X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja mialam dokladnie takie chrzciny babcie rodzice chrzestni i moja siostra to tyle.czyli ci co powinni byc byli

anet525 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett tez jestem za małymi chrzcinami to uroczystość dla najbliższych u nas było 19 osób były nasze babcie nasi rodzice o rodzeństwo a ze mój mąż na 5 rodzeństwa to trochę wyszło. najlepsze ze mój tato nie ma jakoś o czym zbytnio gadać z moimi treściami i oni nie pijący a mój tato chciał z kimś wypić zdrowie Hani to zaprosiliśmy jeszcze swojego brata i brata mojej mamy ale jak potrzebował ich mieć przy sobie to sam za nich płacił

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie pewnie jak poprzednio 20-22 osoby. dziadkowie chrzestni i rodzenstwo mojego meza z dziecmi no bo jak ja bym mogla ich nie prosic, chamka bym byla w rodzinie. choc najchetniej odbylabym impreze bez nich. moje rodzenstwo tez nie przyjezdza bo maja do nas kilkaset km. wiec z mojej rodziny beda 3 osoby reszta od meza. troche mnie to wkurwia bo zawsze wszystko trzeba ustawiac pod nich. slub musial byc tutaj bo oni maja krowy i nie moga wyjechac. chrzciny tez tylko tutaj bo krowy. a moja rodzinka musi zapierdzielac 6 godzin samochodem w jedna strone zeby byc. najchetniej zrobilabym chrzciny u rodzi ow po cichu bez imprez itp. tak poprostu kosciol obiad ciasto i kawa. a tu oczekuje sie bog wie czego. i jeszcze skrytykuja ze tort nie taki ciasta nie takie i dania zle wybrane.

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szxzescie mam rodzicow 5km od siebie choc czasem jak wpadaja bez zapowiedzi to chcialabym troche dalej ale ogolnie dobrze jak Kubus troche podrosnie to bedziemy rowerami mogli do nich jezdzic

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie szykuje i zaraz zmykamy z Iza na rehabilitacje. ciekawa jestem czy dzis tez panicznie bedzie wrzeszczala jak zobaczy dziewczyne.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy małe chrzciny. Rodzice chrzestni, dziadkowie i prababcia. Z nami i Emilką 12 osób. Nawet swojego rodzeństwa nie proszę bo i po co.
    Ja od chrzestnych nie oczekuję zbyt dużo i wiem, że nawet z zainteresowaniem i kontaktem będzie ciężko. A to dlatego, że chrzestna (siostra M) mieszka we Francji a mój kuzyn w Białymstoku i dzieli nas 600 km. Siostra M się interesuje, regularnie przysyła Emilce ciuszki i zabawki mimo, że my nie prosimy o to. Mój kuzyn natomiast jeszcze nie wie, że zostanie chrzestnym ale podejrzewam, że się zgodzi. Obiecałam mu to dawno temu na jakiejś rodzinnej imprezie. Ale jak będzie z kontaktami nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:45

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz super wiadomość dobrze ze juz choc na chwile możesz wychodzić ale uważaj na nogę już wystarczy ci wrażeń ;) Ja sie ciesze że mamy chrzciny za sobą robiliśmy w parafii męza bo wkurzyłam sie na naszego ksiedza nie chciał zrobic nam w sobote a dwie kolezanki miały czemu niby mamy być gorsi mąż sie zdenerwował i powiedział mu kilka słów prawdy oczywiscie nie chciał sie zgodzic na inna parafie i dac zaswiadczenia no skandal przekonał go fakt ze tam sie budujemy i tam bedziemy mieszkać!! do komuni mamy spokój albo do nastepnych chrzcin. My mamy kiepska noc po kiepskim dniu Julka była w miare grzeczna po za incydentem na spacerze ktory tak mnie wymeczył ze mam dość mielismy z mezem obejzeć wczoraj film( oglądamy go od porodu i jeszcze nam sie to nie udało) wino sie chłodzi film ładuje a mała strajkuje z wielkim krzykiem zasnęła o 23 mąż już widział że jestem wykończona i sam wstawał podawać jej smoczka budziła sie co chwile z płaczemjak jej wypadał ale to juz ja wstawałam do niej zazwyczaj jak zasnie to juz smoczka nie musi miec nawet obudziłam ja dopiero o 5 i jak nigdy zjadla i spac nie chciała ale lezala sobie w łóżeczku do 7 i gadała teraz odsypia dawno tak mnie nie wymeczyła od dzis kąpiemy ja co dzien bo zazwyczaj po kąpieli je i zasypia
    gosiaczek powodzenia na rechabilitacji oby Izka przekonała sie do pai rechabilitantki przyszly mi dzis próbki z bobowity i poradnik w niedziele planuje dać małej marchewke mąż mówi ze nie moze tego przegapić jak byłam anty słoiczkowa tak stwierdziłam że póki w ogrudku jeszcze nie mam swoich warzyw słoiczki beda lepsze niz te sklepowe kropione warzywa zobaczymy co mała na to moze w końcu zacznie wiecej nabierać na wadze;)

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    A my dziś mamy 4 miesiące :)
    My również :)

Scarlett2014, Emrica, gosiaczek31, loszcz, ines31, kasss, Krokodylica, anet525 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś 4 miesiące kończymy :) i byliśmy na szczepieniu. Mały waży 6400 :) czytam o cennikach jakie były na wasze chrzciny, a kiedy daje sie kopertę księdzu? Bo ja byłam zapisać małego i chrzest mamy w lipcu ale zapomniałam w ogóle o jakiejś kopercie i nic nie dałam dopiero kilka dni po, połapałam się że koperty nie dałam :D

jasmin, Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, ines31, kasss, Emrica, Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie bez 200zł nie podchodź. Stasiu czyt. Proboszcz w mojej parafii bardzo łasy na pieniążki :( Mój brat jako,że jest chrzestnym zobowiązał się pokryć koszty. ;)

relg2n0abn31771x.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojactesciowa jak temat chrztu wyplynal to tez myslala ze zrobimy tam gdzue jej corka i ze wszystko bedzie tak jak oni mieli wiec jej powiedzialsm ze ja tak nie chce to sie obrazila i nie przychodzi jupiiiii

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    U nas pewnie bez 200zł nie podchodź. Stasiu czyt. Proboszcz w mojej parafii bardzo łasy na pieniążki :( Mój brat jako,że jest chrzestnym zobowiązał się pokryć koszty. ;)
    Bo taka jest tradycja rodzice chrzestni powinni zaplacic ksiedzu...no ale malo kto dzis tak robi

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Mojactesciowa jak temat chrztu wyplynal to tez myslala ze zrobimy tam gdzue jej corka i ze wszystko bedzie tak jak oni mieli wiec jej powiedzialsm ze ja tak nie chce to sie obrazila i nie przychodzi jupiiiii
    Nie obraz sie ale jakas porabana masz ta swoja teściową. ..

860isg18r6bpss11.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia tesciowych sie nie wybiera niestety ☺ tez tak uwazam ze jwst jakasnie tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:53

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Anastacia tesciowych sie nie wybiera niestety ☺ tez tak uwazam ze jwst jakasnie tego
    Taka tesciowa to umiejetnie potrafi zatruć życie

tylda87 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Bo taka jest tradycja rodzice chrzestni powinni zaplacic ksiedzu...no ale malo kto dzis tak robi

Ubranie dla bąbla ma kupić chrzestna. Oczywiście my już mamy wybrane a moja siostra kupi ;)

Ja tak narzekam też na swoją teściową,ale czytając jak co niektóre z Was mają z teściowymi,to moja aż taka zła nie jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:26

relg2n0abn31771x.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam idealną teściową.Widzę ją tylko raz w roku a i wtedy nic nie rozumiem co do mnie mówi bo dzieli nas bariera jezykowa :-)
    Nie ma klotni,głupich komentarzy lub porad.Takze pozytywnie :-D

gosiaczek31, jasmin, Scarlett2014, Emrica, kasss, Anastacia33, SunSun, Ewelaa, tylda87, Krokodylica, gabi30, Emartea, anet525, ines31, czekaja lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sory ze tak rzadko sie odzywam, ale we wrzesniu mamy wreselicho a 5 lipca chrzciny Nadusi i latwimy po malu wszystko i tak jakos czasu brak :( dzis bylismy z Nadlka na sesji, weszlismy, wyjelam ja z fotelika a tu nagle odbilo sie jej tak ze ulala, mi suknie zalala i sobie ubranko :P jakos troche zczyscilam i nic nie bylo widac :-) ale Pani fotograf powiedzila ze Naduska to najgrzeczniejsze dziecko jakie miala :-) juz sie nie moge doczekac zdjatek mojej ksieznicxzki :-)

tylda87, Emrica, gosiaczek31, loszcz, Emartea, anet525, kaczamila, ines31, kasss, czekaja lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz super że z noga już lepiej i że poruszasz się bez kul oby tak dalej noga się goila a już niedługo będziesz biegać trzymam za ciebie kciuki

Ja chrzciny robię na 10 osób w domu

Księdza który nie jest lasy na pieniądze trzeba że świecą szukać takie czasy niestety dlatego wielki mam szacunek dla tych księży którym zależy na człowieku a nie na pieniadzach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 21:54

tylda87, loszcz lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chrzciny na 29 osób dorosłych + dzieci hehe.
    No ale u mnie taki zwyczaj że się ciotki i kuzynów zaprasza. Do nich chodzimy więc ich też wypadało zaprosić.

‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ