X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Joanna wszystko będzie dobrze musisz w to wierzyć my oczywiście będziemy trzymać kciuki za was z całych sił;)
    Niunia co kupiłaś pochwal się?

Mój pierwszy zakup :)

bj62c.jpg

PS. Jednak po porannym zaaplikowaniu witamin dla ciężarnych zwróciłam całe śniadanie... :/ Dam im szanse jeszcze jutro-jak się powtórzy to dzwonię do lekarza,żeby polecił inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:37

MamaAdasia, kasss, Anastacia33, Madzik82, Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 tyle Cie nie bylo ze juz myslalysmy ze od nas odeszlas , niestety tak to jest ale szkoda nerwow jutro juz beda napewno dobre wiesci.
    Joanna bedzie dobrze musi byc!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi robilysmy porzadki w naszej liscie aby byla.aktualna i napewno przez przypadek Cie nie ma. Wpisuj sie na nowo! ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to nieco niepoważne..no nie dość, ze płacisz, to jeszcze tak Cię traktują..ech

niunia - chyba zmiana będzie konieczna..

Niunia86 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wy, jak mam od was odejść, przecież marzec jest nasz ;) gdy miałam chwilke to czytałam co tam u was, fajnie, że już niektóre znają płeć, u mnie to pewnie potrwa troche dłużej. ciekawa jestem jutrzejszej wizyty bo już 2 tygodnie nie widziałam mojego bąbla

ps. powiem wam, że ja już też pokupowałam troche rzeczy, ale na razie tylko w secondhandach i to same markowe h&m itd. i troche poszalałam ale to tak tanie, że nawet jak się okaże że pół będzie leżało(bo brałam na chłopca i dziewczynke to co mi sie podobało) to nie będzie żal, przyda się na drugie ;P a nowe rzeczy kupimy jak już poznamy płeć, w tesco są pięęęęęknie rzeczy i jakie fajne trampeczki itp. ;D i w pepco to samo!

kasss lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Sarah to nieco niepoważne..no nie dość, ze płacisz, to jeszcze tak Cię traktują..ech

niunia - chyba zmiana będzie konieczna..

jaka zmiana ????

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek zmiana witamin. Bo po tych zwracam cale śniadanie... :/

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mój pierwszy zakup :)

http://pl.tinypic.com/r/f35b38/8

PS. Jednak po porannym zaaplikowaniu witamin dla ciężarnych zwróciłam całe śniadanie... :/ Dam im szanse jeszcze jutro-jak się powtórzy to dzwonię do lekarza,żeby polecił inne :)

niunia jak wklejasz zdjecia przez tinypic to wklejaj te z drugiej linijki gdzie jest napisane chyba IMG wtedy wklei Ci fotke a nie linka... bo ja np nie moge takich linkow otwierac... ;/ ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmniejszyłam rozmiar i jest :) Bo wcześniej było za wielkie i nic nie było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:39

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok. Junior rośnie, bije mu serducho, kość nosowa wyraźna, NT w normie :) po rozmowie z lekarka zdecydowałam sie na testy z krwi (decyzja męża), wyniki będą w piątek ale jestem w miarę spokojna. Junior ma juz jakies 6, 5 cm i nadal pozostaje Juniorem choc to oczywiście nie jest na 100% pewne.
    Dzięki za wszystkie kciuki :)

MamaAdasia, Sarah88, kasss, konwalianka, SunSun, Niunia86, Madzik82, Emily83, Rubi, bella82, Dorka1979, Mmarina lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet gratulacje ;)
    Niunia śliczne ubranko witaminy raczej już bedziesz musiała zmienić ja tak dawałam im szanse kolejnego dnia i następnego i tak prawie 2 tyg i zle sie czułam cały czas teraz o niebo lepiej;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam co napisałyście jak mnie nie było i połowę pewnie już zapomniałam :) Niunia fajny zakup. Joanna mocno trzymam za Ciebie kciuki - 70% to wbrew pozorom bardzo dużo. Dorka nie martw się jeśli lekarz mówi, że jest ok - ja jestem zdania, że jeśli coś nas niepokoi to wszystko trzeba sprawdzić nawet jeśli ktoś uzna nas za histeryczki. Ale jeśli lekarze mówią ma, że jest ok to im zaufajmy i nie szukajmy sobie powodów do stresu.

A z ciekawostek to ja miałam dziś całe USG przez brzuch. W piątek mam wizytę u lekarza prowadzącego - pewnie nie będzie mnie już badał tylko da mi L4. Choć zobaczymy bo dziś lekarka patrząc na to moje łożysko była mniej zachowawcza niż mój lekarz - ona kazała mi bardziej się oszczędzać niż cały czas leżeć. Dla mnie to cudowna wiadomość i liczę, że lekarz prowadzący powie mi to samo.

Anastacia cały czas trzymam za Ciebie kciuki - daj znać co tam :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara daj jutro znac po wynikach. Mnie tak samo wstrzymywali z wynikiem hiv... Myslalam, ze umre z nerwow.

Joanna co dokladnie jest z Twoimi zylami? To powazne? :(

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrzę na tą naszą listę i wygląda na to, że ja najdłużej się starałam bo prawie 24 miesiące , ale całe szczęście , że już jestem na tym etapie :) a na warsztaty też się zapisałam dziękuję za link :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet a ja umieram z ciekawości jak u ciebie usg...ja za 20 minut wychodze na usg dzwinil gin ze mam byc juz na 18.15

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia raz jeszcze - trzymam kciuki bardzo mocno. U mnie na szczęście lekarka od razu zmierzyła NT i pokazała mi kość nosową, cały czas też mówiła co robi i czy jest ok więc dla mnie to była minimalizacja stresu. Nie lubię jak lekarz milczy przez całe badanie, każe mi się ubrać a dopiero potem coś mówi.

Blanka - najważniejsze, że efekt starań jest :)

A ja właśnie kupiłam na Allegro dwie pary legginsów ciążowych, zamówiłam witaminy i zastanawiam się na poduszką ale to może już nie dziś bo dzisiejsza ilość i wysokość wypłat z konta mnie przeraża :) za usg i badanie krwi zapłaciłam 400,00 zł ale nie żałuję bo najważniejsze, że wszystko jest ok :) Po raz pierwszy od tygodnia była też dziś w hipermarkecie i nie wiedziałam, że taka prozaiczna czynność może tak cieszyć :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli rano mdli was po witaminach to starajcie się je brać przed snem :) to pomaga bo prześpicie te mdłości

Dorka1979 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka 85 teraz możesz powiedzieć ze warto było tyle czekać bo udało się i to najważniejsze;-) jasmin też chyba długo się starała o ile dobrze pamiętam;-) Anastacia trzymamy kciuki daj znać po;-)
    Do mnie znowu wróciła infekcja a myślałam ze mam juz to za sobą...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze sie Wam wyzalic, ze od okolo 12 w poludnie tak sie zle czuje
    :-(
    sciskalam sie z kibelkiem, i caly czas mnie mdli :-( juz myslalam, ze bedzie odpuszczac a tu takie numery :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:42

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Myślę, że takie warsztaty to fajna sprawa, niestety będę w tych godzinach w pracy, a szkoda bo myślę, że można się z takich warsztatów co nieco dowiedzieć... ale cóż chciałam wrócić do pracy to teraz mam... patrzyłam też na jogę dla kobiet w ciąży ale większość jest w porannych godzinach a to też mi nie pasuje :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ