X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    nie prawda nie prawda dzisiaj nawet zaglądałam na twój kalendarz ale zobaczyłam że masz wizyte to wiedziałam że się odezwiesz po ;) super że udało wam się auto kupić ale najważnijsze że wizyta udana;)

a to zwracam honor :-)
    wizyta udana, bardzo mi ulzylo i teraz juz wiem, ze wszystko bedzie dobrze :-)
    29.09 ide na wizyte prywatnie i moze sie dowiem kto tam sobie miejsce robi :-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta
    a ja dziś od rana w biegu siostra zajechała na kawkę i tak gadamy i nagle temat dentysta a ja o kurde dziś mam wizytę o 9,30 patrze na zegarek a tu 9.30 dobrze że siostra samochodem to mnie podrzuciła i zdążyłam

później plany miałam na popołudnie odbieram małą z przedszkola a tu zebranie rodziców i kombinowanie komu mała sprzedać żeby na zebranie pójść a ponad godzinę nas trzymała

gratuluje udanych wizyt i tych mniej też ;) ja żeby maluszka zobaczyć musze czekać do końca października a żeby serduszka posłuchać do 2 paźdz.

a ja też będę miała cesarkę ale u mnie to akurat ze względu na wzrok mam w niektórych miejscach cieńszą siatkówkę łataną już laserem i pod wpływem wysiłku typu parcie może mi sie siatkówka odkleić więc nie dane mi będzie rodzić naturalnie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej cesarke będę miała ze względu na moja chorobę mam epilepsje. Ciążę nim zaczęłam się starać musiałam planować pół roku wcześniej miałam wszystkie możliwe badania robione kwas foliowy brałam od stycznia. I głównie przez to bałam się usg genetycznego

• Kasha Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po swojej wizycie jestem niepocieszona. Lekarz nic nie może zrobić z moim kręgosłupem. Może być i pewnie będzie gorzej. Jedyne co mogę brać to paracetamol, który nie pomaga. Nie ma przeciwwskazań do rodzenia sm i zzo. Cesarka nie potrzebna.
    Czyli wychodzi na to że jak mnie "złamie" to muszę "robić pod siebie" (bo m w pracy). Szkoda że wcześniej nic lekarz nie poradził ciekawszego niż rehabilitacje, które również są nieskuteczne.
    By było ciekawiej pokłóciłam się z lubym, teraz śpi w 2 pokoju, a ja słucham wspaniałych piosenek lat 70-90 by się odprężyć.

Dziewczyny gratuluję wizyt udanych. Oby tak dalej.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sikania w nocy i zebrania pierwszego mozczu do badania - znam ten ból:(

tak jak wy nie mogę się doczekać, żeby poczuć ruchy moich maluszków, to moja pierwsza ciąża

chciałabym też już wiedzieć co z mężem zmajstrowaliśmy, dziewczynki, chłopców a może parkę :)

chciałabym znów zobaczyć na usg jak robią fikołki i usłyszeć, że wszystko jest z nimi dobrze:)

Dorka1979, konwalianka, Niunia86 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sikania, to po raz pierwszy tu to przeczytalam. nigdy w zyciu nie trzymalam moczu przez dluzszy czas do badania. ostatnio nawet wysiusialam sie z rana a mocz zanioslam dopiero kolo poludnia i wszystko bylo ok :-)

slodka100 lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beella ale dziewczynom chodziło że mocz ma być z nocy a jak my teraz w ciąży latamy w nocy siku to że mocz nie może być np o 3 zrobisz a o 6 do badania oddasz tylko musi byc 6 godz żeby sie liczył do badania jako nocny a o której zaniesiesz to już chyba wiekszego znaczenia nie ma chyba że ja źle zrozumiałam to poprawcie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    co do sikania w nocy i zebrania pierwszego mozczu do badania - znam ten ból:(

tak jak wy nie mogę się doczekać, żeby poczuć ruchy moich maluszków, to moja pierwsza ciąża

chciałabym też już wiedzieć co z mężem zmajstrowaliśmy, dziewczynki, chłopców a może parkę :)

chciałabym znów zobaczyć na usg jak robią fikołki i usłyszeć, że wszystko jest z nimi dobrze:)
    A masz bliźniaki jednojajowe czy dwujajowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i polecam stronę http://www.happytv.pl ciekawe informacje o ciąży i macierzyństwie. Jest tam też odcinek programu nagrany z ratownikiem, który pokazuje jak ratować maluszka gdy ma bezdech lub czymś się zakrztusi.

madziutek 23, Sarah88 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamusie w dosc chlodny poranek!
    ja ostatnio budze sie jak M wychodzi do pracy i juz nie moge usnac :-/
    ja dzis ide na warsztaty "Bede Mama" i jestem bardzo ciekawa jak to bedzie wygladalo:-)
    wszystkim zycze milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaglądnijcie do waszych skrzynek z wiadomościami na górze, do zaproszeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:07

madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A masz bliźniaki jednojajowe czy dwujajowe?

dwujajowe, ciąża bliźniacza - ta opcja najbezpieczniejsza, bo każdy dzidziuś ma swój domek:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    dwujajowe, ciąża bliźniacza - ta opcja najbezpieczniejsza, bo każdy dzidziuś ma swój domek:)
    ja pochodzę z ciązy jednojajowej...mam siostre bliźniaczkę:-)

SunSun, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam siostre blizniaczke i tez z jednodnojajowej ciazy jestesmy ;))

dorka dzieki za zaproszenie ;))

SunSun, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dziekuje za zaproszenie :-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja tez mam siostre blizniaczke i tez z jednodnojajowej ciazy jestesmy ;))

dorka dzieki za zaproszenie ;))
    he he to witaj wśród bliźniaków jednojajowych:-)

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dorka dziekuje za zaproszenie :)
    Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja już w poniedziałek ;)
    Ja ostatnio mam jakieś nie za dobre sny o moim maleństwie ale mam nadzieje,że to tylko wina mojej wystraszonej wiecznie psychiki,że coś jest nie tak...
    W poniedziałek posłucham serduszka i na pewno sie uspokoje... oby:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witam :) Dorka dziekuje za zaproszenie :)
    Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja już w poniedziałek ;)
    Ja ostatnio mam jakieś nie za dobre sny o moim maleństwie ale mam nadzieje,że to tylko wina mojej wystraszonej wiecznie psychiki,że coś jest nie tak...
    W poniedziałek posłucham serduszka i na pewno sie uspokoje... oby:)
    Spokojnie nunia...ja tez od kiedy jestem w ciązy mam duzo snów...praktycznie co noc sni mi sie dzidzius

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami w II trymestrze ;)))

SunSun, Niunia86, czekaja, kasss, bella82, Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i TSH znowu ponad 4... Jednak te witaminy co biore są nie dal mnie. Jak brałam mniejszą dawkę jodu oddzielnie to było dobrze a teraz znowu poszło do góry. Nie będę brał tych witamin tylko do poniedziałku będę łykać jod,wit. D i folik tak jak wcześniej i w pn może lekarz mi przepisze jakieś inne :)

Toxo ujemne :D:D:D
    Morfologia i mocz super:)

SunSun, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ