X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Australii - był u mnie niedawno kolega który tam pracuje. Gdyby nie fakt że mamy tu dom nie wiem czy po skończeniu przez męża specjalizacji nie zaczęlibyśmy szukać tam pracy.

bella82 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dzisiaj byłam prywatnie u swojego ginekologa zlikwidować nadzerke musiała zapłacić 200 zł za prywatne wypalanie nadżerki bo była duza i musialamm ją w miarę szybko usunąć a na NFZ termin dopiero na listopad

U nas też była burza i deszcz ale nawałnicy nie było

Bella podziwiać cię że masz odwagę wyjechać z rodzina do Australii ją nawet nie mogła bym się wyprowadzić z mojego miasteczka bo muszę być blisko rodziny

Emartea trzymam kciuki żeby z noga przestała bolec i miłego wypoczynku wam zycze

Emartea lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli dziekuje, juz wszystko teraz wiem :-)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He oli co do wlewania swiezego mleka do schlodzonego nie wiedzialam. Ja zlewalam odciagniete do jednej butrlki stojacej w lodowce. Ale czlowiek uczy sie cale zycie:)

Co do Australii to jeraz jak ogladalam jakies filmy albo kiedys lecial jakis serial krecony na jakby wsi Australijskiej:) to bardzo mi sie to podobalo i pojechalabym tam chetnie ale chyba tylko rekreacyjnie. Nieraz byla propozycja meza zeby wyjechac z kraju (ale gdzies tu blizej) i zawsze tlumaczylam sie praca ze szkoda stracic prace w panstwowce ale tak naprawde nie wiem czy bym sie odwazyla. Choc jezi mialabym wybierac jedziemy wszyscy albo mam meza co kilka tygodni na weekend to bez wahania wybieram pierwsza opcje.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) Oli tak wlasnie sie pocieszam ze bede miec 40 lat dzieci odchowane i wtedy bede szalec ale najpierw zrobie sobie operacje podniesienia piersi plastyke waginy i plastyke brzucha hihi;) oczywiscie jak wygram w totka;)

Mam pytanie natury intymnej. czy ktoras ma problem z wysiłkowym nietrzymaniem moczu:( zrobilo mi sie tak po porodzie. jak skacze robie pajacyki to czuje ze mam z tym problem:( musze chyba kupic kulkki gejszy

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dzieki dziewczyny:) Oli tak wlasnie sie pocieszam ze bede miec 40 lat dzieci odchowane i wtedy bede szalec ale najpierw zrobie sobie operacje podniesienia piersi plastyke waginy i plastyke brzucha hihi;) oczywiscie jak wygram w totka;

Ja jestem od Ciebie rok młodsza i nie moge kur*a patrzec na siebie!!!! przed ciaza byłam zgrabna mialam ładne małe piersi- sterczace! a teraz?? wielkie dno ze mnie. Juz chyba nigdy nie wyjde na plazy w stroju kąpielowym :(
    Ale mino tego nie załuje swojej decyzji i ciąży i nie cofnełabym czaasu

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja-miałam w ciąży, potem cc ale czasem czuje ze jakaś kropla znajdzie drogę :/
    Ponoć te kulki są super ale skonsultuj z ginekologiem obeznanym w takich sprawach. Moja pacjentka miała zabieg na NFZ poprawiający to nietrzymanie ale to chyba o wszystkich porodach

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jesteście ładne i młode i macie dzieci. Bardzo proszę nie narzekać :)

My zaczęliśmy starać sie o dziecko na poczatku 2012 i nawet mogłabym byc tak okrągła jak wtedy w zamian za to ze jest Pola. Cycki nam sie poprawia, brzuchy zrzucimy a nawet jak nie to popatrzcie jak te nasze maluchy sie uśmiechają. Ja kochalam swoje ciało nawet bardziej jak ważyłam 80kg. Przy 56 tez je lubię ale łatwiej niż kiedys dostrzegam to co nieidealne. Taki paradoks :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek, Emrica - a karmicie jeszcze piersią w nocy? Moja babcia (ta od 6stki dzieci) ściągała dla jednego wujka mleko do 5 miesięcy, bo się uparła i jej było szkoda, że odmówił piersi (prawie od początku), ale ona ściągała ręcznie i mówi, że do ostatniej kropelki, dlatego tak długo się pokarm utrzymał.

To ja się naprawdę zaczynam cieszyć, że przetrzymałam tę gehennę 3-tygodniową z karmieniem i butlę podałam zaledwie parę razy i to w ostateczności (Boże, jak sobie przypomnę jak po kilku cieżkich godzinach jak dziecko jadło z butli, to aż mu się oczy śmiały z radości, a mnie się chciało płakać ;) ), bo teraz Młody je całkiem ładnie z piersi i już nie muszę odciągać też przed karmieniem. Jedyne co to popłakuje pod koniec jedzenia, ale to już podejrzewam, że przez refluks, że mu się zaczyna już trochę cofać pokarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 16:29

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha, co to za narzekanie na wiek! :) Ja też za pół roku skończę 30 i mam dopiero pierwsze dziecko, a mam koleżankę ze studiów która już ma trzecie :)

Ja tam raczej przestałam mieć kompleksy po porodzie. Nastolatką już nie jestem i nie będę, co więcej ich opinia na temat mojego ciałam mnie nie interesuje, a kobiety starsze, które rodziły to wiedzą same jak jest, więc czego się tu wstydzić. Jedyne co to kupię sobie szorty kąpielowe, zanim rozstępy zjaśnieją, ale brzucha zakrywać nie będę. Jak komuś się nie podoba niech patrzy na swój :P

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. no i my dziś też kończymy 4 miesiące, z tej okazji dziecko - śpi! :)

SunSun, Ewelaa, Scarlett2014, loszcz, Emartea, gosiaczek31, anet525, kaczamila, kasss lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli mam to samo:) jak ważyłam 70 kilo to nie zwracałam uwagi na pewne mankamenty mojej figury. Kilka lat temu schudłam prawie 15 kilo, zaczęłam wyglądać naprawdę nieźle i spodobało mi się to dlatego teraz nie chce się pogodzić z tym co mi po ciąży zostało :) ale i czym bliżej jestem wagi z przed ciąży tym lepiej czuje się we własnym ciele :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak.martwiłam się próbą trakcji? Zupełnie niepotrzebnie. Mój syn obecnie pięknie podnosi głowę też w próbie trakcji, wyrywa się do śniadania jak może a dziś zaczął przekręcać się z pleców na brzuch :) jak raz mu wyszło to ciągle próbuje - raz wychodzi a raz nie ale to zdaje się jego nowa ulubiona rozrywka :)

loszcz, SunSun, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja to co mam powiedzieć JA? 33 lata, pierwsze dziecko,niedługo 34,to dopiero z górki ;)

Byłam dziś na kontroli u mojego lekarza,dał mi zielone światło i mogę już zacząć ćwiczyć,wszystko jest ok. Następna kontrola za pół roku.

Aha ścięłam swoje długie włosy i zmieniłam totalnie fryzurę :) Mąż mnie nie poznał. Pierwszy raz mam krótkie włosy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:27

loszcz, czekaja, Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja,Ewelaa nie narzekajcie na wiek tylko posłuchajcie starszej koleżanki czyli mnie :) mając lat 30 ciężej jest zrzucić kilogramy i nadać ciału fajny kształt niż mając kilka lat mniej :) wiem coś o tym bo ponad 4 lata temu dość szybko zarzuciłam zbędny balast a teraz męczę się z każdym kilogramem :(

Jasmin jak.czujesz się w nowej fryzurze? Ja wciąż walczę żeby nie musieć mocno ścinać włosów :)

Bella rozumiem potrzebę swojego miejsca. My długo się zastanawialiśmy czy Kraków czy Tarnów i dopiero jak budowa naszego domu ruszyła to odetchneliśmy. Gdybyśmy nie podjęli tej decyzji jakiś czas temu to pewnie nadal byśmy się zastanawiali i nie byli ani krok bliżej swojego miejsca na ziemi.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeśli chodzi o nie trzymanie moczu to niestety doskiwera mi ta dolegliwosc od zawsze a w ciąży i po ciąży to już masakra jest :-(
    U mnie wszystkie kobiety w rodzinie muszą krzyżowac nogi podczas kichania lub śmiechu,ja niestety także.Przed ciążą kupilam sobie urządzenie do stymulacji elektrycznymi impulasami mięśni kegla i poprawa byla widoczna juz po miesiącu.W ciąży jednak nie można tego stosować a po ciąży przez 8 tyg krwawilam wiec nie chciałam tam sobie "grzebac" aby jakieś infekcji nie dostać.Teraz niby mogę ale użyłam kilka razy i szwy mnie trochę ciągną wiec jakoś zaniechalam ćwiczeń po kilku dniach ale muszę do nich wrócić.Od 8 miesiąca ciąży musialam nosić podpaski bo choć chwile mialam kilka kropel tu i ówdzie a wiadomo nie będę 100 razy dziennie majtek zmieniala.Po powrocie ze szpitalem do domu w nocy wstalam do ubikacji i jak szłam tak mi leciało :-\ Zero kontroli absolutnie kiedy pecherz byl pełny.Wstyd mi było strasznie przed moim bo posikalam sie jak dziecko.Drugi raz taka wpadka mi sie zdarzyła z nogą w gipsie.Zanim pokonalam schody na piętro to juz gacie mokre :-\
    Teraz jest ok bo mogę normalnie funkcjonować bez podpaski i nie sikam jak dziecko ale wróciłam do krzyzowania nog w czasie kichania i śmiechu i jestem pewna ze podczas biegania lub podskokow byłby problem ale nie mogę tego robić ze względu na złamanie

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na dziecko jakieś 5 lat temu. To już nie chodzi o problemy zdrowotne jakie spotkały mnie po 30. Teraz mielibyśmy w miarę podchowanego brzdąca i więcej energii w przyszłości na zmaganie się z problemami nastolatka.
    Mam koleżankę w moim wieku, która ma 9-cio letniego syna. Była to wpadka i wtedy było to dla niej tragedią, bo studia i praca, ale teraz twierdzi, że to najlepsze co jej się w życiu przytrafiło.

Ewka dzięki za życzenie miłego wypoczynku ale... chyba właśnie się kończy. Noga mnie tak boli, że nie mogę chodzić i przez to jutro wracamy do domu. Popłakałam dziś sobie z bezsilności ale co zrobić? Wolę zająć się tą nogą póki M ma wolne bo nie wyobrażam sobie zajmować się dzieckiem z tą nogą i jeszcze jeździć po lekarzach. Szkoda mi bardzo bo M w okresie wakacyjnym już nie dostanie urlopu a wiem jak on zawsze czeka na te dwa tyg. odpoczynku.

4e3f84b95f.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze,przyzwyczajam się do widoku w lustrze :D

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dzieki dziewczyny:) Oli tak wlasnie sie pocieszam ze bede miec 40 lat dzieci odchowane i wtedy bede szalec ale najpierw zrobie sobie operacje podniesienia piersi plastyke waginy i plastyke brzucha hihi;) oczywiscie jak wygram w totka;)

Mam pytanie natury intymnej. czy ktoras ma problem z wysiłkowym nietrzymaniem moczu:( zrobilo mi sie tak po porodzie. jak skacze robie pajacyki to czuje ze mam z tym problem:( musze chyba kupic kulkki gejszy

Ja mam to samo. To jest straszne. Wczoraj z koleżanką poszlysmy na te motorówki co nad morzem pontonem sie z duza szybkości plynie. Tak mnie nawalalo i wytrzeslo przy uderzaniu o fale ze aż wstyd bylam cala posikana nie wiedziałam jak mam stamtąd zejść. Marzylam tylko by wejść do domu umyc sie i przebrać. Nie moge nawet z dzieckiem w berka sie bawić bo każdy ruch gwałtowny, skoki czy kichanie powoduje ze nie utrzymuje moczu. Co to za kulki gejszy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:10

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze narzekania na wiek to mam zalamke. Mam 32 lata dwójkę dzieci gdzie corka ma juz 9 lat zaczyna sie stroić i przy niej czuje sie naprawde staro. Wczoraj dostala propozycje fotomodelki i wziela udział w castingu i się dostala. Bylam w szoku. Oczywiscie jutro musze poznać jakie są warunki bo jako jej opiekun podpisywać mam wszelkie dokumentacje. A musze się nad tym grubo zastanowić. Jutro ma pierwsza sesje na prawdziwym planie zdjęciowym. Oni robi zdjęci do seriali tjk: Mjak milosc, na dobre i na zle itd. Przed corka zycie sie otwiera a ja??? Pieluchy ogarnianie malutkiej. Nic tylko dom gotowanie pieluchy. Urlop z dziecmi to żaden urlop oboje z mezem jestesmy tak wykończeni ze mamy ochotę juz wracać do domu. Klocimy sie bo jak jedna placze to druga marudzi. Czuje sie wypalona. Az zazdroszczę młodym jak spaceruja wieczorami po plaży a ja na kwaterę musze wracać. Ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:44

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ