X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Dzien dobry. Ja po wczorajszej wizycie w świetnym humorze. Dzidziuś ma już 4 cm, rozwija się dobrze. A tak się ruszal przy usg ze wydawalo się ze go nie zmierzymy. Amelka byla bardzo szczesliwa ze widziala tak dokladnie. Także znowu miesiąc czekania na nastepna wizyte.
    U mnie też się wiercił a w pewnym momencie wyglądało tak jakby mi rączką machał

Endi84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok będę kolejną, która się przedstawi. Jestem z Żagania mam 35 lat ,dwójkę dzieci, córkę 14lat i syna 10lat i jestem w narzeczenstwie 15 lat , do ślubu nam się nie spieszy a początkiem sierpnia założyłam firmę i jestem mobilną kosmetyczką. A jeszcze najlepszego nie powiedziałam, przez 4lata mój były ginekolog twierdził, że jestem już bezpłodna bo zachorowałam na hipogonadyzm i że prędzej w totka 6 trafię niż zajdę w ciążę a tu proszę 13 tydzień już stuknął (i dlatego napisałam były ginekolog bo zmieniłam lekarza)

Madera39, SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz ja :) Mam 28 lat,mieszkam w Białobrzegach i jestem od prawie trzech lat w związku :) To jest moja druga ciąża (niestety pierwsza trwała tylko 6 tyg). Mój partner za to ma już 15-sto letniego syna :) I razem z moim partnerem mamy zespół weselny :D
    Pierwszego ginekologa jakiego miałam w życiu w wieku 19 lat wspominam z lekkim uśmiechem ponieważ stwierdził,że mam nowotwór (gruczolak przysadki) a jakoś do dzisiaj żyje,mam sie dobrze,spodziewam sie Dzidzi i jedyny hormon,który jest ciut za wysoki to androstendion.... To chyba tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 03:38

Madera39, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 lat i mieszkam w Jastrzębiu-Zdroju na śląsku. Jestem po ślubie cywilnym 4 lata , a koscielnym 3 lata. To moja druga ciąża, pierwsza stracona w 5 tyg jak sie okazało przez chorobe hashimoto :( teraz jestem pod opieka endokrynologa i wszystko jest ok :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 39 lat i mieszkam w Bielsku-Białej. Mam już dwóch synów w wieku 14 i prawie 3 lat. Pracuję w urzędzie jako kadrowa. Trzecia ciąża nie była planowana, ale zawsze marzyłam o trójce dzieci i udało się. Boję się tylko tego, że będę miała problemy z chodzeniem bo drugie dziecko doprowadziło do pęknięcia kości łonowej. To jak na razie jedyne moje zmartwienie. Co będzie dalej, zobaczymy....

Niunia86, kaczamila lubią tę wiadomość

7u229n73dd6062h5.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja:-) W grudniu skończę 29 lat,jestem z Krakowa pracuje jako administratorka budynków.Z mężem jesteśmy 10 miesięcy po ślubie a razem prawie 3 lata.Znamy sie troszkę dłużej.Jestem po ciąży biochemicznej i po wizycie u ginekologa który juz nam wspominał o invitro;-) a tu proszę eutyrox i bromecorn i jestem w 10 tyg ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 09:10

Madera39, Niunia86 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Prenatalne, genetyczne czy tez badanie przeziernosci karkowej... To to samo i robi sie w kazdym wieku. Lekarz mi to robi przy okazji wizyty i nawet nie pyta. To normalne badanie w ramach usg tak jak usg polowkowe. Powyzej 35 roku zycia robi sie test z krwi PAPPA. Wtedy mozna zrobic za darmo, na nfz.
    Takie sa info od mojego lekarza :)

Dokładnie, z tego co ja kojarzę, to jest to badanie standardowe, które wykonuje się pomiędzy 12 a 14 tyg i kropka. To chyba nie jest tak, że jak się boję to się zapiszę... To część opieki prenatalnej. Moja koleżanka np.dowiedziała się na takim badaniu o 3 mm przerwie w serduszku, którą potem monitorowano. Okazało się ,że przerwa zasklepiła się i jest ok, więc odetchnęli, ale myślę, że to cenne, że już na tym etapie można było monitorować jak sprawa wygląda i gdyby coś dalej szło nie tak, można by szybko reagować, nawet w łonie matki.

Niunia, Mmarina - gratuluję wizyt, super, że dzidzie rosną zdrowo! :)

Madera39 - co to znaczy, że ciąża doprowadziła do pęknięcia kości łonowej? jejciu...przepraszam, że tak dopytuję, ale nie słyszałam jeszcze o takim przypadku. Czy to przeszkadza Ci w życiu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 09:45

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! :) Mam na imie Marta, mam 24 lata (przynajmniej do grudnia :P). Mieszkam w Bydgoszczy, w tym roku skonczylam studia. Obecnie jestem na stazu a z koncem listopada przechodze na umowe o prace. Mialam bardzo duze szczesie do pracodawcy. Jestesmy malzenstwem praewie dwa lata i to moja pierwsza ciaza. Chociaz chcialam poczekac kilka miesiecy ze wzgledu na prace, zwariowalam ze szczescia gdy sie dowiedzialam :)

Madera39, Niunia86 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka 1979~ Ostatni okres mialam 3 lipca ,wiem ze to mozna jakos bardziej precyzyjnie wyliczyc ,ale nie bardzo orientuje sie jak :)

:* :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) fainie że coraz więcej z Was pisze coś o sobie bo czeka nas kilka dobrych wspólnych miesięcy :) ja wczoraj miała kiepski dzień, większość czasu przeleżałam w łóżku a na koniec nawet się popłakałam co mi się właściwie nie zdarza :) to chya była ta słynna burza hormonów :) ale byłam taka zła że zamiast jak zwykle w weekend gdzieś iść i coś zrobić czułam się zupełnie dennie. Ale za to serki wyszedł rewelacyjny :) ale z pieczeniem nigdy nie miałam problemu (tiramisu to mój specjał ale za bardzo je lubię żeby robić w ciąży bo nie wiem czy umiała m go sobie odmówić). Co z innego z gotowanie ale teraz jak coś przypale zwalam na ciąże :)
    Anonimowa a masz profil na bellybestfriend.pl? Tak jest kalendarz ciąży i możesz sobie wyliczyć datę porodu. Przynajmniej mniej więcej. Moje bely-kalkulatory.
    Udanaje soboty dziewczyny :) ja dziś mam dzień z siatkówką na Memoriale Huberta Wagnera więc powinno być dobrze.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki piszę z rana bo po południu zazwyczaj dopadają mnie "poranne mdłości" i trzymają do wieczora ;)

coś o mnie:
    Mam na imię Małgosia, mam 31 lat, pochodzę z zachodniopomorskiego, obecnie mieszkam w Holandii, to moja trzecia ciąża, mam synka 6,5 roku i czekamy na drugie maleństwo.
    we wrześniu będę miała 11 rocznicę ślubu :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja po udanej wczorajszej pepkowce powiedzielismy znajomym o ciąży choć juz sami się domyślili jak odmówiłam wypicia chociaż kieliszka za malucha. Z radością się patrzy na takie dzieciątko wiedząc ze nie długo bedziemy mieć swoje a podczas starań zawsze były łzy i nutka zazdrości.Anonimowa jesteś teraz dokładnie w 6 tyg2d czyli termin na 8kwiecień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 10:46

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny pomóżcie jaki lek mogę wziąć na ból zęba? Paracetamol? Wiekszość ma już dzieci, miałyście ból zęba w ciąży??

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny to i ja opowiem o sobie ;) mieszkam w Poznaniu mam 29 lat a rodzic bede miesiac przed trzydziestka :) jestesmy 10 miesiecy po slubie . O dzieciatko walka trwala 2 lata. W tym czasie 3 razy lezalam na ginekologicznym a raz mialam operacje . Usuniety mam jeden jajnik i drugiego polowa. Mam endometrioze i nawracajace torbiele. Maz ma teratozoospermie i tylko 1% prawidlowych plemnikow. Jestesmy po inseminacji niestety ktora sie nie udala. Termin na rzadowe in vitro mielismy w Poznaniu za 2 lata. Dlatego decyzja o prywatnym. Mielismy juz do in vitro zrobione wszystkie badania wplacona pierwsza rate i kupione leki do in vitro . Zrobione juz ostatnie usg przed rozpoczeciem oraz szkolenie z zastrzykow tez juz ukonczone. Wszystko przygotowane do in vitro tylko czekalismy na okres zeby zaczac :) oczywiscie jak na zlosc myslalam ze to z tych nerwow okres mi sie spoznial i spoznial... (chociaz ciezko mi samej bylo obliczyc bo czasem mialam co 25 dni a czesciej co 40) i tak cala rodzina i znajomi wspierajacy nas czekismy na okres...ktory juz sie nie pojawil ;) jak zrobilam test i wyszly 2 kreski ze smutkiem uznalam ze musial byc przeterminowany...zrobilam jeszcze jeden... Wyobrazcie sobie ze tez "przeterminowany" :)) no to pojechalam do szpitala na krew. Spokojnie czekalam na wynik bo przeciez to moglo byc wszystko tylko nie ciaza :)))) wyniki ktore podala mi Pani z laboratorium pamietam: beta 277... Pozniej lzy zalaly mi oczy i dopiero do mnie dotarlo... Drogi do domu juz nie pamietam :) a maz dopiero po 1o w nocy by w domu a to byla 11 te wszystkie godziny ciagnely sie bez konca... Ale warto bylo czekac ma jego mine jak powiedzialam ze jestem w ciazy ;) mielismy bardzo dluga droge do tej chwili i mam juz nadzieje ze nasz cud zostanie z nami ;)

Madera39, noa8, Dorka1979, kasss, Anonimowa555, Madziq, Madzik82, Tamka, bella82, SunSun, Niunia86, Emily83, magdalena1991, Scarlett2014, kaczamila lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Dorka 1979~ Ostatni okres mialam 3 lipca ,wiem ze to mozna jakos bardziej precyzyjnie wyliczyc ,ale nie bardzo orientuje sie jak :)
    To z tego co się orientuje jak mi lekarka wyliczała to wychodzi Ci termin na 10 kwietnia

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 podziwiam Cie musiałaś to wszystko przeżyć cieszę się że Ci sie udało , będzie dobrze nie może być inaczej ;-)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w paru zdaniach opowiem coś o sobie , Sylwia, mieszkam w Lublinie mam 21 lat i jestem rok po ślubie ;-) Jestem fryzjerką i z zamiłowaniem wykonuje swój zawód , pozatym studiuje zaocznie administracje aby mieć w zanadrzu drugi zawód ;-) to moja pierwsza ciąża..

• kasss Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka jesteś przykładem na to ze cuda się zdarzaja trzeba tylko głęboko w nie wierzyć ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze , moze urodzi sie w moje urodziny bo ja tez z kwietnia i to poczatku :) musze czekac do wizyty bo tak to nic nie wiem :/ Dziewczyny a nie boicie sie przytycia w ciazy ??? Ja przez problemy. hormonalne z 64 kg przytylam do80 . Od zimy schudlam 9 kilo, waze teraz 71. Waga i dieta stanela w miejscu bo zaszlam w ciaze . Jednak wiadomo ze zostalo mi troszke nadwagi bo przy 170cm wzrostu 71 kg to za duzo ,choc tego az tak nie widac bo tluszcz rozlozyl mi sie w miare rownomiernie. Naprawde boje sie tego ze bd z 90kilo wazyla i sobie nie poradze z ta waga. Wiadomo ,ze bardzo ciesze sie na dziecko ale chyba jak kazda kobieta chciala bym zachowac kobiecosc i podobac sie narzeczonemu , no i przede wszystkim podobac sie samej sobie. Co myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:09

Dorka1979 lubi tę wiadomość

:* :*
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka jestem pod wielkim wrażeniem Waszej determinacji. Bardzo się cieszę, że jesteś w ciąży :) Zawsze trzeba wierzyć, nikt nie wie co wobec nas zaplanowano :)

7u229n73dd6062h5.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ