X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i gratuluję wszystkim 4-miesięczniakom. :D

Emrica, jasmin lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez gratuluje wszystkim szkrabom co skonczyly 4 miesiące no i Lence bo ona ma juz 5. Ja cie kręcę ale ten czas zapitala. Niektóre marcowe maluszki mają juz 5 miesiecy zobaczcie jak to zlecialo. Ja patrze na Isię to w szoku jestem jak z dnia na dzien nabiera nowych umiejętności. My dopiero 6 lipca skończymy 4 miesiące.
    Tez juz namawiam męża by zrobil jej sesje zdjęciową na zaproszenia. A ile wczesniej trzeba zamówić te zaproszenia? J
    Kurcze ja jeszcze nic nie ustalilam z tymi chrzcinami bo trzęsie mnie jak mam iść do księdza. W dodatku moja starsza corka ma w przyszłym roku komunię i od wrzesnia jest przymus do kościoła i nie wiem jak to zniosę. W dodatku wypadałoby się wyspowiadać chyba co nie na te chrzciny a ja u spowiedzi bylam jak podawalam moja chrześnice do chrztu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:12

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze spowiedzia nie mamy problemu bo na chrzcie do komuni nie mozemy isc bo jeszcze jestesmy przed slubem :P I na dzien dzisiejszy jestesmy jako kosciol uznawani za grzesznikow :P

Denerwuje mnje tylko to ze w marcu minelo 8 lat odkad jestesmy razem, barszo sie kochamy, a przez brak slubu nawet na chrzcinach wlasnej corki nie mozemy przykac komuni. Ale zawsze mowilam mojemu S ze marze o tym zeby nasze dziexko bd na naszym weselu i.... moje marzenie sie spelni :-) Fakt staralismy sie i byly realne szanse zebym zaszla ale tyle razy sie nie udalo i myslalam ze tym razem sie nie uda-a tu w dzien obrony mojego S zrobilam test i byly dwie krechy :-)

myslalam ze nie bd dane mi byc mamusia bo jestem po usunieciu torbiela i mam endometrioze, ale jednak Bog sie nad nami zlitowal :-)

Emrica, loszcz lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dla naszych wspanialych tesciowych...........
    15e8fb7.jpg

gosiaczek31, anet525, tylda87, kasss, ines31, jasmin, loszcz, kaczamila, SunSun lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewellaa ja tez mam endometriozę i lekarze od 17 roku zycia mówili ze nie mam szans na zajście. Haha mam dwójkę dzieci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 09:09

loszcz lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett ja tez mam nadzieje ze bd mi dane miec drugie dziecko jeszcze

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tym bardziej ze juz jedno macie:)

Ewelaa lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam się ,po dlugiej nieobecności .
    U mnie super wszystko Ignacy rośnie pięknie ,juz po pierwszej dawce szczepień jesteśmy na Rota i Pneumokoki nie szczepiliśmy ,teraz druga dawka 7 lipca i na Pneumokoki i Men C nie szczepie .

Pozdrawiam wszystkie :*****
    Łoszcz co z nogą dobrze ze wszystko dobrze.

Emrica, kasss lubią tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm oficjalnie zaczynam się sypać :-/ włosy zaczęły wypadać mi garściami :-( jakiś pomysł co robić? Mocne ścięcie to ostateczność. Kaczamila Ty narzekałaś na włosy, coś Ci pomogło?

Czy ktoś poza mną to karmi wyłącznie piersią (i to dość często) dostał już okres? Czy jestem wybrykiem natury? ;-)

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett mi tez od jakiegos tyg wkosy wypadaja garsciami udalo mi sie przez ciaze zapuscic i niestety bede musiala sciiac, ja okres dostalam 4 tyg po porodzie potem od tego czasu dwa tyg i traz cisza od dwoch mcy fajnie nie miec okrresu

• czekaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja jeszcze nie dostalam. kiedys myslalam ze to kres a to bylo jednodniowe plamienie zaraz po pologu. Ogolnie brzuch pobolewa mnie jak na okres wiec moze przyjdzie lada dzien. albo ciaza hihi;) tfu tfu jeszcze nie jeszcze chociaz troche odpoczynku;)

Jesli chodzi o chrzest i slub to nasz proboszcz jest tak zwiniety ze w oghole nie placilismy. nie domagal sie moze myslala ze placvone a my tez sie nie przypominalismy:)

U nas chrzest stał sie koscia niezgody w rodzinie. zrobilismy tylko na chrzestnych dziadkow no i rodzicow . nie kazdy to niestety zrozumial ze nie bedziemy robic imprezy na 25 osob(tyle byloby tylko z dziadkami i rodzenstwem bo maz ma 6 rodzenstwa) i sa fochy. no ale trudno nie bede placila 2 tys zeby kazdy sie najadla odszedl od stolu i za plecami obgala jakie bylo niedobre.

Loszcz super ze z noga lepiej odoczywaj ile sie da:)

nam jeszcze chwile do 4 miesiaca:)

Jestem uzalezniona od slodyczy:( powaznie nie umiem sobie odmowic . codziennie musi byc cos to straszne:(

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosów mocno nie skrócę, mowy nie ma. Wyglądam wtedy jak ciul :( chyba będę sobie serwować koktajl z siemienia lnianego + spróbuję co się da. Trochę ściąć włosy mogę, ale tak całkiem? Po raz pierwszy od dawna złamał mi się też paznokieć. Albo to efekty ciąży albo wieku, ale tej drugiej opcji nie przyjmuje do wiadomości bo kocham mój wiek i za nic w świecie nie chciałabym mieć znowu 20 lat. Uparcie twierdzę, że jestem jak wino - czym starsza tym lepsza :)

Czekaja ja wolę okres niż ciążę :) po połogu też mi się raz zdarzyło jednodniowe plamienie ale to co mam teraz wygląda mi na typowy okres, z bólem brzucha etc. Może to efekt tego, że ostatnie kilka dni karmiłam tylko raz w nocy? góra dwa. A wcześniej i co dwie godziny więc dla mojego organizmu to spora zmiana.

Czekaja ja też kocham słodycze :) na szczęście skończyły mi się truskawki w domu bo dosłownie codziennie coś piekłam :)

Co chrztu to ja najchętniej chciałabym, żeby chrzestnymi byli nasi świadkowi ze ślubu czyli nasi najlepsi przyjaciele. Ale mój mąż ma siostrę no i nie wypada, żeby ona nie była chrzestną. Tzn. to że nie wypada mam gdzieś, bardziej chodzi o to, że mój mąż po prostu chce żeby to ona była chrzestną więc przecież mu nie zabronię. Chrzestnym pewnie będzie mąż mojej kuzynki ale zobaczymy, kusi nas żeby poprosić przyjaciela męża ale boimy się, że będzie czuł się nieswojo w gronie rodzinnym (gdyby był on i moja przyjaciółka byłoby inaczej). Zresztą mąż kuzynki to fajny facet więc w sumie jego kandydatura mi nie przeszkadza. Ważne, że mamy w miarę normalny kontakt i jak się widzimy to rozmowa nie jest wymuszona jak w przypadku mojej drugiej najbliższej kuzynki i jej męża, rodziców mojego chrześniaka.

Łoszcz fajną masz teściową :-)

Ewelaa duże planujecie wesele? jak idą przygotowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 11:23

loszcz lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyłączam się do pytania Scarlett. Co na wypadanie włosów? Mi lecą od ok 2-3 tygodni. Są już wszędzie. Myć już się boję bo wtedy wychodzą najbardziej. Już je skróciłam dosyć dużo. Niedługo zostanę łysa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 11:28

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja tak samo nie moge sobie poradzic z lakomstwem!!!! Kurde zawsze lubilam slodycze ale teraz to juz jest masakra :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea mi kiedyś, po odłożeniu pigułek, pomógł Loxon. http://m.ceneo.pl/14204886 Przy karmieniu piersią boje się go stosować ale Ty chyba możesz. Plus używał jeszcze maskę Biovax (teraz też ją mam) i witaminy chyba Merz Special.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett mysle ze to ze dostalas okres nie wynika z ograniczenia nocnego karmienia. to chyba indywidualna sprawa organizmu. poziomu hormonow itd. ja po pierwszej ciazy dostalam dopiero po roku. i to jak calkiem przestalam karmic. a tez ograniczalam karmienia bo wracalam do pracy i mala dostawala czesciej mm.
    teraz sciagam tylko dwa razy dziennie mleko i to od chyba 2 tygodni i jak narazie nic sie nie zapowiada na okres. pewnie tez dostane dopiero jak calkiem przestane produkowac milk dla dziecia.

• jasmin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie jestem osamotniona w wypadaniu włosów :) Jak tak dalej będzie,to będę łysa :D Szkoda mi moich włosów,bo nigdy mocno krótkich nie miałam,ale teraz chyba będę musiała sobie zrobić fryzurę a'la Kożuchowska ;)

relg2n0abn31771x.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie mieszanie i tez jeszcze okresu nie mam. Mi tez wlosy leca, ale tylko podcielam koncowki, lykam witaminy, odzywki i tyle, mam nadzieje ze szybko to sie unormuje.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj minteż włosy lecą od drugiego miesiąca po porodzie zaczeły .Dobrze ze mam grube to niech sobie wypadają.

1usai09kjz0kxoir.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hmm oficjalnie zaczynam się sypać :-/ włosy zaczęły wypadać mi garściami :-( jakiś pomysł co robić? Mocne ścięcie to ostateczność. Kaczamila Ty narzekałaś na włosy, coś Ci pomogło?

Czy ktoś poza mną to karmi wyłącznie piersią (i to dość często) dostał już okres? Czy jestem wybrykiem natury? ;-)
    A kiedy dostalas? Ja karmie wylacznie piersią i narazie nic nie zapowiada zebym miala zaczac miesiaczkowac

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ