X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam 32 i drugie dziecko. roznica niecale 2,5 roku. z jednych pieluch wyszlam i nastepne przez kolejne 2 lata:-) nie wiem ja nie czuje sie napietnowana wiekiem. nadal mam checi do zycia jak dawniej choc to juz nie wroci:-) czasem z przerazeniem mysle ze jak bede miala 40 to jeszcze dzieci beda male. ale tak to jest jak sie studiuje a pozniej szuka pracy a jak juz sie ja ma to pilnuje sie posady bo umowa smieciowa i decyzje o dzieciach odklada sie na lepszy moment. tak bylo u mnie... cale szczescie ze dwojka udala sie w krotkin czasie i bez wiekszych problemow. co pozylam pojezdzilam po swieciw i poimprezowalam to moje. i teraz niczego nie zaluje. mialam czas na wszystko nie mam poczucia straconego zycia. wg mnie kazdy wiek jest dobry na dzieci. mlode mamy maja fajnie bo odchowaja i beda mialy jeszcze czas na szalenstwa a my mamy z pozniejszego wieku poszalalysmy przed ciaza i uzylysmy zycia wiec bilans wychodzi podobnie. ja do 26 r.z nie chcialam dzieci bo pasowalo mi zycie "studenckie":-) nie oddalabym tych czasow za nic. a wiem jak przykro bylo dziewczynom z dziecmi jak wracaly po zajeciach do domu bo dzieci a reszta szla sie bawic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:33

Scarlett2014, jasmin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze powtarzam że w moim życiu bawiłam się jak dotąd doskonale i niczego nie żałuję. Uważam też że decyzje o Janku podjęliśmy w najlepszym momencie. Nie chciałam być wcześniej mamą i ciesze się że wcześniej nią nie zostałam. Zbliżając się do 30stki łapie się na tym że trochę podsumowuje to co dotychczas i wnoski są jasne: naprawdę jestem dziś bardzo szczęśliwa i choć szczęśliwa byłam też mając 25 lat to nie chciałabym być młodsza. Czuje się młodo i nie mogę uwierzyć jak piszecie że w wieku 31 czy 32 lat czujecie się staro! Ja uważam że to najlepszy wiek dla kobiety! Tyle jeszcze przed nami!

jasmin, Tess lubią tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja kolezanka ma skonczone 35lat i nie mysli jeszcze o dzieciach a jej maz ma prawie 40, granica przesuwa sie w gore pomyslcie ile ona bedzie miala jak odchowa dzieci, chociaz ja w tym rpku koncze 28, po slubie jestem 3lata, i od dwoch lat mialam silna potrzebe zostac mama moj maz nie chcial jeszcze dzieci a jest 4lata starszy troche go przymusilam do staran o dziecko i udalo sie w drugim cyklu, po roku perttaktacji z mezem, raz mi powiedzial ze chcialam dziecka to mam teraz siedziec i sie zajmowac a on nie bedzie ale ogolnie pomaga przy dziecku choc ma dwa etaty, mysle tez ze im synek bedzie starszy i bardziej kontaktowy bedzie mezowi latwiej i chetniej zajmie sie nim, uwazam ze na kazdego prawie kazdego przychodzi pora

• anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda ja tez mam kilka takich par co mają po 35 lat i jeszcze nie mają dzieci. Oni nie zdaja sobie sprawy ze im człowiek starszy tym trudniej jest wychować. Ja co prawda Nikolę urodziłam na 3 roku studiów byla dla mnie i męża niespodzianką ale ciaza i byla latwiejsza z wychowywaniem różni bo wiadomo my młodzi pierwsze dziecko to człowiek dopiero sie uczy plus studia bo ich nie przerwalam ale zrobiłam rok przerwy. Pomimo ze Nikola sie pojawila to imprezowalismy z mezem mieliśmy wiecej sily na to by wyjść ze znajomymi. Czasem mama z nią zostawala a czasem ja braliśmy ale mieliśmy mnóstwo energii. Teraz z Ineską mimo iż łatwiej mi ja odchowac bo z drugim jest łatwiej i dobtego mam pomoc starszej córki to czuje sie czasem mega zmęczona. Starsza jest w dziwnym wieku bo jeszcze nie nastolatka ale juz nie taka mala i ma charakterek. Czasem mnie tak nerwowo wykańcza do tego Isia ktora ogólnie jest grzeczna ale wstawanie nocne na jedzenie czy podwiecenie czasu dla dwójki dzieci powoduje ze czasem suie wypalam i jak gdzies z mezem wychodzimy to 22 a ja marze o łóżku. A mój mąż?? Praca go tak meczy ze pada w domu. Dosłownie czasem juz odczuwamy ze nie mamy juz po 20 pare lat i sie wypalamy. Na studiach byliśmy bardzo towarzyszcy i imprezowi co prawda wyszalelismy sie ale do tej pory mamy sporo grono przyjaciol z którymi sie spotykamy tyle ze nie imprezujemy juz do rana nawet na domówce bo zmęczenie nas łapie.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:52

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze nie tylko ja czasem mam takie glupie mysli:) najwazniejsze ze mamy nasze maluchy bo nie kazdemu jest to dane.

ja po wczorajszych przemysleniach stwierdzilam ze zainwestuje w siebie poki mamy jedno dziecko tzn podniose swoje kwalifikacje zawodowe zeby pozniej moc stworzyc sobie swoje wlasne miejsce pracy:)

jesli chodzi o nietrzymanie moczu to objawia sie tylko przy okreslonych czynnosciach tj przy cwiczeniu a konkretnie pajacyki.

Anet kulki gejszy to takie kulki ktore wklada sie do pochwy i sie z nimi chodzi. silami miesni musisz je utrzymac w srodku i tak poprawiasz ich wytrzymalosc. na poczatku kupuje sie wieksze a pozniej coraz mniejsze i mniejsze:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emrica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:52

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha to musze sobie kupic. Emrica super ze świetnie wyglądasz i masz werbe do zycia. Ja przez ten urlop jestem wykończona. Generalnie przez starsza córkę nie wiem co sie jej stalo ze zrobila się taka pyskata i zlosliwa. Moze obudził sie w niej zazdrość.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy ma tyle lat na ile się czuje wszystkie jesteśmy młodymi mamami

Ją na szczęście nie mam problemu z wysiłkiem nietrzymanie moczu po ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:25

• anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo jak nie to czeka mnie wiele pracy przy niej

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z nietrzymaniem moczu mialsm problem pod koniec ciazy i po. nawetbnie potrafilam wstrzymac strumienia jak siedzialam na kibelku. ale juz jest ok. po pierwszej ciazy nie bylo z tym problemu a przy drugiej juz jednak sie poluzowalo:-) balam sie ze tak mi zostanie ale na szczescie po kilku tygodniach wrocilo do normu

loszcz lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietrzymanie moczu to nie tylko to wysilkowe np w czasie skokow(choc nie musi miec nic wspolnego z ćwiczeniami,poprostu wszystkie czynności podnoszące napięcie mięśni w brzuchu czyli kichanie,smiech,kaslanie itp),to tez bardzo częste oddawanie moczu ponieważ mięśnie nie wytrzymują ciężaru zawartości pęcherza.W moim urządzeniu są 4 programy na nietrzymanie na to właśnie wysilkowe,potem to drugie (nie wiem jak się zwie) mix obu oraz tonizacja(dla poprawy sexu)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratuluję zdolnej córeczki.Super ze wygrała casting.Mała gwiazda ci rośnie :-)

anet525 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mam Jaguara xf 3.0L Diesel 2010 :-)

Rubi lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz niezła fura

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam teraz na necie,że zmarł najmniejszy wcześniak w Polsce.Bardzo przykro czyta się takie wiadomości :( Wielka szkoda.Wszyscy tak walczyli o jego życie.

relg2n0abn31771x.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja już nawet w nocy nie karmie piersią, początkowo to się udawało, ale teraz już nie, co parę dni próbuje ale na razie bez skutku, za to mleka coraz więcej płynie, czy bardziej myślę o końcu ściągania tym więcej leci.
    Gosiaczek a jak twoje piersi wytrzymują to ze tylko dwa razy ściągasz>?, u mnie po dłuższej nocnej przerwie 6 godzinnej piersi mnie mega bolą.

Jasmin tez czytałam, przykre bardzo.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiu fiu..no nieźle...Loszcz nie boisz się mieć tyle koni po butem :P?

Co do wieku...u mnie dość szybko pojawiło się poczucie, że chcę zostać matką..jak miałam 24 zaszłam w ciąże i teraz pewnie za niedługo starałabym się o drugie...jestem zakochana w dużej rodzinie....zazdroszczę teściowej że mając 4 dzieci u niej zawsze ktoś jest...nigdy nie będzie samotna i ma mnóstwo wsparcia...Kiedy bym tam nie była zawsze jest wesoło...podziwiam ją za to bo wychowała ich wszystkich na super ludzi..skromnych, ale zaradnych, rodzinnych. Wszyscy się kochają i są za sobą...marzy mi się trójka bo z czwórką to bym się zaciupała :P ale co..narazie mam jedną poczwarkę i chcę się nią nacieszyć tak jak to czekaja napisała :)

czekaja, Emrica, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przeczytałam az sie plakac chce. w takim momencie jeszcze bardziej doceniam to co mam!

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi u mnie dokladnie tak samo jak u ciebie:) maz ma duza rodzine. choc sposob w jaki sa wychowanie nie dokuonca mi odpowiada to tam zawsze wesolo zawsze ktos jest:)

marze o duzej rodzinie:)

a pozniej o plastyce waginy:)

ja ciagle o tej waginie ale boje sie ze pozniej to wiadro bede hihi:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ