X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super i widzę ze z suwaczkiem też trafiłaś :-) kazda z nas nie moze doczekać się tego momentu aż maluszek się urodzi;-) ale nastepne lato będzie nasze ;-)

madziutek 23, Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 16 tydzień ciąży :) nie znam jeszcze płci, ale już się doczekać nie mogę! może uda się na następnej wizycie :)

kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka27 wrote:
    u mnie dzisiaj 16 tydzień ciąży :) nie znam jeszcze płci, ale już się doczekać nie mogę! może uda się na następnej wizycie :)

to jest o tyle fajne ze nie zwracasz sie do dzidziusia bezosobowo ;))

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Widzę, że nie liczycie skończone tygodnie?

ja tez mowie ze juz 16 tydzien. bo 15 skonczylam 4dni temu i leci juz 16 ;) trzeba sobie dodawac a nie odejmowac! ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    MADZIUTEK GRATULUJĘ SERDECZNIE :)

Ja właśnie niedawno wróciłam z plotek z koleżankami z Wawy, miałam zrobić zakupy...

W HM w centrum nie mają działu ciążowego, w C&a nie podobały mi się spodnie i w ten sposób nic nie kupiłam...

Chyba przyzwyczaiłam się do zakupów przez internet :)
    Nachodziłam się, aż się zasapałam :)

Miłego weekendu :)

Kasss gratuluję końca wymiotów, mnie złapało znów w trakcie śniadania, zaliczyłam kibel :(

Ja już kupiłam farbę i pod koniec m-ca się wybieram, to będzie już 5 m-ąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 18:43

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie dziewczyny, ale znowu mnie męczy..rzygam jak kot..

miłego wieczoru

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja tez mowie ze juz 16 tydzien. bo 15 skonczylam 4dni temu i leci juz 16 ;) trzeba sobie dodawac a nie odejmowac! ;))

a wasi lekarze też tak liczą? Bo u mnie babka liczy skończone tygodnie... i podobno na wypisie ze szpitala po porodzie też wpisują skończone tygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 08:53

magda91, Sarah88 lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    a wasi lekarze też tak liczą? Bo u mnie babka liczy skończone tygodnie...
    moj lekarz zawsze mnie pyta ktory to tydzien i ja mu zawsze mowie 15 t i 4 dni np;) a on potem przy badaniu mowi ze wymiar jakistam odpowiada 15/16 tydzien ciazy. ewentualnie mowie ze np skonczylam juz 15 tydzien... ;)

Emily83, magda91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że kiedyś już o tym pisałyśmy ale nie mogę tego odgrzebać, chodzi mi o poduszki do spania dla ciężarnych czy któraś już to z was ma i przetestowała na sobie? Poważnie się zastanawiam nad zakupem i nie wiem jaki kształt będzie najlepszy, możecie coś polecić?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to popularne sa cebuszki w ksztalcie litery C bo moze poznisj sluzyc do karmienia.. ale osobiscie nie mam zadnej ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moja gin chciala wypisac l4 z racji ze caly dzien siedze przy kompie i faktycznie wieczorem oczy bola mnie niemilosiernie.nie zgodzilam sie bo mam 2 wazne sprawy do zakonczenia w pracy no i trzeba poszukac kogos na moje miejsce.....

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was wczoraj byłam
    Na weselu i trochę się zapomniałam i poskakalam , trochę szybkich potańczylam czy to nie zaszkodzi mojemu dziecku ???

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mamuski :-) chcialam sie pochwalic, ze wlasnie dzis zaczelam 2gi trymestr! :-)
    Justyska powinno byc ok :-) Dzidzie sa dobrze "zabezpieczone" :-)

SunSun, kasss, Scarlett2014, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki u was tez taka piekna pogoda? Bella gratuluje ;-) Justyska jak się dobrze czujesz powinno być ok nie takie rzeczy robią w ciąży ;-) emily ja też planuje zakup poduszki i chyba wybiorę ta literę c a alegro jest bardzo dużo na pewno coś znajdziesz dla siebie;-)

bella82 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) bella gratulacje. Justyska jeśli nie plamisz to pewnie jest ok - nic nie powinno się stać.

Pogoda u mnie cudowna ale pewnie dlatego że ja z podobnych okolic do Kass:)

Ja intensywnie korzystam z tego że nie muszę już tyle leżeć: wczoraj zrobiłam obiad i ciastka, potem kupiłam spodnie ciążowe w H&M żeby nie męczyć Juniora ciasnawymi a potek byliśmy u znajomych. Dziś kupiłam sobie jescze legginsy i rajstopy ciążowe i jak jutro przyjdą mi legginsy z Allegro to na pewno razie powinnam mieć w czym chodzić :) Kupiłam sobie też cudowne kozaki - wiem ze jeszcze wcześniej ale cena była okazyjna a na zimę przydadzą mi sie buty bez zabojczych obcasow :)

Co do poduszki to przed chwila kupilam prostą w kształcie litery I w Biedronce. Miałam zamówić na Allegro w kształcie litery C ale ta z Biedronki kosztowała tylko 16 zł więc mogę ja sobie sprawdzić. Poza tym ktoras z Was pisała że jest fajna a ja Wam ufam :)

A teraz idę gotowac żurek a potem może uda przejrzeć mi sie rzeczy i szafy i zrobić selekcje. udanej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 12:21

bella82, MartaM lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to udane zakupy ;-) dziewczyny mam pytanie wczoraj wieczorem zalwazylam ze mój pępek jest troszkę wysunięty do przodu mama mówi ze to normalne i podobno na chłopca tak wystaje ale ona też tak miała i jesteśmy 3 dziewczyny ;-) też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:57

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja to mam tylko brzuch wyciagniety do przodu :) przez to leżenie przytyłam 1, 5 kg w niecałe 2 tygodnie :) jak jutro będę wyglądać tak jak dziś to w pracy momentalnie wszyscy zorientują się co jest na rzeczy :) choć najbliżsi współpracownicy już i tak wiedzą :)
    Z pepkiem nie widzę zmian :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 12:04

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett zazdroszcze Ci tych zakupow :-) ja jedynie kupilam ostatnio na allegro sukienke/tunike taka dresowa i kardigan na ktory czekam juz 2gi tydzien. musze sie wybrac na zakupy by kupic sobie jakies spodnie, legginsy i buty zimowe. a bedziecie kupowaly dlugie kozaki czy takie do kostki? bo ja sie zastanawiam jak bardzo lydki nam napuchna i czy zmieszcze sie w dlugie kozaki?
    ja na razie nie widze zmian w pepku, wydaje mi sie, ze piersi mi troche urosly, ale nie mam zadnych np niebieskich zylek wokol. Brzuch zaczyna powoli odstawac ale nie jest to widoczne dla osob ktore nie wiedza. wczoraj wybralismy sie na drinka ze znajomymi ktorzy nie wiedza i nic nie zauwazyli. jedyne co bylo wkurzajace to ich namowy na alkohol! nie lubie tego, jak ktos nie chce pic to nie! no ale oprocz tego bylo bardzo sympatycznie :-)
    we Wrocku tez super pogoda:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam głęboki pępek i nie widzę w nim żadnych zmian ;) jedynie mam straszne żyły na piersiach choć same w sobie piersi już przestały mnie boleć i nie są nabrzmiałe. brzuchol wysunął się do przodu trochę ale to widzę dopiero jak się rozbiorę. no i schudłam ponad 2 kg w trzy dni przez te choróbsko. ale jest lepiej. szałwia pomaga, z gardłem lepiej. tylko jeść nie mogę, zero apetytu i dwa dni pod rząd wieczorem rzygałam. nie wiem czym to spowodowane, czy chorobą czy dopiero mi się mdłości zaczynają. boję się czwartkowej wizyty, mam nadzieje, że choróbsko nic tam nie namieszało i maleństwo rośnie sobie spokojnie.
    a co do pogody to okolice Szczecina około godz 11 przywitała burza i deszcz ;) ale słońce już nieśmiało się pojawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 13:01

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek zaszalałam jak Kasss. Poszłam do fryzjera, usiadłam na fotelu o on ile podcinamy znowu 1cm końcówki? A ja na to niech Pan robi co chce oby dobrze było. Co się stało spytał, że pani tak szaleje.A tam do marca odrosną mówię....Więc z włosów do połowy pleców, mam do ramion - krótkie ale za to zdrowsze, szybciej umyć i wysuszyć (kitkę zrobię). Miałam strasznie zniszczone i od 3 miesięcy garściami wypadały a teraz spoko.

Tylko mina męża mina BEZCENNA (też jest fanem długich..):-)

Miłej niedzieli dziewczynki

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ