Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie też nie boli ale ostatnio mam czarne mysli, bo jakoś maluszek nie daje znać o sobie a w sumie dość wyraźnie czułam jak sie obraca i pływa. Teraz nic nie czuje ani rano ani wieczorem, ani po zjedzeniu.... wczoraj nawet miałam wrażenie że mi sie brzuch zapadł. Schizuje pewnie... ale w tygodniu polece na dodatkowe usg.
-
gosiaczek dziecko jest jeszcze male i moze ulozyl sie wygodnie i kopie do srodka ze nie czuc... aczkolwiek ja jestem panikara i pewnie bym pojechala to sprawd-ic...
ja jestem na etapie odstawiania duphastonu i clexane ktore bralam od 5 tc i tez schizuje... -
nick nieaktualnyWłaśnie ja też zaczynam schizowac bo nie czuje ruchów mdłości bardzo rzadko juz i tych ciągnie co były na początku ciąży co jakiś czas nie czuje od kilku dni.jedynie to na belly przeczytałam ze mogę mieć zatkany nos z rana to jedynie to mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:10
-
Justyska89 wrote:Właśnie ja też zaczynam shizowac bo nie czuje ruchów mdłości bardzo rzadko juz i tych ciągnie co były na początku ciąży co jakiś czas nie czuje od kilku dni.jedynie to na belly przeczytałam ze mogę mieć zatkany nos z rana to jedynie to mam
justyska na ruchh jeszcze jest troszke za wczesnie... a mdlosci i ciagniecia w macicy i pachwinach przechodza w 2 trym wiec to normalne ze dobrze sie czujesz... tera- jest taki czas u Ciebie ze nic nie wskazuje na to ze jestes w ciazy -
Dzien dobry!
Dziewczyny moim zdaniem to jest tak ze czym bardziej sie schizuje to jest coraz gorzejj , wydaje mi sie ze wmowilas sobie ze ci sie brzuch zapadl ... Dziecku napewno nie pomagamy martwieniem siejestesmy jeszcze na wczesnym etapie, nie oczekujmy od dziecka tak malego ze bedzie nas codziennie kopalo. Pierwszy raz sie spotykam zeby ktos sie martwil tym ze brzuch nie boli lub nie ciagnie. Sory ze w taki sposob napisalam ale troche sie dziwie niektorym osobom.
Madziutek jaka dawke duphastonu bralas w ostanim tygodniu, przed samym odstawieniem?? ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:30
jasmin, bella82 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Justyska89 wrote:Właśnie ja też zaczynam shizowac bo nie czuje ruchów mdłości bardzo rzadko juz i tych ciągnie co były na początku ciąży co jakiś czas nie czuje od kilku dni.jedynie to na belly przeczytałam ze mogę mieć zatkany nos z rana to jedynie to mam
więc spokojnie, Ciebie też to wszystko czeka co nas
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mówię że chce juz czuć ruchy chodziło mi o to ze teraz jeszcze nie czuje ruchów ani żadnych objawów juz i to mnie martwi a nie to ze jeszcze nie czuje ruchów bo na to przyjdzie czas za dwa trzy tyg i to wiem. Wiem ze 2 trymestr jest spokojny i przestaje czuć się objawy i nie czuje się jakby się było w ciazy ale to martwienie to samo tak mimo woli. Rozum mówi ze tak ma być a jakoś zmartwianie się samo przychodzi. Co do ciąży to tylko brzuch mi widać
-
madziutek 23 wrote:gosiaczek dziecko jest jeszcze male i moze ulozyl sie wygodnie i kopie do srodka ze nie czuc... aczkolwiek ja jestem panikara i pewnie bym pojechala to sprawd-ic...
ja jestem na etapie odstawiania duphastonu i clexane ktore bralam od 5 tc i tez schizuje... -
Anastacia33 wrote:U mnie sie jeszcze nie pojawila....ale wszystko przede mną
Hehe czytałam ze to jeden z objawów wczesnej ciąży, i niebieskie żyłki na piersiach, śmiać mi się teraz chce jak przypominam sobie jak wpatrywałam u siebie tych oznak zanim jeszcze mogłam robić testyale tak obiektywnie nie mam na brzuchu żadnej linii na razie chociaż wtedy ja widziałam ;p przytyłam na razie tylko 3,5 kg w pon 19 tc zaczynam, nie wiem czy to mało czy dużo ale jestem na granicy między nadwagą a prawidłową waga, i mam tendencje do tycia wiec na razie się ciesze ze jakoś normalnie to idzie, mam nadzieję że tak już będzie
bo moje maleństwo jest duże
-
jednak to nie ta linia, hahaha zabłysłam nie ma co... to bylo oodbite z majtek
ja przytylam póki co 2,5kg ,brzuch nie za duży, ale podobno na buzi juz widac ze okraglejsza.na wykresie pokazuje 68kg max nie wiem czy to o ta liczbę chodzi co jest podana na górze?
-
nick nieaktualnyVanilla ja pierwszy objaw poprzednio z córcią to miałam okropna zgaga ale taka nie do zniesienia ze az sie w nocy budziłam. Wtedy nawet nie pomyslałam że to ciąza. Zyłki na piersiach miałam ale jakoś później. Teraz nie mam. I nie miałam zadnych objawów. Poprostu okres mi się spóźniał
Linie na brzuchu mialam po 7 miesiacu chyba dopiero ale była tak cienka że prawie nie widoczna.
Acha piszesz że masz łożysko przodujące - ja również ale lekarz mówił mi że na tym etapie nie ma to żadnego znaczenia bo zwykle podnosi się do 20 tc. I dopiero po tym czasie można faktycznie mówić o łozysku przodującym. Mam się tylko oszczędzać i nie dzwigać nic. Wiec narazie spokojnie może i u ciebie sie jeszcze to zmieni. Niby moja ciąza młodsza od Twojej i jeszcze ma czas żeby przenieść sie wyżej. U ciebie 19 tydz. Wiec do 20 niewiele czasu. Pewnie na połówkowym wyjdzie Ci czy jest ok z łożyskiem czy nadal przoduje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:29
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
noa ja od 5tc do ok 12 tc bralam dawke 0,4 i zmniejszylam na 0,2 z tym ze ja nie mam refundowane i placilam caly czas 100% .. czyli 120zl za 10zastrzykow 0,4 i 60zl za zastrzyki 0,2...
vanilia moglas tego nie pisac bo sie boje ze cos bedzie nie tak a 3 raz juz bym tego nie z:iosla... brrr
jakos tu smutno od rana...
vanilia a mialas takie ostre kolocie w pochwie? mam od 2 dni takie napady ze wytrzymac ciezko...
a ja tez mialam takie twardnienie chyba ale po zm8anie pozycji jakby przechodzilo... a pare razy nie wiedzialam czy to twardznienie czy dzidzia tak sie ustawila...noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja nie czuje jeszcze ruchów. Mimo że bardzo bym chciała już coś poczuć, jakoś mnie to nie martwi, chociaż coraz częściej słyszę pytania "czy już czuję kopniaki". Na usg widziałam jak Mała wariuje, więc jestem spokojna.
Co do bóli to mnie niestety męczą praktycznie codziennie, czasem jest to delikatne kłucie, czasem coś jakby mnie coś uwierało, uczucie kłucia w pochwie też się zdarza (wg mojego gin to macica mała czy jakoś tak i to dlatego, że się rozciąga). Wieczorami czasem mam lekko napięty cały brzuch (od piersi do linii majtek) i też pobolewa. Mój ginekolog twierdzi, że jeżeli na usg wszystko ok, nie są to silne bóle to najwidoczniej taki urok mojej ciąży, mam się położyć, zrelaksować, wziąć kąpiel i tyle.
A piersi mam całe w bardzo widocznych niebieskich żyłach. Tak jak już kiedyś pisałam urosły z 75C do 75E. Zmieniły kształt, wg mnie wyglądają mało atrakcyjnie i bardzo mi się nie podobają
Wg mam wrażenie, że cokolwiek założę wyglądam jak klucha. Nie wyobrażam sobie co będzie dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:00
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja linie papilarna pod brzuchem mam juz od 12tygodnia, mama moja zauwazyla... A w tamtym tyg zauwazylam meeega zyly na piersiach i zciemnialy mi sutki , waga +1kg , noi brzuszek juz mam
ogolnue czuje sie swietnie mimo tego ze bolal mnue wcziraj brzuch jak na okres ale to chyba po wspolzyciu
nie stresuje sieee poki coo.
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Dziewczyny, wyczekujcie wieczorem ruchów jak leżycie na plecach, te z 16tc +
Tak jak czułam raz może dwa razy muśnięcie co kilka dni tak wczoraj czułam dość wyraźnie ktosia i dosyć długo. Z wrażenia zasnąć nie mogłam.
Co do objawów ... mi zrobiły się okropne rozstępy na całych piersiach w ciągu kilku dni. No żyłki wiadomo. Plecy (boczki) smaruję, ale tam też się pojawiły wstrętne rozstępy.
Miłej niedzieli życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:41
Dorka1979 lubi tę wiadomość