Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziq wrote:Ja ostatnio przerzuciłam się na olejek kokosowy, pomyślałam,że dopóki brzuch nie rośnie tak szybko samo nawilżenie mi wystarczy. Słyszałam też od teściowej o córce jej koleżanki, która stosowała go całą ciążę i efekty super. Szkoda tylko, że jest taki tłusty i pachnie kokosem
Dziewczyny...a dlaczego w Musteli jest Propylparaben? Parabeny są be w ciąży...zwariować można...
Przeczytałam skład Musteli i nie ma w nim Propylparaben. -
To przedstawię się ja też. Jestem Marzena, mam 24 lata. Z mezem jesteśmy razem od 8 lat, 5 lat po ślubie. Jestem mmama 5 letniej Amelii o ktora staraliśmy się ponad rok. Obecnie w 11 tyg z drugą dzidza i tym razem starania skonczyly się za pierwszym razem bo po miesiącu zobaczylam dwie kreski. Prowadze wlasna małą działalność
SunSun, Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Ingebjorg właśnie wielokrotnie czytałam że jak się rzuci na luzz to się udaje. PIĘKNIE
Noe masz całkowita racje .)
Nazywam sie Magda ,mam 23 lata. Jestesmy małżeństwem od roku a para od 6 lat. .. od razu po ślubie chcieliśmy miec dzidziusia i udało sie 2 miesiące po ślubie zaszlam w ciążę ... powiedzielismy calej rodzinie bo byliśmy tacy szczesliwi ... niestety szczęście trwało 10 tygodni. .. potem szpital zabieg i trzeba żyć dalej.. . Odczekalismy zalecane 3 mc i znów 2 kreseczki nie mówiłosmy nikomu bo bardzo sie balismy...i slusznie... w 8 tyg trafilam do szpitala. .. bol i rozpacz dlaczego znowu ja.. . Odpuscilismy chciałam zeby macica sie zregenerowala , chcieliśmy porobic wszystkie szczegółowe badania... kochalismy sie tylko raz.. . I wystarczyło po bednym cyklu znowu zaszlam w ciążę i obecnie jestem w 13tyg.
Od poczatku ciąży biorę zastrzyki clexane i duphaston ale jestesmy mega szczęśliwi
Tym razem napewno sie uda )Madziq, SunSun, Blanka85, Niunia86, noa8, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ingebjorg wrote:Przeczytałam skład Musteli i nie ma w nim Propylparaben.
Nie ma? No to super, bo nie powinno być, mocno się zdziwiłam. To może ktoś się pomylił podając skład? Szukałam na allegro i tam w jednej z aukcji jest podany skład i na ostatnim miejscu propylparaben. Aż chyba do nich napiszę
http://allegro.pl/mustela-krem-p-rozstepom-250ml-olejek-105ml-i4489861045.html
Napisałam im, że chyba coś nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 14:04
-
Tu strona musteli: http://www.mustela.pl/content/Skladniki-Mustela
na pierwszej stronie dużymi literami napisane 0% parabenów:)
A tu skład:
"0% parabenów, ftalanów, fenoksyetanolu, chlorfenezyny.
Wysoka tolerancja i hipoalergiczna formuła. Produkt przetestowany pod kontrolą dermatologów i ginekologów, aby zagwarantować optymalne bezpieczeństwo dla Ciebie i Twojego dziecka.
Można stosować w czasie laktacji, zachowując zasady higieny przed podaniem dziecku piersi (sutki czyste i wolne od kremu).
Skład
Podwójnie działający krem przeciw rozstępom – wersja zapachowa:
AQUA (WATER), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL COCOATE, CETEARYL ALCOHOL, DICAPRYLYL CARBONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, BUTYLENE GLYCOL, CERA ALBA (BEESWAX), LAURETH-23, GALACTOARABINAN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CETYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, SCLEROTIUM GUM, ZINC GLUCONATE, PENTYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SOPHORA JAPONICA FRUIT EXTRACT, HYDROLYZED AVOCADO PROTEIN, MALTODEXTRIN, CITRIC ACID, LUPINUS ALBUS SEED EXTRACT, TOCOPHEROL."
-
Na razie się nie smaruję, ale potem to chyba Ziaja bo stosowałam ją w drugiej ciaży i jest ok. Na szczęście mam skórę na tyle rozciągliwą że rozstępów niewiele, po dzieciach zotało kilka srebrnych kreseczek na udach . Mustelli nie stosowałam, ale dziewczyny bardzo ją chwaliły więc pewnie jest świetna.
Olejek kokosowy bardzo lubię i świetnie nawilża, zapach na szczęście uwielbiam
Coś mnie bierze na pomidory, mogę zjęść duuuuużo )))) właśnie mam spagetti z dużą ilością sosu bolońskiego mniam -
madziutek 23 wrote:Masakra ja nie nawidze sie smarowac tymi kremami itp. .. ;/ musze sie nauczyć w koncu systematycznosci )[/url]
-
Ja mam dwa kremy na rozstępy. Jeden z musteli dla kobiet w ciąży i drugi firmy tołpa. Ten drugi byl droższy ale ponieważ ja jestem anty do kremów bo nie lubie i już to nie wiem co to będzie. Mam już rozstępy na brzuchu od hormonów i zamiast głupia sie smarować ze 2 razy dziennie conajmniej to leżą a ja nic... Musze sie wziąć za siebie koniecznie!!!
noa8 lubi tę wiadomość
-
Ingebjorg 89zl to wsumie nie jest tak.dużo tzn zależy ile ml ma opakowanie bo słyszałam że strasznie mała ta Mustela i w czasie ciąży trzeba kupić conajmniej ze 3 ale nie wiem. Sprawa rozstępów jest kwestią indiwidalną czasem kremy nawet nie pomoga tak jak mojej znajomej.
Madziq dzieki za opinie w sprawie dentysty miejmy nadzieje , że unikne wizyty, bo tylko chwilowo po jedzeniu bolał mnie ząb i spanikowałam , bo niecierpie tego bólu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 17:34
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia