X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie mały też od czwartku/piątku w nocy przeziębiony, jakiś wirus, ma tylko katar,ale jak sie męczy biedaczek. Daję mu Neosine i Soll Baby Tussi, plus woda morska do nosa, ale na razie bez poprawy.

Ja chciałam iść na Miasto 44 ,ale znów nie mam z kim małego zostawić...

Sylwia, idź do lekarza, ja wczoraj byłam. A skąd jesteś?

jesli chodzi o próbki to po porodzie dostałam Niebieskie Pudełko czy jakoś tak,a poza tym nic, tylko próbki z Bobovity, Bebiko itp bo rejestrowałam się na stronie.

Badania na cytomegalię chyba robiłam w 1szej ciąży, teraz nie miałam.

Ja robiłam badanie glukozą, ale nie pamiętam co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 14:41

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia my właśnie dziś z mężem idzeimy do kina na ten film zapowiada się nieźle
    Mamuśki musicie uważać zeby się nie zarazić od dzieciaczków teraz jesien to w przedszkolu jeden od drugiego łapie. miłej soboty;)

madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia moj maly tez ma katar ale po popoludniowej drzemce jest o niebo lepiej! Ale spal az 2,5 godziny a na niego to duzo. Chyba jednak sen to najlepsze lekarstwo. Oprocz tego daje mu wit C i wapno.
    Duzo zdrowia dla Was mamuski i dla Waszych babelkow

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie śpi :)Dokładnie, sen jest najlepszy.

Kasss, miłego oglądania ;)

kasss, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę chorowania na cytomegalię, często nie wiadomo kiedy się ją przechorowało, bo przechodzi się ją jak grypę i często dzieci ją znoszą.. obawiam się, aby Tymek jej nie przytargał do domu..

gosiaczek - witaj, dobrze, że u Was wszystko ok :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justwol Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I ja melduję, że u nas jak na razie wszystko dobrze. Powiem szczerze, że wpadam tu codziennie poczytać o czym piszecie, ale zwykle nie jestem wstanie nadrobić zaległości z całego dnia tym bardziej, iż ostatnio u mnie w pracy szykujemy się do kontroli co wiąże się najogólniej mówiąc z nawałem pracy.
    To przykre, że można dziecko i w 20. tyg stracić...
    Miłego weekendu dla was.

madziutek 23, bella82 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza dzis ;D

noa8 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasmie skonczylam ogladac film pt "Gwiazd naszych wina"- wylam jak glupia ;-) ale polecam!piekny film :-)

• jasmin Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi czy lekarz rodzinny poradzi coś na ból zatok? Kurcze pomału zaczyna mi to doskwierać i ból głowy taki tępy.Zastanawiam się czy w poniedziałek nie maszerować do lekarza ;/ W ogóle można jakieś leki brać od zatok w ciąży?,trochę się boję.

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin lekarz Ci na pewno pomoze, tylko powiedz, ze jestes w ciazy. nie wiem jakie mozna brac leki ale inhalacje powinny byc ok.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin lekarz rodzinny powinien coś poradzić, ewentualnie da Ci skierowanie. Próbowałaś ratować się inhalacjami?

Dziś skorzystaliśmy z B. z promocji F&F w Tesco i mąż wybrał dla Małej dwie koszulki z napisami: My Daddy is stronger than your daddy i My Daddy is the best in the world :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie,nie próbowałam. Z czego te inhalacje robić?

relg2n0abn31771x.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin podobno na zatoki są dobre inhalacje z majeranku. Mi raz teściowa takie coś zrobiła. Normalnie taki kupiony w sklepie zalany wrzątkiem. A jak nie to jeszcze olejki eukaliptusowe.

madziutek 23, jasmin lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inhalacje na zatoki najczęściej robię z soli kuchennej, jak mam to też dodaję amolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:52

jasmin lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dorka, potwirdzam, możesz zabrać cytrynę na badanie i wkropić do kubeczka, bo rozcieńczać nie wolno, a później nie możesz tez nic pić..poza tym..zabierz ze sobą książkę/ krzyżówki czy co tam chcesz, bo czeka Cię 2h czekanie na kolejne pobranie krwi :) nic fajnego, ale każdą z nas czeka.. a kiedy Ty masz je zrobić? bo z tego co pamiętam to się to robi ok 24t

oo to muszę ten Labirynt zobaczyć..my na dziś planujemy Dawca pamięci

a i dzień dobry dziewczynki!
    dostałam skierowanie żeby przed kolejną wizytą zrobić a wizytę mam 23 października to będzie 22 tydzień

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatok nie miałam w ciąży ale za to angine i katar, inhalacje z soli bardzo pomogły, do tego tabletki do ssania prenalen- wspaniałe i dużo rumianku, i apropo przeziębień i chorób używałam 3 różnych syropów 1) prenalen 2) api pregna 3) pregnofer api pregna jest najlepszym syrop em jaki jest na rynku, ma najwiecej Wit c w tym jako jedyny z acerOli, miód, i inne składniki które gdzie indziej nie występują, i da się go pić, po prenalen ie miałam odruch wymiotny ponieważ to tylko maliny i czosnek to smak jest straszny i o ile tabletki do ssania tej firmy są wspaniałe o tyle syrop i krople są mocno przereklamowane, może komuś się ta informacja przyda mi o tym syrop ie api pregna powiedziała lekarka rodzinna i faktycznie nie ma on takiej reklamy jak prenalen ale jest bez porównania teraz używam tego 3 pregnofer immuno ponieważ w aptece internetowej w której robie zakupy akurat api się skończyło ;( i ten też nie jest zły chociaż składem sporo mu brakuje...

madziutek 23 lubi tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia Wam życze; )

Mam pytanie zwróciłam uwagę ze od kilku dni nie mam bólu i ciągnięcia takiego w brzuch jak miałam na początku ciąży.powiedzcie czy macie to jeszcze czy tylko ja nie mam bo zaczynam sobie coś wkręcić ze coś się stało i ze może powinnam to mieć

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

justyska ja juz od dosc dawna nie mam kompletnie zadnych boli ani ciagniec...;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem mnie brzuch boli cały czas ale jak trafiłam do szpitala w 15 tc to mój lekarz prowadzący powiedział ze brzuch nie powinien boleć bo na takie bóle rozciągające czy skurczów dopiero od ok 20 25 tc mogą być i dostałam leki wiec chyba dla Ciebie dobrze ze Cię nie boli ;) bardzo Ci zazdroszczę mnie brzuch boli codziennie tak jakbym miała mieć okres, bez no spy mogłabym tylko leżeć...

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zatoki też dokuczają ale narazie do lekarza sie nie wybieram. Jakoś mam wrażenie że lekarze z dużą dozą rezerwy i bezpieczeństwa poddchodzą do chorych ciężarnych. I wolą nic nie dawać. Albo jesli już to antybiotyk. Jak poszłam z uczuleniem na całym ciele to wróciłam wściekła bo tylko wzruszył ramionami i nic mądrego mi nie poradził oprócz tego co sama juz robiłam. Przeziębienia przechodziłam w poprzedniej ciązy i na poczatku tej miałam problem z gardłem. Wiem że mozna brć tantum verde i mi pomagało i w sprayu i w tabletkach do ssania. Co do Prenalenu też nie jestem przekonana - wg mnie reklama robi swoje. A to dokładnie tak jak pisze vanilla - maliny, aronia chyba i czosnek. Lepiej sobie w domu zrobić herbatke gorącą z malinkami, miodem, imbirem. Tak też sie leczyłam:) Jak karmiłam piersią to był podobny problem bo wielu leków nie można. Brałam osscillococinum, drossetux i chyba herbapect junior:) No i amol do wąchania choć go nie znosze:) Ale niemowlętom i dzieciom robi sie z soli fizjologicznej wiec może tego spróbuj:) Ach i koleżanka mi juz dawno wspominała że bardzo skuteczny jest sinupret na zatoki - ale nie wiem czy można w ciązy brać. Pisze na ulotce że zachować ostrożność w stosowaniu w czasie ciązy. Czyli pewnie nie przesadzać z dawką... Najlepiej zapytać chyba w aptece.

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ