Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam.
Dziś kończymy 4 miesiące
U nas kryzys nie wiem czy to powód brokułu, upałów czy zębów ale jest ciężko. Mały dużo płacze, pręży się przy jedzeniu, ugryzł mnie parę razy, źle śpi, uśpić mogę go tylko w wózku (zawsze zasypiał przy piersi leżąc w łóżku obok mnie), dobry humor ma pół godziny po spaniu i później marudzenie i nic nie pasuje . Naprawdę nie wiem co się dzieje ale mam dość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:43
-
Ja też po pół roku przechodzę na mm tylko zastanawiam się jak to zrobić racjonalnie, żeby to nie był dla niego szok.
Współczuje Wam dziewczyny tych kryzysów z z karmieniem a jednocześnie podziwiam, że się nie poddajecie. Ja bym odpuściła, gdybym miała problemy z karmieniem, nie jestem zawzięta. Na szczęście kp nie dało mi w kość i nie narzekam jakośbza bardzo. Mam kochanego męża , wiecie, że jak ma wolne to zabiera rano Kacpra i daje mi pospać dodatkową godzine?Normalnie taki mąż to Skarb.
Ciekawe jak test Czekajiii &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:46
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
U nas kp tez bez większych przebojów- pare razy zastoje, dwa razy zatkane ujecie kanalików i z dwa kryzysy. Ale mimo ze juz troche pracuje chce Pole karmić jak najdłużej. Choc żal mi jej jak dostaje moje mleko z butli. Wczoraj była z dziadkami 4,5 godziny i nie zrobiło na niej żadnego wrażenia jak wróciłam. Bawiła sie dalej w najlepsze.
Co do nocy - z usypianiem bywa raz lepiej raz gorzej. Pola zasypia ok 20, potem jak ja sie kładę dojada tak koło 22-23. Następne karmienie 2-4-6-7. Tylko ze my śpimy razem i czasem nawet nie wiem ile razy jadła. Pieluchę zmieniamy zwykle koło 4 ale bywa tez 2 albo 6. Pobudka z wstawaniem o 7.30-8 ale zdarza sie tez 9. Po godzinie od wstania jedzonko i drzemka. Zatem dziecko tak sie domaga jedzenia jak potrzebuje- ja sie dostosowałam i poza tym ze troche mi czasem niewygodnie w tej pozycji do karmienia to sobie chwale takie rozwiązanie. Ale- koleżanka ma synka, tez kp, śpią oddzielnie i przesypia jej od 20 do 6. Zatem nie ma reguły. -
nick nieaktualnyJa tez zazwyczaj śpię z mala od pierwszego karmienia a tak zaczęłam w tym tyg wcześniej zdarzało się jak mąż miał 3 zmianę a w tym tyg mała jak chciałam odnieść ja do łóżeczka budziła się i nie miała zamiaru spać po dwóch takich męczących nocach i o artykule który Oli dałaś stwierdzam że jak woli spać ze mną to nie będę kombinowala z przenoszenie jej bo faktycznie to jest wygoda praktycznie na spiaco ja karmie
-
nick nieaktualnyMy już po chrzcinach mała była bardzo grzeczna miałam ją całą msze na recach i nie płakała a podczas chrztu śmiała się do księdza i ziewala.
Gościna też była udana Wszyscy się najedli i napili do syta a mała była tak wybawiona że jak zjadła mleczko i zasnęła o 23 to całą noc przespała nawet na jedzenie się nie obudziła i tak spala do 7 rano a ją razem z niaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 22:24
tylda87, Emrica, gosiaczek31, loszcz, anet525, Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość
-
Pomimo ze pyt nie do mnie napisze dla porownania, u nas kosztowac bedzie 100zl od osoby w cenie 2duze posilki z zupami ciasto 5rodzajow owoce przystawki w tym dwue salatki deser lodowy soki i kawa herbata w cenie, jeszcze zaklepalam.pokoj dla dziecka tez w cenie zebym mogla w spokoju nakarmic czy przewonac do wyboru tez bylo za 120 za osobe byl jeszcze jeden posilek wiecej ale nie chce przesadzac dla mnie i te chrzciny to przesada wolalvym w domu najblizsi ale w rodzinie meza wdzyscy sie prosza i bylismy na kilku takich imprezach wiec teraz trzeba odprosic no coz nie chce zmieniac ich zwyczajow za to. Na naszych chrzvinach nie bedzie alkoholu maz sie jeszcze kloci ze mna ale chociaz to postawie na swoim ☺
-
Hej dziewczyny. Gratuluje maluszkom urodzin.
Dzis Ineska konczy 4 miesiace:)
Wspolczuje wam z powodu pobudek i problemów z laktacją. Jest naprawde mega gorąco i może dlatego maluszkom ciężko spać bo zbyt suche powietrze jest. A co do laktacji moze to skok w zmianie składu mleka? Podobno nasze mleko zmienia sie co miesiąc i dlatego wydaje sie ze nadciąga kryzys laktacyjny.
Ineska chyba woli góry od morza albo byc moze jest zbyt gorąco. W domku tragedia bo ciagle placze bo jest za duszno. Najlepiej jej jest w parku bo tam jest cień i fajny wiaterek powiewa. Na plaży troche sie pobawi i zaraz placz nawet jak pójdziemy z nia dopiero o 18. Dlatego zoorganizowalismy dni tak ze rano po śniadaniu maz bierze ją do parku ja ze starsza corka idziemy na plaze. Malutka na powietrzu spi ok 4-5 godz. Maz tylko na śpiocha ja dopaja. Potem wracamy do domu szybki prysznic i na obiad. Ona musi byc caly dzien na dworzu wtedy jest grzeczna a tu mnóstwo miejsc jest gdzie jak na taki skwar można znaleźć chlodne miejsca. Ale mala tez mi w upal mniej je za to jak dam jej wode z minimalna ilością soku i pije aż jej się uszy trzęsą. Co do spania to jak o 19 zje to potem budzi sie o 4 rano na jedzenie takp jak teraz. Wlasnie co skonczylam ją karmić. Życzę wam udanego dnia
A mialam napisac Ewcia super ze chrzciny się udaly. Ja chyba robię jako ostatnia chrzciny bo dopiero 6 wrzesnia.gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
Masakra z tym upalem. Ewa budzi mi sie w nocy co godzine. nie daje rady w tak sie duszno. wczoraj obciełam jej paznokcie a dzis ma podrapana buzie i nosek nie wiem jak to zrobial.
Ja w ciazy nie jestem:)
Ewcia wczoraj skonczyla 4 miesiace jak ten czas leci:)
-
W sobote rozpoczelismy z mezem tening p90x. wczoraj mimo ze w pokoju bylo 31 stopni to cwiczylismy a lalo sie z nas jak z kranu hihi ale nie bylo wymowek:)
dzis umieram mam takie zakway.
Scarlett u mnie z nocami dokladnie tak jak u ciebie. nie wiem od czego to zalezy. nawet dawanie mleczka na spiocha kolo 22 23 nic nie pomoglo a bylo chyba jeszcze gorzej bo mala wybita z rytmu krecila sie wiercila przez dobra godzine wiec musze chyba czekac az kiedys'doorosnie' do dlugiego glebokiego snu:) -
Witajcie
Gratuluję dzieciaczkom skończonych miesięcy
U nas też chyba skok,ale już od jakiegoś czasu z przerwami. Dochodzi teraz ta upalna pogoda. Czasami to już nie wiem,gdzie mam tego mojego bąbla schować
Jest teraz taki ciekawski,wszystko go interesuje i najlepiej by chciał cały czas być noszony przodem do świata,żeby podziwiać. Fika przewroty jak szalony i zaczął śpiewać po swojemu,hihihi. A ja mam ubaw,bo to tak słodko wygląda.
Od dwóch dni siedzimy tylko na balkonie,dopóki słońce nie wzejdzie z tej strony ale dziś jakiś spacerek zrobimy obowiązkowo. Ja dopiero dziś planuję podać małemu marchewkę,chyba jest już gotowy. Je bardzo dużo mleka i ciągle mu mało
Pozdrawiam Was i maluchy serdecznie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTess wrote:ewka - super, że się udało A można wiedzieć ile Cię wyszły te chrzciny? Bo nam ostatnio parę restauracji taką cenę zarzuciło, że aż mi w oczach pociemniało
Tesss mi wyszlo razem z alkocholem 500 zl za wszystko ale ja robilam gościnę w domu na 10 osob wszystko z mama popieklysmy ciasta mięsa tort miałam 5 blach ciasta 5 rodzajów mięsa golombki sałatki no i alkohol fakt narobilysmy się ale było warto.
Więc w sprawie kosztów w restauracji niestety tesss nie mogę ci pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny