Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
Ja też wieczorami nasłuchuje czy Mała już buszuje ale i mi tętno na brzuchu zakłóca odbiór fal
Za to w nocy na weselu chyba muzyka jej nie przeszkadzała bo miałam raz wrażenie,że czuje konkretne bąbelkowanie
Mam nadzieje,że niedługo wreszcie pokaże na co ją stać bo nagle mi taki brzuchol wyszedł,że połowa kucharek na weselu od razu zapytała co będzieFajnie tak
Miłej niedzieli Mamuśki i więcej wiary,że jest i już będzie dobrzeMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HEJA,
Magda, dziewczyny, ja też czasem cały dzień nic nie czuję, albo rzadziej i mniej mocno, ale każę zaraz mężowi kłaść głowę na brzuch i nasłuchiwać, on mówi że słyszy że jest i ,,puka'', a ja spokojniejsza
Witaj IzaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 18:13
magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja w dzień nic nie czuje za to wieczorem tak...czuje delikatne ruchy i podbrzusze mnie boli...w nocy czasem tak mnie zaboli przy probie zmiany pozycji ze daje sobie spokoj i spie do rana w takiej samej pozycji
magda91, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia ja mam tak samo. nieraz jak chce się przekręcić na drugą stronę to tak mnie zaboli że również rezygnuje i leże tak jak leżałam. tak samo jak kicham, muszę się zgiąć w pół bo inaczej to zarwie aż strach. no i wieczorami najbardziej mnie brzuchol boli...
MamaAdasia muszę dziś spróbować z moim Piotrkiem nasłuchiwanie, może jak coś usłyszy to się uspokojęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 19:26
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Najgorsze co to moje piersi , wygladaja zle . Zawsze mialam maly biust , i pierwsze objawy zwiazane z ciaza to byly strasznie szybki przyrost , nie zdazylam sie zorientowac a w6 tyg mialam juz rozstepy:( piers wyglada jak by miala promyki slonca dookola, byc moze po porodzie zbledna i na smarowanie jest juz zapozno... To taki psikus jaki mnie spotkal.. Ale mam to gdziesss
MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamaAdasia wrote:Hej,
U mnie mały też od czwartku/piątku w nocy przeziębiony, jakiś wirus, ma tylko katar,ale jak sie męczy biedaczek. Daję mu Neosine i Soll Baby Tussi, plus woda morska do nosa, ale na razie bez poprawy.
Ja chciałam iść na Miasto 44 ,ale znów nie mam z kim małego zostawić...
Sylwia, idź do lekarza, ja wczoraj byłam. A skąd jesteś?
jesli chodzi o próbki to po porodzie dostałam Niebieskie Pudełko czy jakoś tak,a poza tym nic, tylko próbki z Bobovity, Bebiko itp bo rejestrowałam się na stronie.
Badania na cytomegalię chyba robiłam w 1szej ciąży, teraz nie miałam.
Ja robiłam badanie glukozą, ale nie pamiętam co i jak.
z Lipska takie małe miasteczko niedaleko Radomia
-
Dorka1979 wrote:Po dwóch poprzednich ciążach mam tyle rozstępów że jak mi teraz jakieś dojdą to nawet nie zauważę więc się nie smaruję niczym bo mi się nie chce
Ale na piersiach czy na calym ciele? Ja sie smaruje regularnie , nie zapominam i nie zaluje kremu , chce uniknac na ciele ale na piersiach stalo sie i juz na szczescie biustu nikt nie bedzie nigdy widzial oprocz meza i lekarza.Dorka1979 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Jeszcze miesiac czy dwa i bedzie dosc mocno czuc. Nie moge sie doczekac by moj A. tez poczul. Co prawda to nie bedzie to samo co ja czuje, ale zawsze cos.
Jeszcze 8 dni i mam nadzieje ze zobacze maluszka i kim jest. Lekarka zapowiedziala ze tylko po zwolnienie mam przyjsc. Moze zapomni
Ostatnio hormony przejely kontrole, nad moimi myslami. Tyle pytan, watpliwosci, nadzieji i smutku na raz. Zaraz czas na relaksujaca kapiel. Moze mysli odfruna gdzies daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 20:36
-
hej
ja dopiero nadrobiłam weekendowe zaległości
wczoraj byliśmy na parapetówie i małe tak 3 razy zakopało że na początku aż sie wystraszyłam he he ale zajebiste uczucie tylko że nie spodziewałam się że tak mocno
śmiałam sie że to po sałatce chrzanowej bo sie najadłam jej konkretnie tak mi posmakowała wczoraj
a dziś z małą korzystaliśmy z pięknej pogody byłysmy nazbierać polnych kwiatków potem na rowerku do miasta posiedziałyśmy w parku do domu zjeść i na teatrzyk poszliśmy do domu kultury na przygody koziołka matołka
u lekarza z nią nie byłam bo gorączki brak a z kaszelkiem idziemy jutro do naszej doktorki i okuliste mamy też jutro więc przedpołudnie szukuje się w szpitaluMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
moja mała taka wstydnisia ze przrez caly dzien w piatek kopala i to mocno, a potem na urodzinach siedziala cicho ,wróciliśmy do domu znowu szalala. dziś koleżanka u mnie byla i tez cisza,poszla- zaczela boksowac, za każdym razem gdy mąż przyklada rękę,ucho to tez nie chce porządnie kopnąć żeby to poczul a proponuje mu to wtedy gdy akurat kopie...mala cwaniara
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 21:05
MamaAdasia, Madzik82, Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Po dwóch poprzednich ciążach mam tyle rozstępów że jak mi teraz jakieś dojdą to nawet nie zauważę więc się nie smaruję niczym bo mi się nie chce
Podoba mi się takie podejście:) Ja poprzednio sie smarowałam - nie pomogło teraz sie nie smaruje bo mi się też nie chce zawracać tym głowy:) co ma być to i będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 21:51
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Z tymi rozstepnami to chyba genetyka. W pierwszej ciazy zuzylam tylko jedna tubke kremu i smarowalam sie co kilka dni, jak mi sie przypomnialo. No i nie mam ani jednego rozstepu. Kumpela smarowala 3x dzienniw, robila jeszcze jakies masaze pod prysznicem i ma caly brzuch i piersi w kreskach.
Chyba nic na to nie poradzimy. Albo nas trafi albo nie. Tak czy siak takie pamiatki to powod do dumy, ze nasze cialo dalo z siebie wszystko i jest maly cud zyciaDorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
A na czucie ruchow wplywa:
-Lozysko, na przedniej scianie amortyzuje i pozniej czujemy
-Ilosc tkanki tluszczowej
-Kolejna ciaza, w pierwszej czujemy najpozniej, nawet po 22tc
Wiec luzik dziewczyny. Jeszcze bedziemy wyc z bolu jak nam sie trafi kopniak w pelny pecherz heheMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Jestem z Częstochowy, chodzę do lekarza z Katowic a będę rodzić w Tychach, trochę to pogmatwane ale tak wyszło, nie chciałam zmieniać lekarza a że lekarz pracuje w szpitalu w Tychach więc tam zdecydowałam się rodzić
najprawdopodobniej będę mieć cesarkę bo mam problemy z sercem, a spodziewam się synka - Filipka ( przyszły dziadek tak wybrał ) i tak już zostało
Dorka1979, Niunia86, Madzik82, noa8, bella82, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Ale na piersiach czy na calym ciele? Ja sie smaruje regularnie , nie zapominam i nie zaluje kremu , chce uniknac na ciele ale na piersiach stalo sie i juz na szczescie biustu nikt nie bedzie nigdy widzial oprocz meza i lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 23:31
-
Mam pytanie do tych dziewczyn, które są w kolejnych ciazach. Jak odczuwałyscie skurcze przepowiadajace? Bo wydaje mi się, że już takie mam. Ale nie jestem pewna. I nie wiem czy to nie za szybko?Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs