X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A propo cen lekarzy. Wiecie ile zaplacicie za usg polowkowe? Ja idę poza luxmed, w miejsce z lepszym sprzętem i cena to 300 zł.
    Mam gratisowe

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a gdzie bedziesz robić to usg? Ja pierwsze mialam u pani doktor z volumed ale teraz się zastanawiam czy nie zmienić, dlatego ze wtedy badanie mialo niby trwac ok 40 min a mi po 20 powiedziala ze kończymy. Dostalam tylko 1 zdjęcie kolorowe a reszta takie malutkie szare wydrukowane na jednej kartce. I dlatego myślę o kimś innym tym razem

Dorka1979 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica tez nie wiem dlaczego u mnie byli skoro mam 2 na l4 i przypadkiem bylam w domu wiec mi sie upieklo. Niby to "moze chodzic" dla zusu oznacza nagla potrzebe wyjscia do apteki albo do sklepu. Bo przeciez ciezarna nie powinna spacerowac i oddychac swiezym powietrzem.... Chore to jest!
    Kazde wytlumaczenie przejdzie w zusie w ciazy ale... Zanim wysla pismo, ze byla kontrola, zanim wyslemy wyjasnienia, zanim minie ich prawo 30 dni do wyplaty.... Mi tez w pierwszej ciazy kazano czekac prawie 3 miesiace na pieniadze. Tragedia.
    Krokodylica mysle za jakies 3 miesiace odwiedza Cie jeszcze raz

bella82, Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam po kolejnej nieprzespanej nocy. Najpierw zęby a teraz moj synek ma katar. Wiec nie spi razem z nim i juz sie zastanawiam jak to bedzie jak od marca bede w nocy robila wycieczki raz do synka raz do corki. Mama Zombie... ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No na tej wizycie dostałam skierowanie na badanie glukozy z obciążeniem, ciekawę jak będzie smakował ten płyn

juz Ci mowie : paskudnie :-) jest niemozliwie slodki... gdzies czytalam, ze mozna troche cytryny wkropic :-) ale potwierdz to prosze u lekarza bo nie jestem na 100% pewna

• bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski :-)
    ja juz na nogach od 7.15! co dzien wstaje wczesniej :-)
    jesli macie czas i lubicie thillery to goraco polecam "Labirynt" (ang "Prisoners") film mega, dosc dlugo bo 2,5godz ale trzyma caly czas w napieciu! a na dzis wieczorem mamy zaplanowany (a raczej ja mam ;-)) romantyk/dramat "Gwiazd naszych wina" :-)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    czesc mamuski :-)
    ja juz na nogach od 7.15! co dzien wstaje wczesniej :-)
    jesli macie czas i lubicie thillery to goraco polecam "Labirynt" (ang "Prisoners") film mega, dosc dlugo bo 2,5godz ale trzyma caly czas w napieciu! a na dzis wieczorem mamy zaplanowany (a raczej ja mam ;-)) romantyk/dramat "Gwiazd naszych wina" :-)
    oba widzialam i oba super,ten drugi to wyciskacz łez,ja tak plakalam ze aż powietrza nabrać nie umialam,zresztą mąż tez mial świeczki w oczach i przez 20 minut slowa nie wypowiedzial

bella82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie slyszalam, ze bede plakac ale ja czasem tak lubie ;-) a maz zawsze twardziela udaje i nie zdarza mu sie plakac na filmach wiec jestem ciekawa jak dzis da rade :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja czy pracuje czy nie wstaje o świcie. Przed ciążą zawsze miałam z tym problem a teraz nie potrzebuje budzika :)

Labirynt oglądałam - rewelacja!

Mmarina ja umowilam się ponownie do Volumed - byłam zadowona z pierwszego usg u nich i mam nadzieje że teraz będzie tak samo.

bella82 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robila ci je dr nawara baran? Ja myślę teraz nad ujastkiem. 200zl u nich, a chyba tam bede rodzic to przy okazji obczaje szpital :)

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, potwirdzam, możesz zabrać cytrynę na badanie i wkropić do kubeczka, bo rozcieńczać nie wolno, a później nie możesz tez nic pić..poza tym..zabierz ze sobą książkę/ krzyżówki czy co tam chcesz, bo czeka Cię 2h czekanie na kolejne pobranie krwi :) nic fajnego, ale każdą z nas czeka.. a kiedy Ty masz je zrobić? bo z tego co pamiętam to się to robi ok 24t

oo to muszę ten Labirynt zobaczyć..my na dziś planujemy Dawca pamięci

a i dzień dobry dziewczynki!

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ;)
    tez slyszalam o tej cytrynce do glukozy... ;))

a na lutowkach przykra wiadomosc... jedna z dziewczyn stracila swoja kruszynke w 20tc ... ;(

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( strasznie to przykre :-(

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz nie wyobrażam sobie ze cos mogloby się stać...jestem za bardzo szczęśliwa i nawet tęsknię do mojego dziecka ze nie wiem jak bym to przezyla...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra :-( strasznie to przykre. Nawet nie próbuje sobie wyobrażać co ona teraz czuje :-(

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czesc dziewczyny ;)
    tez slyszalam o tej cytrynce do glukozy... ;))

a na lutowkach przykra wiadomosc... jedna z dziewczyn stracila swoja kruszynke w 20tc ... ;(

O matulu :(
    A co się stało, dlaczego? :(

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeku strasznie współczuję, mnie od wczoraj boli jakby szyjka, przynajmniej te okolice i się bardzo tym martwię, wizytę mam za dwa tygodnie, ale jak przeczytalam o tej stracie to chyba wczesniej się wybiorę, bo inaczej zwariuję:(

relgj44jmw4925t7.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labirynt świetny. Polecam!

Na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na glukozę i położna od razu mi powiedziała, żebym zabrała ze sobą cytrynę, bo inaczej będzie mi ciężko.

Co do kolejny raz poruszanej kwestii opieka ginekologiczna nfz/prywatna, uważam, że tak jak prywatnie wybieramy sobie lekarza i szukamy takiego, który spełni nasze oczekiwania i zaspokoi wszystkie wymagania, tak samo możemy wybrać lekarza na nfz. Nigdy nie jesteśmy skazani na jednego lekarza. I nie wyobrażam sobie chodzić na wizyty do lekarza, który nie ma odpowiedniego sprzętu w gabinecie, bo jaki to ma sens? Ja chodzę od początku na nfz. Wszystko jest w porządku więc wizyty mam co 4 tygodnie, na każdej badanie 'ręczne' na fotelu, usg dopochwowe (żeby sprawdzić szyjkę) i usg przez brzuch. Bez pytania czy proszenia ekran jest odwrócony tak żebym wszystko widziała, zawsze dostaję zdjęcia z opisem badań, skierowania na wszystkie niezbędne badania (prenatalne też), miałam wykonywaną cytologię. Ba! Zawsze dostaję czasopisma typu Mamo to ja czy Dziecko, a ostatnio paczkę z płytami cd z instrukcjami o pielęgnacji noworodków, próbkami kremów ziaja, nivea, płynów do higieny intymnej, mama coffee, nawet pieluch. Gdyby nie duphaston i witaminy nie musiałabym do tej pory nawet złotówki wydać.

Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaM mam dokladnie tak samo z lekarzem na nfz :) a próbek mam chyba z 5 reklamowek w tym pampersy, żel do intymnej, balsam na rozstepy, kawę, sudocrem, nivea na odparzenia, pltny do prania dzieciecych ubran,do kąpieli dla dzieci i mnóstwo innych :) ale to dzięki teściowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 10:55

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny miałam dziś piękny sen lezelismy sobie w trójkę na łóżku ja byłam juz po porodzie nasza Julka z nami w srodeczku a my tacy szczesliwi podziwialismy jaka ona jest sliczna obudzilam sie taka szczesliwa I spokojna;-)

MartaM, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ