X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to mlodemu zakladam 3 dada i jestem bardzo zadowolona chusteczek tez używam dada tych zielonych naturals

ewka1990 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pieluchy 3 pampers-jakoś udaje mi się zlapac na promocji

a antykoncepcji minipigułka ale to do stycznia i zielone światło dla rodzeństwa

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wkłada obie rączki do buzi

Pieluszek używane dade 3 ale tych z zielonym wkładem bo są cieńsze niż te zwykle dada używała pieluszek z Tesco i z Rosjanami ale zawsze mi przeciekly pampersy używała i między nową dada a pampersami nie widzę różnicy no chyba że w cenie

• oli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie kp wygodne bardzo, no ale ja karmię też w miejscach publicznych (ale ustronnych :)- nie na środku galerii ;)

bujaczek bardzo rzadko - teraz mata jest hitem

km5svcqgfaw599l1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Pisałam kiedyś ale chyba nikt mojego posta nie zauważył :D

My od wczoraj używamy już 4 Dada. Mój Szymek miał dwa tygodnie temu na szczepieniu 7500 g.

U nas dziś na kontroli bioderek lekarka stwierdziła asymetrię główki i biodra(prawa strona).Choć układa główkę na obie strony, więc nie wiem czemu. Już zapisujemy się do neurologa, a narazie będzie do nas przyjeżdżała rehabilitantka prywatnie do domu. Muszę sobie przypomnieć sposoby prawidłowego podnoszenia, odkładania, noszenie malucha, bo to ważne przy rehabilitacji. Mam nadzieję, że to szybko się wyrówna.

Gosiaczek, moja rehabilitantka stanowczo odradza bujaczków, huśtawek i innych wynalazków. Mój Szymek leży max 15 minut dziennie.

My z mężem nie myślimy o następnych dzieciach, zdecydowanie wystarczy mi dwójka moich pociech :)Biorę tabletki.

Szymek też obie rączki wpycha do buzi.

U nas jak jest ciepło to ja składam budę w wózku i mały obserwuje niebo, drzewa :)

POZDRAWIAM :)

kaczamila, Tess lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to moja rehabilitantka jakaś inna jest mówiła żeby wkładać jak najczęściej mała do bujaczka bo to dobrze na asymetrie działa nawet kazała nam mała kłaść na jakiejś poduszce i pod nogi zwiniety np ręcznik w rulon. Pamiętam o tym bujaczku dokładnie ci mówiła bo szłam z myślą że nie pozwoli a ona pyta czy mamy ja ze tak a ona ze to dobrze żeby mała wkładać wie ja niewiem sama.

My używamy jeszcze 2 teraz mamy dada ale już nigdy ich nie kupię nie mogę z nimi za bardzo glinowate się robią jak mała zasika według mnie. Używaliśmy juz zielonych pampersów i białych i te białe są najlepsze według mnie.chusteczki juz mieliśmy pampersa nivea i huggies. Teraz kupiłam fitti. Huggies są najgorsze.

Moja tez wkłada rączki do buzi najchętniej to by dwie naraz włożyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej,

Pisałam kiedyś ale chyba nikt mojego posta nie zauważył :D

My od wczoraj używamy już 4 Dada. Mój Szymek miał dwa tygodnie temu na szczepieniu 7500 g.

U nas dziś na kontroli bioderek lekarka stwierdziła asymetrię główki i biodra(prawa strona).Choć układa główkę na obie strony, więc nie wiem czemu. Już zapisujemy się do neurologa, a narazie będzie do nas przyjeżdżała rehabilitantka prywatnie do domu. Muszę sobie przypomnieć sposoby prawidłowego podnoszenia, odkładania, noszenie malucha, bo to ważne przy rehabilitacji. Mam nadzieję, że to szybko się wyrówna.

Gosiaczek, moja rehabilitantka stanowczo odradza bujaczków, huśtawek i innych wynalazków. Mój Szymek leży max 15 minut dziennie.

My z mężem nie myślimy o następnych dzieciach, zdecydowanie wystarczy mi dwójka moich pociech :)Biorę tabletki.

Szymek też obie rączki wpycha do buzi.

U nas jak jest ciepło to ja składam budę w wózku i mały obserwuje niebo, drzewa :)

POZDRAWIAM :)
    u nas Iza tez uklada glowke na obie strony a ma znaczna asymterie. czasem ja widac czasem zupelnie nie. zalezy od napiecia miesniowego. u nas rehabilitacja zaczela sie wlasnie od zasad podnoszenia noszenia ubierania karmienia i kapania. niby to wszystko wiedzialam juz wczesniej ale przyznam szczerze ze z braku czasu i rutyny nie stosowalam tych zasad na codzien. przy pierwszej corce jednak bardziej sie do tego przykladalam. ale teraz trzeba zmienic przyzwyczajenia.

Justyska na 100% wprowadzila cie w blad z bujakiem. tym bardziej w przypadku asymetrii nie sa zalecane.
    przyjrzyj sie na zdjeciach nawet w jakiej pozycji mala lezy. uwierz mi chodze naprawde do bardzo dobrej specjalistki ktora polecila neurolog. z doswiadczeniem i wynikami w pracy z dziecmi. jest certyfikowana z vojty i ndt bobath. mysle ze zna sie na rzeczy. a to wazne. rehabilitacja dzieci to trudny temat i nie kazdy sie na tym zna. nie wiem skad jestes i gdzie chodzicie na reha ale zorientuj sie czy maja szkolenia z terapii takich maluchow.
    ja np jestem fizjoterapeutka ale w dzieciach sie nie specjalizuje i swoje dziecko powierzylam komu innemu kto sie na tym zna. bo moja wiedza jest jedynie teoretyczna jesli chodzi o terapie tymi metodami. nie kazdy fizjoterapeuta dobrze ci doradzi w sprawach niemowlat:-)

loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Bylam dzis z Fabisiem na podcieciu wedzidelka masakra płakał okropnie krew lala mu sie z buzi dlugo nie mógł sie uspokoic
    biedaczek:-( mam nadzieje ze szybko zapomni o bolu i spokojnie bedzie spal w nocy po zabiegu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ta kobieta to jakiś mgr w rehabilitacji niemowląt właśnie do byle jakiej nie chodzę tylko tytulowanej zresztą z tego co mi mówiła mała ma bardzo mała asymetrie która powinna się szybko wyrównać. A co do bujaka i tak mija wytrzymuje w nim 20 minut wiec odkąd mamy mate mała przestała szaleć za nim woli mate może tam leżeć po 3 godz

• SunSun Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Co do pieluch to mlodemu zakladam 3 dada i jestem bardzo zadowolona chusteczek tez używam dada tych zielonych naturals
    Ja ten sam zestaw i tez jestem bardzo zadowolona

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Bylam dzis z Fabisiem na podcieciu wedzidelka masakra płakał okropnie krew lala mu sie z buzi dlugo nie mógł sie uspokoic
    Bidus.Bardzo współczuję przeżyć..

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi meurolog powiedzial ze najlepsza pozycja dla rozwoju dziecka to lezenie na brzuszku. Wiec staram sie jak najczesciej ale Nadia szybko sie wkurza. Bujaczek tez jest w uzyciu bo nie mam wyjscia czasem.
    Wpiszcie w google "pielegnacja niemowlat metoda Bobath". Bedzie pdf do ppbrania i jest cala pielegnacja wraz ze zdjeciami wg zasad rehabilitacji bobathow. Neurolog mi ta stronke polecil

gosiaczek31, Tess, MamaAdasia, Emrica, Emartea lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale u nas brzydko... ja od rana szaleje. kupiliśmy z meżem wczoraj 20 kg truskawek i wczorj zrobiłam już 20 słoiczków dżemu i 30 słoików kompotu i jeszcze połowa truskawek mi została... maskara :P co do pieluch to my używamy 3 z dada ale z tego dużego kartonu, ktoś mi mówił że te w zwykłych paczkach dady są gorsze, nie wiem ile w tym prawdy. ja używałam od początku albo dada albo zielone z pampersa i jestem mega zadowolona. co do chusteczek to używaliśmy z biedronki tych zielonych (dwa rodzaje są to wolę te jaśniutko zielone naturalne), fitti, pampers, johsons baby, bobini i wszystkie podobne. teraz mam pampers bo zamówiłam tą ogromną pakę. cco do leżaczka to mój też w nim siedzi ale max 30 min w ciągu dnia łącznie.
    karmienie- to dla mnie też wygoda mimo że karmimy się na leżąco.

AAAA dzisiaj mój kochny synek kończy 5 miesięcy. Ale ten czas leci :)

gosiaczek31, loszcz, oli, jasmin, ines31, Emrica, Emartea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila szalona kobieto 20 kilo? :) ja mam 8 słoiczków takiego jakby musu truskawkowego, liczę że dla Janka. Zrobiłam z 5 ciast z truskawkami i kilka koktajli i to koniec moich dokonań truskawkowych na ten sezon :)

Najlepszego dla Oskarka :)

Anastacia przypomniało mi się że pytałaś kiedyś o bułeczki. Ja dziś robię te: http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/orkiszowe-bueczki-kruche-puszyste.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba byłam nieświadoma do końca ile to jest 20 kg :P ale zrobi się. teraz robię pełne słoiki i zalewam gorącym syropem będzie w sam raz przez zimę na ciasto z truskawkami :) i może jeszcze zrobię trochę dżemów bo znająz moją rodzinkę to będą chcieli pare dżemów :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli odwazna jestes ze juz myslisz o rodzwnstwie. Ja zaszlam w ciaze kiedy Mati mial rowno rok. Daje rade z maluchami ale gorzej bylo w ciazy. Mega ciezko bo roczniaka trzeba jeszcze dzwigac :/ wiec ciaza masakra ale roznica wieku rewelacja :)

MamaAdasia, Emartea lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Oskarka :-)

kaczamila lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocco ma dziś 3 miesiące :-)

oli, Scarlett2014, gosiaczek31, Anastacia33, kaczamila, SunSun, jasmin, MamaAdasia, ines31, Emrica, Krokodylica, kasss lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Oli odwazna jestes ze juz myslisz o rodzwnstwie. Ja zaszlam w ciaze kiedy Mati mial rowno rok. Daje rade z maluchami ale gorzej bylo w ciazy. Mega ciezko bo roczniaka trzeba jeszcze dzwigac :/ wiec ciaza masakra ale roznica wieku rewelacja :)

Jak zaczniemy starania w styczniu to przy trybie pracy mojego męża nie wiadomo kiedy zaskoczymy :) no ale zobaczymy tez jak Pola bedzie sie dalej rozwijać i jak sie sytuacja rozwinie :) tak czy owak nie chcemy czekać w nieskończoność :) a nie chce tez brać długo tabletek wiec jakieś decyzje trzeba podjąć :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kaczamila szalona kobieto 20 kilo? :) ja mam 8 słoiczków takiego jakby musu truskawkowego, liczę że dla Janka. Zrobiłam z 5 ciast z truskawkami i kilka koktajli i to koniec moich dokonań truskawkowych na ten sezon :)

Najlepszego dla Oskarka :)

Anastacia przypomniało mi się że pytałaś kiedyś o bułeczki. Ja dziś robię te: http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/orkiszowe-bueczki-kruche-puszyste.html?m=1

Rozumiem ze to przepis sxybki i prosty a bułeczki zawsze wychodza....? Probowalas juz ten przepis?

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ