X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wspieram myślami......

Konwalianka ja zawsze przy rozwolnieniu czy biegunkach biorę ogólnie dostępną w aptekach florę bakteryjną. Biorą ją w razie W już od 3 miesięcy doktor pozwolił. A ja to szczególnie o ten swój żołądek i jelitka dbać muszę.

konwalianka lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny. na biegunke calkowicie bezpieczny jest wegiel medyczny i skuteczny ;)
    no przykro slhszec ze komus znow sie nie udalo ;( 3maj sie Madziu.

ja dzis na wizyte. ciekawe czy sie dowiem co tam miedzy nozkami ;) choc bardzo mi na tym nie zalezy ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana! noc miałam straszną. przełykać śliny nie mogę, krew mi z nosa leciała, zwymiotowałam wieczorem gdy złapał mnie kaszel.. normalnie dramat. gorączkę zbijałam kilka godzin zimnym okładem i się udało. jak już gorączki nie mam to z górki. Biorę te tabletki prenalen gardło wraz z syropem i mam nadzieje, że kiedyś zadziałają ;) mam nadzieję, że maleństwu nic nie będzie... po wczorajszej tragedii Madzi boję się o swoją fasolkę, też dawno do niej nie zaglądałam.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Madziutek powodzenia na wizycie:)
    Magda życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)
    Ja na razie odpukać nie choruję co dziwne bo zawsze miałam skłonności do przeziębiania się:) W górach mnie coś brało ale wypiłam troszkę grzańca i rano wstałam jak nowonarodzona:)
    Dzisiaj tradycyjnie jadę na wesele a jutro jedziemy na festyn:) Może uda się troszkę potańczyć?? :D

Miłego dnia dziewczynki i spokojnego weekendu:)

magda91, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) udanego weekendu - ja po prawie dwóch tygodniach w domu może wreszcie dziś pojadę na spacer z mężem albo na lody albo na pyszna kawę z Coffe Haven której w końcu ie wypilam wczoraj.

Madziutek powodzenie na wizycie. Magda a nie myślałaś żeby isc do lekarza? Tzn do internisty? Ja zwykle unikałam lekarzy jak ognia ale w obecnym stanie jestem zdania że warto spróbować sprawdzić co i jak.

Kass jak włosy o poranku? :)

magda91, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki muszę się wam pochwalić ze wczoraj pierwszy raz od 6 tc nie wymiotowalam ani razu ;-) madziulek trzymamy kciuki ;-)
    A włosy dla mnie są ok i tak teraz robię kucyk ale mezus nie jest zadowolony mowi ze chce tamta Zone z długimi włosami

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki muszę się wam pochwalić ze wczoraj pierwszy raz od 6 tc nie wymiotowalam ani razu ;-) madziulek trzymamy kciuki ;-)
    A włosy dla mnie są ok i tak teraz robię kucyk ale mezus nie jest zadowolony mowi ze chce tamta Zone z długimi włosami

Jak możesz zrobić kucyka to jest dobrze :) choć moj mąż też woli dlugie włosy - teraz spełniam jego oczekiwania ponad normę bo z racji zakazu na pasemka dawno nie byłam fryzjera:) ale z tego samego powodu codziennie spinam tez włosy :)
    A z wymiotami to super! Tak trzymaj :)

Kurcze chyba musze isc na zakupy - większość normalnych spodni mnie ciśnie i nie mam co spakować na wyjazd do rodziców. Zamówiłam 2 pary legginsow na Allegro jak bylam uziemiona - moze dziś przyjdą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro nie bedzie poprawy to w poniedzialek pojde. zrobie plukanki szalwia jeszcze i zobacze czy mi sie polepszy. najwazniejsze ze goraczki juz nie mam. ;)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już fryzjer sie prosi ale mój M zapowiedział,ze jak zetne więcej niż 1cm to sie poskarży Bobasowi,ze Mamusia w ciąży niegrzeczna była :)
    Na szczęście ja od zawsze chciałam mieć długie włosy więc nie w głowie mi ścinanie na krótsze-same końcóweczki. Gorzej z odrostami bo rozjaśniam pasemkami na blond. Zaczekam do następnej wizyty i zapytam lekarza czy mogę:)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Gorzej z odrostami bo rozjaśniam pasemkami na blond. Zaczekam do następnej wizyty i zapytam lekarza czy mogę:)

Mi lekarz powiedział ze od 16 tygodnia nawet rozjasniacz jest bezpieczny. Zgadnijcie co planuje za 3 tygodnie o tej porze? :)

Z dobrych wiadomości: śledzę wątek grudniowek i ten maluch urodzony w 25 tygodniu chyba niezle sobie radzi :)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze się składa:) 8 listopada mam wesele koleżanki to będę miała świeżo farbowane włoski i będę ładnie wyglądać :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Mi lekarz powiedział ze od 16 tygodnia nawet rozjasniacz jest bezpieczny. Zgadnijcie co planuje za 3 tygodnie o tej porze? :)

Z dobrych wiadomości: śledzę wątek grudniowek i ten maluch urodzony w 25 tygodniu chyba niezle sobie radzi :)
    pewnie farbowanie?? Ja się pochwalilam a dzisiaj juz dwa razy z muszla się przytulalam mój maluch coś nie lubi weekendów zawsze daje mi w kość. Ja też sledze ich wątek oby wszystko było dobrze z małym oni też juz swoje przeszli dlatego wierze ze mały sobie poradzi;-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tak bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...tak wiele kobiet to dotyka..to niesprawiedliwe...trzymaj się dzielnie..mam nadzieję, że masz ogromne oparcie w mężu...

ja jestem na l4 od początku a nawet wcześniej..i zostanę na nim do końca..

co do włosów to ja miałam też przez pewien czas modne odrosty ale już mi zeszła farba i teraz pójdę tylko podciąć..

miłej soboty dziewczyny

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    Witam się z Wami w dobrym humorze, dzisiaj 14 tydzień się zaczął czyli czwarty miesiąc rozpoczynam i wkraczam w II trymestr :)

Też poszłam do fryzjera aby podciąć końcówki, a w końcu wyszło na to, że kazałam ciąć ponad 10cm hm... cóż teraz mam krótkie włosy takie równej długości za ucho i mąż też mówi że woli dłuższe... więc zaczynam zapuszczać :D

Madzia trzymaj się kobieto w tych trudnych chwilach, wszystkiego dobrego Ci życzę...

Dorka1979, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki
    Witam się z Wami w dobrym humorze, dzisiaj 14 tydzień się zaczął czyli czwarty miesiąc rozpoczynam i wkraczam w II trymestr :)

Też poszłam do fryzjera aby podciąć końcówki, a w końcu wyszło na to, że kazałam ciąć ponad 10cm hm... cóż teraz mam krótkie włosy takie równej długości za ucho i mąż też mówi że woli dłuższe... więc zaczynam zapuszczać :D

Madzia trzymaj się kobieto w tych trudnych chwilach, wszystkiego dobrego Ci życzę...
    A ja dziś 16 tydzień. Co ci faceci mają z tymi długimi włosami. Witam z rana i muszę wstawać żeby ogarnąć dom przed urodzinami syna

Emily83 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Udanych wizyt w dniu dzisiejszym. Ja już posprzątałam,teraz chwila relaksu.
    U mnie dziś 15 tydzień rozpoczyna się :)
    Udanej soboty życzę.

relg2n0abn31771x.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie liczycie skończone tygodnie?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wiem co tam sie we mnie kryje ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja juz wiem co tam sie we mnie kryje ;)
    no to mów nam szybciutko my tu czekamy na relacje z twojej wizyty;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 90% SYNEK NIKODEM ;) ;* taki byl slodki dzis. . machal raczkami nozkami... smialismy sie z lekarzem bo co chcial zmierzyc to malenstwo mu sie przekrecalo. ;) a siusiaka zobaczyl od razu i pozniej z roznych 7jec bylo widac ze cos tam miedzy nozkami jest ;* boze jak on sie urodzi to go chyb/ zapucze bo nie odkleje sie od niego taki jest kochany ;* ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 14:26

Niunia86, kasss, MamaAdasia, Dorka1979, konwalianka, Emily83, bella82, gabi30 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ