Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja po ' swoich ' wizytach.U gino popatrzylismy jak dzidzia drapie sie po główce,macha raczkami i nozkami
Takto mam mała zmianę leków ,ogolnie wszystko super.Za to u kardio wychodzą te zaburzenia rytmu serca..mam zrobić echo serca i 24 godzinny monitoring holterem.Niskiego ciśnienie nie bardzo jest jak leczyć w ciąży a mam 80/50 puls ok 100 i lekarka powiedziała ze będzie jeszcze gorzej
mam dużo pić i odpoczywac.Badania 8 i 15 październik.Poród sn może być dla mnie za ciężki i są to raczej wskazania do cesarki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 09:49
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczny.. Witam się z rana. coś tej nocy nie mogłam sać, miedzy 1.30 a 5 rano budziłam sie co 20 minut i nie mogłam znaleźć wygodnego miejsca... masakra... i dodatkowo pare razy trzeba było wstać na siku.
Co do ruchów dzidziusia to jeszcze nic nie czuję, ale widzę że niektóre też jeszcze nie czują. ale doczekać się tego momentu nie mogę. czasami faktycznie poczuje jakieś przelewanie w brzuchu albo tj pękała bańka w brzuchu... może to jest to??
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za najbliższe:*Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorka1979 wrote:Witam się z rana i polecam stronę http://www.happytv.pl ciekawe informacje o ciąży i macierzyństwie. Jest tam też odcinek programu nagrany z ratownikiem, który pokazuje jak ratować maluszka gdy ma bezdech lub czymś się zakrztusi.
bardzo ciekawe informacje! niektóre filmiki mam w zakładkach żeby sobie pooglądać kilka razy
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya jeszcze się Wam pochwalę, ostatnio na ciuchach kupiłam takie cuda, wszystkie z metkami, dwie oryginalne z Disneya, koszt: 3- 6zł/ szt. śmieszne pieniądze:)
madziutek 23, Niunia86, kasss, Madzik82, slodka100, SunSun, Zosia_Tosia, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Hej dziewczny.. Witam się z rana. coś tej nocy nie mogłam sać, miedzy 1.30 a 5 rano budziłam sie co 20 minut i nie mogłam znaleźć wygodnego miejsca... masakra... i dodatkowo pare razy trzeba było wstać na siku.
Co do ruchów dzidziusia to jeszcze nic nie czuję, ale widzę że niektóre też jeszcze nie czują. ale doczekać się tego momentu nie mogę. czasami faktycznie poczuje jakieś przelewanie w brzuchu albo tj pękała bańka w brzuchu... może to jest to??
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za najbliższe:*
ja tez cos cala noc nie spalam... w kibelku bylam z 5 razyale wczoraj moj synek mnie mocniej smyral wieczorem wiec mialam cudowny humor
)
kaczmila jesli czujesz to uczucie od paru dni tak samo to jest wlasnie to) ja tez czulam takie pekajace babelki a pozniej jakby delikatne mizianie jakby palcem dotknac skory... cudowne uczucie... zawsze mam rogala na twarzy jak to czuje i oj maz od razu wie -e to przez Nikodemka
)
kaczamila, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:zastanawiam sie czy tylko ja tak mam, ze mi sie nie śni moje dziecko...co do płci to raz myśle o chłopcu a raz o dziewczynce no i nie jestem niczego pewna...
mnie również nie śni się dzieciątko, częściej przez dzień sie zastanawiam co do płci:) tej nocy śniły mi się okropne węże.... blleee.. temu pewnie później nie mogłam spać...
-
Sarah88 wrote:zastanawiam sie czy tylko ja tak mam, ze mi sie nie śni moje dziecko...co do płci to raz myśle o chłopcu a raz o dziewczynce no i nie jestem niczego pewna...
sarah mi tez sie nie sni moj3 malenstwo... raz tylko mi sie snilo ze stalam z wielkim brzuchem przed lustrem i nagle dzidzia zblizyla twarz ze bylo widac rysy przez skore mojego brzucha)
-
Kaczamila wlasnie!!! Nie potrafilam tego nazwac jak dzis do mamy dzwonilam ... Takie pekajace babelki!! Dokladnie juz 2 razy dzis to czulam
))
kaczamila, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Witam mamuśki wczoraj nazwałam to tak samo jak wy mówiłam do męża ze czuje pęknięcie banki nie jestem przekonana czy to jest to. Bella daj znać po warsztatach czy warto tam iść ja mam w poniedziałek;-) ja do 3 rano przespalam a później ci godz to łazienki biegałam zasypiamy zawsze z mezem "tylkami" do siebie a od psru dni jak przebudze się w nocy maz przytulony na lyczeczke i rękę trzyma na brzuchu jak mu mówiłam to się smial:-)
Trzymam kciuki za wizyty;-)Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
kaczamila wrote:a jeszcze się Wam pochwalę, ostatnio na ciuchach kupiłam takie cuda, wszystkie z metkami, dwie oryginalne z Disneya, koszt: 3- 6zł/ szt. śmieszne pieniądze:)
-
Sarah88 wrote:ja tez mam pełno już kupionych z secondhandów, same firmowe, za ok 200zł mam tyle rzeczy ze normalnie szok, 2 szuflady są już zajęte!a tona pewno nie koniec
uff to jestem uspokojona, bo ja też już zaczynam zbierać różne rzeczy z myślą o bobaskach, kilka ubranek dostałam:)miałam przez to wyrzuty sumienia, że może za wcześnie, ale teraz czuję się rozgrzeszona:) planowałam zaczac robic wyprawkę dla maluszków gdzieś od grudnia, ale chyba nie wytrzymam i po troszku będę kupowała od teraz:) w końcu dzidziusie będą dwa - to mogę sobie dać dwa razy więcej czasu na to:)
co do spania - to ja też miałam straszną noc, bezsenność zagościła, jakieś rozdrażnienie, jak już usnęłam to mnie komary pogryzły i wstałam wściekła żeby je pozabijać, a potem nie mogłam usnąć....a to sikanie co 10min, a to wkurzało mnie jakieś szczekanie psa...to samochody...i chyba w ogóle wszystkorano głowa mnie strasznie bolała z tego niewyspania:(
-
ja nie czuje na razie żadnych bąbelków...
20.10 mam usg połówkowe i wtedy już dowiemy się co w brzuszku siedzi
nie możemy się doczekać...od tego czasu zaczne myśleć poważnie o mebelkach do pokoju, kolorze ścian, szafeczkach...jaki to piękny czas dziewczyny....ja nareszcie czuję, że będę mamusią...dotarło do mnie...nie boję się już niczego..mam przeczucie, że dzidziol po raz ostatni nas nastraszył tym szpitalem..i już będzie grzeczny
Dorka, a propo tych filmików to powiedz mi na której stronie jest ten o zakrztuszeniu, bo jest tyle tych stron, że nie ogarniam...i wątpię żebym dała radę wszystkie przejrzeć...SunSun lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Dlaczego? A to troche nie za szybko aby tak twierdzić. ...
juz kilka razy pisalam tu na forum. mam wade macicy. na genetycznym lekarz tez powtwierdzil, że cesaqrka bedzie najkorzystniejsza ze wzgledu na fakt iz prawdopodobnie nie bede odczuwala prawidlowo skurczy. nie upieram sie ze bedzie cesarka ale wolalabym wiedziec gdzie jakby co udac sie ze skierowaniemDorka1979 lubi tę wiadomość