Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
witam mamuśki życze udanych wizyt trzymam kciuki;)
sunsun dobrze że już jestes i choroba juz za toba najważniejsze ze z maluszkiem wszystko ok
Bella śliczny brzuszek
isa witaj ja cisnienie miałam zawsze wysokie
właśnie wróciłam od lekarza byłam się zapisać na jutro na badania i zaptyałam pielęgniarki o to cisnienie powiedziała żeby sie nie martwic bo organizm musi sie przyzwyczaić do leku a zle sie czuje bo nagle z wysokiego jest nizsze i tez musze do tego przywyknąć do lekarza mam isc dopiero wtedy jak spadnie do 80.
Co do rozstepów ja mam na udach i wiem że będe miała po ciązy brzuch jest napiety to na razie nic nie mabella82, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
Cześć dziewczyny,
gratuluje tym mamom, które były już na wizytach i czekam na dobre wiadomości od pozostałych mam.
U mnie prawdziwa polska jesieńZaraz idę odgrzać obiadek a później na mały spacer z córką.
Co do niskiego ciśnienia to Kasha warto to skonsultować z lekarzem.
Sunsun współczuję ci tego cholernego półpaśca.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Kasss fajnie, ze pielegniarka Cie uspokoila ale moze naprawde idz do lekarza ktory przepisal Ci ten lek?
Dziewczyny pytanko bo nie wiem czy ze mna jest cos nie takwzruszacie sie jak ogladacie ciuszki dla noworodkow? bo ja za kazdym razem mam lzy w oczach jak widze takie maciopkie ciuszki
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella przepisał mi kardiolog a do niego dostac się nie tak łatwo następna wizyte mam za miesiąc jak bedzie jeszcze spadać pójde do ogólnego i wszystko z Toba jest ok ja też tak reaguje i najchętniej wykupiła bym pól sklepu;)
Endi gratuluje jeszcze tydz i polowa za tobąbella82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja moze lez w oczach nie mam ale jak wchodze do sklepi np smyka to poprostu patrze na te wszystkie ciuszki jak zaczarowana.dzis siostra ma mi przywiezc ubranka po swojej córci. Wiekszosc ma w neutralnych kolorkach takze zarowno dla dziewczynki jak i chlopca
bella82, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
ja na razie używam oliwki z Rossmanna, początkowo nic nie stosowałam, potem tylko na brzuch, a teraz staram się od ud/kolan do piersi włącznie smarować, bo to strefa gdzie najczęściej pojawiają się rozstępy. Od czasu do czasu mężuś całą mnie wysmaruje.
jak baaaardzo mi się nie chce to maznę tylko brzuch, ewentualnie biust, bo czasem swędzi - a przeczytałam, że skóra tak się rozciąga to może swędzieć i mogą powstać rozstępy...
Oliwka jak na razie dobra mimo że długo się wchłania, mam kilka plam na pościeli, ale jak wcześniej co rusz to inną pościel zakładałam, tak teraz tą na straty przeznaczyłam i w kółko ją piorę i nakładam po wysuszeniu:) jakieś straty muszą być, jak się nie chce czekać na wchłonięcie, albo po nocach prysznic się bierze:)
gratuluję synka, my też myślimy nad imieniem Staś, mojemu m się podoba:) -
bella82 wrote:
Dziewczyny pytanko bo nie wiem czy ze mna jest cos nie takwzruszacie sie jak ogladacie ciuszki dla noworodkow? bo ja za kazdym razem mam lzy w oczach jak widze takie maciopkie ciuszki
nawet te ubranka co kupilam dla mojego bobo i pokazuje komus to za kazdym razem sie zachwycam
bella82, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to jak wchodzę do sklepu to ciężko mnie wyciągnąć jeszcze nic nie kupiłam bo mnie mąż powstrzymuje ale oglądam i zachwycam się każdym ciuszkiem odkładam pieniądze odkąd dowiedziałam się o ciąży i śmieje się ze jak pójdę na zakupy to odrazu 1000 zł wydam
Co do imienia to jak będzie chłopiec to będzie bez imienia heh bo mi się podoba Ignacy jak mój ukochany pradziadek ale mąż się nie zgadza a jego rodzina to już w ogóle masakra wkurzają mnie przez to a pomysłu lepszego mój mąż nie ma. A Staś tez ładniegosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba na rozstepy tez kupie sobie oliwke , bo to glownie chodzi o nawilzenie a na balsamach na ktorych pisze ''na rozstepy'' to komercja , cudow nie zdzialaja, trzeba intensywnie nawilzac jak juz.
Co do ubranek nie uwierzycie ale jeszcze ani razu nie obejzalam sie za ubrankami, na poczatku brakowalo mi odwagi a teraz juz sama nie wiem... Jeszcze troche i sie zaczniee
Bella dzieki za inf , a ty nie lecisz? Nadal sie obawiasz??bella82 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Justyska89 wrote:Ja to jak wchodzę do sklepu to ciężko mnie wyciągnąć jeszcze nic nie kupiłam bo mnie mąż powstrzymuje ale oglądam i zachwycam się każdym ciuszkiem odkładam pieniądze odkąd dowiedziałam się o ciąży i śmieje się ze jak pójdę na zakupy to odrazu 1000 zł wydam
Co do imienia to jak będzie chłopiec to będzie bez imienia heh bo mi się podoba Ignacy jak mój ukochany pradziadek ale mąż się nie zgadza a jego rodzina to już w ogóle masakra wkurzają mnie przez to a pomysłu lepszego mój mąż nie ma. A Staś tez ładnieJustyska89, Sarah88, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość
[/url]
-
Justyska89 wrote:Ja to jak wchodzę do sklepu to ciężko mnie wyciągnąć jeszcze nic nie kupiłam bo mnie mąż powstrzymuje ale oglądam i zachwycam się każdym ciuszkiem odkładam pieniądze odkąd dowiedziałam się o ciąży i śmieje się ze jak pójdę na zakupy to odrazu 1000 zł wydam
Co do imienia to jak będzie chłopiec to będzie bez imienia heh bo mi się podoba Ignacy jak mój ukochany pradziadek ale mąż się nie zgadza a jego rodzina to już w ogóle masakra wkurzają mnie przez to a pomysłu lepszego mój mąż nie ma. A Staś tez ładnie
wlasnie to jest najgorsze! ja juz tez mialam klotnie z moja rodzinka bo mamy bardzo nietypowe imiona dla dzieci i moim Rodzicom czy siostrze sie nie podobaja bo nie polskie ale powiedzialam jasno i wyraznie, ze ich o zdanie nie pytalam i z calym szacunkiem ale to bedzie moje dziecko i bedzie sie nazywac tak jak ja uwazam, ja im nie pomagalam w wyborzemoj brat nawet sie nie odezwal
wiem, ze na poczatku bedzie ciezko by im sie przyzwyczaic ale naucza sie i temat ucichnie
Justyska89, Emartea, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ mężem w końcu się dogadamy zeszło na to ze Ignas będzie na drugie tylko pierwszego nie mamy. Najlepsze ze mojego męża rodzina dziwna jest każde imię jakie wymyśliłam źle nawet dla dziewczynki mamy na 100% juz Hania ale oczywiście musieli skomentować. Ja mówię do nich ze nie zmienimy zdania co do imienia a oni oczywiście swoje 5 groszy musieli powiedzieć masakra
-
Kass dobrze, ze sie skonsultowalas bo masz spokojna glowe. Ale cisnienie masz nardzo ladne. Ja mam takie po kawie. Ale lepiej zeby nie bylo za wysokie bo to dopiero niebezpieczne
Mi wlaczyl sie pokarmowy odkurzacz. Moglabym zjesc wszystko co zobacze i to w gigantycznych ilosciach. Moja waga ciagle na minusie ale czuje ze to sie szybko zmieni. JESC!!!gosiaczek31, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Ja nie mowie znajomym i jakims ciotkom jakie imiona wybralismy bo zawsze beda komentarze. A jak sie komus jeszcze imie z kims kojarzy to juz w ogole.
A po porodzie bedzie im glupio komentowac, mam nadzieje... Nasza corka, o ile nie stanie sie nagle synkiem, brdzie miala na imie NadiaMamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!