Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda taka mata piankowa też jest raczej w porządku. Oli ma taką matę i ona i Pola są nią zachwycone. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też jestem na etapie poszukiwania maty piankowe.

tylda87 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, ja też mam pecha do lekarzy.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam standardową mate edukacyjną nie piankową i to jeden z najlepszych zakupów. Janek ja uwielbia i potrafi na niej spędzić 30/40 minut co biorąc pod uwagę że on prawie nie śpi w ciągu dnia dla mnie jest bezcenne. Mate mamy z Canpolu, jest o tyle fajna że może być większa albo mniejsza w zależności od tego jak ją złożysz. Zabawki ma takie sobie ale powiesiłam psa z Lamaze i Janek jest zachwycony. Mamy ten model http://www.electro.pl/Mata_edukacyjna_CANPOL_BABIES_Krolestwo_zwierzat_2_2F308-s791808.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2015-06&utm_content=791808&utm_term=Maty_edukacyjne&ceneo_spo=false

• oli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Tylda taka mata piankowa też jest raczej w porządku. Oli ma taką matę i ona i Pola są nią zachwycone. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też jestem na etapie poszukiwania maty piankowe.
    Dokładnie-bardzo jesteśmy zadowolone. W zasadzie bujaczek pełni teraz role trzymaka wstążki na której wiszą zabawki :) Co do mat- trzeba uważać zeby nie było szkodliwych substancji. My mamy Playspot ale widziałam tez fajne na stronie babyswimmers

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja aż takich diagnoza nie doświadczyłam. Ja po prostu zawsze trafiam na lekarzy z którymi się nie dogaduje.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bujak ostatnimi czasy robi za pojemnik na zabawki. Nie wiem czemu Emilka jak już gdzieś ma siedzieć to woli w foteliku samochodowym. Za to bardzo lubi leżeć. Dlatego szukam maty bo na łóżku jest za miękko.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    No to ja aż takich diagnoza nie doświadczyłam. Ja po prostu zawsze trafiam na lekarzy z którymi się nie dogaduje.

Ja też z większością się nie dogaduje :) głównie dlatego że ja potrzebuje konkretnych i jasnych informacji a nie w stylu "to zależy", "to Pani decyzja", "proszę poczytać na ten temat w Internecie " :) pewnie że lekarze muszą tak mówić i mój prowadzący też tak mówił ale jak pytałam jakie jest jego zdanie albo co on rekomenduje to zawsze otrzymywałam konkretną odpowiedź.
    A tamte diagnozy to już przeszłość... Najważniejsze że mam Janka i chyba jestem w nienajgorszej formie. No poza 4 kilogramami na plusie :)

Janek też woli fotelik niż bujak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:29

• Tess Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja na gina też na szczęście dobrą kobitkę trafiłam i nie zmieniłabym za skarby.

Co do maty - nasze dziecko i tak najbardziej lubi leżeć na naszej Ikeowej pościeli bo jest biało-czarna :) Rozważam więc zakup jeszcze biał-czarno-czerwonej :P

Scarlett - kurka, nie myślalam o tej owsiance tak. W sumie jem ją od początku, mogę spróbować dwa dni zjeść co innego.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i bujak i matę edukacyjną. Zuzia korzysta i z tego i z tego, po trochę. :) Jak jej się nudzi w bujaku to siup - na matę, i odwrotnie. :)
    Bujak niezastąpiony gdy chcę np ugotować obiad, sadzam ją w kuchni i kochana w bujaczku leży i obserwuje mnie, i jest grzeczna a ja moge spokojnie obiad zrobić. :)
    Wczoraj zamówiłam puzzle piankowe, dziś przyszły. Zamówiłam bo czytałam na stronie o prawidłowej pielęgnacji dzieci że na takim podłożu powinny leżeć na brzuszku i podnosić głowę, bo na łóżku jest na to za miękko i zadanie jest utrudnione.
    Dziś położyłam na nich Zuzię i co? Moje dziecko od razu zaczęło podnosić głowę!!! Wysoko i długo. Szok. Tylko nie podpierała się rączkami, ale podnosiła jednocześnie nogi i robiła jakby kołyskę. Liczę że nauczy się niebawem używać rączek. :)

loszcz lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje wam lekarzy. Ja mialam szczęście bo trafiłam na lekarzy zarówno dla siebie jak i dla Ineski bardzo dobrych i to na nfz. O malą każdy lekarz byl bardzo troskliwi. Jak leżałam z malutką w szpitalu to opieka byla naprawdę dobra. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki mile i służące pomocą. W ciąży opiekę lekarska takze mialam dobrą. Wiec nie moge narzekać.

Krokodylica dla mnie bujaczek tez jest niezastąpiony szczególnie gdy robię cos w kuchni. Poza tym mala jak sie bawi na lezaczku to luka na tv i mam z godz z nia spokój. A macie tez lubi leżeć ale szybko ja nudzi. Wytrzymuje do kilkunastu minut. Dostalam tez druga mate i ona jest rewelacyjna do ćwiczę z maluchem bo jest duza i jakby lekko gąbkowata. Ineska lubi na niej leze. Na brzuszku i często ćwiczę z nią obracanie. Dlatego odpuscilam zakup puzzli piankowych narazie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na nogach bo do poradni preluksacyjnej jedziemy na 7 i chyba zachaczymy jeszcze pediatre bo mała dzisiaj więcej kaszlac zaczęła i zaczyna mnie to martwić trzymajcie za nas kciuki zeby nie bylo pieluchowania ani nic poważnego jeśli chodzi o ten kaszel

• Tess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzućcie no jakieś linki do puzzli które się Wam sprawdziły, albo je macie :)

Bo chrzciny niedługo i pytają wszyscy jaki prezent :P

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Krokodylicsa :-) A jednak Zuzia potrafi główkę podnosić :-D

Krokodylica lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj miał jazdę cały dzień.Plakal,stekal i marudzil.Tak źle to dawno nie było. Jeszcze na to weszła siostra środowiskowa. W domu burdel jak po tornadzie,mały wrzeszczy aż zachrypl a ja na pół naga bo nie dał mi się ubrać. Masakara!!!
    Zwazyla mmi go i ma 7,160 kg czyli bardzo zwolnił z przybiera niem na wadze bo jak miał 5 tyg to ważył 6 kg. Dzis szczepienie i znowu będzie maruda a obudził się z uśmiechem na twarzy i właśnie sobie gada :-) Totalne przeciwieństwo wczorajszego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:40

201503231678.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz my tez dzis szczepienie mamy i moj Kubcio tez tak ma jednego dnia maruda ze szok na drugi aniolek ☺

loszcz lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Super wieści Krokodylicsa :-) A jednak Zuzia potrafi główkę podnosić :-D

Loszcz haha przeczytałam właśnie że nie kłaść dziecka na brzuchu na miękkim łóżku tylko na macie żeby mu ułatwić podnoszenie głowy. No i położyłam ją na te puzzle piankowe i normalnie od razu siup - głowa do góry. :) Głupi widać tego nie wymyślił. ;)

A ja mam jutro odwiedziny wujka i ciotki od męża, muszę mieszkanie ogarnąć. :/ To tak apropos tego burdelu. Ale mi się cholera nie chce. :/ A jak przyjadą to zapewne będzie kontroling, tym bardziej że teściowa się zapowiedziała że "wdepnie" razem z nimi. :/

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu Krokodylica czyżby test bialej rękawiczki? :P

Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam obłędną matę, tylko czemu pisze że ona od 2 lat?

https://crazyjz.wordpress.com/2013/11/27/maty-piankowe/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess mata fajna tylko smutna trochę.Nie ma innych kolorów?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Ją dziś byłam u księdza zapłacić za chrzest i pytam się księdza ile za chrzest a on na to że co łaska ale że wszyscy dają po 200 zł a ją miałam tylko 150 zł tak dziwnie na mie patrzal ale wziol pieniądze więc będzie chrzest

My dzisiaj fajnie spedzimy dzien idziemy do Wiktorci chrzestnej i do jej córeczki Maji bardzo się dziewczyny lubią choć jest między nimi 6 lat roznicy.

Wogule zauwarzylam że moja mala lubi dzieci śmieje się do nich patrzy na nie i nieraz mówi po swojemu do dzieci

‹‹ ‹ 1836 1837 1838 1839 1840 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ