Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez tak do 5 miesiaca dokarmialam raz dziennie, potem dostalam zastoju i przez 2 tyg karmilam tylko z piersi, bo sie wystrzaszylam zastoju i jak chcialam wrocic do butli to sie nie dalo. Mala jest caly czas obrazona na butle i MM. Na szczescie lyzeczka chetnie je. Wode czy soczek tez wypije z butelki, tylko z tym mlekiem problem.
-
Kurcze to super ze dalej karmisz tez bardzo chciałam ale zepsulam to niestety. Moja psychika slaba jest zaczelam dokarmiac myslac ze mam malo mleka a nawet tego nie sprawdzilam np czy waga przyrasta . No ale czasu nie cofne. Dajac te mm laktacja powoli sobie zanikala do tego dwa zastoje tej samej piersi takze zdecydowalam skończyć. Po 2 miesiacach dokarmiania syn coraz bardziej denerwowal sie przy piersi no ale to nic dziwnego z butli lepiej leci hehe takze poddalam sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 19:29
-
Moj strasznie łapie sie za uszy. W roznych sytuacjach czy to je czy na rekach jest. Lubi je tarmosic ale czy to jakiś konkretny sygnal nie wiem bo u mnie ciagle sie lapie hehe
-
nick nieaktualnyCzęść dziewczyny
A moja Wiki wcale nie łapie się za uszy
Co do karmienia to zazdroszcze wam dziewczyny że moglyscie tyle karmić ja mogłam karmić tylko 2 miesiące bo miałam mało pokarmu i musiałam dokarmiac aż w końcu mój pokarm całkowicie zanikł i przeszlam na mm
-
nick nieaktualnydziewczyny, ja krótko ba mam jeszcze gości do środy
my już po chrzcinach Tośka była bardzo grzeczna w kościele, co mnie zaskoczyło, łapała księdza za rękę i się do niego śmiała. na przyjęciu nie mogłam jej opanować - tyle "dyskutowała", około 19 zaczęła marudzić , ale to jej pora snu. przyjęcie trwało do 21
odnośnie ząbków, Tosia ma 2 na dole i zanim je dostała bardzo łapała się za uszy, teraz ponownie zaczęła się łapać a ja wyczułam , że górna lewa jedynka jest już prawie na wierzchu ( do tego doszły luźne kupki, marudzenie) -
nick nieaktualny
-
MłodaDama, ja bym chciala, zeby Emi zaakceptowala butelke, czulabym sie bezpieczniej. Ostatnio bralam antybiotyk, bo mialam zapalenie piersi i chcaialam ja odstawic na jakis czas, zeby nie lykala antybiotyku i sie nie udalo. Jak podawalam MM, to ona sie prezyla jakbym trucizne podawala. Ja tez mialam 3 zastoje piersi (jednej i drugiej), ale mleko dalej jest, bo chyba nie gloduje moje dziecie:) Ale ja tez sie nie poddaje i co pewien czas robie proby z MM, mysle, ze kiedys wypije.
Bedzia90, mi pediatra tak mowila, ale pewnie przy zapaleniu ucha tez tak moze byc. Pytanie czy i jakie ma inne sympptomy. W tym okresie to zeby prawdopodobne. Przy zabkowaniu tez moze byc goraczka, duzo sliny, biegunka, a nawet katar.
Calines, super, ze chrzciny udane, Tosia - zuch dziewczyna:) Dolaczam sie do pytania Calines, co polecacie na zabkowanie?
Tak z ciekawosci, macie jeszcze kreske czarna na brzuchu? Ja ciagle mam, kiedy to zniknie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 21:41
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja miałam kreskę, jednak była słabo widoczna. Teraz jej juz nie mam. Podobno moze być widoczna nawet rok po porodzie
przypomniały mi się czasy kiedy w ciągu jednego dnia dziewczyny zapisywały kilka stron, teraz w ciągu kilku dni nie możemy zapisać jednej strony -
nick nieaktualnyannika wrote:Dziewczyny, a dajecie dzieciaczkom chrupki kukurydziane? Czy do tego "potrzebne" sa zeby?
ja dawałam, ale jak odgryzła duży kawałek (ma 2 ząbki) to sie wystraszyłam i przestałam
ale pamiętam , że jedna z dziewczyn dawała chrupki i skórki od chleba
podobno powinno się dawać skórki ponieważ dziecko ćwiczy wszystkie mięśnie, niezbędne do poprawnej wymowy -
Cześć dziewczyny jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
Które modele karoc posiadacie
I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po kilku miesiącach użytkowania?
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
-
Ja zostalam postawiona przed faktem dokonanym bo dostalam wozek od siostry, Espiro, nie wiem jaki model. Ale na co warto zwrocic uwage jesli o mnie chodzi to dosc duza gondola, bo moje dziecie juz ledwo sie miesci, a samo jeszcze nie siedzi, wiec do spacerowki jeszcze za wczesniej i pojemny "pojemnik na zakupy" pod wozkiem, najlepiej zamykany, bo tam sie lubi kurzyc - ja mam mega maly. No i z racji ze i ja i maz jestesmy wysocy to wolalaby by wozek byl wyzszy, nie wiem jakiego wzrostu Ty jestes.
Spokojnej ciazy:)
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny moja mala miala juz od dawna taka suche skorke ale teraz jest tragesia od kilku dni ma taka czerowna skore i sucha z malymy krostkami zwlaszcza na raczkach i nozkach smaruje ja emolium teraz i dzis kupilam dermetic baby i nie mam pojecia co to jest czy atopowe zapalane skory czy uczuelenie na cos? od miesiaca jej wprowadzam gluten ale w tym tyg zwiekszylam dawke i wlasnie sie pogorszylo teraz , ale rownizez zmienilam plyn do pycia... dostala tez nowy owoc i warzywo i mam metlik w glowie.. Jak myslicie to moze