X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda taka mata piankowa też jest raczej w porządku. Oli ma taką matę i ona i Pola są nią zachwycone. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też jestem na etapie poszukiwania maty piankowe.

tylda87 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, ja też mam pecha do lekarzy.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam standardową mate edukacyjną nie piankową i to jeden z najlepszych zakupów. Janek ja uwielbia i potrafi na niej spędzić 30/40 minut co biorąc pod uwagę że on prawie nie śpi w ciągu dnia dla mnie jest bezcenne. Mate mamy z Canpolu, jest o tyle fajna że może być większa albo mniejsza w zależności od tego jak ją złożysz. Zabawki ma takie sobie ale powiesiłam psa z Lamaze i Janek jest zachwycony. Mamy ten model http://www.electro.pl/Mata_edukacyjna_CANPOL_BABIES_Krolestwo_zwierzat_2_2F308-s791808.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2015-06&utm_content=791808&utm_term=Maty_edukacyjne&ceneo_spo=false

• oli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Tylda taka mata piankowa też jest raczej w porządku. Oli ma taką matę i ona i Pola są nią zachwycone. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Też jestem na etapie poszukiwania maty piankowe.
    Dokładnie-bardzo jesteśmy zadowolone. W zasadzie bujaczek pełni teraz role trzymaka wstążki na której wiszą zabawki :) Co do mat- trzeba uważać zeby nie było szkodliwych substancji. My mamy Playspot ale widziałam tez fajne na stronie babyswimmers

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja aż takich diagnoza nie doświadczyłam. Ja po prostu zawsze trafiam na lekarzy z którymi się nie dogaduje.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bujak ostatnimi czasy robi za pojemnik na zabawki. Nie wiem czemu Emilka jak już gdzieś ma siedzieć to woli w foteliku samochodowym. Za to bardzo lubi leżeć. Dlatego szukam maty bo na łóżku jest za miękko.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    No to ja aż takich diagnoza nie doświadczyłam. Ja po prostu zawsze trafiam na lekarzy z którymi się nie dogaduje.

Ja też z większością się nie dogaduje :) głównie dlatego że ja potrzebuje konkretnych i jasnych informacji a nie w stylu "to zależy", "to Pani decyzja", "proszę poczytać na ten temat w Internecie " :) pewnie że lekarze muszą tak mówić i mój prowadzący też tak mówił ale jak pytałam jakie jest jego zdanie albo co on rekomenduje to zawsze otrzymywałam konkretną odpowiedź.
    A tamte diagnozy to już przeszłość... Najważniejsze że mam Janka i chyba jestem w nienajgorszej formie. No poza 4 kilogramami na plusie :)

Janek też woli fotelik niż bujak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:29

• Tess Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja na gina też na szczęście dobrą kobitkę trafiłam i nie zmieniłabym za skarby.

Co do maty - nasze dziecko i tak najbardziej lubi leżeć na naszej Ikeowej pościeli bo jest biało-czarna :) Rozważam więc zakup jeszcze biał-czarno-czerwonej :P

Scarlett - kurka, nie myślalam o tej owsiance tak. W sumie jem ją od początku, mogę spróbować dwa dni zjeść co innego.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i bujak i matę edukacyjną. Zuzia korzysta i z tego i z tego, po trochę. :) Jak jej się nudzi w bujaku to siup - na matę, i odwrotnie. :)
    Bujak niezastąpiony gdy chcę np ugotować obiad, sadzam ją w kuchni i kochana w bujaczku leży i obserwuje mnie, i jest grzeczna a ja moge spokojnie obiad zrobić. :)
    Wczoraj zamówiłam puzzle piankowe, dziś przyszły. Zamówiłam bo czytałam na stronie o prawidłowej pielęgnacji dzieci że na takim podłożu powinny leżeć na brzuszku i podnosić głowę, bo na łóżku jest na to za miękko i zadanie jest utrudnione.
    Dziś położyłam na nich Zuzię i co? Moje dziecko od razu zaczęło podnosić głowę!!! Wysoko i długo. Szok. Tylko nie podpierała się rączkami, ale podnosiła jednocześnie nogi i robiła jakby kołyskę. Liczę że nauczy się niebawem używać rączek. :)

loszcz lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje wam lekarzy. Ja mialam szczęście bo trafiłam na lekarzy zarówno dla siebie jak i dla Ineski bardzo dobrych i to na nfz. O malą każdy lekarz byl bardzo troskliwi. Jak leżałam z malutką w szpitalu to opieka byla naprawdę dobra. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki mile i służące pomocą. W ciąży opiekę lekarska takze mialam dobrą. Wiec nie moge narzekać.

Krokodylica dla mnie bujaczek tez jest niezastąpiony szczególnie gdy robię cos w kuchni. Poza tym mala jak sie bawi na lezaczku to luka na tv i mam z godz z nia spokój. A macie tez lubi leżeć ale szybko ja nudzi. Wytrzymuje do kilkunastu minut. Dostalam tez druga mate i ona jest rewelacyjna do ćwiczę z maluchem bo jest duza i jakby lekko gąbkowata. Ineska lubi na niej leze. Na brzuszku i często ćwiczę z nią obracanie. Dlatego odpuscilam zakup puzzli piankowych narazie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na nogach bo do poradni preluksacyjnej jedziemy na 7 i chyba zachaczymy jeszcze pediatre bo mała dzisiaj więcej kaszlac zaczęła i zaczyna mnie to martwić trzymajcie za nas kciuki zeby nie bylo pieluchowania ani nic poważnego jeśli chodzi o ten kaszel

• Tess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzućcie no jakieś linki do puzzli które się Wam sprawdziły, albo je macie :)

Bo chrzciny niedługo i pytają wszyscy jaki prezent :P

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Krokodylicsa :-) A jednak Zuzia potrafi główkę podnosić :-D

Krokodylica lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj miał jazdę cały dzień.Plakal,stekal i marudzil.Tak źle to dawno nie było. Jeszcze na to weszła siostra środowiskowa. W domu burdel jak po tornadzie,mały wrzeszczy aż zachrypl a ja na pół naga bo nie dał mi się ubrać. Masakara!!!
    Zwazyla mmi go i ma 7,160 kg czyli bardzo zwolnił z przybiera niem na wadze bo jak miał 5 tyg to ważył 6 kg. Dzis szczepienie i znowu będzie maruda a obudził się z uśmiechem na twarzy i właśnie sobie gada :-) Totalne przeciwieństwo wczorajszego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:40

201503231678.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz my tez dzis szczepienie mamy i moj Kubcio tez tak ma jednego dnia maruda ze szok na drugi aniolek ☺

loszcz lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Super wieści Krokodylicsa :-) A jednak Zuzia potrafi główkę podnosić :-D

Loszcz haha przeczytałam właśnie że nie kłaść dziecka na brzuchu na miękkim łóżku tylko na macie żeby mu ułatwić podnoszenie głowy. No i położyłam ją na te puzzle piankowe i normalnie od razu siup - głowa do góry. :) Głupi widać tego nie wymyślił. ;)

A ja mam jutro odwiedziny wujka i ciotki od męża, muszę mieszkanie ogarnąć. :/ To tak apropos tego burdelu. Ale mi się cholera nie chce. :/ A jak przyjadą to zapewne będzie kontroling, tym bardziej że teściowa się zapowiedziała że "wdepnie" razem z nimi. :/

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu Krokodylica czyżby test bialej rękawiczki? :P

Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam obłędną matę, tylko czemu pisze że ona od 2 lat?

https://crazyjz.wordpress.com/2013/11/27/maty-piankowe/

ewka1990 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess mata fajna tylko smutna trochę.Nie ma innych kolorów?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Ją dziś byłam u księdza zapłacić za chrzest i pytam się księdza ile za chrzest a on na to że co łaska ale że wszyscy dają po 200 zł a ją miałam tylko 150 zł tak dziwnie na mie patrzal ale wziol pieniądze więc będzie chrzest

My dzisiaj fajnie spedzimy dzien idziemy do Wiktorci chrzestnej i do jej córeczki Maji bardzo się dziewczyny lubią choć jest między nimi 6 lat roznicy.

Wogule zauwarzylam że moja mala lubi dzieci śmieje się do nich patrzy na nie i nieraz mówi po swojemu do dzieci

‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ