Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    a na sledzika czy moge jesc to mi nikt wczoraj nie odpowiedzial :( hehe ale wkoncu wyczytalam sobie w necie ze nawet zalecany jest ;-)

ja napisalam, ze nie wiem ale chetnie sie dowiem ;-)

noa8 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlettku w smietanie czy w oleju ? ja wczoraj zjadlam 5koreczkow a dzisiaj 2 w smietanie ale na najblizszy czas to narazie koniec w nadmiarze moze mi zaszkodzic ;-) ogladajcie tvp1 eska music awards fajne piosenki leca ja sie powolutku bujam przed tv ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 20:43

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 zwracam honor , tak wiec z pewnoscia mozemy jesc ! ;-)

bella82 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje rady doświadczonych..moje podbrzusze pulsuje dokładnie jest to w miejscu gdzie kończą się włosy łonowe..wygląda to tak jakby skóra pulsowała widać ruchy nic to nie boli czy to mogą być skurcze??? Trwa to kilka sekund i przestaje i pojawia się znów za 5 godzin.

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    pytam bo dziwi mnie to ze juz masz tyle rzeczy kupionych i porobionych,wg mnie zdecydowanie za wcześnie na lozeczko i inne tego typu rzeczy

Dostałam propozycję od rodziny albo to zabieram wszystko od nich teraz albo oddają do domu dziecka bo w swoim domu już im się te wszystkie rzeczy dla maleństwa nie mieszczą, a że miałam wolny pokój a nie mam piwnicy to już zorganizowałam tako jako pokoik :)

SunSun lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziewczy tez juz po wizycie. Trwalo 40 min. Były mierzone wszystkie narządy, liczone paluszki, sprawdzany puls, przeplyw krwi, tetnice. Jestem bardzo zadowolona z badania. Wszystko jest w porządku u dzidzi. I dowiedziałam się ze na 70% moze to byc chlopczyk.

Emily83, SunSun, noa8, bella82, kasss, Niunia86, nick nieaktualny, slodka100, sylwia85, nick nieaktualny, Madziq lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dostałam propozycję od rodziny albo to zabieram wszystko od nich teraz albo oddają do domu dziecka bo w swoim domu już im się te wszystkie rzeczy dla maleństwa nie mieszczą, a że miałam wolny pokój a nie mam piwnicy to już zorganizowałam tako jako pokoik :)
    to co innego ;) myslalam ze juz zaczelas kupować jak szalona, ale w takim razie fajnie ze tyle tego dostalas, mnóstwo kasy zaoszczędzisz :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    I ja dziewczy tez juz po wizycie. Trwalo 40 min. Były mierzone wszystkie narządy, liczone paluszki, sprawdzany puls, przeplyw krwi, tetnice. Jestem bardzo zadowolona z badania. Wszystko jest w porządku u dzidzi. I dowiedziałam się ze na 70% moze to byc chlopczyk.
    kurde fajnie ze juz mówili niektórym z was lekarze jaka plec, ja mam nadzieję ze we wrześniu juz cos mi moja gin tez powie

Mmarina lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik skurcze mialam w pierwszej ciazy. Uwierz mi, ze na pewno bys je czula i to bardzo. Wiec nie martw sie, moze to jelita. Aľ skurcze nie sadze :)

KasikP lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Mmarina to super tatuś nie będzie sam chłopem jak to mówiła twoja córeczka ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    a na sledzika czy moge jesc to mi nikt wczoraj nie odpowiedzial :( hehe ale wkoncu wyczytalam sobie w necie ze nawet zalecany jest ;-)
    Przepraszam miałam Ci odpisać, że można ale usnęłam nad telefonem

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Dziewczyny a gdzie o to becikowe sklada sie podanie czy cos? I ciekawa jestem czy mi przysluguje ,bo tak na ta chwile jestem bezrobotna ,chlopak(za kilka mies maz czyli jak dzidzia przyjdzie na swiat to bd juz po slubie) zarabia tak ze 2 tys no i ja mam troche ziemii na siebie i ciekawe czy ta ziemie sie wlicza. Fajnie by bylo jak by wpadlo troche grosza na start ,zawsze cos :) tak wgl to myslalam ze becikowe definitywnie wycofali. Jezeli palnelam jakas glupote to wybaczcie :) nie orientuje sie w tych tematach i ujmuje to w swoje slowa :) Pozdrawiam :)
    Jeśli chodzi o becikowe z gminy ten dodatek do rodzinnego to załatwisz to w opiece społecznej i masz na to rok od urodzenia i dochody biorą za rok poprzedni. A te becikowego od państwa to nie pamiętam ale też masz na to rok czasu od urodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:

gratulacje!!! możesz już odetchnąć z ulga, wiesz co i jak z maleństwem :) nie mogę się doczekać tego badania... :)

Mmarina lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mmarina to super tatuś nie będzie sam chłopem jak to mówiła twoja córeczka ;-)

haha no faktycznie, o ile nic sie nie zmieni. Tak się stali niestety ze mój M trafil do szpitala i nie byl ze mna. Ale jak do niego pojechalam i mu powiedzialam, jeszcze kupilam takie body z kopara to aż sie wzruszyl

kasss lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dla dziewczyn z Krk to bylam u pani dr z volumed. Bardzo mila, wszystko po kolei tlumaczyla, nie miala nic przeciwko żeby przy badaniu byla ze mna siostra. Także polecam

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Aha i dla dziewczyn z Krk to bylam u pani dr z volumed. Bardzo mila, wszystko po kolei tlumaczyla, nie miala nic przeciwko żeby przy badaniu byla ze mna siostra. Także polecam

Super że już jesteś po badaniu i że wszystko ok! Ja też idę do Volumedu. Do dr Nawary-Baran. U niej może byłaś? a i miałaś usg 3d?

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u niej wlasnie bylam. Wrazenia ok

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to bylo 3d tzn genetyczne

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Tak, u niej wlasnie bylam. Wrazenia ok

Dzięki że piszesz :) mój lekarz ją chwalił i ogółem ma dobre opinie. Wiem też że mogę przyjść z mężem. A napisz mi jeszcza proszę czy USG było przez brzuch? I czy całe badanie było na aparacie 3d?

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg bylo przez brzuch i jak mierzyla wszystko to bylo to czarno-białe a od czasu do czasu przełączała na kolorowe tylko mój dzidziuś się wtedy nie chciał ladnie pokazać. Ale zdjęcie dostalam kolorowe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ ‹ 224 225 226 227 228 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ