Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
slodka100 wrote:a ja wlasnie po cwiczonkach
czy ktoras z was robila badanie glukozy prywatnie? zastanawiam sie ile to kosztuje??
Jeżeli chodzi o glukoze na czczo bez obciążenia to ja prywatnie płaciłam 7złWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzieki za odp
no chodzilo mi o na czczo bo z tym plynem to raczej pozniej gin bedzie kazal robic
7zł to tanio bo zastanawialam sie czy u babci nie zrobic bo ma ten glukometr ale jak tylko 7zl a i tak musze isc na krew to od razu mi wszystko zrobia
ach dzis dokladnie mam 1tydz do wizytynie moge sie doczekac juz co siedzi w moim brzuszku
-
"Czy miód jest bezpieczny dla ciężarnych?
Spożywanie miodu w ciąży Spożywanie miodu w ciąży Wiele kobiet w ciąży zastanawia się, czy spożywanie miodu w czasie...
Specjaliści uspokajają, że spożywanie miodu nie stanowi zagrożenia dla kobiet w ciąży. Mimo to niektórzy lekarze zalecają sięganie po miód pasteryzowany. Powodem, dla którego niektórzy są zdania, iż miód nie jest właściwym produktem dla ciężarnych jest zawartość zarodników botulinowych. Mogą one wydzielać toksyny w niedojrzałym jeszcze przewodzie pokarmowym niemowląt. Właśnie dlatego niemowlakom nie podaje się miodu. Jednak w przypadku kobiet w ciąży sytuacja jest diametralnie różna. Przewód pokarmowy przyszłej mamy jest środowiskiem kwasowym, przez co nie może dojść w nim do wzrostu zarodników botulinowych oraz produkcji toksyn. Wniosek jest prosty – spożywanie miodu przez ciężarne kobiety jest bezpieczne. Co więcej, może pomóc w radzeniu sobie z dolegliwościami ciążowymi. "kasss, SunSun, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Standardowo udanych wizyt życzę
Niunia ale masz mały brzusio ,słodki.
Ja siedzę i spoglądam na męża,który myje okna. Kurczę sama bym to zrobiła,ale wolę nie ryzykować. Staram się nie wtrącać, ale czasami to silniejsze ode mnie...a jeszcze tu...a tam plamka...zaraz mnie pogoni.
slodka100, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
a ja mam w planie dzis tez umyc sobie okna... i zaraz sie za to biore;) moj M ma dwie lewe rece do prac domowych a ja okna nie mam bardzo wysoko wiec dam rade
) zreszta z musu robilam juz gorsze rzeczy wiec spoko
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
a to moj brzucholek juz troche duzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:08
Niunia86, Sarah88, kasss, madziutek 23, jasmin, SunSun, Zosia_Tosia, Scarlett2014, MamaAdasia, bella82, gosiaczek31, gabi30, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Jasmin ze mną jest zawsze tak samo ale teraz się nie czepiam ważne ze nam pomagają zawsze możemy poprawić po swojemu jak nie widza;-) liczą się dobre checi;-)
Slodka u ciebie juz spory brzucholek;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:13
jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
a ja sie tak zastanawiam ze to chyba od miesni brzucha zalezy czy brzuch szybko widac... bo przeciez nasze dzieciaczki na danym etapie maja taki sam wzrost a tu jedna juz ma brzuszek a inna plaska jak wsczesniej...
ja niestety chyba dlugo bede czekac az zacznie byc widac ze jestem w ciazy bo moje miesnie sie nie chca poddac
)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
madziutek cos w tym na pewno jest, ja se wmawiam ze to przez to ze to moja druga ciaza ale pierwsza zakonczyla sie poronieniem w 9t wiec chyba jednak nie miala znaczenia na terazniejszy brzuszek choc kto wie... Przed ciaza duzo cwiczylam ale wiecej cardio niz na miesnie brzucha bo mam je slabe (te gorne najnardziej) wiec moze dlatego moj brzuszek tak szybko rosnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:29
-
slodka100 wrote:madziutek cos w tym na pewno jest, ja se wmawiam ze to przez to ze to moja druga ciaza ale pierwsza zakonczyla sie poronieniem w 9t wiec chyba jednak nie miala znaczenia na terazniejszy brzuszek choc kto wie... Przed ciaza duzo cwiczylam ale wiecej cardio niz na miesnie brzucha bo mam je slabe (te gorne najnardziej) wiec moze dlatego moj brzuszek tak szybko rosnie
no ciaza poroniona raczej nie ma wplywu na miesnie bo do tego 9 tygodnia macica nie urosla na tyle by je na trwale rozciagnac... bo ja tez juz 3 raz jestem w ciazy (8 i 10tc) a brzucha prawie nie ma) a juz 5ty miesiac u mnie...
-
dziewczyny czy wiecie, że brzuszka nie powinno się masować i głaskać????????
"6. Bóle brzucha w ciąży - czy to normalne?
Przede wszystkim nie trzeba prowokować bólu. Kobiety czasem same sobie szkodzą, masując się po brzuchu, a to może wywołać czynność skurczową macicy. Z początku nic się nie dzieje, ale potem brzuch twardnieje i zaczyna boleć. Warto więc zapamiętać, że brzucha można dotykać i przytrzymywać go, ale nie masować! Niektórym paniom w pozbyciu się bólu brzucha pomaga No-spa, działająca rozkurczowo. Nie należy jednak stosować tego leku przesadnie często, tylko rano i wieczorem. Obecnie zaleca się raczej dopochwowo luteinę, która tonizuje i rozluźnia. Kiedy jednak bóle brzucha typu miesiączkowego pojawiają się w 20. tygodniu ciąży lub później, a do tego są częste (co 10–15 minut), to jest to powód do niepokoju i trzeba się zgłosić do lekarza."Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
o jejku, ale jestem gapa, kurcze tak mi się podobają zdjęcia z ciążowymi brzuszkami robione od początku ciąży, a sama nie mam żadnego:( ehh zazdroszczę wam, czekam na męża i musi mi dzisiaj taką fotkę strzelić
obym nie zapomniała
slodka100, Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość