X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 trzymaj się :)

bella82 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell nadal Ci nie odpuszcza? Biedna jesteś :/ czy lekarze nie próbowali Ci przepisać czegoś na te mdłości?

Kass infekcje to ponoć niestety norma :/

Ja z warsztatami czekam co mi powie lekarz i czy nadal jestem uziemiająca w domu.

Emil ja się chętnie z Tobą zamienię - marzę żeby iść do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:48

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Emily ;-) staram sie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też mam cały czas mdłości koleżance się zalilam a ona zamiast mnie pocieszyć ze 2 trymestr będzie lepszy to powiedziała ze ja mdłości męczyły do 27 tyg

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bell nadal Ci nie odpuszcza? Biedna jesteś :/ czy lekarze nie próbowali Ci przepisać czegoś na te mdłości?

Kass infekcje to ponoć niestety norma :/

wiesz co, odpuszcza mi na pare dni i wtedy sie ciesze a pozniej nadchodzi taki dzien, ze caly mam przechlapany :-(
    lekarz mi chcial dac, ale powiedzial, ze skoro te mdlosci sa do wytrzymania to nie ma sensu. ja tez nie chcialam nic wiecej brac wiec oboje doszlismy do wniosku, ze skoro tyle wytrzymalam to dam jakos rade.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prosze Cie, do 27tyg??? o Boziu mam nadzieje, ze nam wczesniej dadza spokoj ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taką nadzieję juz mowie ze moja kruszynka mnie chyba nie lubi albo próbuje zwrócić na siebie moja uwagę a żebym przypadkiem nie zapomniała ze siedzi tam w środku

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell rozumiem bo ja też unikam leków jak tylko się da i jeśli nie ma 100% konieczności to nic nie biorę. Niby leki nie szkodzą ale wole ich unikać. Wystarczy mi to co muszę brać - Bromergon i od jakiegoś czasu Duphaston.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam dziewczynę, która całą ciążę miała mdłości, ale mam nadzieję że to Cię nie czeka że to był jakiś ekstremalny przypadek :D

od kiedy wróciłam do pracy to już w ogóle nie mam czasu myśleć o ciąży, wcześniej to książki o ciąży czytałam a teraz to już mam takie małe zaległośći.... ojejku cały czas coś załatwiam w pracy i po pracy i papierologią się zajmuję...eh

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska dokladnie, moja chyba tez tak ma, ze wydaje jej sie, ze musi mi przypominac, ze jest w brzuszku ;-)
    Scarlett a ja wtedy wlasnie na wizycie dowiedzialam sie, ze musze brac magnez i potas,plus witaminy i jeszcze tabletki na zmniejszenie mdlosci wiec sie nie zgodzilam. plus oczywiscie od dawna juz biore duphaston :-/
    i organizm sam sie zbuntowal i potasu w ogole nie przyjmuje, a magnez biore co jakis czas. z witamin tez na razie zrezygnowalam, jem jak najwiecej owocow i warzyw.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny musze sie Wam wyzalic, ze od około 12 w poludnie tak sie zle czuje
    :-(
    sciskalam sie z kibelkiem, i caly czas mnie mdli :-( już myslałam, ze bedzie odpuszczac a tu takie numery :-(

U mnie to samo. Tydzień spokoju, nawet Wam się wczoraj na forum pochwaliłam, że jest lepiej, a dziś co chwilę do kibelka biegam i snuję się jak zombie po domu :/

Teściowa w pierwszej ciąży wymiotowała przez 9 miesięcy do samego porodu. Przerażające.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy i magnez też biorę choć uważam że przy odpowiedniej diecie nie są niezbędne. Moja dieta jest do kitu bo mam ochotę i toleruje dosłownie kilka rzeczy więc łyka co trzeba . Unikać staram się tabletek typu apap czy coś na przeziębienie. Raczej stawiam na drzemkę albo sok malinowy. Niby wiem że te leki nie szkodzą ale zgodnie z sugestią lekarza staram się nie sięgać po nie jeśli nie ma takiej konieczności. Cieszę się też że w sobotę mogę odstawić Bromergon :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bella mam nadzieje że szybko ci przejdzie tobie justyśka też ja cieszyłam się ze lepiej ale raz czy dwa na dzien i tak wymiotuje chyba sie przyzwyczaiłam ale wiem jakie to uciążliwe niestety
    Scarlet myśle że jak byś się wybrała na te pare godz to by ci nie zaszkodziło ale lepiej dopytaj lekarza bedziesz spokojniejsza u mnie mąż już strajkuje ze to nie dla niego

bella82, Justyska89 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propozycje Duphaston jest jakiś termin do którego się go bierze? Nie pytałam o to lekarza.

Ciekawe jak tam Anastacia... a kto jutro ma wizytę?

Do pracy planuje pójść ale na razie na max godzinkę - w ramach rozrywki :) prze ostatni tydzień 90% czasu spędziłam leżąc i naprawdę dochodziło do sytuacji w których wstając miałam zawroty głowy ;/

Kass a co chciałby Twój mąż? Nie zrozumiałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo mężów to czy jeśli po wizycie i zobaczenia Juniora mój mąż zaczął do niego mówić Jasiek tzn. że mamy już imię? :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz kazal jeszcze brac :-/ tylko wlasnie nie pamietam do kiedy :-/ na pewno do 29.09- wtedy mam u niego wizyte.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A propozycje Duphaston jest jakiś termin do którego się go bierze? Nie pytałam o to lekarza.

mi na wizycie w 12 tc powiedzial ze juz mam zmniejszac dawke z 3*1 na 2*1 ale ja sie balam ze za wczesnie i powiedzialam ze bede zazywac dalekj tak samo;D
    w sobote mam wizyte i mysle ze juz zmniejsze b lozysko juz jest calkiem wyksztalcone...;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mówi że te warsztaty nie są dla niego ale on juz jest taka maruda ale jakos zawsze go przekonam;) mój mówi do Ignasia choć ja cały czas mam przeczucie że to dziewczynka. może tylko tak mowi skoro nie wybraliście jeszcze imienia?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A warsztaty :) a z imieniem tak serio to chyba jeszcze zaczekamy :)

kasss lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj dzidzius ma prawie 7 cm wszystkie parametry w normie...jak to lekarz powiedzial zdrowiusienkie maleństwo i bardzo ruchliwe caly czas mu uciekalo....smial sie ze takie male a juz w kotka i myszke sie bawi.

Scarlett2014, bella82, Niunia86, SunSun, kasss, Madzik82, Dorka1979, konwalianka lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ