X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    a na sledzika czy moge jesc to mi nikt wczoraj nie odpowiedzial :( hehe ale wkoncu wyczytalam sobie w necie ze nawet zalecany jest ;-)

ja napisalam, ze nie wiem ale chetnie sie dowiem ;-)

noa8 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlettku w smietanie czy w oleju ? ja wczoraj zjadlam 5koreczkow a dzisiaj 2 w smietanie ale na najblizszy czas to narazie koniec w nadmiarze moze mi zaszkodzic ;-) ogladajcie tvp1 eska music awards fajne piosenki leca ja sie powolutku bujam przed tv ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 20:43

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 zwracam honor , tak wiec z pewnoscia mozemy jesc ! ;-)

bella82 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady doświadczonych..moje podbrzusze pulsuje dokładnie jest to w miejscu gdzie kończą się włosy łonowe..wygląda to tak jakby skóra pulsowała widać ruchy nic to nie boli czy to mogą być skurcze??? Trwa to kilka sekund i przestaje i pojawia się znów za 5 godzin.

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    pytam bo dziwi mnie to ze juz masz tyle rzeczy kupionych i porobionych,wg mnie zdecydowanie za wcześnie na lozeczko i inne tego typu rzeczy

Dostałam propozycję od rodziny albo to zabieram wszystko od nich teraz albo oddają do domu dziecka bo w swoim domu już im się te wszystkie rzeczy dla maleństwa nie mieszczą, a że miałam wolny pokój a nie mam piwnicy to już zorganizowałam tako jako pokoik :)

SunSun lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziewczy tez juz po wizycie. Trwalo 40 min. Były mierzone wszystkie narządy, liczone paluszki, sprawdzany puls, przeplyw krwi, tetnice. Jestem bardzo zadowolona z badania. Wszystko jest w porządku u dzidzi. I dowiedziałam się ze na 70% moze to byc chlopczyk.

Emily83, SunSun, noa8, bella82, kasss, Niunia86, Madziulka456, slodka100, sylwia85, kaczamila, Madziq lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dostałam propozycję od rodziny albo to zabieram wszystko od nich teraz albo oddają do domu dziecka bo w swoim domu już im się te wszystkie rzeczy dla maleństwa nie mieszczą, a że miałam wolny pokój a nie mam piwnicy to już zorganizowałam tako jako pokoik :)
    to co innego ;) myslalam ze juz zaczelas kupować jak szalona, ale w takim razie fajnie ze tyle tego dostalas, mnóstwo kasy zaoszczędzisz :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    I ja dziewczy tez juz po wizycie. Trwalo 40 min. Były mierzone wszystkie narządy, liczone paluszki, sprawdzany puls, przeplyw krwi, tetnice. Jestem bardzo zadowolona z badania. Wszystko jest w porządku u dzidzi. I dowiedziałam się ze na 70% moze to byc chlopczyk.
    kurde fajnie ze juz mówili niektórym z was lekarze jaka plec, ja mam nadzieję ze we wrześniu juz cos mi moja gin tez powie

Mmarina lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik skurcze mialam w pierwszej ciazy. Uwierz mi, ze na pewno bys je czula i to bardzo. Wiec nie martw sie, moze to jelita. Aľ skurcze nie sadze :)

KasikP lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Mmarina to super tatuś nie będzie sam chłopem jak to mówiła twoja córeczka ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    a na sledzika czy moge jesc to mi nikt wczoraj nie odpowiedzial :( hehe ale wkoncu wyczytalam sobie w necie ze nawet zalecany jest ;-)
    Przepraszam miałam Ci odpisać, że można ale usnęłam nad telefonem

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Dziewczyny a gdzie o to becikowe sklada sie podanie czy cos? I ciekawa jestem czy mi przysluguje ,bo tak na ta chwile jestem bezrobotna ,chlopak(za kilka mies maz czyli jak dzidzia przyjdzie na swiat to bd juz po slubie) zarabia tak ze 2 tys no i ja mam troche ziemii na siebie i ciekawe czy ta ziemie sie wlicza. Fajnie by bylo jak by wpadlo troche grosza na start ,zawsze cos :) tak wgl to myslalam ze becikowe definitywnie wycofali. Jezeli palnelam jakas glupote to wybaczcie :) nie orientuje sie w tych tematach i ujmuje to w swoje slowa :) Pozdrawiam :)
    Jeśli chodzi o becikowe z gminy ten dodatek do rodzinnego to załatwisz to w opiece społecznej i masz na to rok od urodzenia i dochody biorą za rok poprzedni. A te becikowego od państwa to nie pamiętam ale też masz na to rok czasu od urodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:

gratulacje!!! możesz już odetchnąć z ulga, wiesz co i jak z maleństwem :) nie mogę się doczekać tego badania... :)

Mmarina lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mmarina to super tatuś nie będzie sam chłopem jak to mówiła twoja córeczka ;-)

haha no faktycznie, o ile nic sie nie zmieni. Tak się stali niestety ze mój M trafil do szpitala i nie byl ze mna. Ale jak do niego pojechalam i mu powiedzialam, jeszcze kupilam takie body z kopara to aż sie wzruszyl

kasss lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dla dziewczyn z Krk to bylam u pani dr z volumed. Bardzo mila, wszystko po kolei tlumaczyla, nie miala nic przeciwko żeby przy badaniu byla ze mna siostra. Także polecam

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Aha i dla dziewczyn z Krk to bylam u pani dr z volumed. Bardzo mila, wszystko po kolei tlumaczyla, nie miala nic przeciwko żeby przy badaniu byla ze mna siostra. Także polecam

Super że już jesteś po badaniu i że wszystko ok! Ja też idę do Volumedu. Do dr Nawary-Baran. U niej może byłaś? a i miałaś usg 3d?

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u niej wlasnie bylam. Wrazenia ok

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to bylo 3d tzn genetyczne

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Tak, u niej wlasnie bylam. Wrazenia ok

Dzięki że piszesz :) mój lekarz ją chwalił i ogółem ma dobre opinie. Wiem też że mogę przyjść z mężem. A napisz mi jeszcza proszę czy USG było przez brzuch? I czy całe badanie było na aparacie 3d?

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg bylo przez brzuch i jak mierzyla wszystko to bylo to czarno-białe a od czasu do czasu przełączała na kolorowe tylko mój dzidziuś się wtedy nie chciał ladnie pokazać. Ale zdjęcie dostalam kolorowe

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ