X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda kup w aptece syrop na refluks.On robi fizyczna blokade na zoladku i przeciwdziała podnoszeniu sie tresci pokarmowej.Z resztą jak powiesz kobietkom w aptece ze malemu sie cofa do buziaka to same ci doradzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:07

tylda87 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co porownywac dzieci, jak czasami czytam wpisy na forum to tez sie lapie na "a Nina jeszcze tego niw robi!". Wszystko ma swoj czas.

Podobnie jest z asymetria i napieciem miesniowym. Tyle naszych forumowych maluchow ma problemy, chodza na rehabilitacje, ze zaczynam doszukiwac sie objawow u Niny. Tym bardziej ze ani niw bylam u neurologa, ani pediatra jakos specjalnie siw nie przygladal.

Tak samo bylo z wyginaniem dziewczyny mnie nastraszyly ze to cos z napieciem, a Nina z dnia na dzien przestala sie wyginac. A pediatra w ogole sie niw prEjal stwierdzil ze dziecko przygotowuje sie do obrotow.

Z ulewaniem tez jeat duzo lepiej, czasam sie tylko troszeczke zdarzy, a dzis mi caly dzien ulewa. Badz czlowieku madry!

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, naprawdę, za uspokojenie.

Właśnie tak dziewczyny piszą, że to wyginanie to normalka bo dziecko będzie się próbowało na brzuch przewrócić. No nic, zobaczymy. Tak czy siak jestem spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica nie wpadaj w panikę ja wpadłam trochę jak moja głowy nie podnosiła wogóle a wszystkie dawały zdj z podnoszony mi głowami za to moja Hania z dnia na dzień podniosła poprostu wstała rano moj mąż ja na brzuchu położył a ona podniosła głowę. Z tym gryzakiem to chyba był przypadek włożyłam jej go w rękę i trzymala a jak wsadzila go do buzi to ja niewiem ale od tamtego razu juz nigdy nie trafiła wiec nie martw się zobaczysz z dnia na dzień może wszystko się zmienić

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess- Tak jak Madzik pisze, im większa różnica wieku tym bardziej się nie chce znów w pieluchy włazić. U mnie tak jest, pozbyłam się u jednego, to zaczęłam u drugiego.

Krokodylica- każde dziecko rozwija się inaczej, aczkolwiek jeśli pediatra nic nie stwierdził niepokojącego to luz. Ja jestem przewrażliwiona na wyginanie itp. bo mam drugie dziecko i np mój Adaś wyginał się w literę ,,S'', miał obniżone napięcie. Możesz iść do dobrego neurologa i sprawdzić.

Gosiaczek, dokładnie ja do neurologa akurat idę na NFZ, bo to świetna lekarka , bardzo wnikliwa, więc zaczekam miesiąc, a rehabilitantka z nią współpracuje, więc jej ufam. Ale przed rehabilitacją powinien dziecko zbadać neurolog.

Mój Szymek nadal ulewa duużo,ale jeśli przybiera jest ok. A waży ponad 7500g więc się nie martwię.

Tess lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dam zdjęcie na fb jak to wygląda. Niby dziewczyny na innym wątku piszą że to normalne, bo to "faza wstępna" do przewracania się na brzuch z pleców.

Justyśka ja mojej też zaczęłam wciskać do rączek różne rzeczy, i raz jak dałam jej grzechotkę to wepchała do buzi, ale przestałam po przeczytaniu strony nt prawidłowego postępowania z dziećmi, tam napisali że absolutnie tego nie robić.

http://www.terapia-ndt.waw.pl/odruchy.php

ta i inne zakładki, polecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska dla mie 160 zł to majątek i niestac musiała bym czekać na wizytę na NFZ .kocham moje dziecko i nie oszczędzania na nim po prostu nie stać mie na to.

Krokodylica mała na pewno rozwija się dobrze w swoim tepie nie martw sie moja Wiktorcia wogule się jeszcze nie przewraca ani z pleców na boki ani z pleców na brzuszek ani odwrotnie nie lubi leżeć na brzuszku po 2 minutach jest płacz i krzyk i po karzdym jedzeniu ulewa pediatra mówiła że rozwija się dobrze więc się nie martwie moja córeczka rozwija się w swoim tepie poprostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja rozumiem i właśnie o tym mówię że te ceny lekarzy prywatnie to jakaś kpina ja rozumiem 100 zł. I dlatego nie czepialam się tego ze mnie lekarka nie wysłała do neurologa nic o tym nie powiedziała wiec nie pcham się i to
    Nie znaczy ze oszczędzam na dziecku bo jej jestem gotowa oddać wszystko. A szczeze gdyby nie forum to pewnie nic o neurologu bym nie wiedziała i ja bym żyła i Hania tez. Mój mąż dzisiaj zabronił mi forum jak zaczęłam przeżywać ze nie poszliśmy do neurologa i ze może ta fizjoterapeltka jest zła. Kazał mi zaufać lekarza i robić tak jak oni mówią i nie wyczytać bzdur i się uspokoić wiec ufam swojej lekarce i fizjoterapeltce tez bo jednak słyszałam o niej dobre opinie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze do was pytanie bo szczepienie następne mam dopiero 24 lipca i zapytam o to lekarki ale wcześniej was zapytam czy wasze dzieci przed snem się tak bardzo wzdrygaja moja to po kilka razy aż czasem się przebudza z płaczem. Juz się zastanawiałam czy ona nie jest jakaś przestraszona

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska moja mala miała dzisiaj taki dzień że jak chciałam ją położyć spać to płakała machala raczkami więc jej nie kladlam spać jak była śpiącą to saama zasypiala mi na recach na parę minut i się budziła za każdym razem z płaczem ale ja się tym nie przejmuje bo moja mala ma w miesiącu kilka takich dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ewka ja rozumiem i właśnie o tym mówię że te ceny lekarzy prywatnie to jakaś kpina ja rozumiem 100 zł. I dlatego nie czepialam się tego ze mnie lekarka nie wysłała do neurologa nic o tym nie powiedziała wiec nie pcham się i to
    Nie znaczy ze oszczędzam na dziecku bo jej jestem gotowa oddać wszystko. A szczeze gdyby nie forum to pewnie nic o neurologu bym nie wiedziała i ja bym żyła i Hania tez. Mój mąż dzisiaj zabronił mi forum jak zaczęłam przeżywać ze nie poszliśmy do neurologa i ze może ta fizjoterapeltka jest zła. Kazał mi zaufać lekarza i robić tak jak oni mówią i nie wyczytać bzdur i się uspokoić wiec ufam swojej lekarce i fizjoterapeltce tez bo jednak słyszałam o niej dobre opinie

Justyska ufaj swojej intuicji i ufaj swojej lekarce i fizjoterapeltce

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek Ty się chyba pytałas Scarlett o gorset..ja kupiłam majtki z pasem i jestem bardzo zadowolona..sciagaja fajnie brzuch kupiłam na allegro za 13 zł chyba wrzuce link jak znajdę

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5308932925

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    jasne justyska ty jestes matka swojego dziecka i ty za nie jestes odpowiedzialna i decydujesz. sluchasz tez kogo uwazasz ze powinnas i do kogo masz zaufanie. tak wlasnie powinno byc. forum jest po to zeby kazdy mogl wyrazic swoja opinie i wymienic sie doswiadczeniami. ja swoja opinie wyrazilam i podparlam ja doswiadczeniem z dwojka dzieci i pracy wlasnie jako mgr fizjoterapii. nie uwazam abym pisala na ten temat bzdury:-) a jesli ty tak uwazasz masz do tego swiete prawo

loszcz, Emrica, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5308932925
    dzieki cena atrakcyjna. a ja potrzebuje cos pilnie pod sukienke bo moje stare sa juz znoszone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek absolutnie tak nie uważam napewno mazz doswiadczenie i sie znasz tylko po przeczytaniu waszych opinie wpadłam trochę w panikę ze robie coś źle i maz mnie trochę sprowadził na ziemię. W sumie nie do końca robie to co mówiła moja fizjoterapeltka nie wkładam małej do bujaka ma 3 godz jak juz to góra pół godz dziennie i tez nie podkładam tych poduszek a tak poza tym to sensownie kobieta mówiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak widzisz nawet na tym forum opinie sa podzielone nt rehabilitacji asymetrii neurologow i w kazdym innym temacie tez. kazda z nas robi to co uwaza za sluszne i tak jest dobrze. matka najlepiej wie co jest dobre dla jej dziecka i zadna nie chce go skrzywdzic swiadomie.
    ufaj lekarce i tej dziewczynie jesli nie masz alternatywy zasiegniecia innej opinii specjalisty. najwazniejsze aby hania byla zdrowa i bez asymetrii.

Emrica lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum to nie wyrocznia, każda z nas codziennie dokonuje wyborów dla swojego dziecka, a każde dziecko jest inne, każda mama inna a lekarze to dopiero różni w swych opiniach i poglądach, nasze dzieci urodziły się w różnych odstępach czasowych, w różnych tygodniach ciąży, jedne mają chłopców inne dziewczynki a to wszystko ma wpływ na rozwój dziecka, tu na forum wymieniamy się własnymi doświadczeniami, opiniami, wątpliwościami, zamieszczamy zdjęcia na fb, pokazujemy co nasze dzieci już potrafią, ale nie jest to forum medyczne, tu nie pokazujemy przypadków klinicznych, i nie możemy się sugerować tym że jak jedno dziecko coś już potrafi to moje też musi tak, nie, jeśli masz wątpliwości, obawy, coś cię niepokoi porostu idź do lekarza, korzystajmy z tego bo teraz jak nasze dzieci są malutki o taki wizyty u pediatry jest łatwiej, no niestety do specjalistów już nie, ale nie piętnujmy dziewczyn które mówią że ich nie stać wydać od tak 160 zł, bo to jest kupe kasy, a mając małe dziecko tej kasy codziennie idzie tyle bo to pieluchy, kremy, leki, ciuszki itd. Dlatego traktujmy forum jako wymiana doświadczeń, jako miejsce gdzie możemy wyżlić się na mężą, teściową ..., pochwalić się bobaskiem, a wszystkie wątpliwości medyczne wyjaśniajmy z lekarzami.

Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szoku bo dzięki temu pasowi dopielam się w dżinsy a bez tych gaci mi się nie udało przez ten cholerny zwis...

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    absolutnie nie pietnuje kogos kogo nie stac na wizyte prywatna u specjalisty. i nie o to sie rozchodzi. w tym temacie kazdy musi podjac decyzje sam czy idzie na nfz czy prywatnie w zaleznosci od tego w jakiej potrzebie akurat sie znajduje. ja sama wolalabym isc na nfz bo dla mnie tez kazdy grosz sie liczy ale moje dziecko potrzebuje rehabilitacji od "juz" i jestem tego swiadoma wiec moj wybor byl oczywisty ze ide prywatnie bo pod koniec sierpnia tak jak mamy termin na nfz do neurologa byloby juz za pozno. Iza ma 3 miesiace a to najlepszy czas zeby zapobiec nieprawidlowosciom w rozwoju jej "ruchowosci". bo teraz wlasnie sie tego na codzien uczy. coz mi po neurlogu jak bedzie miala 6 mies i utrwalone zaburzenie? i kolejne pol roku cwiczen. szkoda mi dziecka. wole patrzec za pol roku jak bedzie zasuwala na czwarakach po domu.
    cala dyskusja wlasciwie dotyczy lezaczkow do ktorych zachecala justyske terapeutka mowiac ze przy asymetrii sa super. i ja z tym sie zgodzic nie moge i wg mnie przeczy swoim kompetencjom i wprowadza w blad. kazda z nas lezaczek ma ja rowniez i z niego korzysta jak potrzebuje bo po to sa ale dziwi mnie opinia tej pani ze sa zdrowe dla dziecka. to czy justyska jej ufa i slucha czy nie to jej sprawa. bo ona podejmuje decyzje w sprawie dziecka. ale to troche przestroga ze nie we wszystko trzeba slepo wierzyc. tak jak napisala emrica lekarze sa rozni tak jak rozne sa dzieci i ile dzieci tyle opinii. trzeba tylko SWIADOMIE i racjonalnie wybrac najlepsze porady. a te ktore wydaja sie zle zignorowac i robic swoje.

zauwazcie ze tak samo jest w temacie karmienia i rozszerzania diety:-) kazda od swojego pediatry slyszy cos innego:-) wymieniami te porady na forum komentujemy ale kazda z nas i tak sama zadecyduje kiedy co i w jaki sposob poda swojemu dziecku.
    tak samo jest z wymienianiem doswiadczen z wizyt u lekarzy.
    nie ma sensu zadreczac sie ze na forum cos ktos pisze a ja robie inaczej. rob jak uwazasz.

Scarlett2014, Tess, Madzik82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ