Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewka super że chrzciny udane a Wiktorcia grzeczna byłs;) Ja mam już dość tych upałow dzisiaj przetrzymałam małą jak była śpiaca do 20 bo ostatnio zasypia mi ok 23 a ja przez te upaly jestem wykonczona i to byl chyba bląd co prawda zasnęła ale tak sie darła że nie mogłam jej wykąpać a byłam sama teraz czuje sie jak jeden wielki lep na muchy i marze o prysznicu a musze godz na męża zaczekać od 3 dni podaje Julce brokuł ale dzis tak jadła ze uszy jej sie trzesły sama dociskała moja reke do swojego buziaka i otwierałą pierwszy raz widze zeby tak ładnie jadła aż radość gotować i brudzic kuchnie tymi mini porcjami myślicie ze moge juz jej zrobic jakąś zupke z kilku składników? jadła marchewke kalafiora i brokuła a ziemniaczki podobno nie uczulają i wszystkim maluszką sto lat wiekszość dzieciakow kończy 4mc;)
Czekaja jesteś zawiedziona wynikiem testu? Mamuśki z krakowa wybieracie sie gdzieś z maluchami macie jakieś fajne sprawdzone miejsca? mieliśmy jechać nad morze ale mąż dostanie tylko kilka dni i nie opłaca sie i tak mysle gdzie by tu sie wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:42
[/url]
-
Hej ciotki. Sory za nieobecnosc ale mielismy wczoraj chrsciny i bylo zalatwiania troche. Naduska prawie cala msze przespala my dzis mielismy na spontanie jechac do Wladyslawowa na kilka dni ale moj S nie dostal urlopu ale w siepniu ma urlop to jal bd pogoda to sobie skoczymy tym bardziej ze teraz autostrada to moment Nie nadrobie was bp nie mam nawet kiedy
loszcz, Emrica lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Widzę że większość z Was wprowadziła maluszkom juz dodtakowe posiłki
My jeszcze nadal tylko na mleczku z cycusia
Posiłki zamierzam zacząć wprowadzać Małemu w przyszłym miesiacu. Ale słoiczków nie będę mu podawała, wole ugotować coś sama...
Jedyne co dostaje od kilku dni dodatkowo to woda.
Powiedzcie mi od jakiego warzywka najlepiej zacząć? I czy po pierwszym podaniu np. marchewki trzeba zrobic kilka dni przerwy żeby podać kolejne warzywko?
A tak poza tym to ja jem dosłownie wszystko.......zaczęłam tydzień po porodzie
Po truskawkach Mały początkowo miał krosteczki ale teraz juz jest okloszcz lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się i ja. Cieszę się że chrzciny się udały.
myśmy dzisiaj byli na ostatnim usg główki i jest wszystko ok. mały waży 6800 g pięknie podnosi głowę przy podciąganiu za rączki, rozwija się też prawidłowo jedyne co to nie bierze się do siadania i mam pójść do pani rehabilitantki do której chodzimy na areobik i poprosić o zestaw ćwiczeń do domku. pani doktor mówiła żeby broń Boże nie ćwiczyć z dzieckiem tego podciagania za rączki bo można zrobić krzywdę dziecku...loszcz, czekaja, Ewelaa, ewka1990, Emrica, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość
-
hej mamuski,
przepraszam, ze sie nie odzywam ale nie mam kiedy! od 2tyg mam tesciowa i non stop os robimy. Chce sie tylko pochwalic, ze tesciowa kompletnie oszalala na punkcie Joshuy i nasze stosunki bardzo sie ocieplily. Bardzo mi pomaga, karmi malego i przebiera. W zeszlym tyg zostala z malym a ja z mezem poszlismy na randke bylo super
jestem wypoczaeta i bardzo mi ulzylo, ze sie dogadujemy, poniewaz do tej pory nie wyobrazalam sobie zycia pod jednym dachem z tesciowa, a za rok jak sie przeprowadzimy do Australii to to nas czeka przez pare miesiecy zanim znajdziemy jakas prace i dom dla siebie!
Joshua jest slodki, przesypia nocki, jest slodziutki i non stop sie usmiecha
jedyne co to spacery zaczynaja byc koszmarem, poniewaz jak spi za cholere nie chce lezec w gondoli tylko musi byc noszony na rekach by wszystko mogl ogladac my bedziemy kupowac nosidelko Tula ale jeszcze chwile musze poczekac z noszeniem bo maly jest za maly
dzis idziemy do ortopedy wiec prosimy o kciuki
mam nadzieje, ze u Was wszystko jest w porzadku i dajecie rade w te upalyloszcz, Emrica, gosiaczek31, noa8, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczamila super że Oskarem tak świetnie się rozwija dobrze że napisała że nie można podciagac maluszkow za rączki bo ją mała podciagalam nieraz bo nie wiedziałam że można tym krzywdę zrobić a teraz jak wiem to wolę nie podciagac małej
A ją się pochwałę że Wiktorcia od 3 dni przesypia całe noce jak ją nakarmie po 22
i położenie spać to śpi do 4 rano potem mleczko i spimy do godz 6 oby tak już zostalo
kaczamila, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
bella fajnie że relacje z teściową masz takie super, pozazdrościć. Zawsze chciałam mieć teściową z którą będę mogła wypić kawę czy zapytać się o różne rzeczy, w końcu to mama mojego lubego a tu niestety jest jak jest... naprawde starałam się o naprawde dobre stosunki ale jak tylko jednej stronie zależy to choćby sie na głowie stawało to się nie da....
Czekaja to jednak nacieszysz się Ewcią
Ewka fajnie ze u Was się unormowało spanie u nas pobudki są o 3 ale już od paru miesięcy tak jest więc przywykłam i się wysypiam, czasem małemu zdarzy się przespać do 4 rano zrobi mamie małe świętobella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry jeśli te upały szybko się nie skończą to ja oszaleje. Moje dziecko w dzień zachowuje się normalnie (idziemy tylko na jeden spacer koło 8 rano) ale w nocy budzi się dosłownie co godzinę. Chodzę jak zombie a mój stan potęguje jeszcze fakt że sama też nienawidzę takiej pogody!
Jedyne co mnie cieszy to, to że nie mam ochoty jeść i w ten oto sposób osiągnęłam wagę którą miewałam przed ciążą np. po wakacjach pełnych rozkoszy kulinarnych. Do typowej wagi z przed ciąży wciąż 2 kg, do optymalnej 4. Ale w końcu, po dłużej przerwie coś się ruszyło.
Czekaja podziwiam że coś ćwiczysz. Ja umieram leżąc na kanapie i tylko z basenu nie zrezygnowałam. Marzę żeby przyszła burza i ochłodzenie. No i gratuluje wyniku testu, ważne że jesteś zadowolona
Kass my odpuszczamy w tym roku wakacje. Wolne dni i fundusze poświęcimy na dom. Koleżanka poleciła mi jednak stronę z miejscami na wyjazd przyjaznymi dla dzieci. Może coś znajdziesz: http://www.dzieciochatki.pl/
Bella, Misia fajnie że się odezwałyście mi lekarka mówiła żeby nie zaczynać od marchewki bo jest słodka i potem dziecko średnio chce jeść inne warzywa. Sugerowała żeby zacząć od brokuła lub kalafiora i tak pewnie zrobię. No i radziła mi na początek słoiczki bo mają sprawdzony skład. Docelowo coś na pewno będę gotować ale raczej nie codziennie, no i zobaczymy co uda mi się znaleźć w ogródku babci
Kaczamila gratuluję dobrych wieści Oskarek wagowo fajnie goni
No i zazdroszczę wszystkim Wam które macie już chrzciny za sobą. Ja w końcu zaczęłam o tym myśleć ale plany mamy dopiero na wrzesień. Tess ja mam porównanie cen w Krakowie i w Tarnowie i różnica jest naprawdę zauważalna. Jakieś 20/25 zł na osobę za ten sam zestaw więcej liczą w Krakowie niż w Tarnowie. A w Krakowie sprawdzałam restauracje którą mam najbliżej a w Tarnowie tą którą uważam za jedną z lepszych w mieście.... W każdym razie że względu na moje babcie które chyba by się zapłakały gdyby nie były na chrzcinach prawnuka to i tak wszystko muszę zorganizować w Tarnowie.
Pisałyście kiedyś o żłobkach. W Krakowie nie ma już miejsca w większości żłobków prywatnych bo o publicznym nawet nie marzę. Zastanawiam się czy w tej sytuacji powinnam w ramach protestu zabrać Janka do pracy i zadzwonić do telewizji? Kocham Kraków ale to miejsce fajne do zabawy, nie do życia. W tej sytuacji nie mamy wyboru i z początkiem 2016 roku musimy już mieszkać w Tarnowie, bez względu na wszystko. Tam przynajmniej żłobki prywatne są jeszcze dostępne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:26
kaczamila, bella82, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella fajnie że relacje z teściową się poprawiły, jak wyjedziesz to będzie ci łatwiej tam w Australii, a w sumie to chyba tak podróż do Australii to dopiero wyprawa, i chyba nie ma jakiś prostych połączeń i tanich, jak twoja rodzina zareagowała że chcesz tak daleko wyjechać??
Ja również padam w te upały, już myślałam ze bedzie jakaś burza a tu nic, błękit nieba, zero chmur, dzidzia też padnięta.
Scarlett fajnie że już niedługo będziesz w swoim domku, na pewno będzie ci łatwiej bo bliżej swojej mamy i prościej w codziennym życiu, bo Kraków i zakorkowany, i ceny, i mnóstwo ludzi.
MisiaMOnisia mi lekarka mówiła żeby podawać jedno warzywo przez 3 do 5 dni, i potem następne, i najlepiej najpierw warzywa a potem owoce, i tak jak napisała Scarlett marchewka to to słodsze warzywo, więc lepiej podać je później, chodź standardowo przyjęło się że od marchewki się zaczyna.bella82, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
-
AAA mamy klimatyzacje w domku:) wprawdzie tylko w salonie ale jak bedzie trzeba to na czas upałow sie tam przeniose i bede spała. moze do pokoju Ewci tez troche chłodu przejdzie i bedzie lepiej spała bo u nas tak jak u Scarlett pobudki co godzine a nawet i czesciej i czasami zastanawiam sie czy nie polozyc sie na dywanie u Ewy zeby nie chodzic ciagle tam i spowrotem;)
Scarlett super ze waga ruszyla. ja ostatnio pozwalałam sobie za duzo i wskoczył mi kilogram dlatego juz sie bardzo uparłam na te cwiczenia i musze dotrwac
Moja kolezanka jest w ciazy i ma termin na 8 marca dokladnie tak jak ja tylko rok pozniej:) az miałam gesią skórke jak sie dowiedzialam:0 czy czyjas ciaza zawsze bedzie juz wzbudzac u mnie takie emocje??
Ja ciesze sie ze chrzciny mamy za soba:)
A i za rada lekarki Scarlett zaczynam wprowadzac gluten jeszcze pod osłona mojego mleka(jedna łyzeczka kaszki dziennie) i tak p[rzez miesiac conajmniej.pozniej bede myslala o innych nowosciach:)
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:AAA mamy klimatyzacje w domku:) wprawdzie tylko w salonie ale jak bedzie trzeba to na czas upałow sie tam przeniose i bede spała. moze do pokoju Ewci tez troche chłodu przejdzie i bedzie lepiej spała bo u nas tak jak u Scarlett pobudki co godzine a nawet i czesciej i czasami zastanawiam sie czy nie polozyc sie na dywanie u Ewy zeby nie chodzic ciagle tam i spowrotem;)
To jesteś niezła... Ja jak budzę się po raz kolejny w ciągu nocy to zastanawiam się co najwyżej czy nie walnąć głową w ścianę
-
ja też Wam zazdroszczę że chrzciny za Wami...
Upały młody znosi chyba lepiej niż ja...w niedzielę tak marudziłam że patrzyłam na Franka krzywym okiem dlaczego on nic nie mówi a ja narzekam hehe dzielny chłopak!
ja już odliczam dni aż moja mama wróci z tej pieprznej anglii...strasznie za nią tęsknie
co do kilogramów... ja już dawno mam swoją wagę sprzed ciąży i liczę że jeszcze ze 4 zgubię..ale to co się stanie ze mną po karmieniu piersią to aż strach się bać jak sobie zastawie stół słodyczami i zaczne jeść pizze z pysznym sosem czosnkowym to polegnę z kretesem...i jedyne co mnie wtedy uratuje to chyba druga ciąża:P
Fajnie dziewczyny, że się odezwałyście, Bella Misia Monisia...bella82 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️