Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySlodka czy w ten delikatny sposob probujesz nas przywolac do porządku z wpisywaniem dat wizyt?
ja najczęściej korzystam z telefonu a to forum do telefonu nie jest przystosowane
podoba mi sie pomysł z podawaniem płci, imienia przynajmniej ja pewnie długo nie wybiorę
jak w wroce uzupelnie co trzeba
Wrocil moj mąż tzn ze idziemy razem. Strasznie sie cieszę tzn taki byl plqn ale balam się ze nie uda mu sie wyjsc z pracy wcześniej.bella82, slodka100, kasss lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Witam dziewczyny
załączam link do warsztatów, znalazłam je przypadkiem na str internetowej może u którejś z Was w mieście będą takie warsztaty to skorzystacie myślę że fajna rzecz:) Dwa rodzaje warsztatów Będę mamą i Jestem mamą, na str internetowej jest lista tematów poruszanych na warsztatach
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html
Ja się zapisałam. U mnie warsztaty odbędą się dopiero 24.10, w dodatku w piątek w godzinach popołudniowych, więc mąż nie znajdzie wymówki
Dorka1979 wrote:Pytam się o to ponieważ ja byłam mniej więcej w tym samym tygodniu ciąży na genetycznym i u mnie przezierność karkowa wyszła 2,1mm i lekarz powiedział że jest dobrze i mieści się w normach i sprawdziłam jakie są te normy. Było napisane że dobrze by było gdyby nie przekroczyło 2,5mm czyli u mnie jest blisko a żadna z Was nie miała podobnego wyniku tylko wszystkie poniżej 2, i doczytałam że to też zależy od wielkości dziecka a moja miała 7,33cm i teraz już zgłupłam
Dorka ja byłam na normalnej wizycie u lekarza prowadzącego i przy CRL 54,1 mm przezierność lekarz określił na 2 mm. Też chciałam podpytać czy to trochę nie za dużo, to najpierw trochę ze mnie pożartował, że za dużo czytam dr googla i kazał mężowi zacząć mnie pilnować, a później wytłumaczył, że te pomiary są obarczone dużym ryzykiem błędu, że nawet wynik powyżej granicy 2,5 mm najczęściej nie oznacza niczego złego, jeżeli pozostałe parametry są w normie. I odwrotnie dziecko może być obarczone chorobami genetycznymi przy niskiej przezierności. Wszystko zależy od pozostałych markerów.
Po wizycie byłam przeszczęśliwa, z mężem świętowaliśmy, a później dopadło mnie zwątpienie, zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu informacji czy 2 mm to jednak nie za dużo, szczególnie przy dość niskim CRL. No i 2 dni chodziłam struta.
Po 3 dniach miałam badanie prenatalne (na trochę lepszym sprzęcie), na których przy CRL 67,7 mm przezierność wynosiła 1,9 mm. A przecież niemożliwe żeby maluch w ciągu 3 dni urósł prawie 1,5 cm! Trzeba traktować te pomiary z lekkim dystansem, bo przecież te kilka mm zależy od sprzętu, od tego jak maluch się ułoży, jak lekarz kursor ustawi itp.
Po badaniach usłyszałyśmy, że wszystko jest w porządku i tego się trzeba trzymać!Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:hey laseczki
jak chodzi o liste to dolozylam do niej plec i imie, wiec jak juz bedziemy znaly plec (badz te co juz znaja) i imie takze to mozna wpisywac
uzupelniajcie wasze daty nast wizyt bo widze ze wam sie cos nie chcea fajnie jest zerknac na pelna liste i wiedziec kto dzis idzie do gina
czy moge prosic o linka do listychce podopisywac swoje daty, nie chce byc na czarnej liscie
-
wiecie dziewczyny, odwiedziłam ten wątek i mam przemyślenie(moje, prywatne, nikt nie musi się z nimi zgadzać).. przecież każdy szuka swojego miejsca, każdy chce dobrze się czuć i jeśli akurat niektórym z nich nie pasuje dany watek, to nie widzę powodów dla których nie mają znaleźć sobie miejsca, gdzie będą czuć się dobrze - to się nazywa wolność wyboru
sama się przyznam, że na początku ciąży, nie mogłam czytać "naszego" wątku, bo mnie mocno stresował, tyle czarnych scenariuszy, tyle przerażenia i obaw - ja rozumiem, że każda z nas przeżywała to na własny sposób, jedne potrzebowały się wygadać z obaw, inne ciszy i spokoju.. widząc co się tu dzieje - sama odpuściłam sobie na kilka tygodni forum, nie chciałam się negatywnie nakręcać - jedne mogą to potępiać, ale przecież jednoczy nas wspólny cel: oczekiwanie; i najważniejsze to nasze dobre samopoczucie, zatem kończąc mój wywód...
Cieszę się, że dziewczyny znalazły swoje miejsce, przykre tylko to, że nie jest ono takie same dla nas wszystkich
a z innej beczki - co dziś macie na obiadek?Dorka1979, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość
-
cześć kobietki
Gratuluję udanych wizyt. Trzymam kciuki za kolejnedzisiejsze.
Wstałam dziś z super samopoczuciem a tu dopadł mnie katar,leci mi z nosa:( cholera jasna a już myślałam,że się ustrzegę tego:)
U mnie rosołek i gulasz mięsno-warzywny pewnie z jakąś kasząWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:34
-
oj jasmin wpsolczuje ja od wczoraj wieczora walcze z bolem glowy ale nie chce narazie brac tabletek jakos wytrzymam bo mam nadzieje ze mi dzis najdalej jutro przejdzie
a jak chodzi o laseczki ktore nas opuscily no to trudno taki los kazdy robi to co chce, nie mam do nikogo zadnych pretensji ale mysle ze fajnie by bylo gdyby na naszej liscie byly osoby ktore sa na marcowkach tutaj a nie gdzie indziej i maja swoja inna liste wiec mogly by sie wykreslic bo i tak u nas nie beda nic w liscie juz aktualizowac wiec pozwolilam sobie pare osob wykreslic jezeli wykreslilam kogos kto jednak tu zagladam to przepraszam i prosze mnie poprawic
Rybenki nie wykreslalam bo chyba nas podczytuje no i jest zalozycielka tego watkujasmin, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaM wrote:Dorka ja byłam na normalnej wizycie u lekarza prowadzącego i przy CRL 54,1 mm przezierność lekarz określił na 2 mm. Też chciałam podpytać czy to trochę nie za dużo, to najpierw trochę ze mnie pożartował, że za dużo czytam dr googla i kazał mężowi zacząć mnie pilnować, a później wytłumaczył, że te pomiary są obarczone dużym ryzykiem błędu, że nawet wynik powyżej granicy 2,5 mm najczęściej nie oznacza niczego złego, jeżeli pozostałe parametry są w normie. I odwrotnie dziecko może być obarczone chorobami genetycznymi przy niskiej przezierności. Wszystko zależy od pozostałych markerów.
Po wizycie byłam przeszczęśliwa, z mężem świętowaliśmy, a później dopadło mnie zwątpienie, zaczęłam przekopywać internet w poszukiwaniu informacji czy 2 mm to jednak nie za dużo, szczególnie przy dość niskim CRL. No i 2 dni chodziłam struta.
Po 3 dniach miałam badanie prenatalne (na trochę lepszym sprzęcie), na których przy CRL 67,7 mm przezierność wynosiła 1,9 mm. A przecież niemożliwe żeby maluch w ciągu 3 dni urósł prawie 1,5 cm! Trzeba traktować te pomiary z lekkim dystansem, bo przecież te kilka mm zależy od sprzętu, od tego jak maluch się ułoży, jak lekarz kursor ustawi itp.
Po badaniach usłyszałyśmy, że wszystko jest w porządku i tego się trzeba trzymać! -
kaczamila wrote:Witam dziewczyny
załączam link do warsztatów, znalazłam je przypadkiem na str internetowej może u którejś z Was w mieście będą takie warsztaty to skorzystacie myślę że fajna rzecz:) Dwa rodzaje warsztatów Będę mamą i Jestem mamą, na str internetowej jest lista tematów poruszanych na warsztatach
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.htmlkaczamila lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny