Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiaczku urok mniejszych parafii, u nas znowu jest starababa przez którą musiałam zmienic miejsce w kosciele bo siedzi w ostatniej lawce i wyprzedza wszystkie modlitwy i nawet ksiedza i ja nigdy sie nie moge przy niej skupic... masakra baba i mamy proboszcza o ktorym bylo bardzo glosno na cala Pl bo pare lat temu handlowal z jakims poslem dzialkami, sprawa byla nawet w Uwadze i Faktach no ale proboszcz pojechal na wczasy zdrowotne do Egiptu i jak wrócil to sprawa byla wyciszona, podobno ma polapane tam wyzej i temu zostal dalej proboszczem...
-
Moi rodzice sie rozwiedli i pamietam kiedy na koledzie taki super ksiądz nie wziął od mamy koperty.Powiedzial ze nie moze brac pieniędzy od samotnej matki i ze to on nam jeszcze powinien cos dac a nie na odwrót.Bardzo dobrze go wspominam.Niestety został przeniesiony do dużego miasta ponieważ zachorował na raka a u nas w malej miejscowości nawet szpitala nie ma.Nawet nie wiem czy jeszcze żyje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 20:30
-
Rocco byl super dzielny na szczepieniu i tylko pisnal ale nie płakał.Nie jest marudny i nie ma gorączki.Mam nadzieję ze to nie cisza przed burzą bo pierwszą szczepionke odchorowywal.Obecnie jest super git
kasss, Emrica, Scarlett2014, Emartea, SunSun, jasmin lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze a propos mojej nogi (dzięki Kasss za pamięć ) to od poniedziałku dreptam bez kul.To znaczy kuleje dość mocno i nie pójdę jakos bardzo daleko ale zawsze coś.Wczoraj bylam sama na zakupach w supermarkecie (pierwszy raz od wypadku) i nawet nie wiecie ile radości można doświadczyć kupujac banany i papier toaletowy.Nareszcie poczułam sie wolna
Do lekarza tez sama z małym pojechalam.Trochę dziwne mi się jeździ samochodem ale nie jest źle.Myślałam ze bardziej bede sie bala bo mialam kilka razy napad paniki jako pasażer aleza kółkiem jest ok.tylda87, Emrica, Scarlett2014, Emartea, SunSun, jasmin lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:uuu Krokodylica czyżby test bialej rękawiczki?
Hahahaha dokładnie a kurze nie ścierane chyba z 2 tygodnie.
Udało się - Zuzia pięknie podnosi głowę do góry!
Niestety nadal męczymy się z bąkami - kiedy ten brzuszek się unormuje w końcu!
No i ulewanie wróciło. Podejrzewam od dawna refluks u niej, kiedy to mija?kaczamila lubi tę wiadomość
-
Kurcze ale macie księży.
Ja za Chrzest dałam 300zł (nie robiłam na Mszy niedzielnej, tylko w sobotę poza mszą) i tyle uznałam za słuszne, ale ksiądz w ogóle nie patrzył w kopertę, nawet nie chciał jej brać, to mu zostawiłam na stoliku.
Ale to prawda że ludzie ich tak nauczyli, bo ja uważam że 300zł to dużo a moi rodzice uznali że to mało i powinnam dać więcej, więc kto księży uczy jak nie parafianie. -
Krokodylica dzis rozmawialam o reflyksie z lekarka powiedziala ze moze nawet do 8-9mxa a jesli nie minie dopiero szukaja przyczyny dla mnie to troche szok,
Gosiaczek u nas to samo tesciowa daje gruba kase ksiedzu na tace i na koledzie a jak kupili nowy samochod sa w kosciele co ndz -
tylda87 wrote:Niestety w malych parafiach takich jak teraz moja gdzie jest jeden ksiadz tak to wyglada on nawet na koledzie wolal od parafianiow od jednej rodziny co najmniej 70zl wiele innych przykladow moge jeszcze przytoczyc ale nie bede was zanudzala
tylda87 lubi tę wiadomość
-
Widzę ze poruszacie problem chrzcin jesli chodzi o cennik. No ja tez się zastanawiam bo chrzciny robie nie gdzie mieszkam a u rodziców w swoim rodzinnym mieście i tez jeszcze nic nie ustalilam a chciałam na wrzesień. Moi znajomi dali na chrzest 50 zl i to nie jedni. Ja wiem ze więcej niz 100 nie dam. W końcu to powinno byc za darmo a nie . Jak mi powie konkretna sumę to i tak zapłacę mu tyle ile uważam. A jak chce więcej to poproszę o rachunek. Mam to gdzies.wy na chrzest zamawiacie fotografa by zrobil wam tzw reportaż z chrzcin czy idziecie do studio i zamawiacie kilka póz?
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Loszcz same dobre wieści, cieszę się że z nogą lepiej tylko kochana jej nie przeforsuj ale wierze że wyjście samej i zakupy dla Ciebie coś fajnego A jak Rocco przez noc? am nadzieje ze dobrze.
Krokodylica cieszę się że mała pięknie podnosi główkę, widzisz wystarczyła zmiana położenia
Anet co do zdjęc to nam robiła rodzinka ale jestem zła bo jesteśmy dupy wołowe z meżęm bo nie mamy ani jednego zdjęcia z gośćmi w domu, normalnie byłam tak zabiegana że zapomniałam o zdjęciach, mamy tyle co w kościele zrobiliśmy po mszy, z chrzestnymi...loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kaczamila wiem ze powinnam uważać na nogę i jej nie forsowac za mocno.W domu dalej siedzę na moim krzeselku biurowym i jeżdżę po podłodze odpychajac się zdrową noga
Rocco noc extra.Obudzil się raz na jedzenie i jeszcze śpi wiec idealniekaczamila, Emrica, anet525 lubią tę wiadomość
-
Emrica gratulacje
Fajnie że wizyta u neurologa udana..
Wiesz Anett najgorsze jest to że jak wejdziesz w konflikt z księdzem to Ci może zepsuć całą ceremonię...i to jest smutne bo chcesz żeby ten dzień był wyjątkowy...chrzcin jeszcze nie widziałam ale za to ślubów nieudanych juz kilka...szkoda by było..
Co do zdjęć to ja jeszcze nie wiem..ale na pewno jakieś profesjonalne zrobimy bo jeszcze żadnych noego mamy..
Loszcz super że nocka przespana..loszcz, Emrica, anet525 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam.
Loszcz fajnie że miałaś przespana noc. U nas całkowita przeciwność. Moje dziecko oduczyło się spać . W dzień z łaską uśnie na pół godziny, więc myślałam ze w nocy będzie odsypiał a tu ...dupa . Usnął o 21 obudził się o 24 na karmienie i o 4 już był wyspany . Tylko szkoda że ja nie
Emrica gratulujemy 4 tygodnia.
Co do księdza my płaciliśmy 50 zł. Jestem przeciwniczką noszenia księdzu pieniędzy bo ... no właśnie po co? Księża jeszcze ciągną z tych starych ludzi którzy ich się boją, jak starsze pokolenie wymrze to troszkę się im ukróci.
Dziś u nas ładna pogoda się zapowiada więc z małym na podwórku pewnie posiedzę
Miłego dzionkaEmrica lubi tę wiadomość
-
A ja nie rozumiem;za co się w ogóle te pieniądze księżom daje? Bo przeważnie chrzciny są podczas mszy, która i tak by się normalnie odbyła tylko chyba formułki jakieś inne wypowiada. Jak tylko o tym słucham to się denerwuje a jeszcze to przede mną w praktyce.
-
nick nieaktualnyMy po "przebojach" z organizacją ślubu kościelnego jesteśmy mocno uprzedzeni do instytucji kościelnych, zwłaszcza mój mąż który najchętniej w ogóle nie organizowałby chrzcin. Rozumiem go ale ja mimo wszystko chce żeby Janek był ochrzczony że względu na wiarę a nie Kościół. Mam nadzieje że uda nam się trafić na normalnego księdza bo wiem że tacy też są. Póki co jednak o tym nie myślę, dla mnie to temat na jesień. Na pewno jednak chce zrobić małe o skromne chrzciny. Wesele mieliśmy na 100 osób i wystarczy chrzciny to moi zdaniem impreza tylko dla rodziców, dziadków i chrzestnych. Do tego zaprosze jeszcze tylko prababcie Janka i już - wyjdzie 10/12 osób, które zaprosimy na obiad i tort do jakiejś przyjemnej knajpki. Od chrzestnych oczekuje przede wszystkim zainteresowania moim dzieckiem i regularnych z nim kontaktów a nie wypasionych prezentów.
A no i po doświadczeniach ze ślubem kościelnych przy chrzcinach nie zamierzam się przejmować księdzem idiotą. Jak mi się jakiś nie spodoba to znajdę inną parafie.czekaja lubi tę wiadomość
-
anet525 wrote:Widzę ze poruszacie problem chrzcin jesli chodzi o cennik. No ja tez się zastanawiam bo chrzciny robie nie gdzie mieszkam a u rodziców w swoim rodzinnym mieście i tez jeszcze nic nie ustalilam a chciałam na wrzesień. Moi znajomi dali na chrzest 50 zl i to nie jedni. Ja wiem ze więcej niz 100 nie dam. W końcu to powinno byc za darmo a nie . Jak mi powie konkretna sumę to i tak zapłacę mu tyle ile uważam. A jak chce więcej to poproszę o rachunek. Mam to gdzies.wy na chrzest zamawiacie fotografa by zrobil wam tzw reportaż z chrzcin czy idziecie do studio i zamawiacie kilka póz?
anet525 lubi tę wiadomość