Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
o wlasnie Scarlett. a propo duphastonu .. ja biore od 5 tc duphaston ze wzdgledu na poprzednie poronienie. i za tydzien mam odstawic i boje sie ze to moze zaszkodzic mimo ze lozysko juz jest w pelni wyksztalcone... a
ale bardziej sie boje bo od 5 tc biore tez zastrzyki clexane... i tez mam przestac w przyszlym tyg a slyszalam ze bierze sie je nawet do porodu... juz odwlekam odstawienie tych lekow od 3 tyg ale mo; gin mowi ze juz pora je odstawic a ja sie boje strasznie ze cos sie stanie... -
nick nieaktualnyMi lekarza powiedział że jeśli wszytko będzie ok to odstawie Duphaston w 17stym tygodniu. Aczkolwiek rozumiem Twój strach - ja odstawiłam Bromergon który brałam na prolaktyne od lat 2 tygodnie temu i chyba przez to przychodzą mi do glowy glupie myśli choć czuje się bardzo dobrze.
-
Scarlett2014 wrote:Mi lekarza powiedział że jeśli wszytko będzie ok to odstawie Duphaston w 17stym tygodniu. Aczkolwiek rozumiem Twój strach - ja odstawiłam Bromergon który brałam na prolaktyne od lat 2 tygodnie temu i chyba przez to przychodzą mi do glowy glupie myśli choć czuje się bardzo dobrze.
teraz to juz powinnysmy nie miec ani jednej zlej wiadomosci na forum bo juz wszystkie zaczely 2 trymestr;)) aczkolwiek napewno w kazdej z nas czai sie strach przed wizyta
hmmm mam nadzieje ze zaczne mocniej czuc ruchy to bede troche spokojniejsza po odstawieniu tych lekow...SunSun lubi tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:mi tez wszyscy wrozyli chlopczyka z wygladu i sie sprawdzilo
) moze to glupie ale na lutowkach w wiekszosci przypadkow sie sprawdzilo ph z moczu
powyzej 6 chlopczyk a ponizej dziewczynka
moze to przypadek ... nie wiem ... mi tez sie sprawdzalo s;)
Ja sprawdziłam u siebie po badaniu moczu ph mam 5Czyli wychodzi,że dziewczyna. W poniedziałek się dowiem chociaż jestem prawie pewna,że będzie chłopak:)
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:ja gdyby nie fakt ze w wiekszosci ubranek jest podzial na rozowe i niebieskie to moglabym nie wiedziec do porodu i miec niespodziewajke
moj M tak chcial ale stwierdzilam ze musze malenstwu jakas garderobe przygotowac a nie po porodzie
jak bedziemy miec chlopczyka i mlodsza dziewczynke to przy 3 dziecku nie bede chciala wiedziec bo bed3 juz zabezpieczona(mam nadzieje ze sie 3 uda choc narazie najwieksze marzenie to miec chociaz to jedno upragnione.
)
ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam do końca, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka, i kupowalam wszystko uniwersalne np ubranka zielone, białe, w misie, zwierzątka itp. Wózek czerwony, lozeczko zielone i dalam rade. Wstrzymalam się jedynie z sukienkami i chlopiecymi spodniami i koszulami. Z reszta na początku i tak najwygodniejsze są śpiochy, body itp. A na reszte przyszla pora później. Część dostaliśmy różowych po porodzie, reszte dokupywalismy w trakcie bo mała tak szybko rosla ze szokmadziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sunsun no to nie wiem... to lutowki lacznie ze mna maja jakis fart co do ph i powiazania tego z plcia
)
Mmarina a ja duzo ckiuszkow dostane wiec nie mam mozliwosci co do neutralnych kolorow bo od siostry dla chlopczyka i od kuzynki dla dziewczynki)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kaczamila tez mam 8 to moze syn faktycznie bedzie
w poniedzialek bede wiedziec
kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
jeżeli tak by było to mąż chyba skakałby pod sufit:) dla mnie płeć nie ma znaczenia,cieszy mnie to że dzieciątko będzie zdrowe. Jednak fajnie by było wiedzieć już czy będzie syn czy córka ale tylko dlatego, żeby można było kupować rzeczy dla dzidziusia.
-
Justyska nie wiem kto jeszze na pewno Rubi
Kaczamila u mnie tak samo nie ma dla mnie znaczenia co będzie ale chciała bym juz wiedzieć moj mezus tez marzy o synku
Moje ph 7 na obydwu badaniach ale to pewnie przez infekcje które u mnie są czestoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:32
kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]