WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wspieram myślami......

Konwalianka ja zawsze przy rozwolnieniu czy biegunkach biorę ogólnie dostępną w aptekach florę bakteryjną. Biorą ją w razie W już od 3 miesięcy doktor pozwolił. A ja to szczególnie o ten swój żołądek i jelitka dbać muszę.

konwalianka lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny. na biegunke calkowicie bezpieczny jest wegiel medyczny i skuteczny ;)
    no przykro slhszec ze komus znow sie nie udalo ;( 3maj sie Madziu.

ja dzis na wizyte. ciekawe czy sie dowiem co tam miedzy nozkami ;) choc bardzo mi na tym nie zalezy ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana! noc miałam straszną. przełykać śliny nie mogę, krew mi z nosa leciała, zwymiotowałam wieczorem gdy złapał mnie kaszel.. normalnie dramat. gorączkę zbijałam kilka godzin zimnym okładem i się udało. jak już gorączki nie mam to z górki. Biorę te tabletki prenalen gardło wraz z syropem i mam nadzieje, że kiedyś zadziałają ;) mam nadzieję, że maleństwu nic nie będzie... po wczorajszej tragedii Madzi boję się o swoją fasolkę, też dawno do niej nie zaglądałam.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Madziutek powodzenia na wizycie:)
    Magda życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)
    Ja na razie odpukać nie choruję co dziwne bo zawsze miałam skłonności do przeziębiania się:) W górach mnie coś brało ale wypiłam troszkę grzańca i rano wstałam jak nowonarodzona:)
    Dzisiaj tradycyjnie jadę na wesele a jutro jedziemy na festyn:) Może uda się troszkę potańczyć?? :D

Miłego dnia dziewczynki i spokojnego weekendu:)

magda91, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) udanego weekendu - ja po prawie dwóch tygodniach w domu może wreszcie dziś pojadę na spacer z mężem albo na lody albo na pyszna kawę z Coffe Haven której w końcu ie wypilam wczoraj.

Madziutek powodzenie na wizycie. Magda a nie myślałaś żeby isc do lekarza? Tzn do internisty? Ja zwykle unikałam lekarzy jak ognia ale w obecnym stanie jestem zdania że warto spróbować sprawdzić co i jak.

Kass jak włosy o poranku? :)

magda91, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki muszę się wam pochwalić ze wczoraj pierwszy raz od 6 tc nie wymiotowalam ani razu ;-) madziulek trzymamy kciuki ;-)
    A włosy dla mnie są ok i tak teraz robię kucyk ale mezus nie jest zadowolony mowi ze chce tamta Zone z długimi włosami

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki muszę się wam pochwalić ze wczoraj pierwszy raz od 6 tc nie wymiotowalam ani razu ;-) madziulek trzymamy kciuki ;-)
    A włosy dla mnie są ok i tak teraz robię kucyk ale mezus nie jest zadowolony mowi ze chce tamta Zone z długimi włosami

Jak możesz zrobić kucyka to jest dobrze :) choć moj mąż też woli dlugie włosy - teraz spełniam jego oczekiwania ponad normę bo z racji zakazu na pasemka dawno nie byłam fryzjera:) ale z tego samego powodu codziennie spinam tez włosy :)
    A z wymiotami to super! Tak trzymaj :)

Kurcze chyba musze isc na zakupy - większość normalnych spodni mnie ciśnie i nie mam co spakować na wyjazd do rodziców. Zamówiłam 2 pary legginsow na Allegro jak bylam uziemiona - moze dziś przyjdą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro nie bedzie poprawy to w poniedzialek pojde. zrobie plukanki szalwia jeszcze i zobacze czy mi sie polepszy. najwazniejsze ze goraczki juz nie mam. ;)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już fryzjer sie prosi ale mój M zapowiedział,ze jak zetne więcej niż 1cm to sie poskarży Bobasowi,ze Mamusia w ciąży niegrzeczna była :)
    Na szczęście ja od zawsze chciałam mieć długie włosy więc nie w głowie mi ścinanie na krótsze-same końcóweczki. Gorzej z odrostami bo rozjaśniam pasemkami na blond. Zaczekam do następnej wizyty i zapytam lekarza czy mogę:)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Gorzej z odrostami bo rozjaśniam pasemkami na blond. Zaczekam do następnej wizyty i zapytam lekarza czy mogę:)

Mi lekarz powiedział ze od 16 tygodnia nawet rozjasniacz jest bezpieczny. Zgadnijcie co planuje za 3 tygodnie o tej porze? :)

Z dobrych wiadomości: śledzę wątek grudniowek i ten maluch urodzony w 25 tygodniu chyba niezle sobie radzi :)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze się składa:) 8 listopada mam wesele koleżanki to będę miała świeżo farbowane włoski i będę ładnie wyglądać :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Mi lekarz powiedział ze od 16 tygodnia nawet rozjasniacz jest bezpieczny. Zgadnijcie co planuje za 3 tygodnie o tej porze? :)

Z dobrych wiadomości: śledzę wątek grudniowek i ten maluch urodzony w 25 tygodniu chyba niezle sobie radzi :)
    pewnie farbowanie?? Ja się pochwalilam a dzisiaj juz dwa razy z muszla się przytulalam mój maluch coś nie lubi weekendów zawsze daje mi w kość. Ja też sledze ich wątek oby wszystko było dobrze z małym oni też juz swoje przeszli dlatego wierze ze mały sobie poradzi;-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tak bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...tak wiele kobiet to dotyka..to niesprawiedliwe...trzymaj się dzielnie..mam nadzieję, że masz ogromne oparcie w mężu...

ja jestem na l4 od początku a nawet wcześniej..i zostanę na nim do końca..

co do włosów to ja miałam też przez pewien czas modne odrosty ale już mi zeszła farba i teraz pójdę tylko podciąć..

miłej soboty dziewczyny

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    Witam się z Wami w dobrym humorze, dzisiaj 14 tydzień się zaczął czyli czwarty miesiąc rozpoczynam i wkraczam w II trymestr :)

Też poszłam do fryzjera aby podciąć końcówki, a w końcu wyszło na to, że kazałam ciąć ponad 10cm hm... cóż teraz mam krótkie włosy takie równej długości za ucho i mąż też mówi że woli dłuższe... więc zaczynam zapuszczać :D

Madzia trzymaj się kobieto w tych trudnych chwilach, wszystkiego dobrego Ci życzę...

Dorka1979, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki
    Witam się z Wami w dobrym humorze, dzisiaj 14 tydzień się zaczął czyli czwarty miesiąc rozpoczynam i wkraczam w II trymestr :)

Też poszłam do fryzjera aby podciąć końcówki, a w końcu wyszło na to, że kazałam ciąć ponad 10cm hm... cóż teraz mam krótkie włosy takie równej długości za ucho i mąż też mówi że woli dłuższe... więc zaczynam zapuszczać :D

Madzia trzymaj się kobieto w tych trudnych chwilach, wszystkiego dobrego Ci życzę...
    A ja dziś 16 tydzień. Co ci faceci mają z tymi długimi włosami. Witam z rana i muszę wstawać żeby ogarnąć dom przed urodzinami syna

Emily83 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Udanych wizyt w dniu dzisiejszym. Ja już posprzątałam,teraz chwila relaksu.
    U mnie dziś 15 tydzień rozpoczyna się :)
    Udanej soboty życzę.

relg2n0abn31771x.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie liczycie skończone tygodnie?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wiem co tam sie we mnie kryje ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja juz wiem co tam sie we mnie kryje ;)
    no to mów nam szybciutko my tu czekamy na relacje z twojej wizyty;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 90% SYNEK NIKODEM ;) ;* taki byl slodki dzis. . machal raczkami nozkami... smialismy sie z lekarzem bo co chcial zmierzyc to malenstwo mu sie przekrecalo. ;) a siusiaka zobaczyl od razu i pozniej z roznych 7jec bylo widac ze cos tam miedzy nozkami jest ;* boze jak on sie urodzi to go chyb/ zapucze bo nie odkleje sie od niego taki jest kochany ;* ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 14:26

Niunia86, kasss, MamaAdasia, Dorka1979, konwalianka, Emily83, bella82, gabi30 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ