X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, dzis odpoczywaj i duzo lez. wszystko bedzie dobrze :-)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi głowa do góry. Ja wczoraj miałam plamienia takie lekko brązowe - ale się nie stresowałam. Wiem, że mój polip daje o sobie znać. Poza tym straaasznie mnie wywaliło. Brzuch mam jak w 5 miesiącu a to dopiero 13 tydzień;/ Poza tym wczoraj się kiepsko czułam:( Ale dziś jest lepiej.

Z drugiej strony nie mam na nic ochoty. O sprzątaniu nie myślę. Nie mam siły. Dziś robię sobie przerwę od domowych obowiązków.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana prasuje i pakuje rzeczy a mąż sprząta mieszkanie, bo gdzieś o 3 rano nad morze jedziemy, jestem podekscytowana bo 15 lat tam nie bylam :D tylko jak na zlosc slabo mi i w ogóle zle się czuje...a brzuch juz fajnie widać, kurde ciekawe dlaczego tak wcześnie skoro moja babcia i mama mialy dopiero w 5 miesiącu widoczny...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja od rana prasuje i pakuje rzeczy a mąż sprząta mieszkanie, bo gdzieś o 3 rano nad morze jedziemy, jestem podekscytowana bo 15 lat tam nie bylam :D tylko jak na zlosc slabo mi i w ogóle zle się czuje...a brzuch juz fajnie widać, kurde ciekawe dlaczego tak wcześnie skoro moja babcia i mama mialy dopiero w 5 miesiącu widoczny...
    Ale ci dobrze też bym chciała nad morze jechać ale przez te moje mdłości już sie raczej nie wybierzemy bo na jesien nie mam sensu chyba że gdieś w góry

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak wrócimy to na mazury na weekend do babci męża, a na mdłości i chorobe lokomocyjną mam opaske "sea band" mam nadzieje ze pomoże :) chociaż bardziej przyda się do auta niż na mdłości, bo mi już dawno przeszły i trwały łącznie z 10 dni.

teraz byśmy byli w Egipcie i pływali w basenie...no ale cóż, skoro nie można to trzeba się pocieszyć tym co jest ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do widocznych brzuszków :) właśnie sie ogarniałam i tak przed kapiela zauważyłam, że faktycznie już mi brzusio troche wystaje :) pipki z góry nie widzę wcale ;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja po pracy i znowu w pracy... Dobrze,że juz sierpien sie kończy i wreszcie będzie jedno wesele w tyg a nie dwa czy trzy bo już zmęczona jestem.

Ja nad morzem byłam w lipcu a za tydz jedziemy na 2-3 dni do zakopanego bo mam parcie na oscypka ;)

Kaczamila trż mam straszny problem z wypróżnianiem. Mama mi poleciła czopki glicerynowe bo są bezpieczne. Śliwki mi nie pomogly-może spróbuje w poniedziałek morele bo ja za piciem wody po 2-3 litry nie jestem... zawsze mało piłam i nie potrafie nawet szklanki na raz wypic...

Miłego weekendu Mamuśki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:21

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny.Powiedzcie mi wiecie może co powinno się jeść bo lepiej się wypróżnić? u mnie masakra niekiedy jest ok a niekiedy to się muszę bardzo męczyć... mama mówiła o śliwkach, rodzynkach i suszonych winogronach ale akurat to jest to czego nienawidzę :/ podobno herbatek żadnych przeczyszczających nie wolno pić bo mogą wywołać skurcze (tak gdzieś czytałam). pozdrawiam

gratuluję udanych wizyt, cieszy mnie to że od jakiegoś czasu czytam same dobre wieści:) buziaki
    Sok z surowej marchewki tylko musi być surowa, broń Boże gotowana bo wtedy skutki odwrotne i tak na przyszłość jak wasze pociechy będą miały problemy z kupką to spróbujcie tego soku. Babka opowiadała mi że to jej poradziła jakaś zakonnica co uratowało życie mojemu wujkowi bo kilka dni jako maleństwo nie mógł zrobić kupki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to oczywiście witam i chwalę się że weszłam dziś w drugi trymestr

kasss, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, MamaAdasia, bella82, Emily83, Madziulka456 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super:) 2gi trymestr to już wynik. Mnie to czeka za 2 tygodnie - to i urlop :)

Sarah udanego urlopu :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka my to prawie ten sam wiek naszych maluszkow;)na kiedy masz termin;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze 2tyg i drugi trymestr:) Alr za to jutro upragniony 12 tc :D Za tydz wizyta i może wreszcie troszke spokoju ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś od rana zasówam..moje niby skurcze nie zniknęły więc narazie łykam nospe troszkę pomaga..ale martwi Mnie co to jest??? Teraz mam chwilkę odpoczynku i zabieram się za szarlotkę klasyczną na kruchym cieście z dużą ilością cukru pudru mam nadzieję że mi wyjdzie :)

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję drugiego trymestru :-) mi zostały dwa dni do tej magicznej daty ;-) co do zaparć to mi pomagają suszone śliwki. Ale Wam dziewczyny zazdroszcze tych wyjazdów, zwłaszcza nad morze. Moje wakacje w tym roku były w szpitalu. Tym które wyjeżdżają życzę udanego wypoczynku ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny ;)

Ja dzisiaj po obiadku u mamy i po długim spacerze ;-)
    Wróciłam do domu i będę robić racuchy z jabłkami i czekam na męża bo o 19 kończy dyżur ;-)

A dla tych którzy nie lubią pić dużo wody polecam MUSZYNIANKE zawiera wapń i magnez , jest dobra w smaku nie to co siki Cisowianki ;-)

Dorka Gratuluje IItrymestru :-* mnie cieszy kwiatuszek na trójeczce w suwaczku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:09

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała liczne leukocyty i florę bakteryjną w moczu? Dziś odebrałam wynik i niestety mam coś takiego, dostałam antybiotyk "AMOTAKS" , martwię się.. jak nie urok to sraczka, na prawdę. Na razie słyszę tylko złe wieści, jak nie bóle w podbrzuszu,to twarda macica, to infekcja w pochwie, to teraz jeszcze to...:( Załamie się :( :(

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi69 ja miałam leukocyty to pewnie jakas infekcja miałam tez liczne bakterie i grzyby ale dostałam antybiotyk dopochwowy i przeszło

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. A jak wasza waga przytylyscie już coś czy nic? Ja dziś z mężem pobierałam i mam nadzieje ze wiele nie przytyje :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak na razie nie przytylam nic. ale brzuch mi sie powiekszyl :-)
    a mnie tak glowa zaczela bolec, ze szok :-/ i to tak nagle :-( nie chce brac apap-u ale nie wiem czy bede miala inne wyjscie :-(

• justwol Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała liczne leukocyty i florę bakteryjną w moczu? Dziś odebrałam wynik i niestety mam coś takiego, dostałam antybiotyk "AMOTAKS" , martwię się.. jak nie urok to sraczka, na prawdę. Na razie słyszę tylko złe wieści, jak nie bóle w podbrzuszu,to twarda macica, to infekcja w pochwie, to teraz jeszcze to...:( Załamie się :( :(

Mam tak samo. Duża ilość bakterii w drogach moczowych, dostałam krem dopochwowy, wczoraj wzięłam ostatnią dawkę i mam nadzieję, że nie będę musiała do tego wracać bo ostatnio brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy to nie jest związane z tym lekiem - dalacin.
    Ogólnie infekcje w drogach moczowych są dość powszechne w ciąży.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ