X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm czekaja to jak Ty o waginie.. to się Wam zwierzę...wiecie co...coś mi się porobiło i nie mogę się bzykać z mężem "na nim" normalnie jakaś ściana mi się "tam" wybudowała i nie da rady....jak zamknięte drzwi..nie wiem co to??;/ coś mi się tam poprzesuwało czy co?;/ czy któraś z Was może ma coś takiego..? trochę mi głupio iść z tym do gina ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:06

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin to smutne... odkąd mam Oskarka który urodził się jako wcześniak i na własnej skórze przeszłam z małym to co przeszłam (chociaż wiem że inni rodzice mają duuużo gorzej bo akurat mój synek był w miare duzy i nie miał problemów z oddychaniem) to odtąd dużo bardziej doceniam to co mam i cierpię gdy czytam takie informacje jak ta o śmierci wcześniaczka. Zawsze starałam sie pomagać i wspierać organizacje takie jak np WOŚP ale wiem ze od przyszłego roku do skarbonki nie pójdzie 20 zł tylko pewnie 100- tyle mogę dać z całego serduszka. Gdy mój mały leżał w specjalistycznym sprzęcie to w koło widziałam same czerwone serduszka Orkiestry, i boli mnie jak słyszę np nagonke na Owsiaka który rzekomo część pieniedzy bierze do swojej kieszeni, nawet jak tak jest to niech facet też z czegoś żyje ale czy Ci naganiacze wrzucają coś do skarbonki albo chociaż raz przesłali jakiś datek na jakąś fundację?? Jeszcze jak sie idzie do szpitali a tam właśnie jest pełno serduszek na sprzętach to nawet głupi się kapnie że te pieniądze nie idą na marne czy na konta poszczególnych ludzi...

Ewelaa, jasmin, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi nie miałam takiej sytuacji jedyne co to zawsze myślałam że po porodzie będzie tam na dole lużniej a tu mnie tak pozszywali że przez pierwszych kilka razy to aż mnie bolało przy seksie... teraz już jest lepiej...
    myślę że nie masz sie czego wstydzić i śmiało idź z tym do lekarza, w końcu to jest jakiś dyskomfort, a przecież w tych sprawach to powinno być wręcz przeciwnie...

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ,ja mam problem ale z inna pozycją.I na następnej wizycie u gino powiem o tym bo mam takie samo wrażenie.Jakby jakas ścianą sie dodatkowa zrobiła.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak Rubi marzę o dużej rodzinie nawet o czwórce dzieci :) jeżeli tylko bedziemy mogli zapewnić im dobre warunki życia to czemu nie :) nie mówię o luksusach no ale żeby było co do garnka włożyć czy czasem coś fajnego kupić każdemu z nich. Jedyne co mnie boli że moje dzieci nie będą miały takiego dzieciństwa jak ja czyli dziadkowie na wsi, wyprowadzanie krówek na pastwiska, gonienie po lasach, łąkach, zabawy w chowanego, berka, zbijaka w 20 osób, zabawa w dom (podkradanie babciom nożyków i warzyw z grządek i robienie zupy :) ) jedzenie nieumytych jabłek, malin i zboża :) może to brzmi mało higienicznie ale kurcze takie były czasy... i któraś to już kiedyś pisała, że moje dzieci będą miały babcie (przynajmniej jedną fajną- moja mamę :) ) ale to już nie będą takie babcie jak nasze. Kurcze aż się łezka w oku kręci: jedzenie ziemniaków z kwaśnym mlekiem, ognika z pieczonymi ziemniaczkami, spanie na sienie, bajki opowiadane przez mojego dziadziusia (zawsze przed bajką obowiązkowa była modlitwa gdzie połowa kuzynostwa w połowie zasypiała :P ) i teraz podeszło by to pod pedofilie ale u mojego dziadka w łóżku zawsze było nas chyba z 10 wnuków i właśnie z dziadkiem codziennie była obowiązkowa modlitwa i bajka a potem do swoich łóżek albo o własnych siłach się szło albo rodzice zanosili :)

SunSun, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja dobrze wspominam te czasy :) ach aż mi się popłakało :) tęsknie za moimi dziadkami bo Ci co mieszkali tutaj nie żyją a drugich dziadków mam nad morzem (mama góralka tata kaszub) ale z nimi nie mam już tak fajnego kontaktu. Dziadek mój od początku polubił mojego męża, nawet jak przyjeżdżał jeszcze jako przyjaciel mojego kuzyna a nie mój chłopak, później jak byliśmy już razem to moi rodzice mieli problem go zaakceptować a on zawsze mówił o nim dobrze. i kiedyś mi powiedział że bardzo chciałby być na naszym ślubie, niestety nie dozył. ale myślę ze tam gdzieś obok nas siedział z babcią i zatańczyli na chmurce nie jeden taniec :)... oj ale mi się wzięło na wspominki :)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Anet super że córcia taka zdolna jeszcze w jakimś filmie ją zobaczymy;) Bella fajnie że sie zdecydowaliscie choć łatwo na początku pewnie nie będzie ale dacie rade Emartea współczuje ty ta noge nadwyreżyłaś przy bieganiu? szkoda ze musicie z urlopu rezygnować Ja mam 26 lat maz 27 i to on czasem zartuje ze sie starzejemy ja tak nie uważam choć brakuje mi czasami tamtych lat spontanicznych wypadów i w ogóle teraz z Julką wszystko musi byc zaplanowane i nie możemy od tak sobie gdzieś wyskoczyć ale Julka jest najważniejsza i nie zamieniła bym tego zycia na tamto od zawsze chciałam być mama Tylda ja tak samo jak ty naawiałam męża i tez szybko się udało zgodził sie ale myślał że to nam troche zajmie a ja sie strasznie nakreciłam i chciałam już natychmiast!
    Czekaje smieje sie za każdym razem jak czytam o tej plastyce waginy ale ja marze o podniesieniu piersi mimo ze na brzuchu mam pełno rozstępów to piersi za okropne wiszące i jeszcze jedna jest mniejsza ta z której Julka jeść nie chciała a na rozstepy co dziennie robie piling gruboziarnisty i wcieram te wszystkie kremy i M sie smieje ze zedre całą warstwe skóry tak tre

anet525, tylda87 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja- wiadomo, że to też jest ważne.

Ja wprawdzie cc, ale wczoraj mąż w żartach mi powiedział "Ty chyba dzieckanie rodziłaś" no i mi sie trochę przykro zrobiło.

No nic- trzymajcie kciuki - idę oglądać lokal na wynajem pod gabinet. Oby był fajny i w dobrej cenie :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli trzymamy powodzenia;) jak sama piszesz w żartach to powiedział ;)ja tez po cc więc nie ma różnicy z tym że ciągle mam ochotę i nie mineło mi to wcale i kara by była raczej dla mnie nie dla M a i ostatnio strzeliło mi do głowy i szukałam zgłoszeń do programu dr szczyta ale nie ma niestety uważam że moje ciało miało by tam duże szanse się dostać

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli trzymamy kciuki :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zanim zaczelismy uprawiac seks tez czułam że cos bedzie przeszkadzac. mam wrazenie ze jestem troche zszyta na 'zakładke' i taki fragment tkanki w środku wystaje. na szcesćie nie przeszkadza to zupełnie. nie rozumiem tego bo oni chyba szyja byle zaszyc... przeciez kazda kobieta chce zeby wszystko bylo jak przed porodem a mam wrazenie ze te polozne zszywaja na szybko i byle jak:(

Kaczmila czytam jakbym czytała o swoim dziecinstwie i chociaz było biedne i nie zawsze kolorowe to wspomnienia z biegania w zbozu bawieniu sie w chowanego skakanie po snopkach siana dojenie krow karmienie małych prosiaczkow wspominam cudownie. żałuje że moja Ewa tego nie doswiadczy:(

mysmy z siostrami zawsze przestawiały radio maryja naszej babci ktora bardzo słabo widziała i mowiłyśmy ze nie da sie znalesc bo nie chciało nam sie modlic hih;)

kaczamila, anet525, jasmin lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass gdybym miala wybrac plastyka brzucha a podniesienie piersi wybrałabym to drugie bo bzrcuh moze byc ładny nawet z rozstepami jak sie go wycwiczy a cwiczeniami piersi nie podniose:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• oli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie ciała- nasze dzieci to jeszcze maluszki, natura jeszcze nam troche pomoże, zdrowa dieta i ruch- spacery i powoli wrócimy do naszego dawnego wyglądu.

Kass- czytałam ze ta asymetria sie wyrównuje z czasem.

Co do dziadków- moi tez juz nie żyją ale z jednymi miałam większy kontakt bo spędzałam i u nich wakacje itp

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u jednych dziadków mieszkałam, potem się rodzice wybudowali ale obok nich więc miałam ich na codzień, tych z nad morza widziałam raz w roku jak jechaliśmy do nich na tydzień wakacji więc wiadomo z nimi słabszy kontakt miałam.

Czekaja moja babcia radia maryja nie słuchała ale pamiętam zawsze nas pytałą co chcemy na obiad a my zawsze chcielismy ziemniaki z kwaśnym mlekiem (swojskim) i pamiętam zawsze ręką uklepywaliśmy ziemniaki na łyzeczce a później moczyliśmy w mleku :) a kiedyś z kuzynami przy wykopywaniu ziemniakó znaleźliśmy myszki takie jeszcze łyse i wzięliśmy do domu i wsadziliśmy do kołyski od lalki, mamy nas szukały bo było podejrzanie cicho i jak zobaczyły te myszy to nam je wyrzucili a myśmy tak strasznie płakali : "Bo chcemy mieć jakieś zwierzątko!" :D

czekaja lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko problem w tym że ja miałam cesarkę...więc nie byłam "tam" szyta...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

uuuu faktycznie, to tym bardziej powinnaś iść.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ja też! Mi sie wydaje że u mnie to pp tym rozejciu spojenia

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jak ja tesknie za dsieciecymi latami :( ja juz nie mam zadnej babci ani dziadka :( to byly wspaniale czasy, tak jak posze kaczamila, np ziemniaki z zsiadlym mlekiem mmmm.... Te kanapki jedzone brudnymi raczkami z maslem i cukrem, oranzadka na miejscu, zabawy w chowanego, ciuciubanke, dom, sklep i te slynne slowa "odmawiam wspoly" he he. Dla mnie tm bardziej te lata sa strassnie wazne, bo wtedy mialam pelna rodzine, bylam bardzo szczesliwa, gdyzmzyla moja ukochana babcia, dziadzius i MAMA:( Tak strasanie za nimi tesknie, choc po smierci mamy minelo 7 lat, to wczoraj jak pojechalam do niej na grob to ryczalam jakby mi kilka dni temu umarla :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    hmm czekaja to jak Ty o waginie.. to się Wam zwierzę...wiecie co...coś mi się porobiło i nie mogę się bzykać z mężem "na nim" normalnie jakaś ściana mi się "tam" wybudowała i nie da rady....jak zamknięte drzwi..nie wiem co to??;/ coś mi się tam poprzesuwało czy co?;/ czy któraś z Was może ma coś takiego..? trochę mi głupio iść z tym do gina ;/

Ja mam taki sam problem ale z pozycja od tylu. I strasznie mnie boli . I chociaz rodzilam Sn to nie bylam szyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:58

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun jestem ciekawa co Ci lekarz powie...daj znać jak możesz...:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ