Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie ogladałam i nie zamierzam nie wyobrażam sobie jak można zrobić coś takiego ja mam wyrzuty sumienia jak krzykne na mała;( u nas zaczął sie etap przekrecania z pleców na brzuch co mi w ogóle sie nie podoba Julka zasypia zawsze na boku i od wczoraj problem bo co klade ja na bok ona na brzuch i tak na okraglo dzis zostawiłam ja w łózeczku i poszlam do wc wracam a ona na brzuchu a cala noga poza łóżeczkiem w szczebelkach ale sie wysraszyłam jak zobaczyłam najpierw wystajaca noge teraz na 5min nie mozna odejść miłej niedzieli u nas znowu pogoda nie ciekawa dziś estujemy marchewkę
dziewczyny spróbujcie tych tabletek mi pomagaja na włosy;)[/url]
-
Emrica wrote:Zamówiłam książkę na empiku:
http://www.empik.com/100-najlepszych-przepisow-na-dania-dla-niemowlat-bailey-christine,p1046117778,ksiazka-p
dziś przyszła i ja przejrzałam wydaje się być fajna, proste przepisy, są tez wymyślne ale ogólnie jest ok. -
nick nieaktualnyja tez nie ogladalam bo nie mam czasu na tv za bardzo. ale tez uwazam ze zrobila to pod wplywem depresji poporodowej. moze wyda sie wam dziwne ale jestem w stanie wyobrazic sobie czemu takie tragedie sie dzieja. czasem dziecko jak jest placzliwe i nic nie dziala ze matka nie wytrzymuje i dostaje szalu. nie usprawiedliwiam jej ale mysle ze to wina depresji. jak nie ma wsparcia pomocy a ma slaba psychike i nie radzi sobie z nadmiarem takich emocji to dziala w sposob nieobliczalny. mysle podobnie jak czekaja ze jak wkoncu to do niej dotrze to nigdy sobie tego nie wybaczy i bedzie miala zmarnowane zycie.
u nas obroty na brzuszek od wczoraj. narazie takie nieporadne i Izka strasznie sie denerwuje jak jej nie wychodzi a tak uparcie probuje ale widac ze jej sie spodobalo bo jak tylko ja poloze to fika do obrotu. no i mata zaczyna byc za mala na takie akrobacje bo kreci sie po calej jak wskazowka zegara:-)
wczoraj wieczorem bylam na rehabilitacji z nia i po powrocie zaczela sie obracac. az sie zdziwilam bo wczesniej jakos sie nie zapowiadalo na to. tym bardziej z ta znaczna asymetria. ale dziewczyna nawet zauwazyla ze jest lepiej ciut po ledwie tygodniu cwiczen. wczoraj troche z nia popracowala i dostalismy nastepne cwiczenia do domu. no i uff tym razem mala sie nie darla tylko grzeczniutka byla i nawet sie usmiechala do pani:-) a mialam obawy ze niezaakceptuje terapeutki i bedziemy musieki szukac innej:-) -
nick nieaktualny
-
gosiaczek fajnie że mała zaakceptowała rechabilitantke i widać postępy moja ma 4mc a dopiero zaczęła sie przekręcac mate mam na łóżku i cały czas musze patrzeć zeby nie spadła tak sie kręci my jutro jedziemy z małą do hirurga prosimy o kciuki miala zgrubienie pod pacha juz dawno niby nic nie ma ale musimy sprawdzic pierwszy raz nie mamy ustalonej godz tylko rejestracja od 7-12 więć pewnie poczekamy jeszcze szpital na końcu krakowa ale co zrobić[/url]
-
nick nieaktualnykasss na lozku to juz niebezpiecznie teraz nawet nie zauwazysz i moze bryknac ci na podloge. lepiej rozloz jakis koc na podloge i na dole bedzie bezpieczniej. albo na dywanie. my nie mamy dywanow wiec mate klade na pluszowym kocu. tez musze uwazac ale bardziej na to zeby mi starsza nie zadeptala Izy na podlodze:-)
trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte! -
Gosiaczek właśnie chce zamówić te puzle piankowe zeby na podłoge jej mate dać dywanu tez nie mam miałam bialy z grubym włosem to musiała wynieść bo pełno moich wlosów zbierał i bardzo sie brudził do tej pory była spokojna od wczoraj tak bryka małpka małą a twoja córcia bawi sie z Izą czy nie interesuje sie mała?[/url]
-
nick nieaktualnyinteresuje sie az za bardzo:-) zagaduje ja, zabiera zabawki, ciagle kladzie sie kolo niej ale i czasem dokucza. potrafi w glowe ja pacnac albo za raczki nozki zlapac malo delikatnie. ale generalnie Iza jest bardzo za nia. smieje sie jak tylko zobaczy siostrzyczke. starsza tez ja kocha na swoj maly sposob. sciska caluje raczki nozki. takze fajnie popatrzec jak sa razem. ale trzeba mocno uwazac zeby jakas krzywda sie nie stala. same we dwie raczej zostac nie moga nawet na chwile.
ja tez poluje na te piankowe puzle albo dywanik. te co ma oli sa super ale jak dla mnie za drogie. znalazlam fajne tansze. moze jakosc gorsza ale juz nie bede inwestowala w takie super bo kolejnych dzieci nie planujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 12:56
-
Kass podaj nazwę tych tabletek na włosy. Czy je można brać gdy karmi się piersią? Widzę ze musze byc przygotowana na kolejny etap. Ineska poki co jeszcze się nie obraca. Kass jak Jula reaguje na marchewkę? Ile jej na poczatku dałaś?
-
oli, a podeślije jeszcze raz no link do tych swoich puzzli?
Kasss- u nas poprzedni tydzień był naprawdę dobry, Mały zaczął ładnie jeść, co prawda jeszcze krzyczy, ale to już pod koniec karmienia, więc po prostu staram się mu bardzo regularrnie podawać pierś i często na śpiocha, bo wtedy doje do syta.
Kurczę jak tak czytam to znowu mi się wydaje, że jesteśmy ruchowo troszkę ,,do tyłu", bo o ile głowę Mały podnosi już bardzo dawno i sprawnie, to z przekręcaniem się są problemy, no i przyuważyłam, że wykrzywia się niestety trochę na jedną stronę i główkę lubi trzymać bliżej jednego barku...
dziewczyny z Krakowa - a Wy nie macie do polecenia jakiegoś dobrego rehabilitanta?
Dziewczyny które się ,,rehabilitują" - zdradźcie jakie ćwiczenia robicie, albo na co zwracać uwagę, bo ja się zaczynam martwić, a w sumie nie robiliśmy prócz masażu brzucha jakichś specjalnych ćwiczeń wcześniej no i jak poczytałam trochę to okazuje się, że chyba nieprawidlowo nosimy i obracamy malucha. -
Gosiaczek to fajnie takie widoki są bezcenne dla mnie też jest za droga ta mata jak coś znajdziesz to daj znac ja mysle o takich puzlachhttp://allegro.pl/mata-edukacyjna-dla-dzieci-puzle-piankowe-na-taras-i5456689040.html
Anet trudno powiedzieć czy jej smakowało wygladało jak by wypluwała ale nie wiem czy dla tego ze jej nie spakowalo czy poprostu tak polykala wyciągając język to w koncu cos nowego dałam jej ok dwie lyzeczki nie wiem dolkadnie bo mialam taka w tubce marchewke zamowilam próbki z bobowity tabletki nazywaja sie biotebal sa w gemini nie wiem czy mozna przy kp sprawdziła bym ale nie mam juz opakowania mysle ze na stronie gemini bedzie pisal sklad itp
Tess to dobrze że juz lepiej u nas karmienie wczoraj bylo w bujaczku bo jak tylko wezme ja na kolana odrazu jest wrzask bo wie ze bedzie jeść co do rechabilitacji nie pomoge Julka dopiero wczoraj zaczęła sie przekrecać i teraz sie popisuje mysle ze nie masz sie czym martwićTess lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytess mysle tez ze nie masz sie co martwic obrotami bo na to dzieci maja czas. zwykle jakos kolo 4 miesiaca to opanowuja dobrze. jedne szybciej inne pozniej ale nie ma sie co stresowac. moja starsza corka na brzuchu zaczela chetnie lezec dopiero w 3 miesiacu a obroty to wlasnie w 4. a teraz to zywiol nie dziecko rozwinieta jak nalezy.
my na rehabilitacji jak narazie glownie mamy cwiczenia na barki bo mala ma wzmozone napiecie w raczkach. i to jej utrudnia np stabilnosc na brzuszku. obroty troche z nia robie w domu. a z cwiczen takich prostych to raczkami lapiesz za kolanka i tak dziecko turlasz na prawo, srodek i lewo. my jeszcze raczkami "gilgamy" nozki. na przemian po skosie i do tych samych i takie zabawy. na brzuszku klade mala wyzej np na stole albo kanapie a sama kucam i pokazuje jej sie z glupimi minami raz na lewo raz na prawo i na srodek. tak zeby patrzyla na mnie w dol. i przy tym przytrzymuje jej lokcie wysuniete do przodu tak zeby byly przed barkami. dodam na fb zdjecie z reh. i wodzenie glowka za zabawkami jak lezy na plecach.
i tak cwiczymy kilka razy dziennie po pare minut.
a noszenie najlepiej popatrz na you tube. zawitkowski ma fajne filmiki o pielegnacji
Tess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyoli wrote:Tess- np tu
http://allegro.pl/mata-playspot-pink-brown-akcesoria-funspot-gratis-i5435224006.html
Warto szukać z tymi 3 krążkami gratis bo inaczej to juz w ogole wychodzi drogo
Ja to dwa miesiące myślałam czy kupić -
nick nieaktualny
-
dzięki za linki, zaraz będę obczajać, muszę się wziąć za aktywność ruchową mojego dziecka.
A tak w ogóle brakuje mi ostatnio pomysłów co można z nim robić jak się obudzi
Kass - fajne te z cyframi.
Oli - też się przyglądałam tej macie.
Ja się chyba zdecyduję jednak na te puzzle 3D czarno-białe (choć są też i kolorowe) bo mi się wydaje, że na dłużej starczą i są dość duże, nawet można gości położyć do spania jak zabraknie miejsca Chciałabym je w ogóle zamiast dywanika w pokoju położyć sypialnianym.
tu link: http://sklepdlaszkol.pl/pl/p/Kreatywna-mata-3D-kolorowa/640