Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czytam wasze przypuszczenia i przyznam się, że ja nie mam pojęcia co będzie, za to mój mąż mówi, że będą dwa chłopaki na pewno:)
ostatnio zapytalam go czy boi sie zostać ojcem, to powiedział, że da sobie rade i sie bardzo cieszy:)Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem z rocznika 89
Zdarza mi się trochę śledzić lutówki i właśnie zauważyłam, że u nich ph się sprawdza. Moje ph 5 wskazuje na dziewczynkę, wg mnie płeć nie ma znaczenia, ale mąż byłby przeszczęśliwy, o cichu liczy na córkę. Może w środę na usg uda nam się czegoś dowiedzieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:45
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
kasss wrote:Pocahontas podwojne szczescie was spotkalo jeszcze jak by parka byla to juz w ogole;-) spodziewalas sie ze moga byc blizniaki?
nie wiem jak to nazwac, nie spodziewałam się, ale chyba coś przeczuwałam, bo modlilam sie o zdrowie "DLA DZIDZIUSIA ALBO DZIDZIUSIOW", KTÓRE ZACZYNAM NOSIĆ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 06:10
SunSun, kasss lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny! niedawno wrocilam z tych warsztatow i powiem tak- nie zaluje, ze poszlam. Warsztaty skladaly sie z 3 czesci. w 1 byla mowa o pielegnacji niemowlaka (tu reklama Johnson&johnson produktow, ale nie bylo to jakies nachalne) plus mowa o fotelikach. pierwsza godzina minela bardzo szybko, pozniej 10min przerwy i 2ga czesc to wyklad na temat pierwszej pomocy- tu bylo super poniewaz najpierw byla czesc teoretyczna a pozniej kazdy mogl pocwiczyc. natomiast 3cia czesc to jak dla mnie porazka! po pierwsze ponad 3 godz to naprawde dlugo, a po drugie ta ostatnia czesc to po prostu reklama produkow pregnamed i enfamil. z te ostatniej czesci chcialam wyjsc ale zabraklo mi odwagi
ogolnie polecam, ale przygotujcie sie na ponad 3,5godz siedzenia i sluchaniaSunSun, Scarlett2014, kasss, Niunia86, Zosia_Tosia, MartaM, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella dzięki za relacje
a czy w ostatniej części ta reklama była pod jakimś pretekstem czy to po prostu reklama?
i napisz prosze ile mniej więcej trwała. Ja cały czas waham się czy iść., zwłaszcza że mój mąż nie da rady iść ze mną.
Madziutek ja kiedyś byłam szaloną fanką siatkowki - obecnie trochę się uspokoiłam choć nadal bywam na meczach. Szaleństwo z racji MŚ mnie jednak nie ogarnęło - nie ma jakoś serca do tej reprezentacji mimo niezłych wyników. -
w ostatniej czesci byla mowa o pielegnacji/diecie w ciazy, gdzie Pani zachwalala tabletki pregnamed. a pozniej byla mowa o karmieniu piersia, i przejsciu na mleko sztuczne- tu Pani zachwalala Enfamil- to trwalo prawie godzine.
ja uwazam, ze warto chociazby dla tych 2 pierwszych czesci (dla mnie bardzo wazna byla czesc o udzielaniu pierwszej pomocy). Maz...hmmm... ciezko powiedziec poniewaz moj maz nie jest Polakiem i nie do konca rozumie polski ale siedzial dzielnie i sluchal -
cześć
Bella82 też byłam na tych warsztatach ale byłam w tej grupie co zaczynała od reklamy więc jako, że był to dla mnie początek było to znośne... wiem na pewno, że muszę jeszcze poćwiczyć pierwszą pomoc, bo pewnie gdyby coś takiego mi się przytrafiło,to pewnie w stresie i panice zapomniałabym jak mam trzymać dziecko... ogólnie to jestem z warsztatów zadowolona... tylko zaskoczyło mnie to, że niektóre kobiety wcześniej w domu takie powymyślały wierszyki, wyklejanki, kolorowanki o dzieciątku swoim które kojarzyć się miało z hasłem "Mamo to ja" ... bardzo kreatywna była moja grupa, ale widać że chyba już były na takich warsztatach bo bardzo dobrze się przygotowały ...bella82 lubi tę wiadomość
-
A tak poza tym to jeszcze byłam dziś u lekarza. Dzieciątko odbijało się ślicznie nogami od łożyska jak od gąbki
taki mały spryciarz zabawę sobie znalazł
cudowny widok.... maleństwo ma już 10 cm
i ślicznie machało do mnie rączką
zaskoczona jestem tylko tym, że jeszcze nic nie przytyłam byłam przekonana że 2kg będą na plusie, w końcu od miesiąca jem dużo więcej ale może to dlatego, że się trochę ruszam...
Justyska89, Scarlett2014, SunSun, Zosia_Tosia, MartaM, Niunia86, bella82, sylwia85, kasss, gabi30, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily83 tak jak moje w pon tez się tak odbijalo heh chyba taka zabawę mają w brzuszku heh takie szalone dzieci mamy chyba . Ja przytyłam 30 dag heh a wydawało mi się ze z 1.5 kg tak się bynajmniej czuje ale to dobrze ze nie przytyłas będzie mniej pozniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 22:56
Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki a propos warsztatów to ja też chciałam iśc ale przeczytałam regulamin a w nim zgadzamy się na wykorzystanie naszego wizerunku i danych osobowych zarówno w gazecie jak i w reklamach( prasa, telewizja) jeżeli wydawnictwo sobie tego zechce piszę Wam o tym bo byc moze nie wszystkie macie ochotę godzi się na tak szerokie wykorzystanie wizerunku i danych osobowych a wiem po sobie, że sama nie zawsze czytam tego typu regulaminy
Jesli Wam nie przeszkadzają tego typu zobowiązania to życzę udanych warsztatów;)
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny co za noc masakra od 3 nie śpię i nawet nie mogę na chwile zasnąć przekłada się z boku na bok ale nic to nie daje. Zaczynam czuć któregoś zęba wiec trzeba rano dzwonić do dentysty fajnie by było jakby dzisiaj miała czas bo dla mnie im dłużej czekania tym gorzej trzeba zacząć żeby leczyć a tak się boje najgorzej zacząć później jakoś pójdzie ale też pewnie pójdzie pieniędzy trochę chociaż mam nadzieje ze nie jest tak źle
A tak poza tym witam się w 2 trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 06:06
SunSun, bella82, Blanka85, kasss lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny;) Wracam po długiej nieobecności. U mnie wszystko ok z dzidziusiem, na badaniach prenatalnych wyszło że będzie prawdopodobnie chłopak
tylko martwię sie że zbyt szybko przybieram na wadze:/ jem więcej ale nie obrzeram się bez opamiętania przecież. Jak myślicie bezpiecznie by było gdybym zaczęła ćwiczyć na takim sprzęcie na którym rusza się rękami i nogami coś jak rowerek tylko się stoi (nie wiem jak się profesjonalnie nazywa). Czasem po kryjomu chwilkę poćwicze bo wszyscy mi mówią że nie moge ale mi nic nie jest jak na tym ćwiczę. Wy też uważacie że to przesada?
MoniaP, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
margoo89
-
Margo masz na mysli orbitreka? Jest fajny bo angazuje cale cialo, nogi, rece, tlow. Nie musisz ustawiac mocnego obciazenia, wazne, ze sie ppruszasz troche. Wydaje mi sie, ze nie ma przeciwskazan. To nie,sa cwiczenia silowe tylko cardio. Zacznoj delikatnie, tak dla bezpieczenstwa i sprawdzenia,samopoczucia.
Niunia86 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!