Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
No to SunSun nie ciekawie współczuję polpasca bo kiedyś miałam a w ciazy to bym chyba umarła ze strachu o dziecko ale dobrze ze sobie postanowiła bez internetu bo sama widzę ze wczytuje wszystkiego co się da i tylko panikuje i się nakręcam wiec ty pewnie to samo byś miałażyczę zdrowia
Bella82 ładny brzuszek nie duży jak na 17 tydz to mój juz mi się większy od twojego wydaje
Przedwczoraj siostra mojego męża powiedziała nawet do mnie ty grubasie heh szokSunSun, Emartea, bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Mamuśki help nie wiem czy potrzebnie panikuje ale od czwartku biore leki na ciśnienie małą dawke po 0.5 tabletki co 12 godz i nagle z 140/80 moje cisnienie dzisiaj jest 108/67 nie wiem czy to nie jest za duży spadek wczoraj i przedwczoraj było ok 120, 130 lekaraka powiedziała tylko o zwiekszaniu dawki gdyby nie spadało ale nie mowiła nic co robic jak zadużo spadnie od paru dni tez jestem okropnie spiąca a nigdy taka nie byłam z wyjątkiem początkow ciaży moze bedzie lepiej jak pójde do lekarza??
[/url]
-
gosiaczek o tych nerwobólach sobie zaraz poczytam, a o tej rwie kulszowej niestety coś słyszałam, u mnie jak dwa maluchy zaczną rosnąć i się rozpychać to może być tylko coraz gorzej:(
sunsun- współczuję bardzo, ale fajnie, że dzidzia zdrowa mimo twojego braku sił po chorobie, wracaj nam do zdrówka, fajnie, że nie korzystałaś z netu, ja też tak sobie mówię, wytrzymam dzień a potem i tak włączę sprawdzam, a w głowie zostają tylko najczarniejsze scenariusze
bella - chyba brzuszek idealny jak na ten tydzień ciąży, mała piłeczka zaczyna się robićSunSun, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
a ja się zastanawiam ciągle czy moja 80% dziewczynka to będzie dziewczynka, bo już do niej mówimy i się nastawiliśmy na dziołszke, wiec mam nadzieje ze sie potwierdzi.jak myślicie moge ufac lekarzowi który mial usg Voluson(3d/4d) widzac pepowine meidzy nogami przeswietlil ją z kazdej strony i powiedzial ze nie widzi narzadów męskich. tzn ze co?! jak mógł to zobaczyć? po czym widać że nie ma tych narządów męskich skoro pępowina chyba zasłania dużo...
-
Dzień dobry
Ja dopiero odespałam dwudniowe wesele...
Witam nowe koleżanki no i SunSun z powrotem. Fajnie,że się odezwałaś. Dużo sił życze bo to sie Maleństwu najbardziej przyda jak Mamusia silna i szczęśliwa
Co do rozstępów. Ja mam na brzuchu po hormonach ale odnosze wrażenie,że odkąd smaruje brzuch 2xdziennie jakby zjaśniały i zmalały... Najważniejsze,żeby nie dochodziły nowe chociaż wiem,że mam do nich skłonność bo już podczas dojrzewania wyskoczyłybna piersiach
Powodzenia na wizytach dziewczyny! Do mojej jeszcze 2 tyg
A dzisiaj o 17 warsztaty
Miłego dnia:)SunSun, noa8, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam się po weekendzie
ale duzo nasmarowalyscie sorki ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac
Moja piatkowa wizyta bardzo pomyslnajestem szczesliwa bo lekarz wykluczyl zespol downa i wady serca
i nic za to nie doplacalam
Jak chodzi o plec to dzidzia ustawila sie tak ze nie chciala pokazac kim jest ale lekarz pomerdal glowica na brzuszku i nasza dzidzia momentalnie sie przekrecila ale zaczelam sie smiaci miedzy nozkami cos dyndalo wiec narazie chlopiec na 80% czyli u nas bedzie Staś
po naszych zmarłych dziadkach
jakos udalo mi sie meza przekonac do tego imienia
uzgodnilismy ze nast jak bedzie synek to Filipek tj on by chcial
aha i jak wrocilismy w piatek z wizyty to dostalismy taki fajny kolorowy tekturowy domek z pampersamiok 160szt przyda sie
a wczoraj bylismy w kinie na filmie "wziezien labiryntu" widzialam ze tez chyba ogladalyscie no dobry film musze przyznac i moze bedzie nast czescWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:01
noa8, bella82, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Udanych wizyt życzę w dniu dzisiejszym.
Witam nowe koleżanki:)
Czułam dziś po śniadanku jakieś delikatne wibracje w dole brzuszkaMoże wreszcie to już to
Co do rozstępów to ja mam na udach,kiedyś dość szybko schudłam i tak mi zostało. Przyzwyczaiłam się do nich ale więcej bym już nie chciałagosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Kasss skonsultuj sie z lekarzem dla wlasnego spokoju, moze to nic zlego taki spadek.. upewnisz się .. sama po sobie wiem jak cisnienie wplywa na samopoczucie...;/
slodkaa super! gratuluje syniaa!milo slyszec takie mile informacje..
sunsun jak dobrze ze jestes!
milego dnia mamuski! ;*slodka100, SunSun lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyKasss - z ciśnieniem nie ma żartów w ciąży idz lepiej do lekarza jeszcze raz, może źle masz dobrany lek albo dawka nie taka. Lepiej sie upewnić.
Sarah - to nawet nie zależy od aparatu - jego nazwy itd. Volusony są dobre, ładny obraz dają ja tez mam na takim, ale sama mówisz że dziecko miało pępowinę miedzy nózkami i może sie zdarzyć że coś tam przysłoniła. Wiec może być niespodzianka na nastepnym usg:) Ale zyczę Wam aby sie potwierdziło że córcia skoro już sie na nią nastawiliście:)
Słodka gratulacje synka! Niech Staś dalej zdrowo się rozwija:)
A dziewczynom powodzenia na wizytach!slodka100 lubi tę wiadomość
-
Kasss - a jakie tabletki lekarz Ci przepisał, ja też mam problem z ciśnieniem i od początku ciąży biorę leki jeden rano a następny wieczorkiem, unormowało mi się ciśnienie, wydaje mi się że masz dobre, nie wiem jakie miałaś przed ciąża ale jeśli takie jak teraz to jest ok, ale najlepiej idź do lekarza bo my lekarzami nie jesteśmy.
Co do rozstępów to ja smaruje się 3 razy dziennie i już mam widoczne rozstępy, ale mam skłonności ponieważ przed ciąża po leczeniu hormonalnym przytyłam i zaraz się pojawiły, dziewczyny jakich kremów używacie ??? ja używam od 3 tygodni takiego :
http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/5622/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500-ml.html
używałam wcześniej z firmy Palmers ale zapach mnie strasznie drażnił i musiałam zmienić.
-
Hej dziewczyny
Ja też mam dziś wizytę, w gabinecie jest USG więc mam nadzieje że dowiem się kto tam u mnie mieszka
Trzymajcie kciuki
Niunia86, gosiaczek31, bella82, kasss, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisa873 wrote:Kasss - a jakie tabletki lekarz Ci przepisał, ja też mam problem z ciśnieniem i od początku ciąży biorę leki jeden rano a następny wieczorkiem, unormowało mi się ciśnienie, wydaje mi się że masz dobre, nie wiem jakie miałaś przed ciąża ale jeśli takie jak teraz to jest ok, ale najlepiej idź do lekarza bo my lekarzami nie jesteśmy.
Co do rozstępów to ja smaruje się 3 razy dziennie i już mam widoczne rozstępy, ale mam skłonności ponieważ przed ciąża po leczeniu hormonalnym przytyłam i zaraz się pojawiły, dziewczyny jakich kremów używacie ??? ja używam od 3 tygodni takiego :
http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/5622/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500-ml.html
używałam wcześniej z firmy Palmers ale zapach mnie strasznie drażnił i musiałam zmienić.
Iza apteka melissa to moja ulubiona internetowa apteka:) często od nich kupuje. Maja bardzo atrakcyjne ceny i promocje również na dziecięce kosmetyki - emolium, oilatum itp.
Elancyl jak dla mnie za drogi... Uzywałam regularnie w poprzedniej ciązy i po ciązy przez 3 mies. Musteli intensywnego kremu na rozstepy ale nic nie dało. Łudziłam sie ze regularne smarowanie przez tyle miesiecy coś da ale niestety. Też poszło mi na to sporo kaski. W miedzyczasie próbowałam też innych tańszych - np perfecty mama (chyba coś takiego) - w sumie był całkiem ok. Była też ziaja, eris i inne na rozstępy dla mam. Ale tak jak mówie u mnie wyraźnej poprawy nie dawały. Z czasem same zaczeły blednąć. Ale mimo że moja córcia na 2 lata nadal je widać na brzuchu.