X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, dzis odpoczywaj i duzo lez. wszystko bedzie dobrze :-)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi głowa do góry. Ja wczoraj miałam plamienia takie lekko brązowe - ale się nie stresowałam. Wiem, że mój polip daje o sobie znać. Poza tym straaasznie mnie wywaliło. Brzuch mam jak w 5 miesiącu a to dopiero 13 tydzień;/ Poza tym wczoraj się kiepsko czułam:( Ale dziś jest lepiej.

Z drugiej strony nie mam na nic ochoty. O sprzątaniu nie myślę. Nie mam siły. Dziś robię sobie przerwę od domowych obowiązków.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana prasuje i pakuje rzeczy a mąż sprząta mieszkanie, bo gdzieś o 3 rano nad morze jedziemy, jestem podekscytowana bo 15 lat tam nie bylam :D tylko jak na zlosc slabo mi i w ogóle zle się czuje...a brzuch juz fajnie widać, kurde ciekawe dlaczego tak wcześnie skoro moja babcia i mama mialy dopiero w 5 miesiącu widoczny...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja od rana prasuje i pakuje rzeczy a mąż sprząta mieszkanie, bo gdzieś o 3 rano nad morze jedziemy, jestem podekscytowana bo 15 lat tam nie bylam :D tylko jak na zlosc slabo mi i w ogóle zle się czuje...a brzuch juz fajnie widać, kurde ciekawe dlaczego tak wcześnie skoro moja babcia i mama mialy dopiero w 5 miesiącu widoczny...
    Ale ci dobrze też bym chciała nad morze jechać ale przez te moje mdłości już sie raczej nie wybierzemy bo na jesien nie mam sensu chyba że gdieś w góry

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak wrócimy to na mazury na weekend do babci męża, a na mdłości i chorobe lokomocyjną mam opaske "sea band" mam nadzieje ze pomoże :) chociaż bardziej przyda się do auta niż na mdłości, bo mi już dawno przeszły i trwały łącznie z 10 dni.

teraz byśmy byli w Egipcie i pływali w basenie...no ale cóż, skoro nie można to trzeba się pocieszyć tym co jest ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do widocznych brzuszków :) właśnie sie ogarniałam i tak przed kapiela zauważyłam, że faktycznie już mi brzusio troche wystaje :) pipki z góry nie widzę wcale ;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja po pracy i znowu w pracy... Dobrze,że juz sierpien sie kończy i wreszcie będzie jedno wesele w tyg a nie dwa czy trzy bo już zmęczona jestem.

Ja nad morzem byłam w lipcu a za tydz jedziemy na 2-3 dni do zakopanego bo mam parcie na oscypka ;)

Kaczamila trż mam straszny problem z wypróżnianiem. Mama mi poleciła czopki glicerynowe bo są bezpieczne. Śliwki mi nie pomogly-może spróbuje w poniedziałek morele bo ja za piciem wody po 2-3 litry nie jestem... zawsze mało piłam i nie potrafie nawet szklanki na raz wypic...

Miłego weekendu Mamuśki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:21

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny.Powiedzcie mi wiecie może co powinno się jeść bo lepiej się wypróżnić? u mnie masakra niekiedy jest ok a niekiedy to się muszę bardzo męczyć... mama mówiła o śliwkach, rodzynkach i suszonych winogronach ale akurat to jest to czego nienawidzę :/ podobno herbatek żadnych przeczyszczających nie wolno pić bo mogą wywołać skurcze (tak gdzieś czytałam). pozdrawiam

gratuluję udanych wizyt, cieszy mnie to że od jakiegoś czasu czytam same dobre wieści:) buziaki
    Sok z surowej marchewki tylko musi być surowa, broń Boże gotowana bo wtedy skutki odwrotne i tak na przyszłość jak wasze pociechy będą miały problemy z kupką to spróbujcie tego soku. Babka opowiadała mi że to jej poradziła jakaś zakonnica co uratowało życie mojemu wujkowi bo kilka dni jako maleństwo nie mógł zrobić kupki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to oczywiście witam i chwalę się że weszłam dziś w drugi trymestr

kasss, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, MamaAdasia, bella82, Emily83, Madziulka456 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super:) 2gi trymestr to już wynik. Mnie to czeka za 2 tygodnie - to i urlop :)

Sarah udanego urlopu :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka my to prawie ten sam wiek naszych maluszkow;)na kiedy masz termin;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze 2tyg i drugi trymestr:) Alr za to jutro upragniony 12 tc :D Za tydz wizyta i może wreszcie troszke spokoju ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • KasikP Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś od rana zasówam..moje niby skurcze nie zniknęły więc narazie łykam nospe troszkę pomaga..ale martwi Mnie co to jest??? Teraz mam chwilkę odpoczynku i zabieram się za szarlotkę klasyczną na kruchym cieście z dużą ilością cukru pudru mam nadzieję że mi wyjdzie :)

f2w33e3kknv0oblb.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję drugiego trymestru :-) mi zostały dwa dni do tej magicznej daty ;-) co do zaparć to mi pomagają suszone śliwki. Ale Wam dziewczyny zazdroszcze tych wyjazdów, zwłaszcza nad morze. Moje wakacje w tym roku były w szpitalu. Tym które wyjeżdżają życzę udanego wypoczynku ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny ;)

Ja dzisiaj po obiadku u mamy i po długim spacerze ;-)
    Wróciłam do domu i będę robić racuchy z jabłkami i czekam na męża bo o 19 kończy dyżur ;-)

A dla tych którzy nie lubią pić dużo wody polecam MUSZYNIANKE zawiera wapń i magnez , jest dobra w smaku nie to co siki Cisowianki ;-)

Dorka Gratuluje IItrymestru :-* mnie cieszy kwiatuszek na trójeczce w suwaczku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:09

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała liczne leukocyty i florę bakteryjną w moczu? Dziś odebrałam wynik i niestety mam coś takiego, dostałam antybiotyk "AMOTAKS" , martwię się.. jak nie urok to sraczka, na prawdę. Na razie słyszę tylko złe wieści, jak nie bóle w podbrzuszu,to twarda macica, to infekcja w pochwie, to teraz jeszcze to...:( Załamie się :( :(

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi69 ja miałam leukocyty to pewnie jakas infekcja miałam tez liczne bakterie i grzyby ale dostałam antybiotyk dopochwowy i przeszło

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. A jak wasza waga przytylyscie już coś czy nic? Ja dziś z mężem pobierałam i mam nadzieje ze wiele nie przytyje :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak na razie nie przytylam nic. ale brzuch mi sie powiekszyl :-)
    a mnie tak glowa zaczela bolec, ze szok :-/ i to tak nagle :-( nie chce brac apap-u ale nie wiem czy bede miala inne wyjscie :-(

• justwol Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała liczne leukocyty i florę bakteryjną w moczu? Dziś odebrałam wynik i niestety mam coś takiego, dostałam antybiotyk "AMOTAKS" , martwię się.. jak nie urok to sraczka, na prawdę. Na razie słyszę tylko złe wieści, jak nie bóle w podbrzuszu,to twarda macica, to infekcja w pochwie, to teraz jeszcze to...:( Załamie się :( :(

Mam tak samo. Duża ilość bakterii w drogach moczowych, dostałam krem dopochwowy, wczoraj wzięłam ostatnią dawkę i mam nadzieję, że nie będę musiała do tego wracać bo ostatnio brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy to nie jest związane z tym lekiem - dalacin.
    Ogólnie infekcje w drogach moczowych są dość powszechne w ciąży.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ