X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    witam dziewczyny, czy któraś z marcówek czeka na bliźniaki?
    Alternatywa ma mieć bliźniaki ale udziela się na wątku o ciąży mnogiej ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja wizyta w przyszły wtorek, czekam na wyniki krwi z genetycznych i muszę jeszcze mocz i krew oddać ;) jeszcze w sobotę do szkoły. zachciało mi się na wiosnę iść do szkoły i teraz ciekawe jak to będzie jak urodzę, akurat się 3 semestr zacznie... czy dam rade do szkoły wrócić jak będzie dziecko. pracę i szkołę pogodziłam ale nie wiem jak będzie w obecnej sytuacji, z kim dziecko zostawię.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki Niunia czyli zostswilas jednak tego kotka u siebie?? Moja wizyta za równe 3 tyg jeszcze tyle czekania
    ja mam 2 października wizyte także tez jeszcze sporo czekania...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No kochana, na trzy możliwe nie trafiłaś :p Gdańsk me miasto.
    gdzie planujesz rodzić??już myślałaś na ten temat??dużo moich znajomych chwali porodówke na zaspie

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witam się i ja..udało mi się przełożyć wizytę z wczoraj na dziś, badania wczoraj porobiłam i o dziwo, po moich grypach żołądkowych poprawiły się! jestem w lekkim szoku - inna sprawa ze faszeruję sie jednak cud lekami :)

Daję dziś ostatnią szansę tej lekarce, bo wkurza mnie, ze nie robi mi usg ;/ mimo, że ma aparat w gabinecie.. chodzę na prywatny abonament to chyba mi się należy, skoro i tak za to płacę.. zobaczymy

pocahontas - witaj

dzień dobry i miłego dnia!

Dorka1979, Pocahontas lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, szczerze miałam duży kłopot z wybraniem. Najbardziej kobietki chwaliły kliniczną i zaspę. Koniec końców zdecydowałam się na zaspę. Rodzina z obu stron będzie miała blisko i mój A na wizyty (z i do pracy) :)
    Słyszałam też że karetka zabiera do najbliższego szpitala (ponoć). Oby nie, bo najbliżej mam wojewódzki, a tego chciałaby uniknąć. :) A Ty gdzie?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Anastacia, szczerze miałam duży kłopot z wybraniem. Najbardziej kobietki chwaliły kliniczną i zaspę. Koniec końców zdecydowałam się na zaspę. Rodzina z obu stron będzie miała blisko i mój A na wizyty (z i do pracy) :)
    Słyszałam też że karetka zabiera do najbliższego szpitala (ponoć). Oby nie, bo najbliżej mam wojewódzki, a tego chciałaby uniknąć. :) A Ty gdzie?
    ja ogólnie mieszkam w Tczewie zadowolona nie jestem z tutejszej porodówki i z ciekawości chce tym razem rodzic na zaspie...aby zobaczyc czy jest róznica(choc z tego co słyszałam jest ogromna)-chociazby ilośc łóżek w salach poporodowych

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również z Gdańka więc bede sie opierała na waszych opiniach na temat szpitali:)

Ja miałam zabieg wyżeczkowania w wojewodzkim i z jednej strony znam juz troche szpital lekarze mili ale slyszalam duzo niepochlebnych opini wiec jeszcze musze sie zastanowaic.

Dziewczyny, ktiore czuja swoje maluchy.

powiedzcie proszę jak czujecie te swoje maluszki. ja mysalam ze te pierwsze ruchy sa wprawdzie delikatne ale od razu wiadomo ze to to.

Wydaje mi sie ze czuje te ruchy alke jest to tak delikatne ze nie wiem czy to moja wyobraznia czy rzeczywiscie.

Najbardziej czuc jak przyloze reke do brzucha bo tak to zupelnie nic:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja. Pani doktor pokazała mi w którym miejscu jest maluszek. Ja czułam na początku takie lekkie dotknięcie. Teraz jest ciut mocniejsze. Szczerze? Nawet po największej kłótni taki mały ruch poprawia humor od razu.
    Jak z rana leżysz na plecach, wciągnij brzuch jak najmocniej. Nic się nie stanie. Tam gdzie poczujesz wypukłość, tam jest maluszek. Jeśli w tym miejscu czułaś to na pewno był ktosiek. Ewentualnie jak masz teraz jeszcze płaski brzuszek to po wciągnięciu, po dotykaj ręką.

Co do szpitali, ogólnie jestem negatywnie nastawiona. Nie lubię ich, nie mam zaufania. Ale niestety trzeba było jakiś wybrać. Te dwa szpitale ponoć mają najlepszą opiekę jakby (odpukać) coś się działo poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:30

czekaja lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ja również z Gdańka więc bede sie opierała na waszych opiniach na temat szpitali:)

Ja miałam zabieg wyżeczkowania w wojewodzkim i z jednej strony znam juz troche szpital lekarze mili ale slyszalam duzo niepochlebnych opini wiec jeszcze musze sie zastanowaic.

Dziewczyny, ktiore czuja swoje maluchy.

powiedzcie proszę jak czujecie te swoje maluszki. ja mysalam ze te pierwsze ruchy sa wprawdzie delikatne ale od razu wiadomo ze to to.

Wydaje mi sie ze czuje te ruchy alke jest to tak delikatne ze nie wiem czy to moja wyobraznia czy rzeczywiscie.

Najbardziej czuc jak przyloze reke do brzucha bo tak to zupelnie nic:)
    ja jeszcze nic nie czuję....ale wszystko przede mną

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nic nie czuje mam nadzieje że szybko się to zmieni

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze troche i jedna przez druga będzie pisac które bobo mocniej kopie hi hi

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki Niunia czyli zostswilas jednak tego kotka u siebie?? Moja wizyta za równe 3 tyg jeszcze tyle czekania

Tak zostawiłam bo nie miałam wyjścia ale był w pokoju obok u szwagra. Nie mówiliśmy wtedy jeszcze o ciąży i powiedziałam mu,ze mam uczulenie na kota więc był u niego ale do nas często zaglądał,żeby się z pieskiem "pobawić" :) Kuwetą zajmował się mój M i za każdym razem kazałam mu myć ręce. Mama tez dała mi taki środek do dezynfekcji ze szpitala i za każdym razem jak miałam kota w rękach to mydło a później środek więc mam nadzieje,że nic się nie przypałętało ale wolę dmuchać na zimno i chociaż IgG sobie zbadałam:)

Co do ruchów to pisałam w tamtym tyg,że czułam jakieś puknięcia i wczoraj wieczorem jak przyłożyłam rękę do brzucha też miałam wrażenie,ze coś tam "bulgocze", więc czekam na kolejne mocniejsze ruchy bo to co czuję nie przypomina mi ruchów ale skąd mogę wiedzieć skoro to pierwszy raz :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja też mam kota i gin mowił że prędzej od surowego mięsa się zarazimy niż od kota na odchody trzeba uwazac ale sam kon nie grozny na pewno wyniki wyjda ok;)
    ja zabieram sie za powidła a tak mi sie nie chce jeszcze nie wiem co na obiad hmm jakieś pomysły macie??

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję;)
    U mnie dzisiaj rosołek bo już za mną chodzi kilka dni,na drugie mam fasolkę szparagową z bułęczką i są też pulpety w sobie więc mamy duuuużo jedzonka. Ja mam ostatnio problemy z żołądkiem-cały czas mnie boli więc dzisiaj tylko rosołek :) Ale mam też ostatnio ochote na spaghetti :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:20

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Niunia ja też mam kota i gin mowił że prędzej od surowego mięsa się zarazimy niż od kota na odchody trzeba uwazac ale sam kon nie grozny na pewno wyniki wyjda ok;)
    ja zabieram sie za powidła a tak mi sie nie chce jeszcze nie wiem co na obiad hmm jakieś pomysły macie??
    masz sprawdzony przepis na powidła??

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Udanych wizyt życzę :)
    Co do badań,jutro lecę rano na krew i mocz. Wizytę mam w przyszły wtorek i już nie mogę się doczekać.
    Co do ruchów,nie mam pojęcia czy coś czuję czy nie,niby coś tam bąbelkuje od czasu do czasu,ale bardziej wydaje mi się,że to w jelitach tudzież w żołądku ;)
    W tym temacie jestem zielona.

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zainteresowanych:

http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/aktualnosci/poradnik_zywienia/poradnik_zywienia_kobiety_w_ciazy.pdf

Emily83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    masz sprawdzony przepis na powidła??
    ja robiłam w tamtym roku z przepisu z internetu przesmażałam śliwki przez 3 dni po 4 godz z samym cukrem niektórzy dodają kakao ale ja takie podstawowe lubie

Anastacia33 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laseczki ;)

ja 2 dni temu macalam brzuszek i wyszukiwalam ruchow choc to jeszcze wczesnie bo 15tc ale cos sie tam czulo czasem ale nie wiem czy to dzidzia lecz w ten sam dzien w nocy jak lezalam juz w lozku przed tv poczulam jeden raz na srodku brzuszka jakby mnie kopnelo od srodka ;) pierwszy raz takie cos czulam bez dotykania brzuszka i mysle ze to byla moja dZidzia ale czekam na nast kopniaki i wtedy bede pewna ze to bylo to bo narazie cisza

Niunia86, kasss, czekaja, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ