Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
calines spokojnie, dzieciaczek nadrobi
A moja nie jest dobrym materiałem do porównania bo ma jakiś motorek w dupce i pełza już od bardzo dawna a nawet zaczęła już od jakiegoś tygodnia raczkować i próbuje siadać, wczoraj siadła pierwszy raz sama z leżenia.calines lubi tę wiadomość
-
Pocahontas ja Cię rozumiem, dlatego ja teściowej o żadną pomoc nie proszę.
Raz jak Zuzia była malutka to poprosiłam i potem się nasłuchałam jak to ONA WSZYSTKO NAJLEPIEJ i jak to ONA POTRAFI SIĘ WSPANIALE ZAJĄĆ ZUZIĄ.
Od tamtej pory o pomoc jej nie proszę, jakoś staram się ogarnąć. Jak mam się nasłuchać to wolę nie.
Calines
U nas nadal gondola, na spacerówkę czekam aż zacznie sama siedzieć, ale nie wiem czy Zuzia tyle poczeka.
Dzięki za link do ćwiczeń, wieczorem pozaglądam co tam jest
-
calines, ja tez woze Emilke w gondoli, choc juz ledwo sie miesci. Plan jest taki, ze zaczne wozic w spacerowce, jak zacznie sama siedziec. Chyba masz racje, za szybko chcialam, zeby jadla z butli, tu potrzebna jest cierpliwosc (ale dostalam zapalenia piersi, musialam antybiotyk wziac i nie chcialam karmic jej mlekiem z antybiotykiem - niby mozna karmic biorac go, ale to jednak zawsze antybiotyk). Przyjdzie tez czas na butle.
To prawda, ja tez czasami po calym dniu z dzieckiem nie mam sily na nic, a co dopiero z dwojka?
Krokodylica, rzeczywiscie, Twoja Zuzia chyba jedna z mlodszych tutaj, a umiejetnosciami chce nadrobic:) Zdolniacha.
A ja w sobote robie Chrzciny Emilii. Przez to moje zapalenie piersi jeszcze jest troche rzeczy do dogrania, mam nadzieje, ze wszystko podopinamy. A Wy juz po chrzcinach? Jak duze robilyscie?
Aaaaa i dzis obchodzimy pol roczku! Wam tez ten czas ak szybko zlecial?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:22
calines, Krokodylica, gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysto lat , sto lat dla Emilki niech zdrowo rośnie i sprawi ,że każdy dzień będzie pełen radości
moja Tośka jutro kończy pół roczku a ja dzień porodu pamiętam jakby był wczoraj
annika,
ja chrzciny mam 3-go października i robię małe - tylko rodzice i rodzeństwo (razem 15 osób), musimy zamówić jeszcze tort i właściwie wszystko juz załatwione
annika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego polroczniaki:-)
Annika ja chrzcilam miesiac temu. Raczej nie duze bo tylko najblizsza rodzina. W sumie 23 osoby plus 3 dzieci takich 2-3 lata.
Nie stresuj sie wszystko pojdzie gladko:-)
Calines tak Iza siadla sama jak miala cos okolo 5 mies i 3 tyg. Siadla z pozycji do raczkowania-z siadu bocznego. Byla jakos w wieku Zuzi krokodylkowej:-) a raczkuje drugi tydzien dopiero.annika, calines, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Tosi, niech sie zdrowo chowa!
My robimy chrzciny na 20 osob, czyli najblizsza rodzina. Jeszcze dogrywamy wszystko, mam nadieje, ze o niczym nie zapomnimy. Tylko sukienke mam dla Malej z krotkim rekawem a do tego plaszczyk, a patrzylam ma byc tylko 18 stopni, chyba jakies body lub sweterek wloze jej pod to.
Gosiaczek31, Twoja tez szybko zaczela siadac. Moja jescze nie siada, ale pewnie wszystko w swoim czasie przyjdzie.
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannika,
ja mam dla Tośki też sukienkę z krótkim rękawkiem. Założyłam jej body (tak jak poleciła gosiaczek) i niestety nie mogłam dopiąć sukienki. Dodatkowo kupilam sweterek ala bolerko. Oprócz tego zabiorę ze sobą sweterek. U nas ma być 18 stopni a chrzest o godzinie 17 więc będzie już chłodno.
Dla malej mam wszystko zorganizowane. Gorzej ze mną nie wiem jak mam się uczesać, jaką włożyć sukienkę - typowe babskie dylematy
fryzjer odpada bo nie mam z kim zostawić małej - mój szanowny małżonek boi się z nią sam zostać " bo co zrobię jak zacznie płakać"
dziewczyny, miałyście tradycyjne fryzurki na chrzcinach czy jakieś wyszukane ? a może polecicie coś - mam półdługie włosy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:59
-
nick nieaktualnyJa tez nie mialam specjalnej fryzury. Mam poldlugie wlosy i tylko wysuszylam je na okraglej szczotce. Ale u nas chrzciny w niedziele wiec nawet nie bylo opcji czesania przez fryzjera bo zaklady pozamykane:-) a od soboty by mi sie nie utrzymaly.
Sukienke mialam prosta bezowa plis czarne szpilkicalines lubi tę wiadomość
-
Ja mam taka zolta kaszke bobovity owocowa i dodaje pol lyzeczki surowej kaszki do mleka mieszam i podaje po chwili nic synkowi nie jest wiec kontynuuje .
calines lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dziękuję za cenne rady. Uczeszę się sama. Chociaż moje włosy po ciąży wyglądają tragicznie - są bardzo suche i zaczęły się kręcić. A sukienkę jeszcze zdążę kupić. W te sprzed ciąży nie wchodzę odkopałam moje wszystkie szpilki i o zgrozo wszystkie za małe albo mi stopa urosła albo mam tak "rozlazłą" przez chodzenie w trampkach
bedzia, jak Tosia miała miesiąc zaczęła nam się ksztusić aż zrobiła się sina . Wtedy włożyłem jej palec do buzi i zwymiotowała. Mąż to widział i od tego czasu boi się być z nią sam.
Gluten wprowadziłam dając jej rosołek Gerbera. Ten słoiczek zawiera już kaszkę. Teraz zacznę dodawać kaszkę do mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:33
-
nick nieaktualny
-
Szanowne Panie
piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych....
Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.
Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.
Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.
Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-) -
bedzia90 wrote:hej dziewczyny jak podajacie gluten? ta kaszke manna to jak podac ?ten proszek wsypac do posolku czy jak? czy to ma byc ugotowane bo kazdy inaczej mowi
Ja mam kaszę mannę z nestle, i robię ja na wodzie, mieszam i gotowe, najpierw podawałam po łyżeczce, potem dwie teraz już dużo więcej. -
moja mala ciagle wyta jezyk albo ma ciagle na zewnatrz czy to normlane o pol rocznego dziecka czy nie ? bo nei wiem czy sie martwic .Moja kolezanka tak miala ze swoim dzieckim i musiala chodzic do logopedy i nie wiem czy to ma jakies powiazanie z tym samym
-
nick nieaktualny