Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
U mnie mały też od czwartku/piątku w nocy przeziębiony, jakiś wirus, ma tylko katar,ale jak sie męczy biedaczek. Daję mu Neosine i Soll Baby Tussi, plus woda morska do nosa, ale na razie bez poprawy.
Ja chciałam iść na Miasto 44 ,ale znów nie mam z kim małego zostawić...
Sylwia, idź do lekarza, ja wczoraj byłam. A skąd jesteś?
jesli chodzi o próbki to po porodzie dostałam Niebieskie Pudełko czy jakoś tak,a poza tym nic, tylko próbki z Bobovity, Bebiko itp bo rejestrowałam się na stronie.
Badania na cytomegalię chyba robiłam w 1szej ciąży, teraz nie miałam.
Ja robiłam badanie glukozą, ale nie pamiętam co i jak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 14:41
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia my właśnie dziś z mężem idzeimy do kina na ten film zapowiada się nieźle
Mamuśki musicie uważać zeby się nie zarazić od dzieciaczków teraz jesien to w przedszkolu jeden od drugiego łapie. miłej soboty;)madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
MamaAdasia moj maly tez ma katar ale po popoludniowej drzemce jest o niebo lepiej! Ale spal az 2,5 godziny a na niego to duzo. Chyba jednak sen to najlepsze lekarstwo. Oprocz tego daje mu wit C i wapno.
Duzo zdrowia dla Was mamuski i dla Waszych babelkowMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
ale Wam zazdroszczę chorowania na cytomegalię, często nie wiadomo kiedy się ją przechorowało, bo przechodzi się ją jak grypę i często dzieci ją znoszą.. obawiam się, aby Tymek jej nie przytargał do domu..
gosiaczek - witaj, dobrze, że u Was wszystko ok -
Hej! I ja melduję, że u nas jak na razie wszystko dobrze. Powiem szczerze, że wpadam tu codziennie poczytać o czym piszecie, ale zwykle nie jestem wstanie nadrobić zaległości z całego dnia tym bardziej, iż ostatnio u mnie w pracy szykujemy się do kontroli co wiąże się najogólniej mówiąc z nawałem pracy.
To przykre, że można dziecko i w 20. tyg stracić...
Miłego weekendu dla was.madziutek 23, bella82 lubią tę wiadomość
-
Kochane powiedzcie mi czy lekarz rodzinny poradzi coś na ból zatok? Kurcze pomału zaczyna mi to doskwierać i ból głowy taki tępy.Zastanawiam się czy w poniedziałek nie maszerować do lekarza ;/ W ogóle można jakieś leki brać od zatok w ciąży?,trochę się boję.
-
Jasmin lekarz rodzinny powinien coś poradzić, ewentualnie da Ci skierowanie. Próbowałaś ratować się inhalacjami?
Dziś skorzystaliśmy z B. z promocji F&F w Tesco i mąż wybrał dla Małej dwie koszulki z napisami: My Daddy is stronger than your daddy i My Daddy is the best in the worldKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Jasmin podobno na zatoki są dobre inhalacje z majeranku. Mi raz teściowa takie coś zrobiła. Normalnie taki kupiony w sklepie zalany wrzątkiem. A jak nie to jeszcze olejki eukaliptusowe.
madziutek 23, jasmin lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnykonwalianka wrote:Dorka, potwirdzam, możesz zabrać cytrynę na badanie i wkropić do kubeczka, bo rozcieńczać nie wolno, a później nie możesz tez nic pić..poza tym..zabierz ze sobą książkę/ krzyżówki czy co tam chcesz, bo czeka Cię 2h czekanie na kolejne pobranie krwi
nic fajnego, ale każdą z nas czeka.. a kiedy Ty masz je zrobić? bo z tego co pamiętam to się to robi ok 24t
oo to muszę ten Labirynt zobaczyć..my na dziś planujemy Dawca pamięci
a i dzień dobry dziewczynki!
-
Zatok nie miałam w ciąży ale za to angine i katar, inhalacje z soli bardzo pomogły, do tego tabletki do ssania prenalen- wspaniałe i dużo rumianku, i apropo przeziębień i chorób używałam 3 różnych syropów 1) prenalen 2) api pregna 3) pregnofer api pregna jest najlepszym syrop em jaki jest na rynku, ma najwiecej Wit c w tym jako jedyny z acerOli, miód, i inne składniki które gdzie indziej nie występują, i da się go pić, po prenalen ie miałam odruch wymiotny ponieważ to tylko maliny i czosnek to smak jest straszny i o ile tabletki do ssania tej firmy są wspaniałe o tyle syrop i krople są mocno przereklamowane, może komuś się ta informacja przyda mi o tym syrop ie api pregna powiedziała lekarka rodzinna i faktycznie nie ma on takiej reklamy jak prenalen ale jest bez porównania teraz używam tego 3 pregnofer immuno ponieważ w aptece internetowej w której robie zakupy akurat api się skończyło ;( i ten też nie jest zły chociaż składem sporo mu brakuje...
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny miłego dnia Wam życze; )
Mam pytanie zwróciłam uwagę ze od kilku dni nie mam bólu i ciągnięcia takiego w brzuch jak miałam na początku ciąży.powiedzcie czy macie to jeszcze czy tylko ja nie mam bo zaczynam sobie coś wkręcić ze coś się stało i ze może powinnam to mieć -
Nie wiem mnie brzuch boli cały czas ale jak trafiłam do szpitala w 15 tc to mój lekarz prowadzący powiedział ze brzuch nie powinien boleć bo na takie bóle rozciągające czy skurczów dopiero od ok 20 25 tc mogą być i dostałam leki wiec chyba dla Ciebie dobrze ze Cię nie boli
bardzo Ci zazdroszczę mnie brzuch boli codziennie tak jakbym miała mieć okres, bez no spy mogłabym tylko leżeć...
-
nick nieaktualnyMi zatoki też dokuczają ale narazie do lekarza sie nie wybieram. Jakoś mam wrażenie że lekarze z dużą dozą rezerwy i bezpieczeństwa poddchodzą do chorych ciężarnych. I wolą nic nie dawać. Albo jesli już to antybiotyk. Jak poszłam z uczuleniem na całym ciele to wróciłam wściekła bo tylko wzruszył ramionami i nic mądrego mi nie poradził oprócz tego co sama juz robiłam. Przeziębienia przechodziłam w poprzedniej ciązy i na poczatku tej miałam problem z gardłem. Wiem że mozna brć tantum verde i mi pomagało i w sprayu i w tabletkach do ssania. Co do Prenalenu też nie jestem przekonana - wg mnie reklama robi swoje. A to dokładnie tak jak pisze vanilla - maliny, aronia chyba i czosnek. Lepiej sobie w domu zrobić herbatke gorącą z malinkami, miodem, imbirem. Tak też sie leczyłam:) Jak karmiłam piersią to był podobny problem bo wielu leków nie można. Brałam osscillococinum, drossetux i chyba herbapect junior:) No i amol do wąchania choć go nie znosze:) Ale niemowlętom i dzieciom robi sie z soli fizjologicznej wiec może tego spróbuj:) Ach i koleżanka mi juz dawno wspominała że bardzo skuteczny jest sinupret na zatoki - ale nie wiem czy można w ciązy brać. Pisze na ulotce że zachować ostrożność w stosowaniu w czasie ciązy. Czyli pewnie nie przesadzać z dawką... Najlepiej zapytać chyba w aptece.