml a jest duży już bo ma ponad 7kg.

My z mężem się zabezpieczamy , musze odpocząć od ciąży.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona z Dady nigdy nic nam nie wyciekło :)

Porównania dużego nie mam bo używałam tylko Pampers i Dady. Powiedzcie w jakim płynie kąpiecie dzieci?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam pieluch Dada a chusteczki Fitti z biedronki. Ceny tych chusteczek chyba nic nie przebije.
    Plyn do kapieli - uzywalam nivea baby ale dostalam dwie duze butle Mustelli wiec teraz tym myje.

Odwazne jestescie ze sie nie zabezpieczacie. Ja w tym temacie tak jak Gosiaczek hehe nie mam ani sily ani ochoty.

Co do lezaczkow i wozkow to teraz jest taki przejsciowy okres. Bedzie lepiej jak sie przesiada do spacerowek. Teraz w gondoli sie nudza maluszki. Nic nie widac a ike sie mozna na budke gapic.

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ja jestem zadowolona z Dady nigdy nic nam nie wyciekło :)

Porównania dużego nie mam bo używałam tylko Pampers i Dady. Powiedzcie w jakim płynie kąpiecie dzieci?
    ja dodaje do wanienki Oillan

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z Fabisiem na podcieciu wedzidelka masakra płakał okropnie krew lala mu sie z buzi dlugo nie mógł sie uspokoic

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ