Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorsze co to moje piersi , wygladaja zle . Zawsze mialam maly biust , i pierwsze objawy zwiazane z ciaza to byly strasznie szybki przyrost , nie zdazylam sie zorientowac a w6 tyg mialam juz rozstepy:( piers wyglada jak by miala promyki slonca dookola, byc moze po porodzie zbledna i na smarowanie jest juz zapozno... To taki psikus jaki mnie spotkal.. Ale mam to gdziesss
Dorka1979 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Kasha pytalas czy wieczorami nadsluchujemy . Ja strasznie czuje moj puls na brzuchu i to troche mi zakluca nadsluchiwanie czegokolwiek bo co probije dostrzec plywanie mojej rybki to brzuch mi sie rusza przez tetno..20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Hej mamuśki ja też nie czuje ruchów niby cis tam czuje ale nie są to kopniaki ale jestem spokojna chodź maluszka nie widziałam 3 tyg prawie ja mam spory brzuszek wczoraj założyłam jeansy i musiałam guzik rozpiąć bo nie dało rady chodzić mam też meszek na brzuchu i wypchnięty pępek myślę ze nie ma co się stresować bo na pewno wszystko jest ok u nasz maleństw milej niedzieli kozystajcie z pięknej pogody a nie martwcie się na zapas;-)
MamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]
-
No to ty sucha jestes i ... Nawet przy niskim wzroscie bo cos wspominalas kiedys to nic dziwnego ze masz tak latwo... Ktos kto ma wiecej tkanki tluszczowej to raczej ciezej jest wyczuc smyrniecie niz przez duza ilosc skory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 14:00
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnySzczupłe dziewczyny chyba czują duzo szybciej. Zależy też gdzie jest łożysko.
U mnie w pierwszej ciązy miałam na przedniej ścianie i czułam dopiero w 20 tc. Pewnie amortyzowało troche kopniaki:) Zreszta na każdym usg mała była wtulona wręcz w łożysko i przez to obraz usg był też gorszy. Teraz druga ciąża, łożysko na tylnej ścianie nisko i czułam po 15 tc mimo że mam tłuszczyk na brzuchu:) Nie ma na to reguły chyba. Tak jak z rozstępami. Jedne szczęściary nie maja wcale inne maja mimo smarowideł. Ja mam pamiątke po córeczce na brzuchu - mam cichą nadzieję że tym razem nie pojawi się ich więcej. wiem tyle że nawet najlepsze kremy nie ratują przed tym. Co ma być to bedzie i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 14:04
-
noa8 wrote:No to ty sucha jestes i ... Nawet przy niskim wzroscie bo cos wspominalas kiedys to nic dziwnego ze masz tak latwo... Ktos kto ma wiecej tkanki tluszczowej to raczej ciezej jest wyczuc smyrniecie niz przez duza ilosc skory
-
Witam Was serdecznie,
chce się do was dołączyć termin porodu 03.03.2015
Mam na imię Izamadziutek 23, Anastacia33, gosiaczek31, noa8, Emily83, konwalianka, Justyska89, magda91, MamaAdasia, Niunia86, justwol, kasss, Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość
-
U mnie na plusie +2 kg, ale poszerzyłam się w biodrach, no i brzuszek już spory. Na szczęście rozstępów brak. Używam balsamu z palmersa, chociaż ciężko mi czasem znieść jego zapach to skóra jest w bardzo dobrej kondycji.
Linii na brzuchu nie mam, pępek też bez zmian, za to meszek na całym brzuchu mam konkretny - na szczęście jasny -
nick nieaktualnyJa na meszek nie zwróciłam wcześniej uwagi ale kilka dni temu też zauważyłam jasny wiec nie widac bardzo - ale i tak śmiesznie wygląda.
Wagowo na ostatniej wizycie miałam jeszcze -1kg w stosunku do początku, jak jest teraz nie wiem. Ale w dzinsy już od dawna sie nie dopinałam bo brzuchol spory. Teraz chodze już w ciążowych spodniach. Ja w planie mam nie przytyć wiecej niż 7-8 kg bo i tak mam nadwage jeszcze z dawnych czasów. A czy sie uda to zrealizować zobaczymy. Z córcią przytyłam bardzo malutko. Mam nadzieję że tym razem bedzie podobnie. najwiecej i tak przybiera sie w ostatnich miesiącach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 14:55
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:noa ja od 5tc do ok 12 tc bralam dawke 0,4 i zmniejszylam na 0,2 z tym ze ja nie mam refundowane i placilam caly czas 100% .. czyli 120zl za 10zastrzykow 0,4 i 60zl za zastrzyki 0,2...
vanilia moglas tego nie pisac bo sie boje ze cos bedzie nie tak a 3 raz juz bym tego nie z:iosla... brrr
jakos tu smutno od rana...
vanilia a mialas takie ostre kolocie w pochwie? mam od 2 dni takie napady ze wytrzymac ciezko...
a ja tez mialam takie twardnienie chyba ale po zm8anie pozycji jakby przechodzilo... a pare razy nie wiedzialam czy to twardznienie czy dzidzia tak sie ustawila...
przepraszam jak Cie czymś zasmuciłam, tylko nie wiem do końcaa czym?
co do kłucia to nie myło w pochwie to był ból macicy jak na okres, lekarz jak mnie badał kazał dokładnie doprecyzować czy to na pewno nie jajniki albo po bokach, bo powiedział że jak jajniki to normalne bo do pewnego miesiąca to one przejmują funkcje podtrzymywania zanim łożysko jeszcze się dobrze nie rozwinie, tak to zrozumiałam, brzuch mnie bolał i boli ale już coraz mniejDorka1979 lubi tę wiadomość