Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez gratuluje wszystkim szkrabom co skonczyly 4 miesiące no i Lence bo ona ma juz 5. Ja cie kręcę ale ten czas zapitala. Niektóre marcowe maluszki mają juz 5 miesiecy zobaczcie jak to zlecialo. Ja patrze na Isię to w szoku jestem jak z dnia na dzien nabiera nowych umiejętności. My dopiero 6 lipca skończymy 4 miesiące.
Tez juz namawiam męża by zrobil jej sesje zdjęciową na zaproszenia. A ile wczesniej trzeba zamówić te zaproszenia? J
Kurcze ja jeszcze nic nie ustalilam z tymi chrzcinami bo trzęsie mnie jak mam iść do księdza. W dodatku moja starsza corka ma w przyszłym roku komunię i od wrzesnia jest przymus do kościoła i nie wiem jak to zniosę. W dodatku wypadałoby się wyspowiadać chyba co nie na te chrzciny a ja u spowiedzi bylam jak podawalam moja chrześnice do chrztu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 08:12
-
My ze spowiedzia nie mamy problemu bo na chrzcie do komuni nie mozemy isc bo jeszcze jestesmy przed slubem I na dzien dzisiejszy jestesmy jako kosciol uznawani za grzesznikow
Denerwuje mnje tylko to ze w marcu minelo 8 lat odkad jestesmy razem, barszo sie kochamy, a przez brak slubu nawet na chrzcinach wlasnej corki nie mozemy przykac komuni. Ale zawsze mowilam mojemu S ze marze o tym zeby nasze dziexko bd na naszym weselu i.... moje marzenie sie spelni Fakt staralismy sie i byly realne szanse zebym zaszla ale tyle razy sie nie udalo i myslalam ze tym razem sie nie uda-a tu w dzien obrony mojego S zrobilam test i byly dwie krechy
myslalam ze nie bd dane mi byc mamusia bo jestem po usunieciu torbiela i mam endometrioze, ale jednak Bog sie nad nami zlitowal
Emrica, loszcz lubią tę wiadomość
-
Ewellaa ja tez mam endometriozę i lekarze od 17 roku zycia mówili ze nie mam szans na zajście. Haha mam dwójkę dzieci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 09:09
loszcz lubi tę wiadomość
-
Ja tez witam się ,po dlugiej nieobecności .
U mnie super wszystko Ignacy rośnie pięknie ,juz po pierwszej dawce szczepień jesteśmy na Rota i Pneumokoki nie szczepiliśmy ,teraz druga dawka 7 lipca i na Pneumokoki i Men C nie szczepie .
Pozdrawiam wszystkie :*****
Łoszcz co z nogą dobrze ze wszystko dobrze.Emrica, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm oficjalnie zaczynam się sypać włosy zaczęły wypadać mi garściami jakiś pomysł co robić? Mocne ścięcie to ostateczność. Kaczamila Ty narzekałaś na włosy, coś Ci pomogło?
Czy ktoś poza mną to karmi wyłącznie piersią (i to dość często) dostał już okres? Czy jestem wybrykiem natury? -
Scarlett ja jeszcze nie dostalam. kiedys myslalam ze to kres a to bylo jednodniowe plamienie zaraz po pologu. Ogolnie brzuch pobolewa mnie jak na okres wiec moze przyjdzie lada dzien. albo ciaza hihi;) tfu tfu jeszcze nie jeszcze chociaz troche odpoczynku;)
Jesli chodzi o chrzest i slub to nasz proboszcz jest tak zwiniety ze w oghole nie placilismy. nie domagal sie moze myslala ze placvone a my tez sie nie przypominalismy:)
U nas chrzest stał sie koscia niezgody w rodzinie. zrobilismy tylko na chrzestnych dziadkow no i rodzicow . nie kazdy to niestety zrozumial ze nie bedziemy robic imprezy na 25 osob(tyle byloby tylko z dziadkami i rodzenstwem bo maz ma 6 rodzenstwa) i sa fochy. no ale trudno nie bede placila 2 tys zeby kazdy sie najadla odszedl od stolu i za plecami obgala jakie bylo niedobre.
Loszcz super ze z noga lepiej odoczywaj ile sie da:)
nam jeszcze chwile do 4 miesiaca:)
Jestem uzalezniona od slodyczy:( powaznie nie umiem sobie odmowic . codziennie musi byc cos to straszne:(loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa włosów mocno nie skrócę, mowy nie ma. Wyglądam wtedy jak ciul chyba będę sobie serwować koktajl z siemienia lnianego + spróbuję co się da. Trochę ściąć włosy mogę, ale tak całkiem? Po raz pierwszy od dawna złamał mi się też paznokieć. Albo to efekty ciąży albo wieku, ale tej drugiej opcji nie przyjmuje do wiadomości bo kocham mój wiek i za nic w świecie nie chciałabym mieć znowu 20 lat. Uparcie twierdzę, że jestem jak wino - czym starsza tym lepsza
Czekaja ja wolę okres niż ciążę po połogu też mi się raz zdarzyło jednodniowe plamienie ale to co mam teraz wygląda mi na typowy okres, z bólem brzucha etc. Może to efekt tego, że ostatnie kilka dni karmiłam tylko raz w nocy? góra dwa. A wcześniej i co dwie godziny więc dla mojego organizmu to spora zmiana.
Czekaja ja też kocham słodycze na szczęście skończyły mi się truskawki w domu bo dosłownie codziennie coś piekłam
Co chrztu to ja najchętniej chciałabym, żeby chrzestnymi byli nasi świadkowi ze ślubu czyli nasi najlepsi przyjaciele. Ale mój mąż ma siostrę no i nie wypada, żeby ona nie była chrzestną. Tzn. to że nie wypada mam gdzieś, bardziej chodzi o to, że mój mąż po prostu chce żeby to ona była chrzestną więc przecież mu nie zabronię. Chrzestnym pewnie będzie mąż mojej kuzynki ale zobaczymy, kusi nas żeby poprosić przyjaciela męża ale boimy się, że będzie czuł się nieswojo w gronie rodzinnym (gdyby był on i moja przyjaciółka byłoby inaczej). Zresztą mąż kuzynki to fajny facet więc w sumie jego kandydatura mi nie przeszkadza. Ważne, że mamy w miarę normalny kontakt i jak się widzimy to rozmowa nie jest wymuszona jak w przypadku mojej drugiej najbliższej kuzynki i jej męża, rodziców mojego chrześniaka.
Łoszcz fajną masz teściową
Ewelaa duże planujecie wesele? jak idą przygotowania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 11:23
loszcz lubi tę wiadomość
-
Ja przyłączam się do pytania Scarlett. Co na wypadanie włosów? Mi lecą od ok 2-3 tygodni. Są już wszędzie. Myć już się boję bo wtedy wychodzą najbardziej. Już je skróciłam dosyć dużo. Niedługo zostanę łysa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 11:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyscarlett mysle ze to ze dostalas okres nie wynika z ograniczenia nocnego karmienia. to chyba indywidualna sprawa organizmu. poziomu hormonow itd. ja po pierwszej ciazy dostalam dopiero po roku. i to jak calkiem przestalam karmic. a tez ograniczalam karmienia bo wracalam do pracy i mala dostawala czesciej mm.
teraz sciagam tylko dwa razy dziennie mleko i to od chyba 2 tygodni i jak narazie nic sie nie zapowiada na okres. pewnie tez dostane dopiero jak calkiem przestane produkowac milk dla dziecia. -
Scarlett2014 wrote:Hmm oficjalnie zaczynam się sypać włosy zaczęły wypadać mi garściami jakiś pomysł co robić? Mocne ścięcie to ostateczność. Kaczamila Ty narzekałaś na włosy, coś Ci pomogło?
Czy ktoś poza mną to karmi wyłącznie piersią (i to dość często) dostał już okres? Czy jestem wybrykiem natury?