X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Joanna wszystko będzie dobrze musisz w to wierzyć my oczywiście będziemy trzymać kciuki za was z całych sił;)
    Niunia co kupiłaś pochwal się?

Mój pierwszy zakup :)

bj62c.jpg

PS. Jednak po porannym zaaplikowaniu witamin dla ciężarnych zwróciłam całe śniadanie... :/ Dam im szanse jeszcze jutro-jak się powtórzy to dzwonię do lekarza,żeby polecił inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:37

MamaAdasia, kasss, Anastacia33, Madzik82, Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 tyle Cie nie bylo ze juz myslalysmy ze od nas odeszlas , niestety tak to jest ale szkoda nerwow jutro juz beda napewno dobre wiesci.
    Joanna bedzie dobrze musi byc!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi robilysmy porzadki w naszej liscie aby byla.aktualna i napewno przez przypadek Cie nie ma. Wpisuj sie na nowo! ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to nieco niepoważne..no nie dość, ze płacisz, to jeszcze tak Cię traktują..ech

niunia - chyba zmiana będzie konieczna..

Niunia86 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wy, jak mam od was odejść, przecież marzec jest nasz ;) gdy miałam chwilke to czytałam co tam u was, fajnie, że już niektóre znają płeć, u mnie to pewnie potrwa troche dłużej. ciekawa jestem jutrzejszej wizyty bo już 2 tygodnie nie widziałam mojego bąbla

ps. powiem wam, że ja już też pokupowałam troche rzeczy, ale na razie tylko w secondhandach i to same markowe h&m itd. i troche poszalałam ale to tak tanie, że nawet jak się okaże że pół będzie leżało(bo brałam na chłopca i dziewczynke to co mi sie podobało) to nie będzie żal, przyda się na drugie ;P a nowe rzeczy kupimy jak już poznamy płeć, w tesco są pięęęęęknie rzeczy i jakie fajne trampeczki itp. ;D i w pepco to samo!

kasss lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Sarah to nieco niepoważne..no nie dość, ze płacisz, to jeszcze tak Cię traktują..ech

niunia - chyba zmiana będzie konieczna..

jaka zmiana ????

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek zmiana witamin. Bo po tych zwracam cale śniadanie... :/

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mój pierwszy zakup :)

http://pl.tinypic.com/r/f35b38/8

PS. Jednak po porannym zaaplikowaniu witamin dla ciężarnych zwróciłam całe śniadanie... :/ Dam im szanse jeszcze jutro-jak się powtórzy to dzwonię do lekarza,żeby polecił inne :)

niunia jak wklejasz zdjecia przez tinypic to wklejaj te z drugiej linijki gdzie jest napisane chyba IMG wtedy wklei Ci fotke a nie linka... bo ja np nie moge takich linkow otwierac... ;/ ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmniejszyłam rozmiar i jest :) Bo wcześniej było za wielkie i nic nie było widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 15:39

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok. Junior rośnie, bije mu serducho, kość nosowa wyraźna, NT w normie :) po rozmowie z lekarka zdecydowałam sie na testy z krwi (decyzja męża), wyniki będą w piątek ale jestem w miarę spokojna. Junior ma juz jakies 6, 5 cm i nadal pozostaje Juniorem choc to oczywiście nie jest na 100% pewne.
    Dzięki za wszystkie kciuki :)

MamaAdasia, Sarah88, kasss, konwalianka, SunSun, Niunia86, Madzik82, Emily83, Rubi, bella82, Dorka1979, Mmarina lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet gratulacje ;)
    Niunia śliczne ubranko witaminy raczej już bedziesz musiała zmienić ja tak dawałam im szanse kolejnego dnia i następnego i tak prawie 2 tyg i zle sie czułam cały czas teraz o niebo lepiej;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam co napisałyście jak mnie nie było i połowę pewnie już zapomniałam :) Niunia fajny zakup. Joanna mocno trzymam za Ciebie kciuki - 70% to wbrew pozorom bardzo dużo. Dorka nie martw się jeśli lekarz mówi, że jest ok - ja jestem zdania, że jeśli coś nas niepokoi to wszystko trzeba sprawdzić nawet jeśli ktoś uzna nas za histeryczki. Ale jeśli lekarze mówią ma, że jest ok to im zaufajmy i nie szukajmy sobie powodów do stresu.

A z ciekawostek to ja miałam dziś całe USG przez brzuch. W piątek mam wizytę u lekarza prowadzącego - pewnie nie będzie mnie już badał tylko da mi L4. Choć zobaczymy bo dziś lekarka patrząc na to moje łożysko była mniej zachowawcza niż mój lekarz - ona kazała mi bardziej się oszczędzać niż cały czas leżeć. Dla mnie to cudowna wiadomość i liczę, że lekarz prowadzący powie mi to samo.

Anastacia cały czas trzymam za Ciebie kciuki - daj znać co tam :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara daj jutro znac po wynikach. Mnie tak samo wstrzymywali z wynikiem hiv... Myslalam, ze umre z nerwow.

Joanna co dokladnie jest z Twoimi zylami? To powazne? :(

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrzę na tą naszą listę i wygląda na to, że ja najdłużej się starałam bo prawie 24 miesiące , ale całe szczęście , że już jestem na tym etapie :) a na warsztaty też się zapisałam dziękuję za link :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet a ja umieram z ciekawości jak u ciebie usg...ja za 20 minut wychodze na usg dzwinil gin ze mam byc juz na 18.15

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia raz jeszcze - trzymam kciuki bardzo mocno. U mnie na szczęście lekarka od razu zmierzyła NT i pokazała mi kość nosową, cały czas też mówiła co robi i czy jest ok więc dla mnie to była minimalizacja stresu. Nie lubię jak lekarz milczy przez całe badanie, każe mi się ubrać a dopiero potem coś mówi.

Blanka - najważniejsze, że efekt starań jest :)

A ja właśnie kupiłam na Allegro dwie pary legginsów ciążowych, zamówiłam witaminy i zastanawiam się na poduszką ale to może już nie dziś bo dzisiejsza ilość i wysokość wypłat z konta mnie przeraża :) za usg i badanie krwi zapłaciłam 400,00 zł ale nie żałuję bo najważniejsze, że wszystko jest ok :) Po raz pierwszy od tygodnia była też dziś w hipermarkecie i nie wiedziałam, że taka prozaiczna czynność może tak cieszyć :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli rano mdli was po witaminach to starajcie się je brać przed snem :) to pomaga bo prześpicie te mdłości

Dorka1979 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka 85 teraz możesz powiedzieć ze warto było tyle czekać bo udało się i to najważniejsze;-) jasmin też chyba długo się starała o ile dobrze pamiętam;-) Anastacia trzymamy kciuki daj znać po;-)
    Do mnie znowu wróciła infekcja a myślałam ze mam juz to za sobą...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze sie Wam wyzalic, ze od okolo 12 w poludnie tak sie zle czuje
    :-(
    sciskalam sie z kibelkiem, i caly czas mnie mdli :-( juz myslalam, ze bedzie odpuszczac a tu takie numery :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:42

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Myślę, że takie warsztaty to fajna sprawa, niestety będę w tych godzinach w pracy, a szkoda bo myślę, że można się z takich warsztatów co nieco dowiedzieć... ale cóż chciałam wrócić do pracy to teraz mam... patrzyłam też na jogę dla kobiet w ciąży ale większość jest w porannych godzinach a to też mi nie pasuje :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ