Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasss wrote:nie prawda nie prawda dzisiaj nawet zaglądałam na twój kalendarz ale zobaczyłam że masz wizyte to wiedziałam że się odezwiesz po
super że udało wam się auto kupić ale najważnijsze że wizyta udana;)
a to zwracam honor
wizyta udana, bardzo mi ulzylo i teraz juz wiem, ze wszystko bedzie dobrze
29.09 ide na wizyte prywatnie i moze sie dowiem kto tam sobie miejsce robiDorka1979 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczęta
a ja dziś od rana w biegu siostra zajechała na kawkę i tak gadamy i nagle temat dentysta a ja o kurde dziś mam wizytę o 9,30 patrze na zegarek a tu 9.30 dobrze że siostra samochodem to mnie podrzuciła i zdążyłam
później plany miałam na popołudnie odbieram małą z przedszkola a tu zebranie rodziców i kombinowanie komu mała sprzedać żeby na zebranie pójść a ponad godzinę nas trzymała
gratuluje udanych wizyt i tych mniej teżja żeby maluszka zobaczyć musze czekać do końca października a żeby serduszka posłuchać do 2 paźdz.
a ja też będę miała cesarkę ale u mnie to akurat ze względu na wzrok mam w niektórych miejscach cieńszą siatkówkę łataną już laserem i pod wpływem wysiłku typu parcie może mi sie siatkówka odkleić więc nie dane mi będzie rodzić naturalnieDorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez raczej cesarke będę miała ze względu na moja chorobę mam epilepsje. Ciążę nim zaczęłam się starać musiałam planować pół roku wcześniej miałam wszystkie możliwe badania robione kwas foliowy brałam od stycznia. I głównie przez to bałam się usg genetycznego
-
Ja po swojej wizycie jestem niepocieszona. Lekarz nic nie może zrobić z moim kręgosłupem. Może być i pewnie będzie gorzej. Jedyne co mogę brać to paracetamol, który nie pomaga. Nie ma przeciwwskazań do rodzenia sm i zzo. Cesarka nie potrzebna.
Czyli wychodzi na to że jak mnie "złamie" to muszę "robić pod siebie" (bo m w pracy). Szkoda że wcześniej nic lekarz nie poradził ciekawszego niż rehabilitacje, które również są nieskuteczne.
By było ciekawiej pokłóciłam się z lubym, teraz śpi w 2 pokoju, a ja słucham wspaniałych piosenek lat 70-90 by się odprężyć.
Dziewczyny gratuluję wizyt udanych. Oby tak dalej.Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
co do sikania w nocy i zebrania pierwszego mozczu do badania - znam ten ból:(
tak jak wy nie mogę się doczekać, żeby poczuć ruchy moich maluszków, to moja pierwsza ciąża
chciałabym też już wiedzieć co z mężem zmajstrowaliśmy, dziewczynki, chłopców a może parkę
chciałabym znów zobaczyć na usg jak robią fikołki i usłyszeć, że wszystko jest z nimi dobrze:)Dorka1979, konwalianka, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
beella ale dziewczynom chodziło że mocz ma być z nocy a jak my teraz w ciąży latamy w nocy siku to że mocz nie może być np o 3 zrobisz a o 6 do badania oddasz tylko musi byc 6 godz żeby sie liczył do badania jako nocny a o której zaniesiesz to już chyba wiekszego znaczenia nie ma chyba że ja źle zrozumiałam to poprawcie
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:co do sikania w nocy i zebrania pierwszego mozczu do badania - znam ten ból:(
tak jak wy nie mogę się doczekać, żeby poczuć ruchy moich maluszków, to moja pierwsza ciąża
chciałabym też już wiedzieć co z mężem zmajstrowaliśmy, dziewczynki, chłopców a może parkę
chciałabym znów zobaczyć na usg jak robią fikołki i usłyszeć, że wszystko jest z nimi dobrze:) -
nick nieaktualnyWitam się z rana i polecam stronę http://www.happytv.pl ciekawe informacje o ciąży i macierzyństwie. Jest tam też odcinek programu nagrany z ratownikiem, który pokazuje jak ratować maluszka gdy ma bezdech lub czymś się zakrztusi.
madziutek 23, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
witam wszystkie mamusie w dosc chlodny poranek!
ja ostatnio budze sie jak M wychodzi do pracy i juz nie moge usnac
ja dzis ide na warsztaty "Bede Mama" i jestem bardzo ciekawa jak to bedzie wygladalo:-)
wszystkim zycze milego dnia!Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Dorka dziekuje za zaproszenie
Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja już w poniedziałek
Ja ostatnio mam jakieś nie za dobre sny o moim maleństwie ale mam nadzieje,że to tylko wina mojej wystraszonej wiecznie psychiki,że coś jest nie tak...
W poniedziałek posłucham serduszka i na pewno sie uspokoje... oby:)Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:Witam
Dorka dziekuje za zaproszenie
Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja już w poniedziałek
Ja ostatnio mam jakieś nie za dobre sny o moim maleństwie ale mam nadzieje,że to tylko wina mojej wystraszonej wiecznie psychiki,że coś jest nie tak...
W poniedziałek posłucham serduszka i na pewno sie uspokoje... oby:)Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam sie z wami w II trymestrze
))
SunSun, Niunia86, czekaja, kasss, bella82, Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Odebrałam wyniki badań i TSH znowu ponad 4... Jednak te witaminy co biore są nie dal mnie. Jak brałam mniejszą dawkę jodu oddzielnie to było dobrze a teraz znowu poszło do góry. Nie będę brał tych witamin tylko do poniedziałku będę łykać jod,wit. D i folik tak jak wcześniej i w pn może lekarz mi przepisze jakieś inne
Toxo ujemne:D:D
Morfologia i mocz super:)SunSun, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość