X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Ja ostatnio przerzuciłam się na olejek kokosowy, pomyślałam,że dopóki brzuch nie rośnie tak szybko samo nawilżenie mi wystarczy. Słyszałam też od teściowej o córce jej koleżanki, która stosowała go całą ciążę i efekty super. Szkoda tylko, że jest taki tłusty i pachnie kokosem ;)

Dziewczyny...a dlaczego w Musteli jest Propylparaben? Parabeny są be w ciąży...zwariować można... :/

Przeczytałam skład Musteli i nie ma w nim Propylparaben.

relganli06k8eu81.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Ziaja Mamma Mia i smaruje jak mi sie przypomni.... A czesciej niestety zapomni ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przedstawię się ja też. Jestem Marzena, mam 24 lata. Z mezem jesteśmy razem od 8 lat, 5 lat po ślubie. Jestem mmama 5 letniej Amelii o ktora staraliśmy się ponad rok. Obecnie w 11 tyg z drugą dzidza i tym razem starania skonczyly się za pierwszym razem bo po miesiącu zobaczylam dwie kreski. Prowadze wlasna małą działalność

SunSun, Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie ta Mustelle mozna kupic??? Niestety mam tendencje do rozstepow i chciala bym tego tym razem uniknac :/

:* :*
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mustela to w aptece kupisz bez problemów. najlepsza jest ta p. rozstępom. Jest jeszcze nawilżająca na ciało, na piersi itp. ja polecam tą p. rozstępom jest super!

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ingebjorg właśnie wielokrotnie czytałam że jak się rzuci na luzz to się udaje. PIĘKNIE ;-)

Noe masz całkowita racje .;))
    Nazywam sie Magda ,mam 23 lata. Jestesmy małżeństwem od roku a para od 6 lat. .. od razu po ślubie chcieliśmy miec dzidziusia i udało sie ;) 2 miesiące po ślubie zaszlam w ciążę ... powiedzielismy calej rodzinie bo byliśmy tacy szczesliwi ... niestety szczęście trwało 10 tygodni. .. potem szpital zabieg i trzeba żyć dalej.. . Odczekalismy zalecane 3 mc i znów 2 kreseczki ;) nie mówiłosmy nikomu bo bardzo sie balismy...i slusznie... w 8 tyg trafilam do szpitala. .. bol i rozpacz dlaczego znowu ja.. . Odpuscilismy chciałam zeby macica sie zregenerowala , chcieliśmy porobic wszystkie szczegółowe badania... kochalismy sie tylko raz.. . I wystarczyło ;) po bednym cyklu znowu zaszlam w ciążę i obecnie jestem w 13tyg. ;)
    Od poczatku ciąży biorę zastrzyki clexane i duphaston ale jestesmy mega szczęśliwi ;)
    Tym razem napewno sie uda ;))

Madziq, SunSun, Blanka85, Niunia86, noa8, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Przeczytałam skład Musteli i nie ma w nim Propylparaben.

Nie ma? No to super, bo nie powinno być, mocno się zdziwiłam. To może ktoś się pomylił podając skład? Szukałam na allegro i tam w jednej z aukcji jest podany skład i na ostatnim miejscu propylparaben. Aż chyba do nich napiszę :)

http://allegro.pl/mustela-krem-p-rozstepom-250ml-olejek-105ml-i4489861045.html

Napisałam im, że chyba coś nie tak... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 14:04

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu strona musteli: http://www.mustela.pl/content/Skladniki-Mustela
    na pierwszej stronie dużymi literami napisane 0% parabenów:)

A tu skład:
    "0% parabenów, ftalanów, fenoksyetanolu, chlorfenezyny.

Wysoka tolerancja i hipoalergiczna formuła. Produkt przetestowany pod kontrolą dermatologów i ginekologów, aby zagwarantować optymalne bezpieczeństwo dla Ciebie i Twojego dziecka.

Można stosować w czasie laktacji, zachowując zasady higieny przed podaniem dziecku piersi (sutki czyste i wolne od kremu).

Skład

Podwójnie działający krem przeciw rozstępom – wersja zapachowa:

AQUA (WATER), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA (BEESWAX), LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL."

relganli06k8eu81.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Ja ostatnio przerzuciłam się na olejek kokosowy,

też go używam jest super

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja nie nawidze sie smarowac tymi kremami itp. .. ;/ musze sie nauczyć w koncu systematycznosci ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madera39 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie się nie smaruję, ale potem to chyba Ziaja bo stosowałam ją w drugiej ciaży i jest ok. Na szczęście mam skórę na tyle rozciągliwą ;) że rozstępów niewiele, po dzieciach zotało kilka srebrnych kreseczek na udach . Mustelli nie stosowałam, ale dziewczyny bardzo ją chwaliły więc pewnie jest świetna.
    Olejek kokosowy bardzo lubię i świetnie nawilża, zapach na szczęście uwielbiam :)
    Coś mnie bierze na pomidory, mogę zjęść duuuuużo :))))) właśnie mam spagetti z dużą ilością sosu bolońskiego mniam :)

7u229n73dd6062h5.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Masakra ja nie nawidze sie smarowac tymi kremami itp. .. ;/ musze sie nauczyć w koncu systematycznosci ;))
    kup sobie olejek w sprayu jest wygodniejszy :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Dobry pomysl. .. ale myślicie ze olejek jest równie skuteczny co krem przeciw rozstepom? ?? ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Ja też nie przed ciąża wogole nie używałam żadnych balsamów teraz mam z liren na rozstępy posmarowalam się raz i lezy w szufladzie...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ;)) obysmy tego nie zalowaly ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wiec najlepiej jakiego kremu uzywac? konkretnie nazwa itp. narazie brzuszki nie rosna ale lepiej zapobiec rozstepom itp.
    pozdrawiam

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i kolejna Magdalena ;) i rocznik 91 jak ja ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa kremy na rozstępy. Jeden z musteli dla kobiet w ciąży i drugi firmy tołpa. Ten drugi byl droższy ale ponieważ ja jestem anty do kremów bo nie lubie i już to nie wiem co to będzie. Mam już rozstępy na brzuchu od hormonów i zamiast głupia sie smarować ze 2 razy dziennie conajmniej to leżą a ja nic... Musze sie wziąć za siebie koniecznie!!!

noa8 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia jeżeli chodzi o smarowanie się. Zapominam, nie chce mi się. Na szczęście po pierwszej ciąży nic nie mam. Moze teraz też tak będzie

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg 89zl to wsumie nie jest tak.dużo tzn zależy ile ml ma opakowanie bo słyszałam że strasznie mała ta Mustela i w czasie ciąży trzeba kupić conajmniej ze 3 ale nie wiem. Sprawa rozstępów jest kwestią indiwidalną czasem kremy nawet nie pomoga tak jak mojej znajomej.

Madziq dzieki za opinie w sprawie dentysty miejmy nadzieje , że unikne wizyty, bo tylko chwilowo po jedzeniu bolał mnie ząb i spanikowałam , bo niecierpie tego bólu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:34

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ