Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam standardową mate edukacyjną nie piankową i to jeden z najlepszych zakupów. Janek ja uwielbia i potrafi na niej spędzić 30/40 minut co biorąc pod uwagę że on prawie nie śpi w ciągu dnia dla mnie jest bezcenne. Mate mamy z Canpolu, jest o tyle fajna że może być większa albo mniejsza w zależności od tego jak ją złożysz. Zabawki ma takie sobie ale powiesiłam psa z Lamaze i Janek jest zachwycony. Mamy ten model http://www.electro.pl/Mata_edukacyjna_CANPOL_BABIES_Krolestwo_zwierzat_2_2F308-s791808.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2015-06&utm_content=791808&utm_term=Maty_edukacyjne&ceneo_spo=false
tylda87 lubi tę wiadomość
-
Emartea wrote:Tylda taka mata piankowa też jest raczej w porządku. Oli ma taką matę i ona i Pola są nią zachwycone. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też jestem na etapie poszukiwania maty piankowe.
tylda87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:No to ja aż takich diagnoza nie doświadczyłam. Ja po prostu zawsze trafiam na lekarzy z którymi się nie dogaduje.
Ja też z większością się nie dogaduje głównie dlatego że ja potrzebuje konkretnych i jasnych informacji a nie w stylu "to zależy", "to Pani decyzja", "proszę poczytać na ten temat w Internecie " pewnie że lekarze muszą tak mówić i mój prowadzący też tak mówił ale jak pytałam jakie jest jego zdanie albo co on rekomenduje to zawsze otrzymywałam konkretną odpowiedź.
A tamte diagnozy to już przeszłość... Najważniejsze że mam Janka i chyba jestem w nienajgorszej formie. No poza 4 kilogramami na plusie
Janek też woli fotelik niż bujak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:29
-
Heh, ja na gina też na szczęście dobrą kobitkę trafiłam i nie zmieniłabym za skarby.
Co do maty - nasze dziecko i tak najbardziej lubi leżeć na naszej Ikeowej pościeli bo jest biało-czarna Rozważam więc zakup jeszcze biał-czarno-czerwonej
Scarlett - kurka, nie myślalam o tej owsiance tak. W sumie jem ją od początku, mogę spróbować dwa dni zjeść co innego. -
Ja mam i bujak i matę edukacyjną. Zuzia korzysta i z tego i z tego, po trochę. Jak jej się nudzi w bujaku to siup - na matę, i odwrotnie.
Bujak niezastąpiony gdy chcę np ugotować obiad, sadzam ją w kuchni i kochana w bujaczku leży i obserwuje mnie, i jest grzeczna a ja moge spokojnie obiad zrobić.
Wczoraj zamówiłam puzzle piankowe, dziś przyszły. Zamówiłam bo czytałam na stronie o prawidłowej pielęgnacji dzieci że na takim podłożu powinny leżeć na brzuszku i podnosić głowę, bo na łóżku jest na to za miękko i zadanie jest utrudnione.
Dziś położyłam na nich Zuzię i co? Moje dziecko od razu zaczęło podnosić głowę!!! Wysoko i długo. Szok. Tylko nie podpierała się rączkami, ale podnosiła jednocześnie nogi i robiła jakby kołyskę. Liczę że nauczy się niebawem używać rączek.loszcz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wspolczuje wam lekarzy. Ja mialam szczęście bo trafiłam na lekarzy zarówno dla siebie jak i dla Ineski bardzo dobrych i to na nfz. O malą każdy lekarz byl bardzo troskliwi. Jak leżałam z malutką w szpitalu to opieka byla naprawdę dobra. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki mile i służące pomocą. W ciąży opiekę lekarska takze mialam dobrą. Wiec nie moge narzekać.
Krokodylica dla mnie bujaczek tez jest niezastąpiony szczególnie gdy robię cos w kuchni. Poza tym mala jak sie bawi na lezaczku to luka na tv i mam z godz z nia spokój. A macie tez lubi leżeć ale szybko ja nudzi. Wytrzymuje do kilkunastu minut. Dostalam tez druga mate i ona jest rewelacyjna do ćwiczę z maluchem bo jest duza i jakby lekko gąbkowata. Ineska lubi na niej leze. Na brzuszku i często ćwiczę z nią obracanie. Dlatego odpuscilam zakup puzzli piankowych narazie.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy juz na nogach bo do poradni preluksacyjnej jedziemy na 7 i chyba zachaczymy jeszcze pediatre bo mała dzisiaj więcej kaszlac zaczęła i zaczyna mnie to martwić trzymajcie za nas kciuki zeby nie bylo pieluchowania ani nic poważnego jeśli chodzi o ten kaszel
-
Moj wczoraj miał jazdę cały dzień.Plakal,stekal i marudzil.Tak źle to dawno nie było. Jeszcze na to weszła siostra środowiskowa. W domu burdel jak po tornadzie,mały wrzeszczy aż zachrypl a ja na pół naga bo nie dał mi się ubrać. Masakara!!!
Zwazyla mmi go i ma 7,160 kg czyli bardzo zwolnił z przybiera niem na wadze bo jak miał 5 tyg to ważył 6 kg. Dzis szczepienie i znowu będzie maruda a obudził się z uśmiechem na twarzy i właśnie sobie gada Totalne przeciwieństwo wczorajszego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:40
-
loszcz wrote:Super wieści Krokodylicsa A jednak Zuzia potrafi główkę podnosić
Loszcz haha przeczytałam właśnie że nie kłaść dziecka na brzuchu na miękkim łóżku tylko na macie żeby mu ułatwić podnoszenie głowy. No i położyłam ją na te puzzle piankowe i normalnie od razu siup - głowa do góry. Głupi widać tego nie wymyślił.
A ja mam jutro odwiedziny wujka i ciotki od męża, muszę mieszkanie ogarnąć. To tak apropos tego burdelu. Ale mi się cholera nie chce. A jak przyjadą to zapewne będzie kontroling, tym bardziej że teściowa się zapowiedziała że "wdepnie" razem z nimi.loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć mamusie
Ją dziś byłam u księdza zapłacić za chrzest i pytam się księdza ile za chrzest a on na to że co łaska ale że wszyscy dają po 200 zł a ją miałam tylko 150 zł tak dziwnie na mie patrzal ale wziol pieniądze więc będzie chrzest
My dzisiaj fajnie spedzimy dzien idziemy do Wiktorci chrzestnej i do jej córeczki Maji bardzo się dziewczyny lubią choć jest między nimi 6 lat roznicy.
Wogule zauwarzylam że moja mala lubi dzieci śmieje się do nich patrzy na nie i nieraz mówi po swojemu do dzieci