Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety także jestem w klubie "wypadajacy garściami włosów"
Pocieszam się ze to tylko chwilowe i za kilka miesięcy wszystko wróci do normy.
Okres mam juz normalnie a tez karmię tylko piersią,choć bardzo długo używałam laktatora więc może to się nie liczy???
Jednak produkcja mleka jest nieprzerwanie od porodu a ja okres juz miałam 2 razy.Cieszę sie ze nie jest on bolesny jak przed ciążą kiedy bez tabletek nie byłam w stanie chodzić i miałam omdlenia,wymioty i biegunkę a teraz absolutnie nic tylko krwawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 12:18
-
gosiaczek31 wrote:scarlett mysle ze to ze dostalas okres nie wynika z ograniczenia nocnego karmienia. to chyba indywidualna sprawa organizmu. poziomu hormonow itd. ja po pierwszej ciazy dostalam dopiero po roku. i to jak calkiem przestalam karmic. a tez ograniczalam karmienia bo wracalam do pracy i mala dostawala czesciej mm.
teraz sciagam tylko dwa razy dziennie mleko i to od chyba 2 tygodni i jak narazie nic sie nie zapowiada na okres. pewnie tez dostane dopiero jak calkiem przestane produkowac milk dla dziecia. -
U nas w kupce grankowiec byl ale na to antybiotyku nie ma, organizm musi sam to zwalczyc. Pediatra powiedziala ze nie ma dziecka ani kupy idealnej i olac to skoro dziecko pieknie przybiera . Kazala brac tylko dicoflor.
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia w sumie to dopiero dziś jestem pewna że dostałam okres a nie plamienia. W sumie to nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, może taka moja natura jak pisze Gosiaczek. Nie chciałabym tylko żeby miało to wpływ na moją laktacje bo mimo narzekania te 2,5 miesiąca chciałabym jeszcze pokarmić.
-
Mamuśki mi też strasznie wypadają włosy biore tabletki biotebal( sa w gemini) na włosy skórę i paznokcie wypadaja dalej ale juz dużo dużo mniej koleżanka mi poleciła mowiła że są rewelacyjne biore jakis 3tyg ale poprawe widać ja też dostałam okres karmiąć jeszcze podobno tak może sie zdażyć
Ja słodyczy nie jesm w ogóle a w ciąży pochłaniałam ogromne ilość za to u mnie sie coś poprzestawiało i ciągle mam ochote na sex aż głupio mi przed mężem na początku sie cieszył a teraz mówi że go zamęczę nie wiem co jest grane a jak z waszw libido po porodzie? Krysti fajnie że sie odezwałaś wrzuć jakąś fotke Ignasia;) Ewela czekamy na zdjęcia z sesji na pewno beda superloszcz lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPo żmudnych próbach gdy smoczek wędrował np. do nosa albo oka mój syn opanował umiejętność wyciągania (nie wypluwania) i wkładania sobie smoczka do buzi! Wczoraj był pierwszy raz, dziś powtórka więc to nie może być przypadek. Duma mnie rozpiera
gosiaczek31, loszcz, Emartea, SunSun, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hmm..moje włosy są jeszcze że mną ale w takim razie zacznę się oswajac z tym że niedługo się pozegnamy:/
Ja również nie mogłam żyć bez słodyczy...teraz się boję odkąd Franek miał awarie więc żadnych cukierków nic ratuje się cudownymi bułkami z kruszonka od dybalskiego...
Loszcz no ja też nie jem nabiału a młody ma ciągle paskudne kupki..pełno sluzu..wyszło nam że ma bakterie ale znikoma ilość lekarz kazał się nie przejmować..podajemy tylko probiotyk..
Ja okresu też nie mam narazie
Kasss zazdroszczę Ci że Twoje libido wymeczylo męża..mój marzy o takiej przemianie u mnie..loszcz lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi też włosy wypadają garściami
Co do okresu to ją miałam kilka razy płomienie jak jeszcze karmilam piersią a jak przestała karmić to od dwuch miesięcy cisza brak okresu boje się że znowu okres mi zaniknie i będę musiała się leczyć tabletkami aby powrócił tak jak przed ciąża
Ją też nie mogę żyć bez slodyczy próbuje się ograniczyć ale kiepsko mi idzie -
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Hmm oficjalnie zaczynam się sypać włosy zaczęły wypadać mi garściami jakiś pomysł co robić? Mocne ścięcie to ostateczność. Kaczamila Ty narzekałaś na włosy, coś Ci pomogło?
Czy ktoś poza mną to karmi wyłącznie piersią (i to dość często) dostał już okres? Czy jestem wybrykiem natury?
Scarlett niestety nie, siostra poleciła mi ostatnio szampon z czarnej rzepy z Joanny że jej bardzo pomógł przy wypadaniu... -
nick nieaktualny
-
Witam.
Widzę że problem wypadających włosów dopadł nas wszystkie u mnie też katastrofa, nie dość że mam rzadkie włosy to wypadają jak szalone. Po umyciu i uczesaniu się ze szczotki zbieram garść włosów Masakra
U mnie libido wynosi chyba -100
Moje dziecko było wczoraj nie do zniesienia , spał po 15 minut i marudził non stop. Dziś na szczęście przespał noc i właśnie ma drugą drzemkę więc wracamy do normalności (mam nadzieje)
Słyszałyście o tej kobiecie która wyrzuciła dziecko z 4 piętra , masakra
Ewka, też mnie te płomienie zastanowiły, strach się bać mieć płomienie przy karmieniu
-
no to widzę że nie jestem sama.... zaliczam się do grona osób którym wypadają garściami włosy i też nie wiem jak temu zaradzić.... okresu też nie mam a w sumie od początku odciągam pokarm (bo dawno już poddałam się jeśli chodzi o karmienie piersią) teraz nieco rzadziej bo dokarmiam mm, ale na okres się nie zapowiada co zresztą jest mi na rękę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 14:36
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPochwale się- zrobiłam tort dla rodziców na 25 rocznice ślubu, jest to pierwszy mój tort z masą cukrową na wierzchu
Scarlett2014, Ewelaa, loszcz, Anastacia33, gosiaczek31, tylda87, kasss, Emily83, ines31, Emartea, SunSun, Tess, limcia, Emrica, anet525, czekaja lubią tę wiadomość