X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny,od dwóch dni zalewa mnie dosłownie! mlecznym sluzem.Wiem ,ze jest zwiększony na początku ciąży ale to jakąś masakra-Po prostu kapie ze mnie i ciągle mam wrażenie że sie posiusialam! Ma tak Ktoras? Przepraszam za doslownosc..

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun ja tez mam czasami takie wrazenie, nie raz zagladalam w gatki z przerazeniem bo wydawalo mi sie, ze krwawie. podobno wieksza ilosc sluzu w ciazy to normalne :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun ja tak miewam. Nie zawsze ale zdarza się. Mój lekarz nie widzi w tym nic dziwnego.

A ja mam dziś kryzys - idę na chrzciny (te gdzie miałam być chrzestną) i lubię w takich sytuaacjach wyglądać dobrze. W ogóle lubię wyglądać dobrze do czego przyznaje się bez bicia :) a dziś wyglądam co najwyżej średnio. Mam koszmarne włosy, szarą cerę a większość rzeczy które przymierzyłam w ogóle na mnie nie leży. Więc mam doła :/

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze,trochę sie tym martwię bo to tak nagle mi sie przytrafiło :-/

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett na pewno wygladasz super :-) hormony nam szaleja i wydaje nam sie, ze jestesmy malo atrakcyjne :-/ wiec glowa do gory :-)

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie nie bylo. co u was slychac?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej dziewczyny!
    ja wczoraj z bolu glowy odpadlam o 21 :-/ i dzis wstalam przed 9! dzis glowa niestety tez pobolewa :-/
    u mnie brzuch lekko odstaje ale dopiero pod wieczor, a chcialabym zeby juz byl widoczny :-)

;)
    NA bol głowy polecam plastry Apap Ice ;) na mnie ogolnie Apap nie ddziala ale te plastry sa rewelacyjne! ;) nie sa drogie i calkowicie bezpieczne dla kobiet w ciazy bo dzialaja miejscowo... jedyny minus ze nie mozesz z nimi wyjsc tylko siedziec w domu bo jak nakleisz na czolo nczy skronie to wyglada troche smiesznie :P

Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ależ dziś jest beznadziejna pogoda. Nic tylko owinąć się kołderką i spać.

Szukam w necie legginsów ciążowych. Może , któraś z was ma sprawdzone stronki.

Pozdrawiam i miłego dzionka!

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj trafilam na izbe przyjec bo rano mialam lekkie krwawienie. Na szczescie dzidzia cala. To byla z szyjki. Jest wszystko ok, krew juz nie leci ale poleze dzisiaj i chyba jutro pojde do mojego gina

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ja też ostatnio mam dużo białego sluzu. Wczoraj maz wyciągnął mnie na koncert mimo ze nie chciałam bo ostatnio Nidzie nie chce mi się chodzić zgodziłam się było nawet ok ale nic nie mogłam ubrać na siebie wszystko ciasne.Scarlet ja też czuje ze zle wyglądam choć wszyscy mówią ze to nie prawda moze nam się tylko tak wydaje;-) U mnie wczoraj zły sen znowu to krwawienie a ja sama w domu nie ma mnie kto do szpitala zawieść juz bym chciała czwartek;-)

noa8 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    A ja dzisiaj trafilam na izbe przyjec bo rano mialam lekkie krwawienie. Na szczescie dzidzia cala. To byla z szyjki. Jest wszystko ok, krew juz nie leci ale poleze dzisiaj i chyba jutro pojde do mojego gina
    Mądzik lez i odpoczywaj dobrze ze z dzidzia wszystko ok ;-)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ;)
    NA bol głowy polecam plastry Apap Ice ;) na mnie ogolnie Apap nie ddziala ale te plastry sa rewelacyjne! ;) nie sa drogie i calkowicie bezpieczne dla kobiet w ciazy bo dzialaja miejscowo... jedyny minus ze nie mozesz z nimi wyjsc tylko siedziec w domu bo jak nakleisz na czolo nczy skronie to wyglada troche smiesznie :P

to dziekuje, kupie. wczoraj nawet na nie patrzylam w rossmanie ale jakos mnie nie przekonaly i w ostatniej chwili odlozylam. ale teraz kupie i sprawdze :-) chociaz mam nadzieje, ze taki bol jak wczoraj juz nie powroci ;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik lez i sie relaksuj :-*

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:17

Niunia86, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Melduję się po piątkowej wizycie :) Okazało się, że mąż mógł sobie zrobić wolny dzień i razem byliśmy na wizycie :) Wymiary Bąbla:
    CRL = 54,1 mm 12t0d
    BPD = 20,8 mm 12t3d
    AC = 59,0 mm
    płyn owodniowy prawidłowy, ruchy płodu obecne (wiercił się i machał do nas rączką :)), ocena anatomii płodu (16 elementów, w tym organy i kończyny) wszystkie prawidłowe
    NT = 2 mm
    kość nosowa prawidłowa

tylko na wyniku mam, że przepływów w przewodzie żylnym i przez zastawkę nie uwidoczniono, ale to pewnie ze względu na sprzęt, bo to była zwykła wizyta na nfz u mojego ginekologa prowadzącego. Z tego też powodu nie było mowy o określeniu płci.

Dostałam 8 zdjęć i tak jak powiedziałam po pozytywnych wynikach pojechałam po upatrzone pierwsze, i pewnie na długi czas jedyne, ubranko dla Malucha.

2hrg5tj.jpg

28h332u.jpg

qsw8z4.jpg

W poniedziałek idę do szpitala na badania prenatalne, na które dostałam skierowanie (chociaż nie wiem czy mnie w ogóle przyjmą, bo coś przy rejestracji marudzili, że mi się nie należy). Ciekawe czy czegoś więcej się dowiem.

Udanej Niedzieli wszystkim Mamom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 12:43

Emily83, kasss, Niunia86, bella82, Anastacia33, Madziq lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam drugi trymestr a dzisiaj szpital... Przestaje wierzyc w ta magiczna granice :/

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super wiesci!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Mi w 10tyg tez odstawal ,w 12 zniknął wraz z wzdeciami ;) teraz pomalutku sie pojawia ale juz napewno ciazowy :P

aaaaa to wzdęcia :D to z jednej strony fajnie bo bałam się jaki brzuch będę miała za miesiąc jak teraz już tak odstaje. A ból piersi macie? bo mi od kilku dni przeszło. dziwnie się z tym czuję bo to był dla mnie jedyny widoczny objaw ciąży ;) a teraz to juz tylko luteina przypomina o mym stanie..

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super. Skoro masz skierowanie to ci się należy choć i tak co najważniejsze to juz wiesz;-)

MartaM lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka mi też praktycznie ból piersi przeszedł. Madzik wszystko będzie dobrze!!!! Myśl pozytywnie! Odpoczywaj sobie Kochana! Ja też dziś na wkładad mam brązowe plamienie... Chyba faktycznie tez nie wierzę w tą magiczna granice. Ale staram się myśleć tylko pozytywnie :-)

Madziulka456, Madzik82 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ