X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja trzyma język u góry, jak chce jej dać jedzenie to nie otwiera szeroko buzi tylko zawsze język do góry bardzo to utrudnia jedzenie, muszę się przeciskać i czasami go trzyma normalnie.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm moja daje jęzor na dół jak buzię do jedzenia otwiera.
    Pod warunkiem że chce jeść i nie zaciska buzi na amen. :P

• annika Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach. Wybaczcie, ze dopiero teraz pisze, ale rodzina sie zjechala i ostatni pojechali dzisiaj. Wszystko fajnie wyszlo, choc i nie obylo sie bez wpadek. Najwieksza bylo to, ze spoznilismy sie na msze!! W domu rano zamieszanie, bo rodzina zjezdzala, czesc poszla jeszcze do spowiedzi i sie wydluzylo, potem w domu wszyscy sie ubierali ( a mamy 60m2 wiec ciasno na tyle osob), wyjechalismy i sie okazalo, ze droga jest w remoncie, ogromny korek i stracilismy troche czasu w korkach. Na szczescie to byla msza w sobote, tylko dla nas, wiec przeprosilismy i wszystko pozniej poszlo. Tylko troche glupio. Emilka byla grzeczna w czasie mszy, jak ksiadz jej lal wode na glowke to tylko sie tak popatrzyla. A i smoczak wyplula na poczatku mszy, a my w tym pospiechu nie wzielismy zapasowego z auta. Polecam takie lancuszki do smoczkow, nam by sie przydalo:) Pozniej w restauracji tez fajnie, Emilka sie popisywala przed rodzina, ale byla grzeczna. Tylko tak ja to pobudzilo, ze nie mogla zasnac - dopiero o 1 w nocy padla nam - a zazwyczaj chodzi spac 20-21. Tak mi jej bylo szkoda, bo widzialam, ze juz zmeczona, ale emocje nie pozwalaja zasnac.
    Ja tez sie sama uczesalam. W sumie to mam poldlugie wlosy i tylko na szczotce wywyinelam i tyle w temacie czesania:) Zreszta nie ja tu zwracalam najwieksza uwage;)
    Tak sie zastanawiam ile wasze dzieci jedza? Moja Emilka w ciagu dnia to z 4-5 razy pije z piersi, raz zupke/obiadek ok 100ml z kaszka, ok 90ml kaszki mlecznej, jakis deserek zageszczony kaszka. Nie wiem czy to duzo czy malo czy " w sam raz"? Ale mleka z butli dalej nie wypije, uparciuszek maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:38

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie podzialy wszystkie Marcowe Mamusie?:)

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • bedzia90 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu nikt juz nie wchodzi chyba:P

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie wchodze i podglądam no ale niewiele z nas się udziela a szkoda...

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ostatnio się nie udzielam bo mam w sobotę chrzciny. Dzisiaj biegałam za sukienki i butami. Zabrałam że sobą małą i niestety nic nie kupiłam. Jutro jadę sama i mam nadzieję że jednak coś dostanę. Zatem wybaczcie moją nieobecność :) po weekendzie się odezwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 21:13

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika wydaje mi się że twoja córeczka je w sam raz, jak by była głodna to by się domagała cycusia :) Fajnie że chrzciny udane, chodź małe spóżnienie zaliczyliście ale ważne że wszystko się udało.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annika wrote:
    My po chrzcinach.

Tak sie zastanawiam ile wasze dzieci jedza? Moja Emilka w ciagu dnia to z 4-5 razy pije z piersi, raz zupke/obiadek ok 100ml z kaszka, ok 90ml kaszki mlecznej, jakis deserek zageszczony kaszka. Nie wiem czy to duzo czy malo czy " w sam raz"? Ale mleka z butli dalej nie wypije, uparciuszek maly.

super, że chrzciny udane:) a Emilka grzeczna była.

ja robiłąm chrzciny jak chłopaki 3 miesiące mieli, męża ojciec zaczął ciężko chorować, więc postanowiliśmy, że zrobimy skromne chrzciny w domu, rodzice dziadkowie i chrzestni (akurat tak wszyszło, że rodzeństwo moje i męża). Chłopaki w kościele nie płakali, ale byli trzymani na rękach cały czas, potem byli trochę w domu na czas obiadu i tortu, a póżniej wyszliśmy z nimi na spacer i tylko osoby przy wózku się zmieniały z tymi co za stołem:)

u mnie jest zwyczaj, że się wszystkich zaprasza, ale z powodu choroby teścia zrobiliśmy skromne. Stwierdziliśmy, że roczek zdobimy huczniejszy i tyle:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chłopaki ostatnio jedzą coraz mniejsze porcje i chcą coraz częściej, dla mnie to jest męczące, do tego zaczęli mi wstawać po 3 razy w nocy.... :(

relgj44jmw4925t7.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocki tragedia i to od miesiaca bez poprawy :/ no coz zostalo mi przyzwyczaic sie. Wstawanie po kilka razy bo krzyczy jakby cos mu sie dzialo a ja nie wiem co do tego musi spac z nami bo sie przyzwyczail po tym jak spal z nami gdy wychodzily zabki. A na dodatek od kilku dni mamy pobudke w nocy na mleko gdzie nigdy tego bie bylo zawsze przesypial od 22-6 rano . Takze przeboje ze hej.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych nocek.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młoda dama, nie to, że się cieszę, ale mi lżej, że nie jestem jedyna nieśpiąca :P

relgj44jmw4925t7.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ;) spoczko ja tez czytajac inne watki stwierdzam ze nie jestem sama z tymi pobudkami i nie powiem pocieszajace to ;) trza przeżyć hihi . A tak super mi spal no ale da sie przezwyczaic w końcu juz miesiac tak mam takze daje rade

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• annika Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Dama, ale Adaś przesypial od 22 do 6 bez zadnej przerwy na karmienie? Niestety trzeba sie przyzwyczaic do zmian - moja pila mleko z butelki, a juz 3 tydzien probuje ja do tego ponownie przekonac i nie wychodzi. Kazda z nas zmaga sie z czyms. Damy rade, pewno, ze latwiej, jak sie uzmyslowi, ze kazda z nas cos takiego ma.

Mi sie wydaje, ze niedlugo mojej wyjda zabki, bo sie slini na potege ostatnio (zaczela juz ze 2 miesiace temu, ale teraz to juz bardzo duzo tego, tylko zmieniam sliniaczki) i czasami ma napady, ze krzyczy i sie lapie za uszy. Zobaczymy jak to bedzie.

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calines, udanych chrzcin, oby wszystko wyszlo, tak jak zaplanowaliscie:) Daj znac jak poszlo.

calines lubi tę wiadomość

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam tez tak wychdza wlosy? Mi zaczely wypadac jakos 1,5 miesiaca temu i to trwa nadal:(

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika tak synek odkąd skończył miesiąc sypiał każdego dnia od 22-6 rano oczywiście nie idealnie co do minuty ale w tym przedziale hehe bez pobudki na karmienie .Odkąd zaczęło się ząbkowanie wszystko się zmieniło.Musi spać z nami no i ma pobudki a to na mleko a to krzyczy nie wiem z jakiego powodu hehe nie ma lekko ale nic nie zrobię tak jest i cóż ;P

A co do włosów to odkąd syn skończył 3 miesiące włosy lecą mi garściami i niestety trwa to nadal.Cud,że łysa nie jestem xd

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• annika Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to niezle mialas, noce przespane. Moze jeszcze wroci (czego zycze). A maly jest na MM czy na piersi? Bo moja przesypia srednio od 22 do 6, ale po drodze zazwyczaj jest 1, czasami 2 karmienia. Zje, a potem zasypia. Choc i zdarzyly sie noce, ze mala przespala cala, tylko ja musialam wstac, zeby mleko odciagnac, bo piersi nie wytrzymywaly.

Ja wlasnie tez sie boje ze bede lysa. Ciekawe kiedy to minie.

A mozecie polecic cos na zabkowanie?

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmilam sama piersia do 3 miesiaca potem dokarmialam MM raz dziennie . W 5 miesiacu juz zwiekszalam MM. Od niecalych 3 tygodni Adam jest na samym MM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:37

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 1912 1913 1914 1915 1916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ